Yaşamın Amacı ?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
The_Exile
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by The_Exile »

DungeonKeeper wrote:yaşamın amacı çok para kazanmaktır
Yuh yani bu ne materyalistlik.Haa iyi lead guitar sın ayrı konu. :wink:

Para için çalışılmaz.Tabii çalışırken bir şekilde maaş alırsın ama esasında boş oturmamak bir işe yaramak amacıyla çalışırsın.
Sırf para için çalışan insan köledir.
Ve para;
Onun zincirleridir.
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

yaşamın amacı bir kadına dokunmak, güzelliğini her hücrende hissetmektir. Onu sevmek, ona soğuk şehirlerin buğusundan kopardığın parçalardan bir şiir örmek, her sevgilinin ruhundan bir parça almak ve eksik yeri kendi ruhundan bir parça hediye ederek kapatmaktır.
sabahın köründe uyanıp onu seyretmektir. Gittiğinde, bu beş para etmez Ankara'ya -yanlış anlamayın, o gittiği için 5 para etmemektedir şehir..- "SkidRow"dan "I remember you" yu söylemektir.
Ve sessizce ölmek..
ve ölü kalmak..

başka bir mucizeye dokunana kadar...
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

carpe'diam diye yazılıyordu o..
Ölü ozanlar derneği diye bir filmde geçiyordu (Roby Williams)..
İzlemeye değer filmlerden..
"Yaşadığınız saniyenin farkına varın" dır anlamı..
Blasted
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blasted »

Carpe'diem diye yazılır senin dediğin gibi bir şey değil ama ona yaklaşık hayatını yaşa anlamında bir şeydi..
"For Blood And Honor"
EviLDoeR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EviLDoeR »

Kendiniz için neyi belirlerseniz yaşamanızın amacı odur herkez farklı amaçlarla yaşar.
My DNA written in C with VIM, compiled with GCC and running on baranix (It' s a free UNIX like OS for human body platform)
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

yaşamın amacı yaşamaktır.....!!!!
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

?? biraz açarmısın?
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

yaşıyorum çünkü varım eğer varsam bu dünyada bir olgu isem bana göre yaşamın amacı en iyi şekilde yaşamını sürdümek ve yaşamaktır kısaca anlatabildiysem sevinirim anlamadıysan söle daha çok açarım
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

ben artık sana katılmaya başladım galat .haklısın hani güzel bir kadının teninde erimek sabahlara kadar. bu benim vazgeçilmezim ve varlığımın doruk noktası :D onun için boş bu hayatım ya :P:P:P
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

anlıyorum seni zevk lere teslim olmuş bir kişilik daha ve gülüyorum şaka şaka :) bende isterim ondan işte senin istediğinden
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

oo felsefe istiyoruz ha? peki..
öncelikle pek sevgili dostum.. çelişkilerinden mi bahsetsek? Hangisi mi?
Ama ama dur! Ã?nce bana olgu'nun tanımını yap lütfen iyice aç görülmedik yeri kalmasın.. Bayılıyorum bu "terim karmaşası Sokratesleri" ne..
Ã?elişkin.. Ã?nce yaşamanın amacı yaşamak idi.. sonra "İYİ" yaşamak oldu. İyi yaşamak ne? Sana göre İYİ ne? Sence bir dilencinin hayatı iyi midir? Değil mi? EEe nereden biliyorsun? Belki kötü olan senin yaşadığın.. Herşeyin ölçüsü insandır.. Biz buna Hümanizm deriz.. İnsan, bilgiyi duyuları sayesinde algılar ve insan duyuları yanıltıcıdır. Yani mutlak bilgi yoktur, olsa da bilinemez, bilinse de söylenemez.. Yani neye göre iyi, kime göre iyi?
Bukowski sefil bir hayat sürüp parasız öldü, buna iyi bir yaşam dedi..
Sabancı, Türkiyenin en zenginlerinden biri olarak öldü, ve onunki de iyi bir yaşamdı ona göre..
Hangisi düşüncesiz sence?
Sonra... yaşamanın amacı yaşamak ise, bu dünya üzerindeki her canlı, amacını başarıyor demektir ve bildiğin üzere, her yerde olan bir şey, hiç bir yerdedir.. Batı felsefesinde "bu yıl uluslar arası sempozyumda tartışıldı.." buna "Tanrı Paradox'u" diyorlar.. Anlaman için açayım istersen.. -tanıdık bir cümle galiba..-
Ama ... düşündümde.. neden sen o muhteşem İQ'un ile araştırıp bulmuyorsun SOKRAT?
Ã?ocukluğumda bilge bir adam, ona salak dediğimde bana: "Kiminle konuştuğuna dikkat et.. İnsanlar her zaman sürprizlerle doludur!" demişti..
kiminle konuştuğuna dikkat et! Güzel söz.. Bazıları.. hayallerinin ötesinde bir zekaya sahip çıkabilir... (Ã?rneğin bu aşağılamaya kalkıştığın adamın ortaya attığı yeni "Tanrı Sentezi Kavramı", halen tartışılmakta, yani eğer ben bir kadının teni, hayatımın amacıdır diyorsam; bunun nedeni inan bana "testesteronlarım" değildir...)

