Fantastik kitaplardaki en iyi replikler

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Post Reply
spawn77
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by spawn77 »

şerefli bir çıkış yolu diye düşündü.hala büyücüden çok kendisi için endişeleniyordu. ''Büyücü!'' diye haykırdı Entreri'ye. ''Ona yardım etmeliyiz!'' Bu sözler sağır kulaklara hitap ediyordu.
''ve kız!'' diye haykırdı jierdan, kiralık katilin ilgisini çekmeyi umut ederek. dövüşten kendisini sıyırma çabasıyla Entrerinin önünden geriye sıçradı ve kılıcını indirdi. ''Buna daha sonra devam edeceğiz; diye tehtitkar bir tonla ilan etti. Fakat bir daha kiralık katil ile adil bir dövüşte karşı karşıya gelmeye hiç niyeti yoktu.
entreri cevap vermedi, fakat aynı şekilde silahlarını indirdi. her zaman şerefli bir asker olan asker jierdan, sydney ile ilgilenmek için arkasını döndü.
mücevherli bir hançer ıslık çalarak sırtına saplanıverdi
I am the banisher, the ill will that snuffs the final candle
EnialiS
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EnialiS »

ejderha mızragı serisinin ilk kitabında ekibe yaslı bi buyucu katılıyo minicik bir kafesteler burdan cıkmak icin araların da konusuyorlar buyucu buldum diyip minicik yerde fireball atıyo

Cok hosuma gitmisti cucenin cok degerli sakalı fln da yanıyodu

hehehhehehee
for !_FRP_!
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

FİZBAAAN :mrgreen: . Abi DL de beni Tas'dan sonra en çk güldüren şahsiyet hiç kuşkusuz. Hele üçüncü kitapta bizim gurubun ejderlerini kötü sanıpda kendi bunak altınıya saldırmıştıya...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
Just_wiN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Just_wiN »

bir kitapta ma hangisi bilemiyorum:
bildiğine güvenme asla zira bildiğin aslında bilmediğindir...
çok zaman geçti çok şey değişti...
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Yazıldı mı bilmiyorum. Yazıldıysa özür dilerim (bakamam vakit yok!)
Daha önce de yazdım. Ama o konu kapandı. Ben de buraya yazayım dedim. Tekrar özür dilerim.

Gandalf (Frodo'ya)

...Yaşayanların bir çoğu ölümü hak ediyor. Ve ölenlerin bir kısmı da yaşamayı hak ediyor. Yaşamı onlara verebilir misin? O halde öyle hak, hukuk adına ölüm buyurmakta çok acele etme. Ã?ünkü en bilge olanlar bile her şeyin sonunu göremez....
If you"re with me, i share my house and food;
If you"re my enemy, i"ll fight till last drop of my blood.
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Yangın çıkmıştır. Kahramanlar yolda sorumlusunun arkadaşıyla (Sihirbaz Rincewind) karşılaşır:

"şu adamı görüyor musunuz? şuradakini?" Sihirbaz, geride yolun aşağısında, yol arkadışının yaklaştığı yeri gösterdi. Arkadaşının, her birkaç saniyede bir eyerinden fırlamasına yol açan bir binme tarzı vardı.
"Eee?" dedi Sansar.
"Yangını o çıkardı."
Bravd ve Sansar, bir ayağı üzerinde hoplaya zıplaya gelen karaltıya baktılar.
"Kundakçı o mu?" dedi Bravd.

"Hayır," dedi Rincewind. "Tam olarak değil. Sadece şunu söyleyeyim: Eğer tam ve eksiksiz kargaşa şimşekse, yıldırımlı bir havada ıslak, bakır bir zırh giyerek bir tepenin üzerinde durup 'Bütün tanrılar onun bunun çocuğudur,' diyecek biridir. Yiyecek bir şeyiniz var mı?".....

Disk Dünya 1 - Büyünün Rengi
Her ne okuyorsanız bırakın, bunu okuyun! :)[/b]
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Geçenlerde bir kanalda -isim vermem hoş olmaz sanırım- büyücü Merlinin dizi şeklinde filmini yayınlıyorlardı. Filmi izleyen var mı diye sormak istedim ama belkide bazı kişiler hatırlamaz diye bir de alıntı yapayım.

NOTLARIM 6
Bataklık genç kızı içine çekerken kız dehşet içinde bir çığlık attı ve yardım istedi ama böyle bir anda, bir ormanda ona yardım edecek ne olabilirdi. Bataklığa karşı koymanın faydası olmadığını biliyordu ama karşı koymaya çabalıyordu ve bu onun daha da hızlı içeriye çekilmesini sağlıyordu. Bataklık tarafından yutulurken dudaklarından haykırışlar dökülüyordu. Kimse yardımına gelemezdi. Oysaki herkes tarafından uzaklaşmamsı konusunda uyarılmıştı. Korku tüm bedenini sarmıştı ama buna karşı koyamıyordu işte. Kestirme yoldan gitmekte neden bu kadar ısrar ettiyse. Bir anda bir adamın koşarak o tarafa gelmekte olduğunu fark etti. Kahverengi cüppeler içinde genç bir adamdı bu. Bu adamı tanıyordu. Yolculuk sırasında tanışmıştı bu adamla. Adama yol sormuştu ve kendisinden bu yolu kullanmaması konusunda uyarı almıştı. Adam yol tarifi karşısında sadece güzel leydiden ufak bir öpücük istemişti. Bu başka bir zamana bırakılmıştı biraz tartışma sonucu ama sonuçta kız ondan aldığı bilgiye de uymamıştı. Kestirme yola sapmıştı.
Genç adam o an için bulabildiği kısa bir dalı kıza doğru uzattı ve kız ile dal arasında kızın asla ulaşamayacağı mesafelerin olduğunu fark etti. Kız bataklığa tamamiyle gömülmek üzereyken dal bir anda genç adamın ellerinde uzamaya başladı ve kıza ulaşarak kızın etrafını sardı. Genç adam dala asıldı ve kızla birlikte dalı bataklıktan dışarıya çekti.
Kız gözlerinde yaşlarla genç adama sarıldı ve dudağına bir öpücük kondurarak sonsuza kadar sürecek acılarla dolu bir aşk ilişkisini başlattı. "Merlin!" dedi. "Beni kurtardın."

