Cantrip problemi

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Cantrip problemi

Post by sphnx »

slmlar sanata gönül verenler.yahu bu cantripler yapılması en kolay büyüler değilmidir. oyun sırasında combat dışında adam light yapmak istiyor.bu adama check atmak gerekir öyle değilmi.Tüm bonuslarla light büyüsünü yapamadı diyelim.ben bu adama ne diyecem.light ı yapamayan bir büyücüyü sanattan uzaklaşyırmak gerekmezmi?:)
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

Genelde zarlarda ve oyun içinde modifiyeye karşyım,(yani ne olduysa hangi zar geldiyse aynen işlensin artırılıp düşürülmesin)ama light büyüsü içinde zara gerek yok bukadar basit bir büyüyü çok rahat yapmalı yani büyüyü yapmak isteyene büyü başarılı demen yeterli bence.Ã?ünkü bu büyüyü yapamayana asla büyücü demem.
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
s_e_f_t_a_l_i
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by s_e_f_t_a_l_i »

green_eye_of_devil tamamen katılıyorum zaten çok güçlü büyüler olmadıkça(meteor shower gibi) combat dışında büyü yapmak için zar atılmasına gerek yok bence :!:
Aldaris
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aldaris »

Bir light büyüsü için oyun içinde savaşmaz ve acil bir durum yokken zar atılırda başarısız olunursa ben yazık derim başka şey demem.
Ne tekim gider o büyücüğe fighter karakter kağıdı kendimede sadist dm nasıl olur günlüğü hazırlarım
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

zaten ben de öyle düşünmüştüm
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

ben zaten zar atmaya da karşıyım ya neyse :)
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

1- Hiçbir kural büyü yapmak için zar atılması gerektiğini söylemez. Büyü enerjinin ani şekillenmesidir ve büyüyü ezberinden yapan bi kişinin bu işlem sırasında hata yapması söz konusu değildir. Bu nedenle büyü yapılırken zar atılmaz.

2- Eğer büyü yapan kişinin yakın mesafesinde bir düşman varsa büyü yapan kişi savunmasını tam olarak sağlayamayacağı için rakibe bir saldırı hakkı doğabilir. Rakibe avantaj sağlamamak için Defansive Casting yapabilir büyücü. Yani büyünün zorluğuna göre bir concentration check atar, tutturursa büyüyü yapar ve rakibine de açık vermez; tutturamazsa bu durumda rakibe bir saldırı hakkı doğar, eğer rakip saldırısında ıskalamazsa ve hasar verirse büyücü büyüyü kurtarmak için aldığı hasara bir concentration check daha atar, yine tutturamazsa büyü konsantrasyon bozukluğundan yapılamaz. Aski durumlarda yani konsantrasyonun bozulmadığı durumlarda büyü sorunsuz yapılır.
"Lovefull Evil"
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

a

Post by sphnx »

Güçlü büyülerde de durum aynı mı?Bildiğim kadarıyla büyü sayısal işlemler ve sözler bütünüdür.Burada hata payı olduğundan(güçlü büyüler) check atılması gerekmezmi?(DC)
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Sanmıyorum... Yukarıda Dilbao genel olarak bütün büyülerden bahsetti galiba...

Meteor Swarm yaparken bile (uzun bir büyü olduğundan) karşı karşıya kalacağınız fısat saldırı(ları)sı haricinde zar atmıyor olmanız lazım...

//Ayrıca; light büyüsünü yapmak için ne zarı attırdığını ya da bunu attırırkenki düşüncen ne idi merak ediyorum...

Saygılarımla...
Türklider...
s_e_f_t_a_l_i
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by s_e_f_t_a_l_i »

zar sadece büyü yaparken saldıran bir düşmanın saldırsından dolayı büyünün bozulmaması içiz atılır bunu adı konsantrasyon denemesidir mat işlemi şu şekilde olur
alınan hasar+büyünün seviyesi=DC
karakter bu saıların toplamından daha fazla atmalıdır
tabi ki bunu yaparken konsatrasyon yeteneğinin rütbesi ona yardımcı olur
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Turkleader wrote: //Ayrıca; light büyüsünü yapmak için ne zarı attırdığını ya da bunu attırırkenki düşüncen ne idi merak ediyorum...

