İsyan : BÖYÖ

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Doğal yollardan ölmesi gereken zavallılar sürüsü, kendine materyalüstü kaynaklar yaratarak aslında hak etmediği gücü elde ederse bunun adı kadere müdahaledir. Ã?ünkü siz büyücüler, doğal seleksiyonla yok olmuş olmalıydınız...

Kılıç ise hak edilerek elde edilir ve ona karşı durmak için kalkan almanız yeterlidir... Fakat büyünün karşılığı yoktur... Büyüden başka...

Bu durumda aslında var olmaması gereken bir şeydir ve willow bu konuda haklıdır...

Fakat iç büyü sıradan büyüden ayrılamaz... Bütün büyüler kötüdür :D

Saygılarımla...
Türklider...
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

kader demek basit bir olgu değildir.ve kaderi etkilemek sanıldığı gibde değildir.ve bir insanın alnına yazılan kader gidilmesi mecburi bir yol değildir.bir insan için milyonlarca yazılmış yol vardır ve her şeçim kaderi etkiler fakar etkilenen bu kaderde senindir zaten.
aslında kader dediğin doğumdan ölüme giden milyonlarca yoldan seçimler yaparak ilerlemektir.hayatını iyi yada kötü yaşamak senin özgür iradedndedir ama bilki doğro seçimler yapmak yada yanlış seçimlşer yapmak yinede kaderin dışına çıkmak değildir.her zaman derim yaratılmışsın bikere kaçacak yerin yok .

neyse büyücüler eğer bir savaşçıyı öldürüyorsa eğer basitçe bu adil değildir ama adildirde :D hayatın çelişkileri her daim olayların içindedir zaten.

ben büyücülerden yana değilim çünkü çoğunluk tarafından doğal sayılmayan yollarla uygulandığındandır. aman işte bu da bir çelişki bend erim ki herşeyin ötesindedir kaderden ayrılmak ve buna ne büyü ile nede kılıç ile varılır.buda ayrı bi konudur sanırım .
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Turkleader wrote:Doğal yollardan ölmesi gereken zavallılar sürüsü, kendine materyalüstü kaynaklar yaratarak aslında hak etmediği gücü elde ederse bunun adı kadere müdahaledir. Ã?ünkü siz büyücüler, doğal seleksiyonla yok olmuş olmalıydınız...

Kılıç ise hak edilerek elde edilir ve ona karşı durmak için kalkan almanız yeterlidir... Fakat büyünün karşılığı yoktur... Büyüden başka...

Bu durumda aslında var olmaması gereken bir şeydir ve willow bu konuda haklıdır...

Saygılarımla...
Büyünün yapay olduğunu kim söylemiş ki büyü sonradan oluşmamıştır. Hatta belki doğadan bile daha eskidir doğanın oluşmasında rol oynamıştır.
Büyü belki bir yere kadar hediyedir ama geliştirmezsen hiçbirşeydir. Bu durumda hak edilmediğini söyleyemezsin.
Büyünün karşılığı büyüdür doğru ama aklını doğru kullanmak da bir karşılıktır.
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Turkleader wrote:Doğal yollardan ölmesi gereken zavallılar sürüsü, kendine materyalüstü kaynaklar yaratarak aslında hak etmediği gücü elde ederse bunun adı kadere müdahaledir. Ã?ünkü siz büyücüler, doğal seleksiyonla yok olmuş olmalıydınız...

Saygılarımla...
Asıl siz doğal seleksiyonla yok olmalıydınız, bizler (büyücüler[sorcerers]) büyüyü bedenimizde doğal şekilde taşırken siz madeni işlediniz ve doğaya karşı geldiniz. Zırhlar, silahlar yaptınız, baltalar yaptınız ve bunları doğayı tahrip etmek için kullandınız. Sizlerin madeni işlememiş ve doğal seleksiyon sayesinde yok olmanız gerekirdi.

Büyü ise çalışılarak (sihirbazlar) veya kontrol edilerek (büyücüler) kazanılır. Büyüden korunmak için bağışıklığınız olması yeterlidir, ama nasıl mızrak kalkanı delerse, bazı büyülerde bağışıklıkları aynı şekilde deler. Her kalkan alan kişi "demir" silahlardan korunabilir mi ki?

Bu durumda "işlenmiş metal" aslında var olmaması gereken bir şeydir ve willow bu konuda tamamen haksızdır.

