Büyü ve Teknoloji

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Ateş topunu yapmak zamn ister ve onu yapan büyücü daha kaçamadan elimine edilebiir.

Neyse bunun gibi örnekler verilebilir.
Ben hala kitap adı bekliyorum...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Karakılıç üçlemesi şimdi dördüncü kitabı yayınlandı bir kaç hafta önce.Usta yazarlarımız serinin sonuna dair büyük tepki alınca dördüncüyü çıkarmışlar ama adı hala üçleme.Her neyse yazarlarını tahmin etmişsinizdir zaten usta demem yeterli.Weis&Hicman.İthakiden çıktı.Bence hepiniz okumalısınız.Başka sorusu olan..?
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Teknolojini gelişmesi için pek çok beyine aynı anda ihtiyaç var. Bunuda ancak bizim ırkımız başarıyor. (Ehe)
Arkanum oyununu oynadıysanız teknoloji ile büyünün nasıl bir arada olabileceğini ve birbirine karışabileceğini anlarsınız. Orada ne büyücüler nede teknoloji manyakları güçlüydü. Elinde koca koca baltalarla dolaşan tipler (Ki o bizim oynadığımız karakter oluyor) önüne geleni indiriyordu.
Sanırım teknoloji ve büyü bir arada olsaydı hiç biri tam olarak gelişmezdi.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Arcanum oyununda bir öngörüde bulunulmuş ve fikir veriyor ancak bilgisayar oyunu olduğundan büyü ile teknoloji arasında bir denge kurmaya çabalamışlar. Bana teknoloji ile uğraşmak orda daha çok zevk veriyordu ancak sağlam bir büyülü kılıç ve zırh ikilisiyle kimse önünde duramıyordu istediği kadar teknolojik olsun.
Protection from Bullets büyüsünden bahsettik ki benim koruma büyülerine öncelikle değinmemin nedenlerinden birisi de buydu, çünkü büyü yapmak zaman ister ve bu sürede karşı taraf hız avantajlarını kullanıp büyücüyü denildiği gibi elimine etmeye çalışacaklardır. Ancak koruma büyüleri bu avantajı rahatlıkla defedebilir, direk bu büyünün yapılabilecek olmasının yanı sıra (ki ben bu büyünün düşük bir seviyeden olacağını düşünüyorum) cübbesine bu büyüyü koyabilir ve permanency ile devamlı surette kurşunlardan korunabilir. Daha büyük ateşlerden ilüzyonlarla sıyrılır ve türlü şeyler yapabilir. Mesela bir savaş uçağı pilotuna basit bir blind büyüsü kullanmak onu def etmeye yetecektir illa ki iblis falan çağırıp, wish büyüleri yapmaya gerek yok.
şu an için teknoloji büyüye karşı hazırlıksız olduğundan ona karşı pek savunması yok ancak bu savunmalar zamanla geliştirilebilir miydi?
Taşlar unutana dek...
NOOB
Kullanıcı
Kullanıcı

karakılıç

Post by NOOB »

Karakılıç adlı romanı okuyunca teknoloji ve büyünün arasında ne gibi bağ olduğunu daha iyi anlarsın!!!
Korku olgunlaştırır,
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Tersi de var ama büyü de teknolojiye karşı hazırlıksız. Ã?rnein radyasyona karşı dayanıklı bir büyü var mı??? Benim bildiim kadarı ile yok.. Teknoloji bence büyüyü zor durumda bırakacak silahlar üretebilir gayet tabii.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
NOOB
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NOOB »

Bence büyüden büyüye değişir ama büyünün radyasyon engelleyemediği nereden çıktı anlamadım.Ama konu bu olunca bence büyü radyayonu da engelleyebilir, büyücüler ne güne duruyor. Afrikadaki büyücülere soralım acaba engelleyebilirler mi,
Korku olgunlaştırır,
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

büyü üretmek diye bir olay var frp de arkadaşlar gerekirse öyle bir büyü üretilebilir ama sorun şu ki bu büyüyü dünyada sadece birkaç kişi kullanabilir oysa radyasyonu herkez oluşturabilir. büyü mermisini sadece büyücüler atabilir oysa mermiyi herkes. büyü mermisi 1d4*2/level zarar verir oysa mermi öldürür.

kısacası teknoloji yaygın ve abartılı. bence büyünün işi zor. ancak sirklerde iş bulurlar gibi geliyo bana ...
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Magic'te Mirrodin serisi bence Büyü ve teknalaojiyi gayet güzel birleştiren kartlarla dolu. Kitap olaraksa tam sayılmaz fakat Dune'u örnek verebilirim böyle bir duruma.
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Doğru şu büyü mermisi meselesi hakkaten ters geldi bana da.. Bu basit bir şey üstelik ama güçlü büyülere çıktıkça sanki bana büyülerin teknolojiyi geçtiği yerler var gibi geliyor ama hakkaten radyasyon bence ilginç bir şey. Bunu engelleyen büyü var mı ben de merak ettim şimdi.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

şimdi şöyle bir şey var, büyü ile teknoloji karşılaşınca büyücüler teknolojiye karşı savunma hazırlamaya çalışacaklar bunun için doğadaki elementlere ve yeni tanıdıkları radyasyon benzeri maddelere karşı savunma büyüleri araştırmaları lazım. Aynı zamanda teknolojistlerse büyünün doğasını kavrayıp onu taklit etmeye ya da engellemeye çalışacaklar. Mesela kurşun geçirmez yelek benzeri büyü geçirmez yelek yapmayı deneyeceklerdir.
Oysaki büyünün doğasını teknolojistlerin anlaması bence büyücülerin temel elementlerden korunmayı öğrenmesinden daha zor olur gibime geliyor. Tabi burda büyücülerle teknolojistlerin sayısı ile büyücülerin sayısının/saldırı gücünün eşit olması lazım.
Fakat haklı bir noktaya da değinilmiş, büyüyü kullanmak için zor bir eğitim gerekirken teknolojiyi kullanmak kolaydır o nedenle teknoloji yanlılarının sayısının daha çok olması mantığın sonucu olsa gerek.
Taşlar unutana dek...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Oyle ama mesela bir olum buyusu hakkaten cok etkili mesela bir zombiyi canlandirma konusunda teknoloji caresiz. gerci onlarin da robotlari var tamam ama mesela kucultme ve buyutme buyuleri teknoloji bununla bir sekilde basa cikabilir mi????
HARBE GİDEN
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

teknolojinin böyle şeylere ihtiyacı yok ki. teknolojnin inebildiği küçüklüğe büyü erişemiyor ki. en güçlü zombi bile bir robot karşısında ne yapabilir k i? ben tekn oloji açık farkla önde derim abi
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Zombi başedemez belki ama örneğin basit bir heat metal büyüsü doğru yere uygulanırsa birçok aleti hatta atom bombasını bile etkisiz hale getirebilir bilmiyorum yanılıyor muyum???
HARBE GİDEN
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Doğru basit büyüler komplike cihazları geçersiz kılabilir. Mesela iki metre boyundaki dev ve muhteşem güçlü bir robotu (ki bunun yüksek teknoloji olduğu barizdir) birinci seviyeden bir küçültme büyüsü ile yarım metrelik bir cüceye -ve pek de etkili olmayan bir şeye- dönüştürülebilir. Daha iyisi robotun içindeki bir çipin büyütülmesi sağlanarak ana kartla uyumsuzluk göstermesi dolayısıyla robotun tamamen bozulması bile sağlanabilir. (Yazık olur tabi. :D )
Taşlar unutana dek...
Post Reply