Tüfenk icad oldu mertlik bozuldu
- Drizzt_Dourden
- Kullanıcı

raistline tamamen katılıorum medeniyet denen şey yanı su anda bu foruma yazı yazdıgınız bilgisayar bunun cok kücük bi parcası.İlk insanların bi sisteme girip ilk şehri kurup daha sonra hep gelişmeleri ile başlamıştır...Yani teknolojiyi hep savaş makinelerini icat etmek olarak görmeyin bence...
Caradoc The DeathKnight
Anarşizm bireyin kendine dayatılan hiç bir kuralı tanımaması bir birey olarak yalnızca kendi düşüncesi, kendi inançlarıyla hareket etmesidir, hal böyle olunca kişi hiçbir otorite tanımaz bunlara toplum kuralları, devlet, anayasa vb. şeylerde dahildir, nihilizm ile benzerlik gösterir.
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Doğru söylüyorsun Thyroel ama biraz eksik...
Anarşizm bireylerin hiç bir kurala gerek kalmayacak olgunluğa ulaştıktan sonraki kural tanımazlığıdır...
Artık kurallaın akıl yoluyla insanın kendi kendine koyması ve böylece anayasaya uyamasıdır... Yani sokağa çıkıp çöp tenekesi dağıtmak değildir...
Anarşizm bireylerin hiç bir kurala gerek kalmayacak olgunluğa ulaştıktan sonraki kural tanımazlığıdır...
Artık kurallaın akıl yoluyla insanın kendi kendine koyması ve böylece anayasaya uyamasıdır... Yani sokağa çıkıp çöp tenekesi dağıtmak değildir...
Ozan FEryat gelecek masalı dediği, elindeki sarımdan bir nefes daha aldı...
sen nasıl bir samuraysın.yazık vallaSensei wrote:bence mertliğin bununla alakası yok kesinlikle yok silahlarla mertlik yapmak da zordur , silahlarla adam vurmak bence daha zevkli bir counter manyağı olarak zaten counteri de iyi oynamamın sırrı bu silah gelişir ama mertliğin azalmasıyla bunun bir ilgisi yoktur, mertlik o silahlarla da yapılır.
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
"barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır."
raistline katılıyorum arkadaşlar .insanlar kendini köleleştirdiği kadar yücelletti elbette ama köle olarak ne kadar sürer bu hayat.kanun dediğimiz şeyelr bir grup adamın toplanıp kararlaştırdığı şeyler değilmi.kanundur iyi ile kötüyü bir arada barındırmaya mecbur kılan.yalanmı dersiniz yoksa .ölüm zaten hakedenin değilmidir iyi yada kötü.
derin bir mevzudur ama mertlik denilen şey silahla asla yapılamaz bence.
ben kendi yarattığımız uygarlık denilen hapisanede yaşamaktan okadar çoık sıkıldım ki belki kaçma umuduyla bu satırlara döküyorum kendimi aranızdaki bir çoğu gibi.
uygarlık demek benim için berrak bir suyun derinliklerindeki çamura çomak sokup karıştırmak gibi birşey.
belki bizim gibilerin düşünceleri anarşist sayılıyor olabilir ama eğer bana özgürlüğümü sunucaksa ben bir anarşistim
raistline katılıyorum arkadaşlar .insanlar kendini köleleştirdiği kadar yücelletti elbette ama köle olarak ne kadar sürer bu hayat.kanun dediğimiz şeyelr bir grup adamın toplanıp kararlaştırdığı şeyler değilmi.kanundur iyi ile kötüyü bir arada barındırmaya mecbur kılan.yalanmı dersiniz yoksa .ölüm zaten hakedenin değilmidir iyi yada kötü.
derin bir mevzudur ama mertlik denilen şey silahla asla yapılamaz bence.
ben kendi yarattığımız uygarlık denilen hapisanede yaşamaktan okadar çoık sıkıldım ki belki kaçma umuduyla bu satırlara döküyorum kendimi aranızdaki bir çoğu gibi.
uygarlık demek benim için berrak bir suyun derinliklerindeki çamura çomak sokup karıştırmak gibi birşey.
belki bizim gibilerin düşünceleri anarşist sayılıyor olabilir ama eğer bana özgürlüğümü sunucaksa ben bir anarşistim
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
Quel e katılıyorum tabii ki...