Ayrıca büyü kötü, iyi veya tarafsız değildir. Büyü bir amaç değil araçtır; siz onu iyilik içinde kullanibilirsiniz, kötülük içinde. O sizin iyilik veya kötülük yapmanız, veya her ikisini de yapmamanız için bir araçtır. Tıpkı kılıcın adalet adına kullanılabileceği veya masum insanları öldürmek için kullanılabileceği gibi...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

arkadaşın büyü konusunda dediklerine katılıyorum ama doğal seleksiyon konusunda kimseye katılmıyorum. eğer böyle birşeyin olması gerekli olsaydı olurdu.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Doğaya karşı geldiğimizi söylüyorsunuz... Fakat doğanın özelliklerine, fiziksel kanunlara asıl karşı gelen, onları amaçlarınız için büküp, değiştirmeye utanmayanlar sizlersiniz...

Fakat el işçiliği asla doğayı değiştirmez, onu kullanır... Kendisine doğanın öncülük etmesine izin verir... Bu yüzden siz büyücüler, sıradan insanların ayaklarının altında ezilmeye mahkum olacaksınız... Siz yıllarca çalışıp bir büyü ile uğraşırken biz zamanla size muhtaç olmadan havada uçmayı da başaracağız...

Ã?ünkü büyü, bilim gibi birikerek ilerlemez... Her büyücü ancak ve sadece kendi emekleri ile bir yere gelebilir... Fakat bir el işçiliği yapmak için daha öncelerin deneyimlerinden faydalanmazsanız hiç bir şey yapamazsınız...

Eninde sonunda zafer, doğanın olacaktır... Ve varolmak için büyüye ve mucizeye bel bağlayan acınası tanrılarınız da kendi zavallılıkları içinde boğulacaklar...

//NOT: Hehehe burada RP yapar gibi cevap yazıyorum da siz beni sıradan bir demirci var sayın... FRP dünyasında geçiyormuş gibi düşünün bu tartışmayı... Yoksa gerçekte biraz daha değişik düşüncelerim ama aşağı yukarı böyle...

Saygılarımla...
Türklider...
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Turkleader wrote:Doğaya karşı geldiğimizi söylüyorsunuz... Fakat doğanın özelliklerine, fiziksel kanunlara asıl karşı gelen, onları amaçlarınız için büküp, değiştirmeye utanmayanlar sizlersiniz...

Fakat el işçiliği asla doğayı değiştirmez, onu kullanır... Kendisine doğanın öncülük etmesine izin verir... Bu yüzden siz büyücüler, sıradan insanların ayaklarının altında ezilmeye mahkum olacaksınız... Siz yıllarca çalışıp bir büyü ile uğraşırken biz zamanla size muhtaç olmadan havada uçmayı da başaracağız...

Ã?ünkü büyü, bilim gibi birikerek ilerlemez... Her büyücü ancak ve sadece kendi emekleri ile bir yere gelebilir... Fakat bir el işçiliği yapmak için daha öncelerin deneyimlerinden faydalanmazsanız hiç bir şey yapamazsınız...

Eninde sonunda zafer, doğanın olacaktır... Ve varolmak için büyüye ve mucizeye bel bağlayan acınası tanrılarınız da kendi zavallılıkları içinde boğulacaklar...

//NOT: Hehehe burada RP yapar gibi cevap yazıyorum da siz beni sıradan bir demirci var sayın... FRP dünyasında geçiyormuş gibi düşünün bu tartışmayı... Yoksa gerçekte biraz daha değişik düşüncelerim ama aşağı yukarı böyle...

Saygılarımla...
Büyü bizim vücutlarımıza verildi, ve büyücüler de kendi vücutlarına verileni, doğa tarafından verileni kullanıyor.

Doğayı kullanıyormusunuz? Siz doğayı değiştiriyorsunuz! şekilsiz olana şekil veriyorsunuz! Ve yaptığınız baltaları ağaç kesmekte, doğaya zarar vermekte kullanıyorsunuz!

Siz acınası savaşçılar, bir kılıç veya zırh olmadan hiç bir şey olanlarsınız. Bizse vücudumuzdaki büyüyü kullanıyoruz. Ama sizin vücudunuzda hiç bir şey yok ve bu yüzden doğanın şekilsiz yarattığı metali bükmek gibi acınası bir eylemde bulunuyorsunuz. Siz belki bir gün uçmayı öğrenebilirsiniz, ama bu siz uçmayı öğrenmeden bin yıllar önce bizim tek bir düşünceyle uçabildiğimiz gerçeğini değiştirmeyecek!

Büyüyü kullanmak için başka büyücülerin deneyiminden yararlanırsınız, ama büyünün b sini bilmeyen demirciler bunu bilemez tabii...

Zafer doğanın olacak ve siz yer yüzünden silineceksiniz! Ã?ünkü siz demiri şekillendirirken Druid'ler büyüyü doğa için kullanıyordu! Bizler doğa için kullanmasakda, doğadan kullanıyoruz, ve yok olan sizler olacaksınız!