Film böyle klasik bir aşk sahnesi ile başlıyordu ama beni meraklandıran büyücü merlini kimin tam anlamı ile bildiğiydi. Merlinin hikayesini bilen kaç kişi var arkadaşlar aranızda?
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Ben bütün sallamasyonları biliyorum neredeyse :P Bir de gerçeğini öğrensem. Ayrıca o diziyi arada seyrederim. Nasılsa yapacak daha iyi bir şeyim yok o saatte. 10'da filan...

Sen biliyor musun?
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

ya hırsız loncasının baskanı öldükten sonra Entreri ile lycantrop adamların basının bi konusması vardı...su an kitap bende deil tam olarak bulup cıkaramiyorum kusuruma bakmayın(ayrıca daha öncede yazılmıssa kusuruma bakmayın cafeden girdigim icin herseyi okuyamıyorum)

Lycan ların basi fare adam

-artık beraber calismalıyız ortak gibisinden bişi diodu

Entreri'de

-1 ben yanlız çalısırım
-2 sen ölüsün(mücevherli hançer havada görünür)

:D
Caradoc The DeathKnight
Kayra-Khan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kayra-Khan »

-Henüz sakalı bile çıkmamış bir çocuktan emir alacağımı sanma sakın!
-Eğer itibarın sakalaysa göçebe reisi, git de sana keçiler komutanlık yapsın.

-Ölmekten korkmuyor musun?
-Dünyada ölümden daha fazla korkulacak bir çok şey var. Hem beşiği yapılmış olup da mezarı kazılmayacak kimse yoktur.
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

feverbeast wrote:Ben bütün sallamasyonları biliyorum neredeyse :P Bir de gerçeğini öğrensem. Ayrıca o diziyi arada seyrederim. Nasılsa yapacak daha iyi bir şeyim yok o saatte. 10'da filan...

Sen biliyor musun?
Dizi zaten 6 bölüm gibi bir şeydi. Dandiktide. İzlemeye gerek yoktu. Merak ettiğim kaç kişinin Büyücü Merlini bildiğiydi.
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Eh sanırım hemen hemen sitedeki herkes Arthur Efsanelerini ve de Büyücü Merlin'i duymuştur :)
wicked_one
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by wicked_one »

Büyücü merlin in filmi cnbc,e de gösterilmişti...Mükemmeldi...galiba onu d&r da bulabilirsiniz...(ben orda görmüştüm)
<div>De profundis clamavi at de Domine, serva animos nostros...</div><br>
Vampir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vampir »

Amber Yıllıkları komik bölümlerin bolca bulunduğu bir seridir.Bir yerde şöyle bir anlatı vardır
"Gölgeler arasında yürüdüm ve esmer,sivri dişli ve pençeli,kıllı bir yaratık ırkı buldum,nispeten insanımsı ve aklınıza gelecek herhangi bir lise birinci sınıf öğrencisi kadar akıllıydılar..."

Ama benim aklıma kazınmış bir giriş vardır.
"Huzursuz edici rüyalarından uyandı bir sabah Gregor Samsa ve kocaman bir böcek haline gelmiş buldu kendini"

Dune Mesihi'nde bir bölüm.
Chani bir iş ekibi görür ve ayaklarının çamurlu olduğunu farkeder ve şöyle düşünür
"Ayakları çamurlu Fremenler"
Ve ürperir.

Bir de Neil Gaiman, Amerikan Tanrıları adlı eserinde Minnesota kışlarıyla ilgili bir öykü anlatır.Sert bir donda ayıdan kaçıp ağaca çıkan avcının öyküsü
"Adam ağaçta sikini çıkarmış ve dumanlar çıkaran kavisli sarı bir eğriyle işediği sidiği daha yere değmeden donmuş, sonra adam kaya gibi donmuş sidikten kayarak inip kurtulmuş."

Yine aynı kitapta Bay Ã?arşamba'nın gidişat hakkındaki açıklaması şöyle oluyor
"Bilmiyorum.Tanrıları organize etmek,kedileri düz bir sıraya dizmek gibi bir şey.Doğal olarak yapamıyorlar"
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

wicked_one wrote:Büyücü merlin in filmi cnbc,e de gösterilmişti...Mükemmeldi...galiba onu d&r da bulabilirsiniz...(ben orda görmüştüm)
Her yerde satışı var ama o kadar harika değildi. Bence hâla bilmeyenler vardır. Onlara tavsiyem bilmeleridir.

Post Reply