ZAMANIN KARARGAHI
squan hiç istifini bozmadan komutanın hareketlerini izliyordu.Komutan savunma pozisyonu almıştı.Anlaşılan squanın saldırmasını bekliyordu.
Squan ne yapacağını şaşırmıştı.Komutanın ona saldırmasını beklemişti.
O komutana saldıramazdı.Sonuç olarak komutanıydı o.Ne yapmalıydı...
En iyisi savunma pozisyonundan hiç çıkmamaktı...
Komutanın saldırısını bekliyecekti...
Squan ne yapacağını şaşırmıştı.Komutanın ona saldırmasını beklemişti.
O komutana saldıramazdı.Sonuç olarak komutanıydı o.Ne yapmalıydı...
En iyisi savunma pozisyonundan hiç çıkmamaktı...
Komutanın saldırısını bekliyecekti...
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
Karşısındaki savaşçının savunmada kalmasına karşılık o sert bir biçimde savunmasını korumaya devam ediyordu. Sabırla iki savaşçıda ayakta dikildiğinde gün yavaşça battı ve karargah üzerinde gece tohumlarını döktü.
Komutan kılıcını aşağıya indirdi ve adamın yüzüne baktı. Donuk sesi karargahta yankılandı.
- Sabır ve stres testini geçtin... Savaş alanında rakibin hareketlerini kollamak önemlidir kendini kaybetmemek git ve dinlen savaşçı...
Komutan yavaşça odasına giderken Zaman Karargahında kimsenin göremeyeceği Tapınaklar arasında bile görülemeyecek Lord'unun gözlerinin göreceği bir olay yaşandı. komutan odasına çıkarken bir an gülümsedi.
Komutan kılıcını aşağıya indirdi ve adamın yüzüne baktı. Donuk sesi karargahta yankılandı.
- Sabır ve stres testini geçtin... Savaş alanında rakibin hareketlerini kollamak önemlidir kendini kaybetmemek git ve dinlen savaşçı...
Komutan yavaşça odasına giderken Zaman Karargahında kimsenin göremeyeceği Tapınaklar arasında bile görülemeyecek Lord'unun gözlerinin göreceği bir olay yaşandı. komutan odasına çıkarken bir an gülümsedi.
Sıradan bir insanla bir savaşçı arasındaki fark,
savaşçının olayları mücadele kavramıyla eşdeger görmesi,
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynağı ya da felaket olarak ele almas
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynağı ya da felaket olarak ele almas
Squan dehin bir nefes aldı.İlk sınavını vermişti.Baya stresli olmuştu aslında.zaten olmasıda gerekliydi.Nasıl olsa komutan onu sabır ve stres testi yapmıştı.fazla ayakta kalmaktan ve saatlerce savunma pozisyonunda durmaktan bacağı ağrımıştı.
Biraz dinlenmek için dışarı karargahın bahçesine çıktı.Orada bulduğu bir köşeye oturdu...
Biraz dinlenmek için dışarı karargahın bahçesine çıktı.Orada bulduğu bir köşeye oturdu...
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
ilk sınawını başarı ile weren adayı izliyordu büyülü aynasından ama kutlama gereğini hissetti içinde o pus tekrar belirdi we dedi ki brawo squan seni tebrik ederim sınawını başarı ile werdin ama tahminimce önündeki sınawlar daha zorlayıcı olacaktır bence çok iyi hazırlan we kendini iyi motive et başarılar diyen pus ardından unholyye selam wermek için yanına gitti we daha sonra da yok oldu
çok zaman geçti çok şey değişti...
squan karargahın bahçesinde otururken birden bir ses duyunca şaşırmıştı.
Kafasını kaldırınca puslar arasında just_win i görmüştü.o na tebriğini iletip yok olmuştu.Squan suratında bir gülümseme ifadesi yer almıştı.Zaten bütün zorlukları yenmek için buradaydı.Karar verdi çadıra uğrayacaktı. Hemde dinlenmiş ve zamanı çabucak geçirmiş olurdu. Ardından da eğitiminin devamı için geri dönerdi...
Kafasını kaldırınca puslar arasında just_win i görmüştü.o na tebriğini iletip yok olmuştu.Squan suratında bir gülümseme ifadesi yer almıştı.Zaten bütün zorlukları yenmek için buradaydı.Karar verdi çadıra uğrayacaktı. Hemde dinlenmiş ve zamanı çabucak geçirmiş olurdu. Ardından da eğitiminin devamı için geri dönerdi...