Ama özgürlüğü anarşizm sunmayacak...
Barbarizm halimize geri dönmekse sadece 3 dünya savaşından sonra olur...
Özgürlük bir kelime den ibaret diildir yanlış anlamayın...
Özgürlük çöl yolunda bir şişe su gibidir; idareli kullanırsanız çölün sonuna kadar yeter... Ama idareli kullanmazsanız özgürlüğünüz için başkasının kölesi olursunuz...
Ama özgürlüğü anarşizm sunmayacak...
Barbarizm halimize geri dönmekse sadece 3 dünya savaşından sonra olur...
Özgürlük bir kelime den ibaret diildir yanlış anlamayın...
Özgürlük çöl yolunda bir şişe su gibidir; idareli kullanırsanız çölün sonuna kadar yeter... Ama idareli kullanmazsanız özgürlüğünüz için başkasının kölesi olursunuz...
- Drizzt_Dourden
- Kullanıcı

eger her birey dedigin gibi bu olgunluga sahip olabilseydi ve bu bireyler bi toplum olusturabilseydi belki dünya daha özgür bir yer olabilirdi...fakat insanın dogasında vardır barbarizm quelsarugun dedigi gibi ve eger birey bilicli bi sekilde kendi kuraltanımazlgının olgunlugu icinde yasayabilseydi (ki dünyada su ana kadar olmamıs) anarşizim tutunabilirdi ve üc bes adam oturup kanun koymak zorunda kalmazdı...Eger insan ben anarşistim kural tanımam diyip işi vandalizm e vurursa her yeri kırıp dökerse kendi benliginde köleleşmiştir o adam zaten...bu düzensizligi silah yolu ile zorla tutturmaya çalısanlarada terörist diyoruz zaten...feryat wrote:Doğru söylüyorsun Thyroel ama biraz eksik...
Caradoc The DeathKnight
Barbarizme ( ki böle bir isim koymanız çok saçma) boyun eğerek Doğanın size koyduğu yasaya boyun eğiyorsunuz ve bunu özgürlük olarak mı savunuyorsunuz...
KEndinizi aştığınız, böyle bir şey olmaz dediğiniz şeylerden kurtulduğunuz zaman özgürsünüzdür bunu unutmayın...
KEndinizi aştığınız, böyle bir şey olmaz dediğiniz şeylerden kurtulduğunuz zaman özgürsünüzdür bunu unutmayın...
Bak aslında ikimizde doğru şeyler söylüyoruz ama bir kavram kargaşası var, senin burda bahsettiğin Nihilizm çünkü hiçbir nihilist şimdiye kadar sokağa çıkıp çöp tenekesi dağıtmamıştır, örnek olarak Nietzsche'yi verebilirim sana ama anarşizm'de bireyler sadece kendilerine dayatılan kurallara karşı çıkmaz kendilerine bu kuralları koyan sistemide yıkmayı amaçlarlar çöpleri dağıtmalarının sebebide budur..Her anarşist nihilist olmak zorundadır ama her nihilist anarşist olmak zorunda değildir anladığım kadarıyla sen bir nihilistsin.feryat wrote:Doğru söylüyorsun Thyroel ama biraz eksik...
Evet aslında bu dah mantıklı bir açıklamaydı bu açıklaman için saol thy...
Böylece kavram telaşını çözdük ama konudan saptık gibi bunun suçlusuda benim şimdi biz silah bulmasaydık daha iyi bir yerde olacakmıydık?...
Gerçi iki cevaplı bir soru ve iki cevabıda doğru...
Evet ve Hayır...
Böylece kavram telaşını çözdük ama konudan saptık gibi bunun suçlusuda benim şimdi biz silah bulmasaydık daha iyi bir yerde olacakmıydık?...
Gerçi iki cevaplı bir soru ve iki cevabıda doğru...
Evet ve Hayır...
Hayır yükselebilmek için silah gerekli çünkü yükselebilmek için zorbalık gerekli, buna bakınca ne kadarda çağdaş olduğu anlaşılıyor insanoğlunun bu yüzyılda, evet teknoloji baya ilerledi ama asıl merak ettiğim insanlık ne kadar ilerledi?