Fantastik Sinema
Filmi o kadar çok izledikki yazmayı unutacak kadar yani.Hakkaten ayıp etmişiz yaw.Yalnız bu film Bruenor'un balta yaptığı yani en üst noktaya ulaştığı noktaya benziyor.Mel Gibson da böyle işte.Bir daha hiç bu kadar güzel film yapamayacak , anca vastın üstü iyi filmler yapar en fazla...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
-
ElvenBard
- Kullanıcı

1981 John Boorman yapımı EXCALIBUR'u kesinlikle izleyin, Arthur efsanesini kesinlikle en iyi yansıtan filmdi. Arthur efsanesi elli türlü anlatılmıştır fakat bu filmde anlatılan Sir Thomas Malory'nin yazdığı ve bildiğimiz anlamda Arthur efsanesini betimleyen Le Morte D'arthur (Arthur'un Ölümü) adlı kitaptan esinlenilmişti. Film daha eski bir versiyonundaki gibi (efsane orda da farklı bir biçimdeydi) baştan aşağı bir aşk hikayesi değildi, şu sıralar gösterime girecek olan King Arthur'dan da çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Zaten King Arthur'da anlatılan efsane değil efsaneye kaynak olan olay ve Roma'lı general, ancak Excalibur tam anlamıyla destansı bir karanlık çağ filmi.
şövalyeler, Lancelot'un ihtişamı ve ihaneti, Gawain'in cesareti, Merlin'in bilgeliği ve gizemi bundan iyi tasvir edilemezdi. Oyuncu kadrosu da oldukça geniş, filmde şimdiye kadar izlediğim en iyi performanslardan birini sergileyen Nicol Williamson "Merlin", Nigel Terry "Kral Arthur", Patrick Stewart "Sir Leondegrance", Liam Neeson "Sir Gawain"... Tek eleştirebileceğim nokta her Arthur filminde olduğu gibi (bi tek First Knight'ta öyle değildi, çünkü o hikayenin gerçeğiyle alakası yoktu ve sonuçta Arthur'u Sean Connery canlandırıyordu
) Arthur'un Merlin'in yanında arka planda kalması ve sanki Merlin olmasaymış Arthur yarımakıllı kalacakmış gibi bi izlenim yaratmasıydı. Yine de tam ismini hatırlamadığım o eski versiyonu bi izleyin bana hak vereceksiniz, kurgusal açıdan berbattı. Arthur eziğin tekiydi, fakat Excalibur'da çok daha iyi.
Film hakkında anlatacak çok şey var, en azından bana rahatsızlık veren şu görsel efekt şöleni filmlerin yanında gerçekçiliğiyle izlenmeyi hak eden bi film. Fantastik sinemayla alakalı bulduğum için yazdım, hele Legends of Excalibur adında bir frp setting'i olduğunu da varsayarsak buraya yazmaya kafi. şövalyelere, büyücülere, karanlık çağa ilgi duyan herkes bu filmi izleyip bir daha izlesin, kesinlike bir başyapıt.
Bu arada unutmadan filmin düblajsız versiyonunu bulmaya çalışın. şövalyelerin çok hoşuma giden ingiliz şivesiyle konuşmaları harika![/i]
şövalyeler, Lancelot'un ihtişamı ve ihaneti, Gawain'in cesareti, Merlin'in bilgeliği ve gizemi bundan iyi tasvir edilemezdi. Oyuncu kadrosu da oldukça geniş, filmde şimdiye kadar izlediğim en iyi performanslardan birini sergileyen Nicol Williamson "Merlin", Nigel Terry "Kral Arthur", Patrick Stewart "Sir Leondegrance", Liam Neeson "Sir Gawain"... Tek eleştirebileceğim nokta her Arthur filminde olduğu gibi (bi tek First Knight'ta öyle değildi, çünkü o hikayenin gerçeğiyle alakası yoktu ve sonuçta Arthur'u Sean Connery canlandırıyordu
Film hakkında anlatacak çok şey var, en azından bana rahatsızlık veren şu görsel efekt şöleni filmlerin yanında gerçekçiliğiyle izlenmeyi hak eden bi film. Fantastik sinemayla alakalı bulduğum için yazdım, hele Legends of Excalibur adında bir frp setting'i olduğunu da varsayarsak buraya yazmaya kafi. şövalyelere, büyücülere, karanlık çağa ilgi duyan herkes bu filmi izleyip bir daha izlesin, kesinlike bir başyapıt.
Bu arada unutmadan filmin düblajsız versiyonunu bulmaya çalışın. şövalyelerin çok hoşuma giden ingiliz şivesiyle konuşmaları harika![/i]
yaw keşke David Eddings'in Ellenium serisi çekilse , süper bişey olur bence.... ama ejderha mızraı bile çekilmeden onlara sıra gelmez..
(ha ejderha mızrağını daa çok önemsediimden falan diil o çıkmadan dierleri çıkmaz demem, popülarite anlamında söledim..)
saygılarımla...
(ha ejderha mızrağını daa çok önemsediimden falan diil o çıkmadan dierleri çıkmaz demem, popülarite anlamında söledim..)
saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
-
ElvenBard
- Kullanıcı

Klasik filmlerin üstüne tanımam, seyirciyi etkilemenin basit yolu özel efektler yok, yerine duygu var, sanat var, kalite var. Fantezi sineması başlığında Braveheart, Gladiator, Troya gibi filmlerden bahsetmişsiniz ancak bunlar fantezi değil epik filmler. Yine de bizim ilgilendiğimiz fantezi türüne büyük etkisi olan tarihi ve mitolojiyi içeren filmler, bende klasiklerden bikaç örnek vermek istedim. Özellikle Charlton Heston bu tür epik filmlerin vazgeçilmez kahramanıydı, onun oynadığı ve hala gişe rekoru kırılamamış olan Ben-Hur muhteşemdir. Ayrıca On Emir filminde Hz. Musa'yı canlandırmıştı ve çok etkileyiciydi. Kirk Douglas'ın oynadığı Spartacus de artık klasikleşen Roma İmparatorluğu (özellikle kölelerle ilgili) filmlerinin en önemlilerindendir.