En özenti kitap

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

hayır abi okumadımda :D . simdi diceksin o zamn eee madem okumadın nie konusuosun. abiimm girdiim her tartısmada karsımıza sen cıktın :D. hee tamam simdi özenti mi bilmiorum ama bence sıkıcı bi kitaptır. cunku böle kitaplar artık sıkmaya basladı yok bunu kuzeni yok bunu kızı gibi . :D
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Drow kızı hiçte özenti bir kitap değil bence arkadaşlar.Bence özenti bir kitap varsa buda ejderha mızrağı serisidir :!: Cidden gücü ele geçirmek için kötü değilde , iyiliği yada kötülüğü belirsiz kürelere ihtiyaç duyulması , fizban'ın şakacı mizacı ve giyim tarzının gandalfla aynı olması , İkilemde olan tanis(aynı aragorn o da lider ruhlu , taniste , aragornun da iki aşığı var biri elf biri insan , tanisinde) gimli ile flint'in arasında yaş sebebiyle oluşan olgunluk dışında , hiç bir fark yok.

Yalnız bu kitabı o kadar kötü yapmıor , çünkü bir çok orjinalliği de var...İkizler özellikle raistlin çok özgün bir karakter.Akıcılık iyi , heyecanlı hoş bir hikaye açıkçası.Benim fikrim tabii bunlar katılmanız ve katılmamanız sizin bileceğiniz bir iş.
Saygılar ve Sevgiler... :)
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

TheoDorus wrote: hee tamam simdi özenti mi bilmiorum ama bence sıkıcı bi kitaptır. cunku böle kitaplar artık sıkmaya basladı yok bunu kuzeni yok bunu kızı gibi
theo abi sen yine saçmaladın bea
ne demek abi yok bunun kızı onun kuzeni
hadi bahsi geçen kişi drizztin bilmemnesi olsa tamam diyecem
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

bence en özenti kitap shannara serisi.iki üç yıl önce okumuştum da olaylar LotR un tıpatıp aynı yaw.drow kızı konusunda bişey diyemeyecem .zaten sevmem drow dişilerini.
bide stephan king in kitapları tabiii.çoğunu okumadım ama kitaplardaki genel tema hep birbirinin aynı gibi.yani adam kendi kitaplarına özenip aynı konular çevresinde yeni para kaynakları üretiyor bence.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

Norti: abi raistilini kuzeni palin inin kitabı 2. nesil mesela. bile benim bildigim drow dedigi drizztin kızı diilmi. :lol: .(yanılıyor olabilirim)
asuthay: abi sende ölebi sey dedinki dragonlance cok özenti die. :evil: . nasıl yaparsın yawww.abi bence hic te özenti deil :evil:
Squan
Seçilmiş Savaşçı

Post by Squan »

en özentisi bence de shannara nın kılıcı.Ama onun dışında bence baya alıntı yapılmış ve benim sinir olmama sebeb olmuş benzerlikteki ktaplarda var.Ben Harry potter ın hiçbir kitap ve filmini izleyip okumadım.Ama etrafta o kadar konuşulduğu için biliyorum bazı şeyleri.Bu kitaptaki harry her nasılsa yeldeniz üçlemesindeki ged(yanlış hatırlıyo olabilirim kusura bakmayın) çok benziyo.Ama bu benzerlik sadece yeldenizin ilk kitabına mahsus...
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Squan wrote:harry her nasılsa yeldeniz üçlemesindeki ged(yanlış hatırlıyo olabilirim kusura bakmayın) çok benziyo.Ama bu benzerlik sadece yeldenizin ilk kitabına mahsus...
abi bende farkettim aynı şeyi harry'nin tüm filmlerini izleyen biri olarak, Ged'le duygu younlukları bile benzio birbirlerine, ama arasındaki fark bana göre biri ticari amaçlı bi eser dieri ise büyümenin hikayesi, -hankisi ticari amaçlı bilene 5yıldızlı bi tatil :-P
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

