what if

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Diyelim ki Drizzt gelip Salvatore'u öldürdü. 'Kıvrımlı bıçak hasmının kaburgalarının arasından kalbine ulaşırken Drizzt onun yüzüne son bir defa baktı. Fakat Salvatore'un gözlerinde gödrüğü yalnız onun ölümü değildi. Pala kalbe girdiğinde, ikisi birden ağızlarından kanlar boşalarak yere yığıldı. Ve hırıltılı nefesleri aynı anda son buldu...'

Drizzt Salvatore'u yok ederken, kendini de yok etmiş olmaz mı?
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Salvatore Drizztin son zamanlarda iyice saçmalamış söylevlerinden birini dinlerken kafayı yerdi sonra adamı White star mı nedir oraya götürrdü ve oradakiler de Drizztin konuşmalarından sıkılınca ulan salvatore tamam ulan öldür şunu falan diyerek salvatore u istediği gibi yazmakta özgür bırakırlardı. (tabii şafağa geçidin Drizztini kastediyorum. )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

benim bu başlığı açarken ne demeye çalıştığımı kimse anlayamadı ya hadi neyse....

drizzt kafasını kaldırıp salvatore'a beni neden böyle yarattın diyebilir mi?
evet diyebilir
ama ancak bunu salvatore yazarsa diyebilir

her neyse siz devam edin
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

ama drizzt buraya geldikten sonra nasıl salvatore onu kontrol edicek?
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Bence şöyle olmalı. Salvatore, Drizzt'i yalnızca FR dünyasında yazarak kontrolü altına alabilmeli. Eğer bir chapterında olur da Drizzt'in bizim dünyamıza açılan bir portal bulmasını sağlarsa, Drizzt bu kapıdan geçtikten sonra hür iradesine kavuşmalı. Sanırım bu daha mantıklı olur, yoksa Salvatore yalnızca Drizzt değil, herhangi birşey yazarak da bunun gerçekleşmesini sağlayacak kapasitedir.

''Ve Drizzt, yaratıcısına Kristal Parçası'nı bir hediye olarak getirir.''

Burada yaptığımız fantazidir. :D Ama unutulmaması gereken bir nokta varsa, hayalgücünün de tutarlı olması gerekmektedir.

O halde Drizzt bu dünyaya geldiğinde, Salvatore bizim dünyamızda olan Chapterı yazmış olsa bile geçersiz olmalıdır ki denge sağlanabilsin ve Drizzt hür iradesiyle onu eleştirebilsin/affedebilsin/saygı duyabilsin/öldürebilirsin vb.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vallahi neden böyle yarattın diye sorar mı Drizzt salvatore a öyle ise sizce öykünün hangi bölümlerini beğenmez diyerek bir soru sorayım. Calacerın ölümünü ve Vierna bence en fazla acı veren yerler olur.. Ã?ünkü diğer tüm ölümlerde hiç olmazsa bir çeşit ruhun kurtuluşu mevcud..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Drizzt gider bence adam akıllı öper elini Salvatore'un. "Abi walla senin sayende hayattayım yaşyıroum ekmeğini yiyorum" der. Sonra da "fakat son serilerde iyice bi cıvıttın. Aslında pek bi menem bir yazarmışın der. Salvo bu laflara kırılır. Kasıp çok manyak bir drizzt romanı yazar. Ã?yle ki Anayurt'tan bile daha yii olur. Fakat millet'e artık öğğ geldiğinden gidip kimse almaz. Salvatore dertten ölür fn. Sonra drizzt serisi başka bir yazara devredilir....

(ne kurgu yaptık beah!...)
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bence Entreri Drizzt in peşinden gelir.. Salvatore u nazikçe.. : ) bir sonraki hikayede Drizzt i öldürmesi konusunda ikna eder ve sonra Drizzt alıp gider artık.. FRın bir numaralı kılıç ustası Entreri olmuştur.. : )
HARBE GİDEN
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Bence Drizzt Salvatoreyi bulunca kılıçlarını çıkarır masanın üstüne kor, Söle ulan beni yarattında iyi mi ettin der.
Sırtımdan para kazandın ,bana onu bunu kestirdin sonunda işin kaymağını sen yedin...
Kesmemmi ben seni şimdi der o sırada Salvatore yeni kitabı yazmaktadır, ve kalemi hızlanır gözlerini Drizzt ten ayırmadan önündeki sayfaya şunları yazar...
(Benim adını bilmediğim) Bir vadinin içinden geçerken tuzağa düşer.Altındaki kayalık bir anda balçık olur.en yakındaki sert cisim 100 metre öndedir.Yavaş ça batar batar batar batar,sözleri sesli olarak korku ile Drizzt in yüzüne batar batar hadi be batsana ulaaaan derken Drizzt bir anda elbisesi çamura bulanır ve oracıkta çamurdan bir heykel olur....
Heykelide Yanın evinin bahçesine koyarlar sergi yaparlar ve Drizzt in ölüsünden bile para kazanırlar....
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Güzel omuş yaa bunu da beğendim. şu da olabilir. Drizzt fr da salvatore ile ilgili kitap yazar böylece ikisi de para kazanır.. Kitabın adı afacan salvatoreun maceralarıdır.
HARBE GİDEN
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

simdi benim kafam suna takildi
bu dunyada yaratılmıs bir karakter bu dunyada olduguna gore gidip yazariyla kapisabilir mi?
bence hayır. cunku yazar kendini o yerden cikarip yazar...
yani bu tartisma bosuna...
anlatabildim mi olmadiysa baska sekilde yine denerim
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

benim anlatmaya çalıştığım başka bir şeydi
ahh ahh kimse anlamadı beni
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Anlamayanlara tekrar son abımıllet forumun basını okumuyorkı
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

drizzt aslında yok
sadece salvatore'un onu var kabul etmesiyle
var sayılıyor

yaptığı ve yaşadığı her şey bir kurgudan ibaret
hareketlerinin sonuçlarına katlanıyor çünkü mantık bunu gerektiriyor
drizzt'in yanlış bir hareket yapmasına salvatore karar veriyor
onun bunun için acı çekmesi ise doğası gereği bunun sonucu oluyor
drizzt suçlu mu hayır!

peki salvatore suçlu mu?
yine hayır. Ã?ünkü Drizzt gerçekte var değil (yani yok) ki ona zulmetmiş olsun

bunun dışında drizzt'in yaşamına ve başına gelenlere kızdığını sövdüğünü kendisini yaratan her kimse ondan nefret ettiğini düşünelim.... bunu yapabilir mi? evet! peki ne şartla? Ancak Salvatore bunun böyle olmasını isterse. Peki Drizzt Salvatore'dan haberdar oldu? bu nasıl olacak? Ancak salvatore isterse (çözüm kolay bunu yazabilir biliyorsunuz) Tamaam geldik can alıcı noktaya.... Drizzt salvatore ile yüzleşirse ve ondan nefret ediyorsa onu öldürebilir mi? Evet! Salvatore bunu yazabilir. Peki gerçekte salvatore'a bir şey olur mu?
Olmaz çünkü Drizzt yok!

evet neler saçmaladı bu pyros diyenler çıkabilir
kafanıza takmayın dilim dönmüyor işte
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

Tamam anladim.
ama sacmalamamisin ki. bence gayet mantikli...

o zaman niye bu bi sorun oluyo?
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
Post Reply