oo felsefe istiyoruz ha? peki..
öncelikle pek sevgili dostum.. çelişkilerinden mi bahsetsek? Hangisi mi?
Ama ama dur! Ã?nce bana olgu'nun tanımını yap lütfen iyice aç görülmedik yeri kalmasın.. Bayılıyorum bu "terim karmaşası Sokratesleri" ne..
Ã?elişkin.. Ã?nce yaşamanın amacı yaşamak idi.. sonra "İYİ" yaşamak oldu. İyi yaşamak ne? Sana göre İYİ ne? Sence bir dilencinin hayatı iyi midir? Değil mi? EEe nereden biliyorsun? Belki kötü olan senin yaşadığın.. Herşeyin ölçüsü insandır.. Biz buna Hümanizm deriz.. İnsan, bilgiyi duyuları sayesinde algılar ve insan duyuları yanıltıcıdır. Yani mutlak bilgi yoktur, olsa da bilinemez, bilinse de söylenemez.. Yani neye göre iyi, kime göre iyi?
Bukowski sefil bir hayat sürüp parasız öldü, buna iyi bir yaşam dedi..
Sabancı, Türkiyenin en zenginlerinden biri olarak öldü, ve onunki de iyi bir yaşamdı ona göre..
Hangisi düşüncesiz sence?
Sonra... yaşamanın amacı yaşamak ise, bu dünya üzerindeki her canlı, amacını başarıyor demektir ve bildiğin üzere, her yerde olan bir şey, hiç bir yerdedir.. Batı felsefesinde "bu yıl uluslar arası sempozyumda tartışıldı.." buna "Tanrı Paradox'u" diyorlar.. Anlaman için açayım istersen.. -tanıdık bir cümle galiba..-
Ama ... düşündümde.. neden sen o muhteşem İQ'un ile araştırıp bulmuyorsun SOKRAT?
Ã?ocukluğumda bilge bir adam, ona salak dediğimde bana: "Kiminle konuştuğuna dikkat et.. İnsanlar her zaman sürprizlerle doludur!" demişti..
kiminle konuştuğuna dikkat et! Güzel söz.. Bazıları.. hayallerinin ötesinde bir zekaya sahip çıkabilir... (Ã?rneğin bu aşağılamaya kalkıştığın adamın ortaya attığı yeni "Tanrı Sentezi Kavramı", halen tartışılmakta, yani eğer ben bir kadının teni, hayatımın amacıdır diyorsam; bunun nedeni inan bana "testesteronlarım" değildir...)
Saygılar..
Dip Not:QuelSaruk, sen devam et takma.. sev, karşıdakini gerçekten sev ve sevmediğin HİÃ? BİR kadınla birlikte olma -böylece seninle birlikte olan her kadın, onu ne kadar sevdiğinden emin olarak uyur koynunda..- sen insanlara hak ettikleri değeri verdiğin sürece, insanlar da sana hak ettiğin değeri verecektirler..

Desiratus Fatum..
Desiratus Bellum...