Ve... sakın bir daha... Tanrıma... ve Tanrılara laf etme... demirci!

* Not: RP'ye devam :) *
Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

Kaderimizi kim yazar? Tanrılarmı......... Büyü sanatını bize kim verdi? tanrılar......... öyleyse bize bu suçlamaları yapan zavallı cahil demirci kork tanrıları kızdırmaktan..................... yada beni kızdırmaktan çünkü en kötü büyücü kızgın büyücüdür........emin ol öğrenmek istemezsin.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Ama emin ol sakin büyücü en tehlikelisidir. Kızgın olabilir ama duygularını kullanabilmelidir.
Neyse konuya dönüyorum kısa keseceğim. Demiri işlemeye karşı mdeğilim ama şunu da bilin ki büyü DOğALDIR.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

RP DIşI NOT: Ben sitede RP'ye katılmıyorum ama sırf bu konuda RP yapar gibi yapacağım...

Tanrılarınız zaten adil olsalardı, o kadar yüce olsalardı kendi aralarında savaşmazlardı... Sizin gibi büyüye mahkum zavallıları köle olarak kullanacaklar ve kendi "ACINASI" amaçları için sizleri oyuncak yapacaklar...

Hiç Gnomları düşündün mü büyücü? Onlar büyüye ihtiyaç duymadan sizin yaptığınız hayali oyuncaklardan çok daha etkileyici işler başarıyorlar...

Ya da cüceleri; O devasa kaleleri, kocaman dağların ağırlığını çeken sütunları sizin "muhteşem, tek yol"unuzu kullanmadan yapabiliyorlar... Ve bunları sizden, sizi "yok etmek" pahasına koruyacaklarına emin olabilirsiniz...

Ve büyücü; beni tehdit etme... Ã?ünkü daha önce de dediğim gibi; Büyünün tek karşıtının "büyü" olduğunu bilecek kadar zekiyim... Ve sende ateştopları varsa bende de ateşe dayanıklı kalkanlar ve "büyücükatili" kılıçlar var...

*Haince gülümser*

Saygılarımla...
Türklider...
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Turkleader wrote:RP DIşI NOT: Ben sitede RP'ye katılmıyorum ama sırf bu konuda RP yapar gibi yapacağım...

Tanrılarınız zaten adil olsalardı, o kadar yüce olsalardı kendi aralarında savaşmazlardı... Sizin gibi büyüye mahkum zavallıları köle olarak kullanacaklar ve kendi "ACINASI" amaçları için sizleri oyuncak yapacaklar...

Hiç Gnomları düşündün mü büyücü? Onlar büyüye ihtiyaç duymadan sizin yaptığınız hayali oyuncaklardan çok daha etkileyici işler başarıyorlar...

Ya da cüceleri; O devasa kaleleri, kocaman dağların ağırlığını çeken sütunları sizin "muhteşem, tek yol"unuzu kullanmadan yapabiliyorlar... Ve bunları sizden, sizi "yok etmek" pahasına koruyacaklarına emin olabilirsiniz...

Ve büyücü; beni tehdit etme... Ã?ünkü daha önce de dediğim gibi; Büyünün tek karşıtının "büyü" olduğunu bilecek kadar zekiyim... Ve sende ateştopları varsa bende de ateşe dayanıklı kalkanlar ve "büyücükatili" kılıçlar var...

*Haince gülümser*

Saygılarımla...
Ah, buradaki "bilge" kişi, kendi tanrılarının da birbiriyle savaştığını unutuyor. Senin o zavallı tanrıların binlerce yıldır tahta kılıçlarla ve silahlarla oynarken bizim tanrılarımız gerçekten bir şeyler yapıyorlar. Bane'i her seferinde yok etmeye yemin eden Helm ile Tyr ne yaptı? Hiç bir şey. Torm öldürebildi ki Bane tekrar geri döndü. Ama Midnight, Myrkul'u tek bir düello da öldürdü. Sizin o lağımlarda sabahlayan dilencilerden bile daha sefil olan rezil tanrılarınız tahta kılıçlarla birbirlerini öldürmeye çalışıp savaşırken büyünün tanrıları savaşlarını bir kaç saatte sonlandırıyorlardı.

Gnomlar büyü kullanır, özellikle ilüzyon büyülerinde, diyarlarda gnomlar kadar iyi olan büyücüler pek azdır. Bunu bilmiyormuydun?

Evet, ve tek bir büyüyle o kaleye neler yapabileceğimi bilemezsin. Bir göktaşı mı düşürsem, yoksa bir deprem mi yaratsam? Yo, cücelerin işçiliğine karşı deprem pek etki etmez kabul ediyorum. Belki bir iblis çağırayım? Veya alev elemental prensi o kaleyi yakmaya yeter? Hah.

