Frp Oynamanın Yasi
Evet, FRP nin sınır yoktur, zorlarsak herşeyi oynayabiliriz ama sorun da burda zaten. Bir çocuğun zekası sonusuzluğu kaldıramaz. Ã?ocuk zekası limitler ile doludur. Ona uzayı anlatamazsınız. Sayıların sonsuz olduğunu anlatamazsınız. İllaki bir son arar.
Ayrıca bir çocuk için disneyland de olmadıktan o ismin onun için hiçbir anlamı yoktur. Ã?ocuk eli ile tutmak ister, hayali şeyleri sevmez. Büyük bir hayal dünyasında yaşar ama hayal kurmayı bilmez.
Ã?ocuktan bahsediyoruz burda. Adı üstünde, çocuk. Mantık beklemek saçma olur.
Dediğim gibi. lise öncesi bir yaşta herhangi bir kişiden mantık beklemek saçma olacaktır. Bu nedenle en uygun yaş lise ve sonrası bir dönemde başlamaktır.
Ayrıca bir çocuk için disneyland de olmadıktan o ismin onun için hiçbir anlamı yoktur. Ã?ocuk eli ile tutmak ister, hayali şeyleri sevmez. Büyük bir hayal dünyasında yaşar ama hayal kurmayı bilmez.
Ã?ocuktan bahsediyoruz burda. Adı üstünde, çocuk. Mantık beklemek saçma olur.
Dediğim gibi. lise öncesi bir yaşta herhangi bir kişiden mantık beklemek saçma olacaktır. Bu nedenle en uygun yaş lise ve sonrası bir dönemde başlamaktır.
"Lovefull Evil"
Frp nin sınırını onu oynatan dm belirler.. Dm eğer oyunun seviyesini çocuğun anlayacağı aynı zamanda zarar görmeyeceği boyuta indirirse.. Değil ortaokul ya da ilkokul bence okul öncesi çocuklar bile oynayabilir frp yi.. Ancak tabii ki çocuklarla ilgili her şeyde olduğu gibi burada da dm in çocuk psikolojisinden anlaması gerekir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
Dragonfly
- Kutsanmış Kişi
Bakış açısı çok farklı Firble.Bana kalsa bilinmiş bir telefon faturası yatırmak ve aynı gün o faturayı yatırmak için çakeceğin paranın bankada olması bile bir quest sayılır.
Gel sen şimdi bunu ilköğrenimdeki çocuğa anlat bakalım.Havale nedir ATM nedir,hesap nedir bunları açıklayacaksınki çucuk anlasın ama onun enerjisi bu oyunu oynamak için çok fazladır seni dinlerken bir kulağından girer öbüründen çıkar çünki aklı onları tutacak kadar yoğun değil aksine bir sürü şey ile ilgilendiği için karışık -ve kitap,dergi,gazete,fasikül gibi daha anlamını bilipte yerine koyamadığı şayleri barındıran dağınık bir kitaplık gibi - olacaktır....
Terimleri bilmesi için kavrama yeteneği kazanmalı...
Gel sen şimdi bunu ilköğrenimdeki çocuğa anlat bakalım.Havale nedir ATM nedir,hesap nedir bunları açıklayacaksınki çucuk anlasın ama onun enerjisi bu oyunu oynamak için çok fazladır seni dinlerken bir kulağından girer öbüründen çıkar çünki aklı onları tutacak kadar yoğun değil aksine bir sürü şey ile ilgilendiği için karışık -ve kitap,dergi,gazete,fasikül gibi daha anlamını bilipte yerine koyamadığı şayleri barındıran dağınık bir kitaplık gibi - olacaktır....
Terimleri bilmesi için kavrama yeteneği kazanmalı...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Doğanın Tapınağı
İşin güzel yanı da bu zaten.. Ã?ocuk için içinde yaşadığımız dünya bile yabancıdır. Bilinmeyendir. Biliyor musunuz ben tüm oyunlarıma içine girdiğim dünya hakkında hiçbir şey bilmeyen bir karakter olarak başlamayı severim. Böylece keşfetmenin tadını yaşarım. Ã?ocuğa da ATMden para bile çektirseniz çocuk o tadı alır.. Bu mütiş bir şeydir. Burada DM in tamamen hayal gücü devreye girer hatta belki de asıl yetenekli dm ler bu durumda ortaya çıkar bile denebilir. Hiç ATM görmemiş birine ATM yi nasıl tasvir edersiniz. Durumu biraz daha güzelleştirelim.. Hiç banka para ve bilgisayar da görmemiş olacak... Evet tecrubeli olduğunu idda eden dm arkadaşlardan yanıt bekliyorum hadi bakkalım.
HARBE GİDEN
Sen böyle bir sorumluluğu üstüne almak istermiydin firble,ben istemezdim,büyüsün ve öyle gelsin,bir çocuğun frp oynaması için hiçbir sebep yok bence,kusura bakmayın bu oyun biraz daha büyükler için.Ã?nce biraz bu hayattan sıkılmaya başlasın,şöyle kendine arasıra kaçacak bir yer arasın ondan sonra oynar.
-
Dragonfly
- Kutsanmış Kişi
Sen örnek orta okuldasın ve karşında 4 kişlik ortalama bir frp bilgisi olan ilkokul öncesi çocuk var.Heee şimid düşün kendini bakalım.
Hadi olduda çocukların dikkalerini bir kaç dakikalığına topladın sonraaaa bombalar patlar...
Neyse yaa bu konu çok uzadı sanırım ...
Baş rahibim sizede teşekkür ederim...
Hadi olduda çocukların dikkalerini bir kaç dakikalığına topladın sonraaaa bombalar patlar...
Neyse yaa bu konu çok uzadı sanırım ...
Baş rahibim sizede teşekkür ederim...
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Doğanın Tapınağı
-
winterwolf
- Kullanıcı

