burock wrote:özverili dmden kasıt, dm oyunu önceden hazırlamalıdır gibi bi yargıysa katılamıycam bu fikre.
Burda ne demek istediğini tam anlamadım,yani oyunun tamamını hazırlamak mı,yoksa ark.ın dediği gibi başını,sonunu hazırlamak mı?
5 6 oyundur DM'lik yapıyorum ve yazacaklarım,bu konuda tamamen çömez birinin düşünceleridir.
şu an bir mafya oyunu

oynuyoruz ve yukarıda belirtilenlerin aksine bir sürü NPC,bir sürü olay hazırlamak zorunda hissediyorum kendimi,çünkü oyun bir mafya oyunu ve bu oyunun -mantıken- getirileri olarak da işte bu tür konularda fazla fazla uğraşmak zorunda hissediyorum kendimi. Mekan küçük bir şehir ve insan sayısı fln belli

Her gün yeni yüzler görülmüyor şehirde ve oyunu,bu sayısı belli olan karakterler arası ilişkilerin 2 üzeri n farklı kombinasyonu

şeklinde geliştirmeye çalışıyorum. E haliyle de, her karakteri,her olayı yaratmaya ve canlandırmaya çalışıyorum.
Anlatacaklarım bunlardı. Ne kadar doğru,ne kadar yanlış yapıyorum bilemiyorum,fakat bildiğim tek şey oyundan hepimizin zevk aldığı
Saygılar,sevgiler...