sual

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

sual

Post by sphnx »

hocalar siz rp de büyü yaparken sadece büyüyü yaptığınızı mı belirtiyorsunuz yoksa sözlerini mi söylüyorsunuz.Eğer varsa bu sözleri nerden bulabilirim?
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

kimi zamansözlerde söylenir ama genelde büyünün ismi ve gücü söylenir diye biliyorummmmm sözleri nerdcen bulucağını araştır bi sen
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Elrond_Carnesir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elrond_Carnesir »

Hiç kasma:) çok aradım. Ancak kitaplarda yazdıklarında fazlasını bulamadım... Kafandan sallıyabilirsin. Ancak olayıda anlatmalısın... Mesela bir lightning bolt atıyorsun diyelim
"kith kranan soth mi dehn" (salladım)
Elrond büyülü sözleri söyledikten sonra havaya kaldırarak korkutucu bir biçimde açtığı elinin parmaklarının ucundan şimşekler çakarak karşısındaki orcu birdaha kalkmamak üzere yere devirdi... Elrond tam başkabir büyüye hazırlanıyorduki yerde yatan kızarmış orc'tan yanık kokuları gelmeye başladı ve vücudundan dumanlar yükseldi...
"Savaş kendi ülken uğruna ölmek değil, savaştığın kişilerin kendi ülkeleri uğruna ölmelerini sağlamaktır!!!"
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

genelde sadece adını söyleriz... ben hiç sözlerini söyleyene rastlamadım...
eğr bulursam önünde saygıyla eğilirim.. :D
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

demekki öğrenmemiz gerekli bir lich bile eğilcekse yerim ben o kitapları ama olay anltım örneği güzel ELROND hayret doğru yere mesaj atmışsın yaaa :D:D:D:D:D
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Abi bi adam vardı Dragonlance'deki büyü sözlerini satıyordu... Yani hepsi standartmış; mesela herkes Lightning Bolt'u aynı sözlerle yapıyormuş o yüzden DL'de ne kadar büyü sözü varsa size yazıp verecem parasını bana verin diyordu... Oynamayacağımdan almamıştım...

Kim olduğunu da hatırlamıyorum adamın... Sanırım KD'deyken görmüştüm..

Saygılarımla...
Türklider...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

evet sphyx bu büyü sözlerini kendin yaratsan hiçte zor olmaz herhalde.biraz yaratıcılığın senin tüm sorunlarını çözeceğine inanıyorum.
bence bu tip kitapları aramakla hiç uğraşma.
herşeyinde kitabı olmaz ki......
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

sözlerdense büyünün tasfir edilmesini tercih ederim,sonucta kimsenin bilmediği bir dilde konuşuyorsun uydur üç beş sözcük tamam,yada latince öğren ne yaptığını latince anlatırsın,yani "fireball atıyorum"'um latincesini:)
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

evet erethan ın söyledikleri de makul aslında.ayrıca niye özellikle sözlerini bilmen gerektiği hissine kapılıyorsun ki .
kendin yaratacağın büyüler ya da farklıtasvirlerle anlatacağın büyülerde oyunlarda hoş bir ortam yaratabilir.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

Buzamana kadar hiç sözlelerle büyü yapan oyuncu görmedim varsa bile kitaplarda yazan birkaç tanesi kulanılıyordur onun dışında onları bulmak biyana telafuzu bile çok zordur oyun içinde çok kasar herseferide onu okumak kitapta yazan bile bazen zor okunuyor kaldıki oyun sırasında okumak ohooooo ölme eşeğim ölme ama herbüyünün sözünü bulabilirsen sözlerle ve hareketlerle yapmak gerçekten büyük zevk verir hele bide bileşenlerini bulursan (abardım galiba sözler ,bileşenler, şekilleri )[/url]
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
Aldaris
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aldaris »

Eğer anatomi okuyorsanız rpnizin daha gerçekçi olması için birkaç sözcük söylemeniz pek zor değil ben oyuncularıma söyletirim, rahiplerime dua okuturum ve en iyisi çok sağlam dm bir bard arkadaşıma her büyüsü için şiir veya şarkı söyletmişti
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Bizim dm kendisi basit bir büyü dili oluşturmuştu ona göre söyletiyordu gerçi sistem biraz farklıydı yani zarlı oynamıyorduk kendimiz kurduğumuz bir sistemdi.
Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

abi niye büyü sözlerini türkçe söylemiyosunuz atın ama türkçe atın misal "Büyünün güçler kulak verin bana, Kızartma yapalım düşmanı yana yana" : P : P : P : P
Tamam çok komik oluyomuş vazgeçtim en iyisi gene "Witha Morthis Kareyyynnnnn!!!!!"
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

kıtaplardakı bıkac buyu söylenısını yada kendı yazdıklarını kullan bıde eger cok gercekcı olsun dıyosan ınternette elfce sözlük ve gramer olan yerler elfce konusan adamlar var cok sasırısın tolkıenın yazdıklarından uyarlama herhalde adam yaratmıs daha önce mıddle earth halklarının dıllerını elfce bu ıse cok uygun benım bı arkadasım zamanında çözdü bıraz ıngılızce elfce sözlukten zaten sonra kulakları uzadı ormana yerlestı :lol:
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

şahsi kanaatim, rahiplere kendi dilinde (bizim için Türkçe) dualar okutmak; ama büyücüler için bu mümkün diil. Ama esas mevzu bu diil. Önemli olan, hem diemin hem de oyuncuların eğlenmesi olduuna göre, isteyen söz söyler, isteyen söylemez. Bi oyuncuyu illa büyü sözü söyleyecen ya da ozan ise şarkı söyleyecen diye kasmak, oyunun tadını kaçırabilir.
War, war never changes...
Post Reply