En kaliteli kahramanlar.....(mitler)

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

evet ilyadayı okumadım orası öyle ama benim zaten orda bahsettiğim odyseus'tu...odyseus yolculuğundan döndükten sonra sütninesi bunun kim olduğunu farkeder ve büyük bir mutlulukla kucaklayakken ody sütninesini ölümle tehdit eder bir de aşağlar...neyse ayrıca akhilleus'un da sanırım troilos'a tecavuz ettiği bilinir...

Bu arada
bi de herkules var tabi. şıklarda olsa iyi olurdu. yunan mitolojisi ve kahraman denince akla ilk gelenlerden..
hercules=herakles(yunancası;))
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa ben bir tek herkülü düzgün biliyorum ama diğerlerini truva savaşından tanıyorum ama onları gerçek kahraman saymak bence doğru değil çok acımasızlar.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

orası öyle orta yaşlı bir erkekle genç bir delikanlının ilişkisi oldukça normal karşılanıyor o dönemlerde ama ne olursa olsun tecavuz hoş karşılanamaz...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ne bileyim yaa Herkül dışında pek cazip gelen insan yok.. Bu arada yunan mitolojisi dışında klasik kahraman var mı bildiiniz Benim aklıma gelmiyo hiç yaa gerçekten.. Ama yunan mitolojisinde de sadece şu meşhur Herkül tam iyi kahraman sanırım.. şu tanrılara meydan okuması çok hoşuma gidiyo cidden.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

valla gilgameş var onun efsanesi de baya güzeldir. okunmaya değer.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Gılgamış şu ölümsüzlüğü arıyan değil mi idi?? Peki onun kahramanlık boyutu var mıydı?? Benim en azından hatırladığım bir şey yok.
HARBE GİDEN
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

var tabii şimdi anlatamam üşenirim ama tarihreki ilk kahraman kral.
sonra mesela İason Ve argonatlar var...senin de sorduğum soru yani! tarihte her sayfa kahraman dolu
Unholy
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Unholy »

Anket listesinde geçen karakterlerden sanırım favorim Odyyseus olacaktır. Asgardian Mithlerinde benim favori hikayelerimin ana karakteri 'Loki', 'Odin' in gözünü aldığı hikaye oldukça güzel ve ilginçtir.
Mısır Mithlerinde ise 'Anubis' sanırım benim dikkate değer bulduğum Tanrılardandır.

Saygılarımla...
Sıradan bir insanla bir savaşçı arasındaki fark,
savaşçının olayları mücadele kavramıyla eşdeger görmesi,
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynağı ya da felaket olarak ele almas
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

peki bunlar tahrılık vasıflarının yanında aynı zamanda kahraman mı? yani sonuçta listedeki tiplerle eş değerde mi bunların maceraları?
tifileray
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tifileray »

Yunan Mitolojisi:Odyseus çünkü öbürküleri gibi(theseus dışında) ölümsüz olmaya,olympos'a çıkmaya yada unutulmamaya falan kafayı takmamıştır ve akıllıdır.Tanrı olarak ise helios.Daha önce iki kere başka bi forumda neden sevdiğimi açıklamışımdır.
Norse mitolojisi:Norse kahramanları pek bilmiyorum ama tanrı derseniz tabii ki Odin.
Mısır Mitolojisi:Mısır kahramanı da bilmiyorum ama tanrı olarak horus.

Ona sarılıyım mı?
Thibbledorf Pwent
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

en babası apollon. Ama nedense filmde tanrıları koymamışlar.
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lysana »

bence en iyisi hektor aşil felan tanrıçanın oğlu ordan felan güç kazanıyo hektor sonuçta insan ve gücü nerdeyse tanrısal özelliklere sahip kahramanlara eş değer
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

İlyada destanının yeniden anlatımının olduğu bir kitap mevcut. Hoş ve farklı bir anlatımı ama alışagalmiş oalyların tamamı yeniden yazılmış.
Kitabın adı Troya şarkısı. Bir göz atmaya değer doğrusu.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

Bencede Hektor çünkü bi kahraman öncelikle delikanlı olacak bencede en delikanlı hektor kardeşim tanımam başkasını :)
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

evet singavais çok haklısın.filmde achilleus biraz adi satıcı gibi gözükse de aslında hikayesi ve dünya görüşü çok müthiştir kendisinin.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Post Reply