++ÖLÖ RUHLAR HANI++
Vilthas, yürürken annesini düşündü.. Artık intikamını alabilecekti.. Bu arada elini sakalına götürdü.. Caradoc ve theodorus bir anda şaşkın bir şekilde ona bakmaya başladılar.. Daha önce onun sakalı olduğuna hiç dikkat etmemişlerdi.
"Anladım.." dedi Vilthas, "En başından açıklamalıydım.. Benim büyükdedem bir insandır, ve bu bana ondan bir yadigar.." diye ekledi.. Her ne kadar kardeşlerimde olmasa da diye düşündü.. Sakalı ona kimliğini saklamasında çok büyük yarar sağlıyordu..
"Anladım.." dedi Vilthas, "En başından açıklamalıydım.. Benim büyükdedem bir insandır, ve bu bana ondan bir yadigar.." diye ekledi.. Her ne kadar kardeşlerimde olmasa da diye düşündü.. Sakalı ona kimliğini saklamasında çok büyük yarar sağlıyordu..
Hanın kapısını yavaşça aralar ve içeri girer han onu biraz ürkütmüştür tavanda gezinen ruhlara tedirgin bir biçimde bakış atar yeşil parlak gözleriyle etrafında tanıdık yüzler arar ve ilerde cüce gorath ı görür sakince onun yanına ilerler
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
değil de insandan ise..
Gorath leydi Lysananın geldiğini görünce hızla oraya yöneldi ve elf kızını içeriye buyur etti. "Buyrun leydim size nasıl yardımcı olabilirim?" diye sordu. Elf kızına hanın arkasındaki yumuşak bir koltuğa kadar eşlik etti. "Hanımın misafirperverliğini umarım seversiniz."
İki güzel kıza işaret ederek oraya çağırdı. "Leydim ne isterler?" diye sordu.
İki güzel kıza işaret ederek oraya çağırdı. "Leydim ne isterler?" diye sordu.
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
gorath ın gösterdiği koltuğa oturup teşşekür etti gözleri hanı inceliyordu önyargıyla girdiği bu hana şimdi alışmıştı tekrar bakışlarını Gorath çevirdi
- hanınız ürkütücü ama aynı zamandada hoş lütfen mümkünse şarap alabilirim
sonra bakışlarını han da oturan kişilere çevirdi
- hanınız ürkütücü ama aynı zamandada hoş lütfen mümkünse şarap alabilirim
sonra bakışlarını han da oturan kişilere çevirdi
değil de insandan ise..
değil de insandan ise..
Bütün kızlar adeta Lysananın isteği ile koşuşturmacaya girdiler. Gorathın bu kıza olan ilgisi hepsinin dikkatini çekmişti. En güzel elf şarapları leydinin huzuruna geldi. "Umarım hanımda rahat edersiniz leydim!" dedi cüce gözlerinde kızıl bir ışıltı ile.
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
gorath ın bu kadar misafirperver ilgisinden dolayı cüceye teşşekür etti
- konuklarınza karşı çok duyarlı ve ilgilisiniz rahat etmemek mümkün değil
gözlerinde gülümser bi bakış belirdi sonra şarap ında bir yudum daha aldı
- konuklarınza karşı çok duyarlı ve ilgilisiniz rahat etmemek mümkün değil
gözlerinde gülümser bi bakış belirdi sonra şarap ında bir yudum daha aldı
değil de insandan ise..
değil de insandan ise..
Cüce Gorath elf kızına bakar ve içindeki nefret ve sevginin karışımı ile boğuşmaya başlar. Öldürdüğü masum elf kızı gelir aklına ve onun için bir üzüntü duyar. Elinde duran baltasına bakarak elf kızının ruhunu hisseder. Onun orada acı çektiğini bilmektedir.
Elf kızının sorusunu yarım bir kulakla duymuştur. "Başka bir isteğiniz varsa söylemeniz yeterli leydim!" der ve oradan uzaklaşır. Aslında elf kızının yanına oturmak istemektedir ama ruhundaki o büyük nefretin yeniden açığa çıkacağından korktuğu için oradan uzaklaşmalıdır. Kendi sandalyesine doğru giderken hizmetçi kızlara leydi ne istiyorsa yapmalarını ve onu hiç yalnız bırakmamalarını buyurur.
