Morrowind: The Elder Scrolls

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Bazı questlerde "şu adamı bul" diyor ama adamın olduğu yere gidince bir türlü bulamıyorum. Mesela, daha en başlarda verilen bir quest var: yerin adını unuttum ama çöl gibi bir yer. Orada barın altındaki bir adama 3 tane kitap verip ağzından laf mı alıyoduk ne. Ama adam yok piyasada! Aynı şey Balmora'ya yakın bir madendeki iki adam için de söz konusu. Acaba cd'den midir? Korsan...
If you"re with me, i share my house and food;
If you"re my enemy, i"ll fight till last drop of my blood.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bence iyi bir oyun değil gereksiz powerplay...
En son level 65 olmuştum
Luck 50
Personality 86
kalan statlar 100
650 canım vardı ve 10 goldensainti aynı anda öldürebiliyordum ve sıkıntıdan kafayı yicektim. Bu kadar kolay level atlanmamalıydı bu oyunda, harcanmış bence. Buglardan yürünmüyo, cheeseliklerin sonu yok.
Oyuna başladım 6 saat sonra level 16 oldum ve golden saint öldürebiliyordum, ki golden saint en güçlü yaratıkmış (ancestral bilmemne de var ama onlar daha kolay ölüyo çünkü büyücüler)
Çok daha iyi olabilirmiş, olmamış...

Bu arada aradığın adamı barın sağındaki merdivenlerden aşağı inersen (hanın girişindeki değil) bulabilirsin.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Haklısın. Ben fazla anlamamama rağmen kolay level atlıyorum. Bazen sıkıntıdan city guard'lara saldırıp dayak yiyorum. Bazense şehir halkını doğruyorum.
If you"re with me, i share my house and food;
If you"re my enemy, i"ll fight till last drop of my blood.
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

feverbeast wrote:Haklısın. Ben fazla anlamamama rağmen kolay level atlıyorum. Bazen sıkıntıdan city guard'lara saldırıp dayak yiyorum. Bazense şehir halkını doğruyorum.
Oyunda sadece öldürmekten zevk alıyorsanız tabii zevk almazsınız.En güçlü silahları bulun , 7 tane vampirin hepsini bulup , öldürün , çiçek ve bitki toplayıp iksir yapın , silahlarınıza büyü ekleyin , teklik görevleri yapın , imperial legion'a üye olun , ordan bağış toplayın ve azınlıkların hakkını arayın , hırsızlık yapın , bunların hiçbirini yapamazsınız morrowinde mod indirin , örneğin ısengard modu , örneğin pelerin modu vb....

Bu oyunda sıkılmak , oyunu tam anlamıyla anlayan için çok zor.Abartmıyorum binlerce görev var.Her evde en üst seviyeye çıkın.Ticari evlerin , hlaalu , telvannibi tane daha vardı , görevlerini yapın çok değişik vve hoş görevler bulursunuz.
Tavsiye : zırh saklama odası açan bir mod var onu indirin ve , daedra , glass ve dwarven zırh ve silahlarını toplayıp koleksiyon yapın.Ayrıca shine deki heykellerin görevleri zor onları yapın...
Yapında yapın yanii...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

hm... bloodmoon ve tribunal isimli iki add-on'u ile birlikte collectors edition orjinal pakette aldım, hiç bug yok.

level atlamak kolay, o konuda haklısınız, bir 4.-5. level fighter olarak tek vuruşta adam/yaratık öldürmek çok kolay, ancak Asuthay'a katılıyorum, bu oyunu adam öldürmek için değil, Asuthay'ın saydığı özellikler nedeniyle roleplay yaparak oynamak gerek. O zaman zevki çıkıyor...