Karargahın içinde ayak sesleri yankılanmaya başladığında Elf okçular yavaşça vucütlarını dikleştirdiler. Karargahın Komtanı yavaş adımlarla avluya indiğinde Elf okçular komutanı selamladılar. Dikkatle etrafını süzdü Tapınağın Koruyucusu öğrencileri aradı gözleri ve Squan'ı gördü. Efl Lysana'ı süzdü etrafta fakat burda değildi. Squan'a döndü ve donuk sesi karargahta yayıldı.
- Hazırmısın?
- Hazırmısın?
squan çadıra doğru ufak bir tur atıp tekrar karargaha gelmişti.Avluya girmişti.Etraftaki elf okçularını gördü.sonra etrafını gözleriyle taramaya başladı.Birden komutanın güçlü sesiyle irkilmişti.Ona basit bir soru sormuştu"Hazırmısın?"...
squan komutana doğru hareketlendi ve karşısın da selam vererek;
-Evet komutanım!!...
squan komutana doğru hareketlendi ve karşısın da selam vererek;
-Evet komutanım!!...
Karşısındaki adama baktı, yüzünde merhamete dair en ufak bir ifade yoktu. Hızla kılıcını çekti ve adama doğru ilerlemeye başladı. Tüm kuvveti ve hırsı ile kılıcını ona doğru savurduğunda artık mücadele başlamıştı.
squan bir an ne olduğunu anlamamıştı.Komutana selam verdikten sonra komutan kılıcını çekip seri bir hareket yapmıştı.Squan kendini son anda çekti.Yoksa yaralanabilirdi.Bu ne sınavıydı?... İlk sınavı sabır ve stresti ondada kılıcını çekmişti ama saldırmamıştı ama bu kez gerçekten saldırıyordu.
Squan ilk sınavı bitince kılıcını yanına almıştı.Bir an kılıcı aklına geldi ve çekti.Elindeki elfler tarafından dövülmüş babasından kalma bir long sword du.Squan savunma pozisyonunu aldı.bu sefer komutana karşı kılıcıda vardı.
Squan ilk sınavı bitince kılıcını yanına almıştı.Bir an kılıcı aklına geldi ve çekti.Elindeki elfler tarafından dövülmüş babasından kalma bir long sword du.Squan savunma pozisyonunu aldı.bu sefer komutana karşı kılıcıda vardı.
- ZorinFerador
- Kullanıcı

Zorin kendini zarzor toparlayabilmişti, ama hala bileyi acıyordu. Duvarın kenarına çökmüş, birbiriyle kapışan hocasıyla dövüşen öğrenciyi izliyordu. Kendini yeni bir eğitim için hazır hissediyordu...
kılıcının kınını sıkıca tutuyordu,hızlı bir hareketle kılıcını çekti.Ardından dostvari bir selam verdi...
Dikkatle karşısındaki savaşçının kılıcını çekişini izledi. Hızla bir darbe ile savaşçının elindeki kılıca vurdu. Yüzyıların savaş yeteneği yüzyılların kuvveti ile vurmuştu kılıca bir an kırmızı gözü parıldadığında onlarda Drow arasında savaşan bir savaşçı gördü. Aniden duraksadı ve hareketleri dondu kaldı. Bir an için karargahta zaman akmıyorcasına durdu Komutan elindeki kılıca ve Paladin'in ikiye bölünmüş kılıcına baktı.
Kendini toplaması sadece bir kaç saniyesini almıştı. Paladin'in gözlerinin içine baktı.
- Her an herşeye hazırlıklı ol ve her an herşeyi sorgula. Bir Paladin olmak istiyorsan iyilik adına savaşmak istiyorsan gerektiğinde savaş gerektiğinde yaşa ama asla ve asla onurunu kaybetme. İkinci sınavınıda geçtin... Sakın kafanda sınavların zorluğu hakkında düşünceler oluşmasın bunlar sadece aday adaylığın için yapılan sınavlar...
Elf Rahibeye döndü eli ile ileri çıkmasını istedi. Basit bir hamle ile kılıcını yere sağladı ve Elflerden birine işaret etti. Elf sakince geldi ve yere yattı.
- Evet Rahibe ayaklarımın dibinde yatan yaralı bir asker bir Dragonfire savaşçısı ve ben düşmanın bir askeriyim. Asker eğer yardıme etmezseniz az sonra ölecek. Ama ona yardım ederseniz düşman sizi öldürmek için fırsat bulacaktır. Soru şu düşmanımı öldürür yoksa, askerimi kurtarırsınız...
Sorusunu sorduktan sonra köşede olayları izleyen adama baktı. Adamın gözlerine baktığında bir an yüzündeki ifade bozuldu. Zorin hazır ol senin sıranda geldi.
