Büyü ve Teknoloji

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

findor wrote:ikisinin aynı kefeye konması bile bence yanlış abicim..
niye ki findor bece son derece kullanıcı.hen güzide büyü makinemiz niye astral plane e giremesin ki.ayrıca ayarlarla oynarsanız pekala animate death te atabilir kendileri :lol: .
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Vay vay teknoloji düşmanı Eldarin mi söylüyor bu sözleri yıksı diksi yüzünden ölüm kapısı serisini okumayan Eldarin?
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

Yıksı diksi ölüm kapısındaki en güzel fikirlerden biriydi eğer okumadıysan çok şey kaybediyosun
I break the silence now because I want the facts known. If I am to be judged let me be judged by the truth.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

yok abi ben sadece özgün bir fikir üretmiştim.yıksı diksi den falan da hiç haberim yok.zaten saçma bir fikir.hem ne demişim okuyun bak.bizim Türkler olsa kesin böyle yapardı demişim.demekki saçma bir fikirmiş.ama teknolojik tabi (nasıl iyi kıvırdım durumudi mi? :lol: benden iyisi yoktur bu konuda)
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

harbiden iyi kıvırdın dostum başarılarını n dwevamıın diilyorum
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

Beyler alin Shadowrun okuyun yada bir goz atin. Bir elf buyucunun nasil hacker olabilecegini yada bir ejderhanin ABD baskani oldugunu gorun. Bu arada Shadowrunda da teknoloji onde ama diger yaratiklarda gucsuz degil. Ornegin bir ejderha. Sirf bir ejderhayi oldurmek icin kendi ulkenizin baskentine atom bombasi atar miydiniz?
metalistisot
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by metalistisot »

abi walla konuyu ilerletmişsiniz de birkaç noktayı daha dahil düşünmek lazım... şimdi baştan bir bakalım....

1-Büyünün KENDİ aleminde durumu....
2-Teknolojini kendi alemlerindeki durumu....
3-radyasyonun ve/veya atom bombasının gücü.... :D

şimdi sayın büyücüler ortaçağı(gerçek dünyada) bir düşünün teknoloji gelişti mi??? hayır çünkü sebep teknolojinin karşısında bir güç olan kiliseydi. Bakın şimdi nbiye teknoloji gelişiyor? çünkü karşınıda duracak başka inanç yok, herkesin inancı(evet ateistlerin bile) teknolojiyi destekliyor, ilerleyin diyor...

büyüyü düşünün bide.. her büyücü ayrı ayrı kendi halinde araştırmalar yapıyor.. eğer daha güçlü bir düşmanla karşılaşırsa gelişimi hızlanacaktır çünkü bu ayrı ayrı çalışan büyücüler ortak tehdit karşısında birleşip bilgilerini bir araya getirirler. Yani en azından eşsiz zekâları ile büyücüler bunu akıllarına getirebilirler :D . Diablo oynayanlar veya hikayeyi bilenler bilirler. Horadrim en büyük üç demonu(Diablo,Baal,Mephisto) zorluk çekmeden hapsetmişlerdi.

üçüncü husus ise hiç power drain büyülerini hesaba katmayışınız. Yani güzide büyü kullanıcıları.. Bir veya daha fazla büyücü, ortaya çıkan "magic relay" gibi bir atom bombası patlamasından enerji çekemeyecekler öyle mi??? yaw herifler kendilerine kaynak arıyo ki emsinler(bkz. lichler,vs.) güçlensinler. heralde bir meydan savaşı sırasında ortaya çıkan zihinsel enerjiyi(öfke,nefret,çaresizlik) açık büfe gibi karşılarlar. Yani adam gücü emme şansı varken nie engellemeye çalışsınki??

Bu bilgiler ve yorumlar ışığında ben diyorum ki. büyü ile teknolojinin bir araya geldiği bir evrende büyücüler kazanır; üstüne üstlük teknolojiyi kendi köleleri olarak kullanırlar...

SAygılarla
İsim:MetaLLicH Spesyaliteleri: Nekromansi, Efsun
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

ayrica yeni buyulerde ortaya cikacaktir mesala radyasyondan ve mermilerden korunma gibi veya yeni artifaklar seni atesli silahlardan koruyan bir yuzuk gibi ama bunun karsiliginda tam tersine buyu alani yok eden mermilerde bulunabilir.
metalistisot
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by metalistisot »

Abi sen büyü yok edici mermiyi nasıl yapacaksın(karakılıç metali istisna :) ) ??
ancak büyü kullanacaksın yani..
Bence burada tartışılacak konu nasıl şeylerin ortaya çıkacağı. yoksa herkes bu konuda yorum yapabilir...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Büyünün gücü nereden geliyor bularak ve bu gücü kesmenin yolunu bularak zaten büyü yok edici mermiler yapılabilir.

Mesela büyünün çalışması aslında herşeyin etrafına yaydığı daldaların frekanslarını değiştirerek normlade olmaması gereken bir şeyi var etmekse, o zaman sende bu dalgaların oluşumunu engelleyecek yada etrafına büyücünün değiştiremeyeceği ve diğer daldalarıda sönümleyen dalgalar yayan bir kurşun yaparsan büyü engellenmiş olur. Hatta büyüyü yok eden silahlarda yapılabilir. Kurşun yerine silahı büyücünün üstüne tutarsın ve büyücü büyü yapamaz.

Zaten Anti magic field gibi, bir büyü varsa bunun nasıl olduğunu anlamak onu kopyalamanında aslında teorik olarak mümkün olduğunu gösterir.

Ancak ben hala büyü ile teknolojiyi karşı karşıya değil yan yana kullanma tarftarıyım. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
metalistisot
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by metalistisot »

biri yaşarken diğeri hayatını sürdüremez. Ã?ünkü eninde sonunda birileri ikisinin birleşmesini kirlenmiş bulacaktır. şahsen ben öyle buluyorum. :D BEn büyünün ruhsuz makinelerden çıkmasını kirlenmiş ve iğrenç ve etiğe aykırı(vay bea :P ...) birşey buluyorum....

Saygılarla
Post Reply