Sandalyesine otururken bir an lorduna dua eder ve onun eskiden her an yanında hissettiği varlığını şimdi çok az hisseder. Yeniden lordunun nerelerde olduğunu düşünmeye başlar ama gözleri Lysanadan hiç ayrılmaz. Kızıl parlayan gözleri Lysanadan hiç ayrılmaz...
Elf kızının sorusunu yarım bir kulakla duymuştur. "Başka bir isteğiniz varsa söylemeniz yeterli leydim!" der ve oradan uzaklaşır. Aslında elf kızının yanına oturmak istemektedir ama ruhundaki o büyük nefretin yeniden açığa çıkacağından korktuğu için oradan uzaklaşmalıdır. Kendi sandalyesine doğru giderken hizmetçi kızlara leydi ne istiyorsa yapmalarını ve onu hiç yalnız bırakmamalarını buyurur.
Sandalyesine otururken bir an lorduna dua eder ve onun eskiden her an yanında hissettiği varlığını şimdi çok az hisseder. Yeniden lordunun nerelerde olduğunu düşünmeye başlar ama gözleri Lysanadan hiç ayrılmaz. Kızıl parlayan gözleri Lysanadan hiç ayrılmaz...
şarap ını içtikten sonra cücenin ondan uzaklaştığını görür rahatsız olduğu bişiler olduğu kesindir kendi koltuğundan kalkar ve cücenin yanındaki sandalyeye oturur Elinden geldiğince nazik davranır. cücenin suratında eski yaşadığı kötü bi hatıra izinin belirdiğini görür.
- sorun nedir sayın gorath sizi rahatsız eden birşeyler mi varmı unutmayın geçmişten kaçmak ancak bizi geçmişe daha yakınlaştırır
sakin bir ses tonuyla konuşmuştur
- sorun nedir sayın gorath sizi rahatsız eden birşeyler mi varmı unutmayın geçmişten kaçmak ancak bizi geçmişe daha yakınlaştırır
sakin bir ses tonuyla konuşmuştur
değil de insandan ise..
değil de insandan ise..
Cüce Gorath yanına oturan elf kızının varlığı ile tedirginleşir ve gözlerindeki kızıl parıltı bir anda kaybolur. Elflere karşı tüm cücelerde olan o ön yargısı bir anda onu altüst eder.
Elf güzelinin bakışları altında ezildiğini hissetti ve homurdandı. "Böyle düşünmenize neden olan ne leydim?" diye sordu. Yüreği parçalara ayrılıyordu adeta...
Elf güzelinin bakışları altında ezildiğini hissetti ve homurdandı. "Böyle düşünmenize neden olan ne leydim?" diye sordu. Yüreği parçalara ayrılıyordu adeta...
aslında bi neden yok dedi ve gülümsedi nedenini açıklamanıza gerek yok ben sadece yüz ifadenizdeki durumdan sormuştum ama neyse buraya bu olayları konuşmaya sizin keyfinizi kaçırmak için gelmedim. daha önce hiç bir cüceyle konuşup böle sohbet etmemişti cüceler hakkında ki önyargısını kaldırmayı düşündü aslında eğer isterlerse elfler le cüceler arasında önyargı olmadan iyi iletişimler kurulabileceğini düşündü
değil de insandan ise..
değil de insandan ise..
Gorath gözlerini Lysananın güzel, badem gözlerine kaldırdı ve anlamadan baktı. Ruhunu ısıtan bu ses ve ona huzur veren bu güzellik ile baş etmeye bile çabalıyamıyordu. O bir Oren inananıydı ve bir Dragonfire inananına bu şekilde yaklaşmamalıydı. Acaba bu kız onunla oynayarak Firbleın intikamını mı alıyordu. Ama bu imkânsızdı. O zaten Firbleın intikamını kendi kendisinden Lord Azalinin sözlerinden sonra faszlası ile alıyordu. Neden bir kişi onu bu şekilde oyuna getirmek istesindi ki?
Bu elf kızının kokusu ona huzur salıyor ve içindeki delilği, kaos yaratma isteğini yok ediyordu. Adeta cücenin tüm vücudu ateşler içinde yanıyor ama o ateşler gözlerine vurmuyordu. Delilik değildi bu. Bu cücenin elf kızındada olduğunu hissettiği aşktı. Bu onun üzerine gelen yeni bir lânetti. Bu onu tüketmeye başlayan yeni bir lânetti.
