İrdalar

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

İrdalar

Post by sphnx »

Ustalar birisi bana bu irdaların büyüleri hakkında bilgi verebilirmi.Normal büyü kalıplarının dışında olduğunu duymuştum.
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bunises »

İrdaları bilen birisini görmek ne güzel. Ben bu konu hakkında bir şeyler yazmayacağım;çünkü Kirath bu konu hakkında çok daha hevesli ve bilgili biri. Tek bir bilgi veriyorum. İrdalar ejderha mızrağı dünyasında herkesçe bilinmeyen ırklardır.

Söz sende Kirath...
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

İrdalar Takhisis in yarattığı ırktır. Paladine Elfleri Gilean İnsanları Takhisiste İrdaları yaratmıştı. Kötü İrdalar daha sonra Ogrelere dönüştü. İrdaların yaptığı büyüleri 3 Ayın büyücüleri ne anlayabilir ne de söyleyebilir. (Belki Raistlin Majere hariç).
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

bence raistlin de çözemez.adam hayatındane irda görmüş ne irda büyüleriyle karşılaşmış.
irdalara gelince;bu adamlar takhisis tarafından yaratılıp mishakal tarafından sarsıcı etkileyici güzelliklerini almışlardır.ayrıca yaptıkları büyülerde öyle her büyücünün yapabileceği cinsten değildir.çünkü adamlar hayatları boyunca büyü ile uğraşırlar ve sonunda elde ettikleri büyüler senin benim (hatta raistlin in) anlayacağı cinsten değildir.
belki irda büyüleri tome of magic adlı kitapta vardır ama henüz bu kitapla hiç tanışmışlığım yok.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

abi benim bildigim ogre lara dönüsen elfler diilmiydi.
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

yok theodorus yanlışın var.elfler dönüşmüyo ogre ye falan.irdalar insanlara yaptıkları zulümlerin ardından ikiye ayrılırlar iyi ogre ler ve kötü ogre ler.aralarında geçen uzun bir savaşın ardından iyi ogreler irda olarak kalırken kötü ogreler kalplerindeki çürümüşlüğün etkisiyle gerizekalı kötü ruhlu ama güçlü birer ırk oluşturuyorlar.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

hımmm abi benim bildigim elfler rin bazıları köyleri falan yagmalaya falan baslıolar onun icinde lanetlenip ogrelara dönüsüo :???:
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
high_elf
Başbüyücü

Post by high_elf »

Yok abi sen yanlış biliyon, irdalar iyiliğe yönelmiş ogrelerdir..
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Olayın kuralsal açıklamasını yapayım.

Irda lar hikayelerde her üstün ırk, büyünün ötesinde büyü kullanan, insanların anlayamayacağı kadar güçlü olarak anlatılırlar. Fakat kural açıdan ise öyle pek bir farkları yoktur. 3rd Ed. setting inde, irdalar içi birkaç 0. seviye büyüyü günden 1 yada 3 kez yapar demişlerdir sadece. Ötesi diil.
"Lovefull Evil"
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

bu bilgiyi en kısa zamanda bulup huzurlarınıza sunacağım
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

abi biraz saçma değil im yaaa.sen otur yüzlerce yıl büyüyle uğraş sonrada dandik 0. seviye 1. seviye PHb büyülerinden yap.zaten adamlar chr ye de +1 alıyorlar yani takhisis in güzelliğini verdiği ve görenlerin de charm benzeri bir etkiyle bakakaldıkları irdanın chr sinin 19 olduğunu açıklamak mümkün bişey mi?bence irdalara chr sınırlaması tutulmamalı ve öyle sıradan büyülerle uğraştırılmamalı.sen yüzlerce sene büyüyle uğraşmayaydın ne levellar atlardın.
benim düşüncem budur.
Aldaris
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aldaris »

Raistlin İrda görmüştü.
Ayrıca ben irdaların yüzyıllarca yıllık izolasyonlarından sonra deli deli büyüler yaptıkları kanaatindeyim. Ayrıca gidip gri taşı falan kırıp içine bakmalarıda akla ziyan bir olay.
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

2 gundur siteye giremedigim icin ancak yaziyorum, kusura bakmayin...

Irdalar Dunyaya ilk gelen ve en guclu irktir. Guzellikleri dillere destan, yetenekleri insanlarin anlayisinin otesindedir. Kotu olanlari "ruyalar cagi" (age of dreams) biterken iclerindeki kotulugun dislarina da islemesi sonucu ogrelere donusmuslerdir.

Irdalar kendilerini tamamen soyutlamamislardir. Insanlarin irdalardan korkmalari ve onlari yok etmeye calismalari sonucu buyuleri ile gizledikleri uzak bir adada yasamaktadirlar. Ancak Krynn in bircok kayip ve kadim irki gibi diger irklar arasinda da dolasmaktadirlar. Bunu da o anlasilamayan yetenekleri sayesinde, Shapechange yaparak yapmaktadirlar.

Irda buyuleri genellikle normal buyulerin daha gucluleri olsa da farkli buyuleri Wizards' Spell Compendium da mevcuttur. Ayrica Dragonlance Campaign Setting de de (2e) bazilari mevcut.

Irdalar kural bakimindan (2e icin) bircok artiya sahiptir. Kaynaklar su an elimde olmadigi icin bazi ufak tefek farkliliklar olabilir ancak: +2 Int,Cha /+1 Wis,Dex /-2 Con olmasi lazim. Bunun ustune buyuleri normal buyulerden level olarak daha yuksek sayilir. Ayrica non-weapon prof. olarak shapechange alabilirler. Bazi artilari daha vardi ancak shu anda tam hatirlayamiyorum.

Genel olarak boyle, baska sorunuz varsa seve seve cevaplarim...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

2e mekaniğine göre irdalar yapabildikleri en üst lvl büyüden bir adet fazla yapablirler.

yani mesela 5 lvl human wizard 1 adet 3.lvl büyü yapabilecekken
5.lvl irda wizard 2 adet 3.lvl büyü yapabilir. bu hem divine hem arcane büyüler için geçerlidir.

ve bu + lar sebebiyle ben, irda priest/mage oynamaya bayılırm.....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

Benim merak ettiğim irda diye bişey kaldımı yoksa biz bu irdalarla tanıştığımız gibi öldülermi hemen?
Post Reply