fedakarlık

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
kocakafa
Kullanıcı
Kullanıcı

fedakarlık

Post by kocakafa »

Arkadaşlar büyü için, güce kavuşmak için en büyük fedakarlığı yapan büyücüler ya darkside yada o tarafa dönük oluyor. Sizce bunun nedeni nedir?
soulforged
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by soulforged »

bence bunun nedeni bu fedakarlıkların kişinin çevresini aşırı ilgilendirmesi ve iyi bir karakterin etrafına zarar vermekten kesin olarak kaçınmasıdır. Raistlin in Zhaman daki kapıya ulaşmak için kardeşinin kafasını dewarlara satması gibi yani. tabi bi de sanatta güce duyulan aşırı arzu genelde yoldan çıkmalara sebep olur bana kalırsa. örnek olarak bir süre sonra kişinin kısıtlı ömrünün bu kadar araştırmaya yetmeyeceği ortaya çıkar ve .... ;-)
All our power lies in both mind and body;
we employ the mind to rule,
the body rather to serve;
the one we have in common with the Gods,
the other with the brutes.
Floydian1973
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Floydian1973 »

Sonuç olarak kötü dediğin adam "yaşasın kötülük" modeli sadist bir adam değildir (chaotic-evil hariç ki o da herzaman değil). Kötü yada evil karakter; kendi çıkar, hırs ve tutkularını diğerlerininkinden üstün tutan bencil karakterdir. Bu yüzden güce duyduğu arzuyu tatmin etmek için (ki hiç bir zaman tatmin olmaz) fedakarelıktan kaçınmaz bu karakter tipi. Yani kötü adam durup dururken kötülük yapıcam diye kötülük yapmaz. O tabiatının gerektirdiği şeyi yapar ve istediğini almak için gerektiğinde dostunu dahi satar.
The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me 'til I'm sane
You lock the door
And throw away the key
There's someone in my head but it's not me!
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Bence bunun sebebi büyücülerin hırslarıyla çevreye haddinden fazla zarar veriyor olmaları, sonuçta bu kişiler çevreye zarar vere vere kötü olmayı öğreniyorlar.
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Aldaris
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aldaris »

Bencede gücü bu kadar arzulayanlar hırslarının kurbanı olup bencilleşiyorlar ben magic misilimi atayımda dünya yansın banane gibi bir vurdum duymazlık söz konusu
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

Kontrolsüz Güç Güç değildir her zaman gücümü kullanırken bunu aklıma getiririm ve daha sonra olacakları düşünerek hareket ederim bunu herkese öneriyorum...
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Aldaris
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aldaris »

findor wrote:Kontrolsüz Güç Güç değildir her zaman gücümü kullanırken bunu aklıma getiririm ve daha sonra olacakları düşünerek hareket ederim bunu herkese öneriyorum...
iyi konuşmuşsunuz efendi findor ama büyünün susuzluğu damarları sarmışken kaç kişi bu çağrıya karşı koyup etrafına dikkat eder
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

konuşmak hiçte zor değilir bilirimki uygulamak zordur ama bunu başardığıma inanıyorum umarım sende başarırsın :!: :!: :!:
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

yokabi mage evil side a kayacak diye birşey.gerçi evil mage daha yıkıcı oluyor ama teknik olarak her mage evil olur demek oldukça yanlış bence.ki bununla ilgili bayağı bi örnek türetebilirim senin için(elminster dunbar dragonbane par salian...)
açıkçası tamolarak ne demek istediğini anlamadım kocakafa... :???:
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
kocakafa
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by kocakafa »

Thlyrotel wrote:Bence bunun sebebi büyücülerin hırslarıyla çevreye haddinden fazla zarar veriyor olmaları, sonuçta bu kişiler çevreye zarar vere vere kötü olmayı öğreniyorlar.
yanlız birşey belirtmek isterim gerçek gücü elinin tersiyle sırf etraflarına zarar vermemek için iten büyücülerde var. bütün büyücüler hırslı yada tamahkâr değildir benim sorum büyücüler neden etraflarına zarar veriyo değil neden etraflarına zarar veren büyücüler dark tır idi. (ütfen soruları dikkatli okuyunuz saygılarımla)
kocakafa
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by kocakafa »

Thlyrotel wrote:Bence bunun sebebi büyücülerin hırslarıyla çevreye haddinden fazla zarar veriyor olmaları, sonuçta bu kişiler çevreye zarar vere vere kötü olmayı öğreniyorlar.
yanlız birşey belirtmek isterim gerçek gücü elinin tersiyle sırf etraflarına zarar vermemek için iten büyücülerde var. bütün büyücüler hırslı yada tamahkâr değildir benim sorum büyücüler neden etraflarına zarar veriyo değil neden etraflarına zarar veren büyücüler dark tır idi. (lütfen soruları dikkatli okuyunuz saygılarımla)
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Bende bütün büyücüler kötüdür demedim Kocakafa, ayrıca yazdığım cevap neden büyücüler çevreye zarar veriyor sorusunun cevabıda değil.
Neden çevreye zarar veren büyücüler evil'dır sorusunun cevabıda açık değilmi sence biraz düşünürsen çok rahat bulursun bu sorunun cevabını.
(lütfen cevapları dikkatli okuyunuz saygılarımla...)
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

Bence sebebi 'başarıya giden her yol mübahtır' muhabbeti.Adam arzusu için her şeyi yapıyor.Böylece evil oluyor
Elrond_Carnesir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elrond_Carnesir »

Eğerki iyi birisiyseniz cok kolay incinirsiniz... Mesela size zarar vermek isteyen birisi gider bir yakınınıza zarar verir bu zarar sizede işler... Ancak kotuler için iş değişir... Mesela caramon ölse raistlinin umrunda olurmu hayır!... O yüzden raistline bizzat zarar vermek zorunda kalırsınız... Bu da biraz zor tabi..
"Savaş kendi ülken uğruna ölmek değil, savaştığın kişilerin kendi ülkeleri uğruna ölmelerini sağlamaktır!!!"
Elrond_Carnesir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elrond_Carnesir »

Hatta Raistlin bu zayıflıktan kurtulmak için aşık bile olmayı reddediyor...
"Savaş kendi ülken uğruna ölmek değil, savaştığın kişilerin kendi ülkeleri uğruna ölmelerini sağlamaktır!!!"
Post Reply