Tüfenk icad oldu mertlik bozuldu

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

feryat wrote:Dostum sana katılmıyorum Ã?ünkü ben kafesine bile hür giden biriyimdir...
Özgürlükten kastım kimsenin karışamıyacağı dünyamı hayatıma, kendi hayatıma, Taşımak... Yani senin özgürlük anlayışın barbarizm bile olsa bunu kendi hayatında uygularsan özgürsündür...
Acaba tahmin ettiğin kadar özgürmüsün Feryat, sence bu güne kadar kişiliğini bile etkileyecek her türlü baskıdan uzakmı yaşadınki ben kendim oldum diyebiliyorsun...Yunus Emre'nin dediği gibi
"Bir ben var bende, bende benden içeri"
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

Thlyrotel wrote:
feryat wrote:Dostum sana katılmıyorum Ã?ünkü ben kafesine bile hür giden biriyimdir...
Özgürlükten kastım kimsenin karışamıyacağı dünyamı hayatıma, kendi hayatıma, Taşımak... Yani senin özgürlük anlayışın barbarizm bile olsa bunu kendi hayatında uygularsan özgürsündür...
Acaba tahmin ettiğin kadar özgürmüsün Feryat, sence bu güne kadar kişiliğini bile etkileyecek her türlü baskıdan uzakmı yaşadınki ben kendim oldum diyebiliyorsun...Yunus Emre'nin dediği gibi
işte beni anlıyan bir forumcu :D Thlyrotel...

bu arada feryat sende bir yerde haklısın.inançlarımızı hayatımıza uyguladığımız kadarda özgürüz bu yaşamda .

ama size son sözüm şudur ki bilip bilmediğim tüm tezleri çürütücek(iddacı değilm yorum istemez :D)

YARATILMIşSIN BİR KERE,KAÃ?ACAK YER YOK...

sanırım herşeyi açıklar felsefi şekilde düşünenlere
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
feryat
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feryat »

Thlyrotel wrote:
Eğer onları bile özgürce kişiliğime katmışsam özgürüm demektir...
Ozan FEryat gelecek masalı dediği, elindeki sarımdan bir nefes daha aldı...
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Belkide onları özgürce kişiliğine katamadın Feryat, onlar sana sinsi sinsi geldiler ve kişiliğini etkilediler nerden bilebilirsin ki, zaten bir toplumda yaşayan insanların çoğunun benzer davranışlar göstermesi bunu göstermezmi bize? sence o insanların tümü özgürcemi seçtiler o kişiliği...
feryat
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feryat »

Herkesin kişilği aynı mı ki toplumda...
sinsi fikirler sadece bilinçaltındadır onlar bile inssanın gözünün önünden bi kere olsun geçer seçim şansı için...
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Bak sana bir örnek vereyim...
Türk toplumu misafirperver'dir, Türk insanları tembeldir, Türk insanlarının çoğu müslümandır gibi cümleler kurabiliyorsam bu halkın çoğunun benzer kişilik yapısı içinde bulunduğunu göstermezmi bize? işte söylemek istediğimde buydu; sence bu insanlar kendi özgür iradeleriylemi seçtiler misafirperver olmayı yada müslüman olmayı...
sen ne düşünüyorsun bu konuda Feryat?
feryat
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feryat »

İyide bunlar doğru mu...
Veya şöyle açıklayayım:
Benim dedem misafirperver diye mi ben misafir perverim...
Din seçme ise çok ayrı bir konu...
Ã?ünkü eğer bu ortak bir şey olsaydı inanç özgürlüğü die bir yasa olmazdı...
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Peki neden misafirperversin o zaman? misafirperver olmanın iyi olduğunu kim öğretti sana yada sen neden misafirperverliğin iyi olduğunu düşünüyorsun? burda kişiliğini etkileyen hiçmi etken yoktu sence?
feryat
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feryat »

Misafirperver olmayı yada inancımı ben seçtim çünkü aklıma uygun geldi...
The_Exile
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by The_Exile »

Genelleme insanın bireyselliğini reddetmektir.Genellemeyle konuşan insanın gözünde insanlar koyundur.Hepsi aynıdır.

şimdi din konusuna gelelim.
Dinini sen seçmedin.Din toplumla alakalıdır.Müslüman bir devlette doğdun ve bunun için müslümansın.Avrupa'da doğsan Hristiyan olursun yada Hindistanda doğsan Budist olursun.
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... 4d964db821

exileın bahsettiği bazı konuların detaylarını daha önce açılmış olan bu başlıktan okuyabilirsiniz(bu arada exile ın özgür irade ve seçim tanımına katılıyorum)
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
The_Exile
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by The_Exile »

Doğru.
Konumuz "Tüfenk icat oldu mertlik bozuldu"

şimdi mertlik sadece kas gücümüdür?Ateşli silahlarda kılıç gibi beceri gerektiren bir savaş aletidir.Onun için katılmıyorum.
feryat
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feryat »

The_Exile wrote:Genelleme insanın bireyselliğini reddetmektir.Genellemeyle konuşan insanın gözünde insanlar koyundur.Hepsi aynıdır.

şimdi din konusuna gelelim.
Dinini sen seçmedin.Din toplumla alakalıdır.Müslüman bir devlette doğdun ve bunun için müslümansın.Avrupa'da doğsan Hristiyan olursun yada Hindistanda doğsan Budist olursun.
Exile haklı olabilirsin ama Hiç mi müslüman ülkede doğupta ateist olan yok...
Yada müslümanlık nasıl yayıldı... Ã?nceden hristiyan veya yahudi olanlar müslüman olmaya neden başladı...

Bu arada ben dövüşçü deilim sadece bir dövüş kulüğbünde çalışıom...
Bu başlığı açma sebebimse bu konuya dövüşçülerin vereceği yanıtları merak etmemdir...
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Konu güzel , mesajlarda çok güzel ama sanki biraz konu başlığından sapılmış gibi geldi bana :wink:

"Ateşli silahlar çıktı mertlik bozuldu" hmms duruma gore değişir. şöyle ki bir kara savaşında her iki orduda kılıç kullanıyorsa sorun yoq. fakat bi taraf kılıç bi taraf uzi :D kullanıyorsa mertlik işte o zaman bozulmuş demektir. Günümüzde savaşlarda kılıç kullanılmadığını varsayarsak ki zaten öyle. Bu durumda mertliğin bozulduğunu söylemek yanlış olur.
Only God can Judge me!
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

bene konu oldukça hoş tüfenk icat oldu mertlik bozuldu bu doğrudur abicim nerde eskiden yapılan savaşalr kılıçla kalkanla omuz omuza diş dişe bakınız adamlar ellerindeki silahlarla neler yapıyorlar zamanında bu iş böyle değildi dökülen kanlar boşunamı gitti yanlış abicim bu dünyanın sistemi yanlış...
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Post Reply