Ben ateş topları kullanmam. Beni düşmanımı gördüğüm anda zaman duracaktır (contigency içinde time stop.) Ardından, o acınası savunmanı çökertirim (chain contigency içinde lower resist + greater malison + bir lr daha) ve son olarakda ölümcül büyümü yapıp zamanın geri gelmesini beklerim. (ne kadar abi dalzim atabiliyorsak.) Ve tekrar nefes almaya başladığın an, son nefesin olur. Beni, görmenle ölmen, bir olur.
Maytere
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Maytere »

Walla bu durumu en iyi lise 2 din kültürü ve ahlak bilgisi kitabı açıklıyor hehehe. Hatırladığım kadarıyla,
Allah, insanlara bir cüz-i irade verir. Bu irade, dünyada onlara belirli değişiklikler yapma imkanı veren herşeydir. Allah, insanların neler yapabileceğini önceden bilir. Kendisi çizmez. Bu bilgi, kaderdir.
şimdi bunlara göre;
Bir insanı öldürebilirsiniz. Evet, kötü bir şeydir. Evet, yasaklanmıştır. Ama kaderinizde yazar çünkü olacak olan şeydir.
Büyü kötü bir şeydir. Evet, yasaklanmıştır. Ama yapacaksanız kaderinizde yazıyordur çünkü olacak olan şeydir.
Zaten eğer kaderde yer almasaydı büyüyle ilgili durumlar, tüm dünyanın kaderi az- çok değişirdi ve kader kader olmaktan çıkardı. Büyüde sonuç olarak insana Allah tarafından verilen bir şey, insan öldürebilme yetisi gibi...
Dareth
Başbüyücü

Post by Dareth »

İnsan (insan diye geçiştiriyorum , siz bunu bütün zeki ırklar olarak anlayın )
Evet , ne diyorduk ,
İnsan gelişti ve diyarları tanıdı (RP diyarları için konuşuyorum , gerçek dünya için değil , ama ikisi arasında benzerlikler vardır)
Gelişen insan zayıflığını fark etti ve aletler kullanmaya başladı.
Peki neydi bu aletler.
Kimi insanlar taş ve metalleri sevdi ve onları kullanmanın yolunu buldu.
Kimileri doğayı sevdi ve onunla dost oldu.
Kimileri tanrılarla tanıştı ve onlara hizmet etti.
Kimileri de diyarın doğal yapısına dokunmuş olan , en az metal , taş ya da ağaç kadar doğanın parçası olan büyüyü keşfetti ve kendini büyüye adadı.
Kader ise tüm bunlar olurken , hep yaptığı gibi sadece izliyordu.
Büyü de , kılıç da , ağaç da diyarın dokusunun birer parçasıdır.
Hangisini kullandığın , ya da bunu ne şekilde sağladığın değil , bunu ne şekilde yaptığın önemlidir kader için. Kader sadece seçimleri yaşar , araçları değil. Ve tanrılar bile bazen kaderin sahnesinde oynar.
şu halde büyüyü de , kılıcı da , ağacı da , kaderi de yerlerinde bırakıp önümüzdeki işe bakalım dostlarım.
lil'grin'brin'
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

Green konuşmlarına şimdiye kadar konuşmamıştı ama artık yeterdi ayağa kaktı
""Eyy asi büyücüler, büyücümü çıraklar daha doğrusu sizlere üç sözüm olucak ister örenin ister öğrenmeyin""

""Büyü kanın içindedir, kalpten akar.Onu kullandığında, senin bir parçan da onunla birlikte gider.Sadece kendinden vermeye ve karşılğında hiçbir şey almamaya hazır olduğunda büyü senin için çalışacaktır.""

""Bu tarılar içindir

Kim tanrıları ister ya da ihtiyaç duyarki? Kesinlikle ben değil. Hiçbir tanrısal güç hayatımı kontrol edemiyor ve ben de bundan memnunum. Kendi kaderinizi kendim seçerim. Hiçbir şeyin kölesi değil.Neden bir tanrı kölesi olayım ve bir rahibin veya din adamlarının bana nasıl yaşayacağımı söylesine izin vereyim.""

"Ve sizlere son sözüm çıraklar karşıma cıkan her asi büyük bir zevkle öldürülecektir.""

Green sinirle arkasına bakmadan geri çıktı...

RP DIşI:rp yapıyorsunuz diye rp le yazdım umarım bir sorun olmaz sözlerim bilinen sözlerdir

Saygılarımla...
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
legacy_user_3568

Post by legacy_user_3568 »

Kaderi kendin belirlemeye calisabilirmisin ki.
Post Reply