Saygılar..

Dip Not:QuelSaruk, sen devam et takma.. sev, karşıdakini gerçekten sev ve sevmediğin HİÃ? BİR kadınla birlikte olma -böylece seninle birlikte olan her kadın, onu ne kadar sevdiğinden emin olarak uyur koynunda..- sen insanlara hak ettikleri değeri verdiğin sürece, insanlar da sana hak ettiğin değeri verecektirler.. :)
Desiratus Fatum..
Desiratus Bellum...
Levian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Levian »

Burada gerçekten çok ilginç mesajlar gördüm. Tabi herkesin doğrusu, O'nun aklına ve ilmine göre olduğu için kimseyi ne eleştirebilirim, ne de suçlayabilirim. Ayrıca benim aklım ve ilmime göre pyros ve Galadlirim nickli arkadaşlar, en doğru cevabı verenlerdir. Fakat, kimse kalkıpta Allah adından bahsetmemiş bu da bana şaşırtıcı geldi.
Ayrıca Allah diyince hemen akla tanrı gelir. Tanrı aşağı, tanrı yukarı falan. Ama ben diyorumki Allah özel bir isimdir, cinsiyetten, sonluluk ve sınırlılıktan, ırktan ve dilden, gözle görülmekten bile münezzehtir. Akıl onu kavramaz. Kavrayamaz!..
İnsan'ı insan yapan, Allah'ın idrâk edilemeyeceğini kavrayabilmesidir.
Asıl konuya dönmek gerekirse, bana göre insanın burada bulunmasının amacı, yani yaşamasının amacı, kendini hayvani vasıflarından kurtarıp, Allah'ı özünde bulması, yaşaması, ebedi özgürlüğe kavuşup, İnsân-ı Kâmil(Kâmil İnsan) sıfatına bürünmesidir...
Eğer bu Dünyâ'da yaşamakta hayır olsa idi, hiçbir zaman ölüm gerçekleşmezdi!...
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

brimizin imzasında yazıodu, bu başlıa da çok güzel olcak: "belkide bu dünya başka bi gezegenin cehennemidir."
evet ayrıca katılıorum, Allah mantıını buna kattıımızda amacı, kendinin vücuda gelmiş halini görmek için yaratmış, bi bakıma kendine bakmak için yaratmış gibi bişey...neyse bunlar ince mevzular çizgide dolaşıp topic'i kitletmiyelim...
yaşamak yaşamaktır beaw daa ne olsun...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
ulysses
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulysses »

yaşam kendi kendini tatmindir biraz
biraz haz duymak biraz zevk almak
yada biraz eziyete tabii olmak
oynatılmak kukla iplerinde yada koparmak ipleri
gülmek biraz kurnazca,
yada ağlamak hıçkıra hıçkıra
Ferahta galip gelenlerden bir bıkmışlık var omuzlarımda, ondan mağlup oluyorum bu aralar hayata!
chillnbn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chillnbn »

yaşamın amacı her şeyi yaşamaktır
Post Reply