Bence Büyücünün İlk Kuralı (inşallah adını doğru yazdım). Bu kitap fazlasıyla kral Arthur ve Excalibur'un hikayesine benziyor. Ortada büyülü bir kılıç var. Yaşlı ve güçlü bir büyücü bu kılıcı doğru kişiye veriyor, kahramanımız kötü bir büyücüyü durdurmak için kullanıyor "Doğruluğun Kılıcını".
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Valla theoDorus kitap gayet güzel bende zevk alarak okuyorum da dediklerimde haksızmıyım be abi?Aslında yazar ne yapsın hakkten J.R.R Tolkien baba eksiksiz muhteşem ötesai bir şey yazmış...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

TheoDorus wrote: bile benim bildigim drow dedigi drizztin kızı diilmi. :lol: .(yanılıyor olabilirim)

hem de çok pis yanılıyorsun be abi :D
bu kadar olur yani

bu arada drow kızının devamı çıktı
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

bir bilim adamı 1800 lü yılların sonlarında ''artık insanoğlu gelişmez , hiç bir şey icat edemez , gelişilebilecek son noktaya ulaştık'' gibisinde bir yanılgıya düşmüştü...
Ama senin Liriel için Drizzt'in kızı demen yüzyılın en büyük yanıılgılarından birisidir yani.Yukardaki lafı söyleyen adam nur içinde sende yanılgılar içinde yatasın Theo baba.

TheoDorus hiç gleceğim yoktu hakkten burda çok gülüyorum valla bak... :lol: :lol:
Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

bencede shannaranın kılıcı ilk kitabı zor okudum diğerlerine zahmet etmedim bile
I break the silence now because I want the facts known. If I am to be judged let me be judged by the truth.
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

Norticus wrote:
TheoDorus wrote: bile benim bildigim drow dedigi drizztin kızı diilmi. :lol: .(yanılıyor olabilirim)

hem de çok pis yanılıyorsun be abi :D
bu kadar olur yani

bu arada drow kızının devamı çıktı
abi o zaman cewreye verdigim rahatsızlıktan dolayı özür diliorum ve susup kenara cekiliorum :wink:
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Mesajıma başlarken " en özentisi shannara serisidir " gibisinden laflar eden insanlara gülüyorum.

Efendim, Shannara Serisi 20ye yakın kitabı olan, hala da TB tarafından yazılmakta olan bir seridir. Bazı arkadaşlarımız diğer kitaplarını okumaya "zahmet etmemiş", ama ben okuyun ve kendinize gülün diyorum.

Shannara'nın Kılıcı, TB tarafından 19 yaşındayken yazılmıştır... Evet 19. Türkiyede şu ana kadar tek fantastik kurgu yazarı varken adamın ne TSR ne WhiteWolf varken 19 yaşında bu kadar güzel bir anlatımla yazdığı kitaba lotrden esinlenmiş diye, sevmedim çamur atayım izi kalsın mantığıyla " özenti " demek yanlış, onun da ötesinde komiktir.

Daha da komik yanı, bu serinin 20ye yakın kitabı olması ve 1 kitabı lotrye benziyor diye tüm serinin özenti olmasıdır.

Yazarın kendisi " LOTR'den esinlendim" demiştir shannara nın kılıcı hakkında...

Zaten Terry Brooks da bizim kitap okurlarımızın bilmemesine rağmen yurtdışında fk yazarları arasında saygın bir yere sahiptir.

Cleric serisinin arkasına bakın bakalım ne göreceksiniz.
Aaaaa!!! TB yazı yazmış harika güzel falan diye. Sizce niye? Ã?ünkü yazar " TB abi gözünü seveyim iki şey karala şuraya da okusunlar, sen karalarsan okurlar " dedi diye... Evet, o yüce, "kral" fk yazarı bir lotr özentisinden kitabının arkasına yazı koymasını istemiş. Ne dokunaklı değil mi? şantaj falan yapmıştır zaten?
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

shannara serisi özentidir, esinlendim diyerek özentilikten kurtulunmaz bu da biline...

saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Post Reply