Saygılarımla...
söylediklerine aynen katılıyorum.ne zar atması.niye bir büyücü light büyüsünü yapacak diye zar atsın ki..........
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
soulforged
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by soulforged »

Dilbao nun dediği gibi büyü yapılırken sadece ve sadece concentration zarları atılır ki şu nedenlerle;
Eğer karakter başka bir büyü tarafından zarar almışsa: 10+ alınan zarar+yaptığın büyü lvl i
Devamlı(continuous) zarar veren büyüler tarafından etkileniyorken-Melf's acid arrow misali- tekrar eden zararlar bu duruma girmez-spiritual weapon gibi-: 10+son alınan devamlı zararın yarısı+yaptığın büyü lvli
Hareket edemediğin (grappled/pinned) durumlarda-sadece sözlü bileşeni olmayan ve malzemesi elde olan büyüler yapılabilir-: 20+yaptığın büyü lvl i;
Kuvvetli hareket halindeki zeminlerde-at üzerinde, fırtınada sürüklenen gemide...- : 10/15+yaptığın büyü lvl i(hareketin sertliğine göre);
Earthquake-deprem- büyüsünden etkilenildiği durumlarda: 20+yaptığın büyü lvli (y.b.l);
Hızlı rüzgar ve onun taşıdığı şiddetli yağmurda: 5+ y.b.l;
Hızlı rüzgar ve onun taşıdığı kum,toprak vs.. :10+y.b.l;
Büyüyle kontrol edilen ters hava koşulları-storm of vengeance,control weather..- : ters etkileyen büyü lvli+y.b.l;
Karşı tarafın saldırısına mağruz kalmamak için savunmada büyü yapmak: 15+y.b.l;
Büyülerle bağlandığında-animate rope, entangle,..- :15;
Arbede sırasında büyü yapılırken sana vurulursa:10+alınan zarar+y.b.l;
bunlar büyü yapılırken atılır. Büyü bittiği anda spell resistance,saving throw, damage, vs.. zarlarına sıra gelir.
All our power lies in both mind and body;
we employ the mind to rule,
the body rather to serve;
the one we have in common with the Gods,
the other with the brutes.
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

soulforged, keşke biraz daha düzenli yazsaydın meajını. Bu hali ile pek birşey anlaşılmıyor.

Ayrıca, bu yazılan rakamlar zaten Player's Handbook da bulunmaktadır. Oyunu oynayan kişinin de an azından bu kitaba sahip olacağı düşünülürse tekrardan burda yazmaktansa kitaba referans vermek daha yararlı olacaktır. Böylece aynı durumla ikinci kez karşılaşıldığında bir bilgisayar bulup siteye bakmak yerine baş ucundaki kitaba bakılacaktır.
"Lovefull Evil"
soulforged
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by soulforged »

evet biraz dağınık olmuş; bu kadar uzun tutacağını düşünmemiştim :(
Bu bilgiler genel olarak player's handbook ta 'Chapter 4: Skills' kısmında 'concentration' skill inin açıklamasında ve 'Chapter 10:Magic' bölümünde 'Concentration' başlığı altında bulunabilir.
Bu arada bir hatayı düzeltmek istiyorum kendi mesajımdan bağlı durumda iken sözlü bileşeni değil 'somatic' yani el ve vücut hareketi bileşeni olmayan büyüler yapılabilir (doğal olarak ;) )
All our power lies in both mind and body;
we employ the mind to rule,
the body rather to serve;
the one we have in common with the Gods,
the other with the brutes.
legacy_user_1144

Post by legacy_user_1144 »

Zar atılması çok saçma hem O dm ne zarı attırdı neyi düşünerek?
Post Reply