Dragonlance
Dragonlance
Lysana bişey soracam merak ettim bugün konuya bakarken gördüm. Solinari için Paladine-Mishakal ın 3. çocuğu demişsin!! Ã?bürleri kimdir?
Valla büyü tanıları üstüne tanımam.
1-Soli 2-Nui 3-Luni
Haa bi de Sirrion u seviom
//Edited by Dragonfire. Mesajlar birle$tirildi
Valla büyü tanıları üstüne tanımam.
1-Soli 2-Nui 3-Luni
Haa bi de Sirrion u seviom
//Edited by Dragonfire. Mesajlar birle$tirildi
Ben bu Ejderha Mızrağı olayını efsaneler serisinden sonra bıraktım.Raistlin'in tanrı olmanın direğinden döndüğü ve bana göre son derece anlamsız hikaye sonunda bende Ejderha Mızrağı'na karşı iflah olmaz bir allerji oluştu.
Tanrılarına gelince, onların tanrılığından ne olur.Ã?flesen yıkılıyorlar.En babaları bile habire tek bir büyü fırlatmasına rağmen onun da farkında olmayan bir meczub gibi dolaşıyor Krynn'de.
İşin şakası bir yana Gilean'dan hoşnutum.Ama niye hoşnutum bunu pek düşünmedim açıkcası.Astinus'tan dolayı olabilir galiba.Ya da fazla karışmayıp oluruna bıraktığı için de olabilir.
Tanrılarına gelince, onların tanrılığından ne olur.Ã?flesen yıkılıyorlar.En babaları bile habire tek bir büyü fırlatmasına rağmen onun da farkında olmayan bir meczub gibi dolaşıyor Krynn'de.
İşin şakası bir yana Gilean'dan hoşnutum.Ama niye hoşnutum bunu pek düşünmedim açıkcası.Astinus'tan dolayı olabilir galiba.Ya da fazla karışmayıp oluruna bıraktığı için de olabilir.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
-
PhrenologisT
- Kullanıcı

Astinus diye bildiğiniz kişi Gilean'ın ta kendisidir. Ayrıca DLde tasvip etmediğim bir konu,tanrıların kendi mekanlarında bile insan olması
İnsanlardan tek farkı işte biraz daha bilge oluyolar bi de yaratma yetenekleri var. Yoksa benim senin gibi biri tanrı dediğn 
Ama tanrının yeryüzüne indiğinde dünyanın en komik yaratıklarından birine dönüşmesi ise insana büyük haz verir
saygılar sevgiler
Ama tanrının yeryüzüne indiğinde dünyanın en komik yaratıklarından birine dönüşmesi ise insana büyük haz verir
saygılar sevgiler
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Re: Dragonlance
haplo25 wrote:Lysana bişey soracam merak ettim bugün konuya bakarken gördüm. Solinari için Paladine-Mishakal ın 3. çocuğu demişsin!! Ã?bürleri kimdir?
haplo paladine ve Mishakal in öbür iki oğullarıda kiri-jolith ve habbakuk tur.
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
-
wicked_one
- Kullanıcı

-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı
Aslında haklısın Nuitari,Solinari,Lunitarı büyü tanrıları olarak diğer tanrılara pekde benzemedikleri su götürmez.Birde benim aklıma takılan diyardakiler yani sıradan insanlar vs onların birer aydan fazlası olduklarının farkındalarmı?Farkındalarsa onlarında diğer tanrılar gibi tapınakları yok herhalde,yani bu durumda onlara gösterilen saygı büyücülerden geliyor ve güç çektiği tanrının inananı mı oluyor aynı zamanda büyücüler?
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Fearun da_bildiğim kadarıyla önceleri Mystra nın inananları rahip değil büyücüydü(yanlışsam söyleyin).Yani bir seçilmiş ya da başrahip(başbüyücü mü desem acaba) ona inanan büyücüler arasından seçiliyordu.
DL deki durumda buna benzer gibi geliyor (ona inananların sadece büyücülerden ibaret olduğu)
Yani Mystra nın durumuna benzetilebilir DL deki büyü tanrılarının statüsü ve konumu.zaten cezalandırılmış tanrılardır üçü de(bkz havaya
).
DL deki durumda buna benzer gibi geliyor (ona inananların sadece büyücülerden ibaret olduğu)
Yani Mystra nın durumuna benzetilebilir DL deki büyü tanrılarının statüsü ve konumu.zaten cezalandırılmış tanrılardır üçü de(bkz havaya
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Yani evet.. bakın Büyü tanrılarının normal insanlar için bir değeri olmadığı için onlara tapınmamışlar Paladine gibi onların üstünde hic bir etkileri yok. Bu şöyle Büyü Tanrıları Sadece büyücülere hitap ediyor ve sadece onlar ona saygı gösteriyorlar.. Yani normal insanların Büyü tanrılarına tapınması icin bir gerekce olmayacağı için... Büyücüler Dışındaki insanlarla ilgilenen onların kaderleriyle oynayan 3 tanrı var bunlardan bir tanesi insanların kaderleri ile oynamasada(Gilean) insanlar icin varlar..
"For Blood And Honor"