Fantastik Kurgu hakkında en iyi yazılmış kitap..

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

kara kule serisi ,dl ilk üçleme,lotr,driztt'in olduğu tüm kitaplar ve conan hiç sıkılmadan okuyabildiğim kitaplardı .denizler altında yirmi bin fersah ve arzın merkezine seyahat unulmaz eserlerdi.ha bide lovecraftın chuthullu mitosu vardır bilmem duydunuzmu bi deneyin.belki birde iskambil kağıtlarının esrarı var mütiş bir öyküydü.
ama her zaman derim fantastik edebiyata ejderha mızrağının ilk üçlemesiyle başlanmalı illada roman okumam diyorsanız conan dan başkası yalan derim
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
Sensei
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sensei »

Bence en iyiler
1-)Ölüm Kapısı
2-)Gedik Savaşları Efsanesi
3-)Stephen King Kara Kule serisi(belki tam uymayabilir ama buda fantastik kurgu sadece baya baya fantastik)
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

1. belgariad
2. ejderha mızrağı serisi
3. ölüm kapısı serisi
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lysana »

1 . LOTR serileri
2. Ejerhamızrağı serileri
3.Ölüm kapısı serileri
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Books

Post by haplo25 »

Tabii ki Death Gate Cycle sonra da Ejderha Mızrağı
EnialiS
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EnialiS »

J.R.R. Tolkien ve ejderha mızragı serisi
tabi zevkler ve renkler tartısılmaz dimi :?
for !_FRP_!
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

1- salvatore'den Kara Elf Üçlemsi
2- tolkien'den lotr serisi
3- david eddings'ten ellenium serisi
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Dl

Post by haplo25 »

Elenium veya Tamuli serilerini okuyayım mı? Okuyun diyorsanız ilk hangi seriyi okuyayım :oops:
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Deathgate Cycle, Dragonlance üçlemesi, Silmarillion, Yüzüklerin Efendisi...
bu Salvatore'yi sevemedim gitti abi çok abartıyo adam dövüşleri falan zaten bütün kitabın dövüşten ibaret olduğunu düşünürsek, bütün kitap abartı bence...
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Thlyrotel wrote:Deathgate Cycle, Dragonlance üçlemesi, Silmarillion, Yüzüklerin Efendisi...
bu Salvatore'yi sevemedim gitti abi çok abartıyo adam dövüşleri falan zaten bütün kitabın dövüşten ibaret olduğunu düşünürsek, bütün kitap abartı bence...
Sana tamamen katılıyorum R.A.Salvotore nin kitaplarndaı genellikle dövüşten başka hiçbirşey yok. :? :???
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Benim en beğendiğim üçlü;
1)ravenloft
2)ejderha mızrağı
3)unutulmuş diyarlar(sadece drizztin kitapları)
:D :D :D
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

her ne kadar frp üzerine uzmanlık alanım dragonlance üzerine olsa da sanırım artık daha "olgun" dünyalar üzerinde yazılmış kitaplar beni daha çok doyuruyor, dolayısı ile listem;

1) J.R.R. Tokien - The Lord of the Rings
2) Ursula K. Leguin - Earthsea Quartet (yerdeniz dörtlemesi)
3) Margaret Weis & Tracy Hickman - Deathgate Cycle ve aynı yazarlardan Dragonlance Chronicles
<div>-sıkıldım-</div><br>
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Ölüm Kapısı Serisi, tabii ki. Gerek anlatımı, gerek hikayesi, gerekse verilmeye çalışılan mesaj bakımından, çok çok ender bir seri bana kalırsa.
Kara Kule serisi ise kuşkusuz bir çoğumuzun Fantastik Kurgu anlayışına ters düşecektir (elf yok cüce yok falan) ama bana kalırsa mükemmele çok yakın bir seri. Kitaplarında sıkıldığım tek bir yer bile olmadı, ayrıca bu sizde bir açlık yaratıyor, tüm gizemli noktaları öğrenmek, her şeyi bilmek istiyorsunuz kitap hakkında... Ayrıca Roland Deschain de bana kalırsa tartışmasız en karizmatik FK karakterlerinden.
Warhammer 40k kitaplarını da okuyorum ki bu da FK içine giriyor bence (altta değindim) tabii Türkçeleri olmadığı için ingilizcesini sipariş etmiştim, şu an onu okumakla meşgulüm ki meraklısıyım ve oldukça hoş geliyor. Tabii ingilizce olması nedeniyle betimlemeleri falan tam anlayamıyorum bu bakımdan not veremeyeceğim, ama zaten karınca kadar kitabı var, bu yüzden bir iki kitabı diyebiliyorum, okuduğum kitapsa daha 1 bile değil, hala okumaktayım :)

FRP kitabı denmesi ise bende ilginç bir tad bıraktı. Yıllar önce, " FRP kitabı... " diye bahsetmemden sonra, bana çok güzel bir ayar verildiğini hatırlarım. " FRP kitabı... " demiştim. Ayarcı şahsiyet ise, " FRP kitabı nasıl oluyor? Abdurrahman koştu, vurdu (1d20=13+7, hit) ve Pis Ork'a (level 3 barbarian, hp 17) 7 damage (1d8+2) verdi. Bunun gibi olur FRP kitabı olsa olsa. Gel, FK kitabı diyelim. " demişti, hala tadı damağımdadır. Bu örneği vermek istiyorum, FRP kitabı nedir? :) FK kitabında ise illa elfler, cüceler olmasına gerek yoktur bana kalırsa, Kara Kule, Warhammer 40k vesaire kitapların hepsi de tam bir FK örneğidir bence.
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

1-ölüm kapısı serisi
2-ejderha mızrahı
3-yüzüklerin efendisi
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
esen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by esen »

Yüzüklerin efendisi türünün ilk örneği olduğu için ve gerçekten güzel bir kitaptı
Ejderha mızrağı serisi

Gedik Savaşları

Zaman çarkı serisi ( Hala devam ediyorum okumaya) :wink:
Post Reply