İçinizdeki adam öldürme dürtüsünü :P Unreal Tournamet vb. oyunlarla tatmin edebilirsiniz. (Lütfen yanlış anlaşılmasın, bu bir şakaydı, başka bir başlıkta biraz kinayeli birşeyler yazdım diye ortalık karışmıştı, tekrar böyle birşey olmasını istemiyorum...) :lol:
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Khellendros wrote:Yaa lütfen biri bana şu olayı söylesin.şimdi bu blades tarikatinin ilk görevinde arkanthang mıdır nedir öyle bir yerden puzzle box diye bir şey var onu buşup getir diyor oraya gittim girdim herkesi geberttim ama o kutu yokta yok deli oldum lütfen biri sölesin şu kutu nerde yaa???
Dikkat açıklayıcı bilgi!:
Kutu üst kattaki odadaki raflarda olacak fakat çok küçük bir şey. Belkide büyük bir şeyler aradığın için bulamıyorsun. Raflara iyice bak...
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Kehellendros umarım bulmuşsundur.Bir de arkadaşlar istedğiniz müzikleri oyuna koyabiliyorsunuz , belki bilmiyorsunuzdur diye söyledim ben mesela LOTR müziklerini koydum morrowind'e...
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Ben birşey soracam, hani balmoradaki fighter's guild lideri bir görevde code book istiyor ama bu kitabı barındıran kişi kitabı vermiyor, ben nasıl alabilirim bu kitabı?
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

abi bence hic görew yapma arasıra acar oynarım böle adam kesrim bicerim level 6 yım zaten hee bide suda war sehirdeki ewlere girer herkeis öldürüp paralarını alırım ohhh gel keyfim gel cok zevkli oluo. yani görewi anlıcanda yapıcanda ohooooooooo sallaaa gitsin :D :D
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Eh role play nerde kaldı o zaman, ben level 15'im şu an ve xp'nin çoğunu yaptığım quest'ler sayesinde topladım niyetim senin dediğini yapmak olsa açıp Quake, Counter yada ne biliyim Unreal falan oynardım.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ya arkadaşlar oyunda savaşçı oldum 2-3 saat ava gittim para kazanmak için level 10 oldum yani... Bence yine bu oyun harcanmış diyorum başka bişi demiyorum... Ayrıca her guildde en üst rütbeye çıkmak ya da en pahalı eşyaları koleksiyon yapmak da powerplayden başka bir şey değil... Senaryo bazında alemin kralı hala Torment, daha iyisi yok yeryüzünde henüz (Baldurs gateler ve Knights of the old rebublic de takip ediyor...)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Vall doğru torment'in senaryosu güzeldir.Fakat Morrowind in özelliği şu ana kadar dünya üzerinde yapılmış en özgür oyun rakip değil , yaklaşan bile yok.Birde Thiyrotel , şu an aklımda değil o quest fakt , büyük ihtimalle öldürüyorsundur , ya da speechcraft yeteneğiyle ikna ediyorsundur.Code booku vermek için sende bir şey istedimi ? biraz daha ayrıntılı yazarsan iyi olur...
Saygılar ve Sevgiler
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Hayır benden istediği birşey yok ama code book'u istediğim zaman "o kitaba Camonna Tong'un ve Skooma ticaretinin lekesi karıştı, Fighter's Guild Camonna Tong için çalışıyor, sadakatinin nereye olduğuna bi bak" gibisinden laflar ediyor bu arada kitabı elinde tutan kız Balmoradaki Thief's Guild'ın hemen girişinde adı Solutide gibi birşeydi sanırım.
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

Asuthay wrote:Kehellendros umarım bulmuşsundur.Bir de arkadaşlar istedğiniz müzikleri oyuna koyabiliyorsunuz , belki bilmiyorsunuzdur diye söyledim ben mesela LOTR müziklerini koydum morrowind'e...
aaaa bak abi bunu bilmiyordum nasıl yapıosun :?
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Valla oraya gelmişmsin bilmiyorum ama fighter's guild'in en ezeli düşmanı camonna tong'dur.Kadını öldürmeyi denedinmi?Kadını ikna etmeyi denedinmi?Bir türlü hatırlayamadım ben takılmamışım orda codfed book u fighter's guildin soyadı eye olan kadınına verdiğimi hatırlıyuorum ama code booku.
Theo bildiğimiz gibi istediğin MP3 ü elderscrolss klasöürnde musiclerin oldugu klasöre at o çalar oyundayken...
Post Reply