Walla konuyu başka bir yere çekmek gibi olacak belki ama, yukarıda ki sözlerine tamamen katılıyorum. FRP'nin en keyif veren tarafı keşfetmektir. Etrafta neler döndüğünü, içinde bulunduğunuz dünyayı, bu dünyada yaşayanların adetlerini...Firble wrote:İşin güzel yanı da bu zaten.. Ã?ocuk için içinde yaşadığımız dünya bile yabancıdır. Bilinmeyendir. Biliyor musunuz ben tüm oyunlarıma içine girdiğim dünya hakkında hiçbir şey bilmeyen bir karakter olarak başlamayı severim. Böylece keşfetmenin tadını yaşarım.
Bu yüzdendir ki herhangi bir setting oynamaya kaarşıyımdır. Misal DL'yi o kadar sevmeme rağmen, dünyanın neredeyse tüm olaylarını okumuş ve bilen birilerinin bundan pek keyif alacağını zannetmem...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
benim frp ye baslayamamamin iki buyuk sebebi vardir...
birincisi kız oldugum icin terslenmem
ikincisi kucuk oldugum icin lisemizin frp kulubune uye olmaktan korkmam cunku ordaki abilerin beni eziceni biliyodum....
eh gerisini siz dusunun...
ikincisi kucuk oldugum icin lisemizin frp kulubune uye olmaktan korkmam cunku ordaki abilerin beni eziceni biliyodum....
eh gerisini siz dusunun...
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
duyduğun şeyler frpcilerin "kedi kesip satana katana vi dont bilong hiyır" yaptığı falansa yanlış duymuşsun derim
bu arada frpnin yaşı akıl yaşıyla orantılıdır
ama en önemlisi kendi yaşıt ve arkadaş çevrenle oynayıp
işi senden biraz daha iyi bilen bir dmle
ve en az senin kadar çömez oyun arkadaşlarıyla başlamandır
böylece beraber gelişir ve çok sağlıklı bir oyun ekibi kurmuş olursun
bu arada frpnin yaşı akıl yaşıyla orantılıdır
ama en önemlisi kendi yaşıt ve arkadaş çevrenle oynayıp
işi senden biraz daha iyi bilen bir dmle
ve en az senin kadar çömez oyun arkadaşlarıyla başlamandır
böylece beraber gelişir ve çok sağlıklı bir oyun ekibi kurmuş olursun
-
FreyaImplorer
- Kullanıcı

Ama bazı çocuklar böyle olmuyor...En azından benim en başında anlattığım çocuklar 8 yaşında olmalarına rağmen yinede baya iyi biliyorlar yani demek istediğim istisnalar olabilir....Ama o ne muhabbetti çocuklar arasındaki,aynen aktarıyorum...
A:Olmaz,goblinin zırh seviyesi düşük vurabilirim.
DM:Ama en başında dedim ki bunlar pılate zıhı giyiyo..Güçlü goblin bunlar güçlü
B:(Küfür eder)oradan....Bu küçücük goblin yaratığı o hani diablodaki filan büyük zırhımı giyiyo?O zaman elinde kesin o neydi o hımm tvo handed şıvord var.
C:Kesin...
A:Olmaz,goblinin zırh seviyesi düşük vurabilirim.
DM:Ama en başında dedim ki bunlar pılate zıhı giyiyo..Güçlü goblin bunlar güçlü
B:(Küfür eder)oradan....Bu küçücük goblin yaratığı o hani diablodaki filan büyük zırhımı giyiyo?O zaman elinde kesin o neydi o hımm tvo handed şıvord var.
C:Kesin...
Jacta alea est.
-
winterwolf
- Kullanıcı

Yahu benim FRP hayatım, bi bayan karateri harbiden bir bayan oynasın diye bekleyerek geçti, millet tersliyormuş, ne diyem...squva wrote:benim frp ye baslayamamamin iki buyuk sebebi vardir...
Yaş olayına gelince, ben henüz birilerini genç olduğu için ezene rastlamadım ( tabi bu ''Genç'' sadece LotR'un filmini izleyip bu işte yıllanmış adamlara ahkem kesmezse ...)
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
benden genç bir oyuncuyu hayatta ezmem. ( çünkü ben de 16 yaşındayım.Büyük değilim
olsam da ezmezdim)
Milletimiz enteresans arkadaşlar...
onlara diyecek laf bulamıyorum. Frp'yi bir bayan da, kafası basıyorsa bir çocuk da rahatça oynar. Hatta ben oynadığım oyunda bayan olması için çok uğraştım ama oYahu benim FRP hayatım, bi bayan karateri harbiden bir bayan oynasın diye bekleyerek geçti, millet tersliyormuş, ne diyem...
muhabbeti yüzünden bana belli etmemeye çalışarak uzak durdular. Diğer erkek olan arkadaşlarımınsa bana olan yakınlığı sayesinde zorla bir oyun oynadılar. O arkadaşları en son gördüğümde "ne zaman devam ediyoruz" dediler.duyduğun şeyler frpcilerin "kedi kesip satana katana vi dont bilong hiyır" yaptığı falansa yanlış duymuşsun derim
Milletimiz enteresans arkadaşlar...
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.