Kendini toplaması sadece bir kaç saniyesini almıştı. Paladin'in gözlerinin içine baktı.
- Her an herşeye hazırlıklı ol ve her an herşeyi sorgula. Bir Paladin olmak istiyorsan iyilik adına savaşmak istiyorsan gerektiğinde savaş gerektiğinde yaşa ama asla ve asla onurunu kaybetme. İkinci sınavınıda geçtin... Sakın kafanda sınavların zorluğu hakkında düşünceler oluşmasın bunlar sadece aday adaylığın için yapılan sınavlar...
Elf Rahibeye döndü eli ile ileri çıkmasını istedi. Basit bir hamle ile kılıcını yere sağladı ve Elflerden birine işaret etti. Elf sakince geldi ve yere yattı.
- Evet Rahibe ayaklarımın dibinde yatan yaralı bir asker bir Dragonfire savaşçısı ve ben düşmanın bir askeriyim. Asker eğer yardıme etmezseniz az sonra ölecek. Ama ona yardım ederseniz düşman sizi öldürmek için fırsat bulacaktır. Soru şu düşmanımı öldürür yoksa, askerimi kurtarırsınız...
Sorusunu sorduktan sonra köşede olayları izleyen adama baktı. Adamın gözlerine baktığında bir an yüzündeki ifade bozuldu. Zorin hazır ol senin sıranda geldi.
ilk önce yerde yatan elfe baktı sonra komutanın biri altın biri kırmızı olan gözlerine ve konuşmaya başladı
-askeri iyileştirirdim kendim öleceğimi bilsem bile orda tanrımızın savaşçısının ölmesini göze alamam iyileştirdikten sonra fırsatım olursa düşmanı öldürürdüm
-askeri iyileştirirdim kendim öleceğimi bilsem bile orda tanrımızın savaşçısının ölmesini göze alamam iyileştirdikten sonra fırsatım olursa düşmanı öldürürdüm
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
Squan belirsizlik içindeydi.Komutan gerçekten çok güçlüydü.Hala kılıcın bölünmesinin şokunu yaşıyordu.Babasından kalma kılıç kırılmıştı.Daha sonra suratında bir sırıtma ifadesi aldı.İçinden "Eğer gerçek bir savaş olsaydı ölmüştüm..."diye kendine ve kılıca hayıflandı.Eğer bukılıç onu koruyamayacaksa pek önemi yoktu o zaman.Zaten babasına ait başka bir şeyi taşıyordu.Onun yüreğini ve nerenin olduğunu bilmediği bir anahtarı...
Kılıç o kadar önemli değildi.Komutanın söylediklerini düşündü.Evet her an herşeye hazırlıklı olmak gerekliydi.
bulunduğu yerden 25 adım uzaklaştı.Genç elf rahibenin ne yapacağını izlemeye koyuldu...
Kılıç o kadar önemli değildi.Komutanın söylediklerini düşündü.Evet her an herşeye hazırlıklı olmak gerekliydi.
bulunduğu yerden 25 adım uzaklaştı.Genç elf rahibenin ne yapacağını izlemeye koyuldu...
Elf rahibeye baktı yüzünde tatmin olmadığını belirten bir ifade vardı. Donuk sesi yankılandığında Elf askerler ürperti ile hafifce titrediler.
- Yanlış... Ne olursa olsun ilk hedefin rakibin olmalı o askerin ölümü bir kayıp olacaktır. Senin ölümün ise büyük kayıp sen askeri iyileştirmeye çalışırken ölürsen bir çok askere yardım etme olasılığın ortadan kalkar. Savaşta kayıplar olacaktır ve olur...
Squan'a baktı yerde ikiye bölünmüş kılıca bakarak Squan'a döndü. Elindeki kılıcı ona doğru fırlattı. Kılıcın kabzası kırmızı bir Ejderha pençesi gibi işlenmiş ve siyah bir metalden yapılmıştı.
- Kılıç senindir savaşçı kendini kanıtladın. Korkmadın...
- Yanlış... Ne olursa olsun ilk hedefin rakibin olmalı o askerin ölümü bir kayıp olacaktır. Senin ölümün ise büyük kayıp sen askeri iyileştirmeye çalışırken ölürsen bir çok askere yardım etme olasılığın ortadan kalkar. Savaşta kayıplar olacaktır ve olur...
Squan'a baktı yerde ikiye bölünmüş kılıca bakarak Squan'a döndü. Elindeki kılıcı ona doğru fırlattı. Kılıcın kabzası kırmızı bir Ejderha pençesi gibi işlenmiş ve siyah bir metalden yapılmıştı.
- Kılıç senindir savaşçı kendini kanıtladın. Korkmadın...