Gözlerini kaçırmak istedi ama kaçıramadı. Elf kızıda aynı şekilde ona bakıyordu. Aynı şekilde gözlerini kaçıramıyordu. Bu gözler, bu güzellik cüceye asla unutamayacağı anlar yaşatıyordu. "Senden hoşlanıyorum Lysana!" dedi ne söylediğini anlayamadan. Ruhunda yanan ateşlere karşılık vermeden. Seni seviyorum mu? Bu sözler bir cüce tarafından bu kadar açık şekilde sarf edilebilecek olan sözler değildi. "Seni seviyorum Lysana ve bu yüzden benden uzak durmanı istiyorum. Sana bir şey olmasına dayanamayacağımı bilmeni istiyorum. Sana verilebilecek en büyük zararında kendim olduğunu düşünüyorum."
Bu elf kızının kokusu ona huzur salıyor ve içindeki delilği, kaos yaratma isteğini yok ediyordu. Adeta cücenin tüm vücudu ateşler içinde yanıyor ama o ateşler gözlerine vurmuyordu. Delilik değildi bu. Bu cücenin elf kızındada olduğunu hissettiği aşktı. Bu onun üzerine gelen yeni bir lânetti. Bu onu tüketmeye başlayan yeni bir lânetti.
Gözlerini kaçırmak istedi ama kaçıramadı. Elf kızıda aynı şekilde ona bakıyordu. Aynı şekilde gözlerini kaçıramıyordu. Bu gözler, bu güzellik cüceye asla unutamayacağı anlar yaşatıyordu. "Senden hoşlanıyorum Lysana!" dedi ne söylediğini anlayamadan. Ruhunda yanan ateşlere karşılık vermeden. Seni seviyorum mu? Bu sözler bir cüce tarafından bu kadar açık şekilde sarf edilebilecek olan sözler değildi. "Seni seviyorum Lysana ve bu yüzden benden uzak durmanı istiyorum. Sana bir şey olmasına dayanamayacağımı bilmeni istiyorum. Sana verilebilecek en büyük zararında kendim olduğunu düşünüyorum."
Cücenin bu laflarına çok şaşırmıştı böle bir şeyi beklemiyordu sonra anlayışlı bir şekilde kafasını sağladı kendini tuhaf ve karmaşık duygular içinde buldu cüceye karşı ne hissetiklerini anlayamamıştı henüz bunun için erkendi
- anlayamadım neden benim için tehlikesiniz eğer bana zarar gelcekse bunu zaten engelleyemezsiniz
cücenin tedirgin bakışlarını rahatlatmak için gülümsedi ve ayağa kalktı
- şimdi gitmeliyim sizinle konuşmaktan gerçekten memnun oldum yavaşça hanın kapısına doğru yürüdü sonra tekrar arakasına baktı
- umarım tekrar buraya gelebilirim dedi ve handan dışarıya çıktı
- anlayamadım neden benim için tehlikesiniz eğer bana zarar gelcekse bunu zaten engelleyemezsiniz
cücenin tedirgin bakışlarını rahatlatmak için gülümsedi ve ayağa kalktı
- şimdi gitmeliyim sizinle konuşmaktan gerçekten memnun oldum yavaşça hanın kapısına doğru yürüdü sonra tekrar arakasına baktı
- umarım tekrar buraya gelebilirim dedi ve handan dışarıya çıktı
değil de insandan ise..
değil de insandan ise..
Cüce Lysananın arkasından baktı ve en sonunda denetimini kaybederek gözlerindeki parlamaya engel olamadı. Elindeki baltası hanın duvarına indi ve handa büyük bir yarık oluşturdu. Gorath kendisini zorlukla kontrol etti ve derin bir nefes aldı. Bu kızı seviyordu ama ona zarar vermek istemiyordu. Kızın söylediklerine bakılırsa kız ondan uzak durmayacaktı. Bu kızı tehlikeye atıyordu.
"Bir şeyler yapmalıyım!" dedi. Sonra Azalinin ona Firble'ın ruhunu kurtarması için söyledikleri aklına geldi. "Bir şeyler yapmalıydı ve bu birşeyler burada boş durarak olmazdı."
"Bir şeyler yapmalıyım!" dedi. Sonra Azalinin ona Firble'ın ruhunu kurtarması için söyledikleri aklına geldi. "Bir şeyler yapmalıydı ve bu birşeyler burada boş durarak olmazdı."