Frp Oynamanın Yasi
Bence de oynasınlar. Oynama isteği duydukları zaman oynayacak kadar yaşlanmışlar demektir.
Frp'yi rezil ederler görüşüne gelince... Bence rezil de etmeleri makbuldur, çünkü ileriki yaşlarında asıl zevk verenin o rezil ederek oynanan şekil değil diğeri olduğunu anlama şansları olur. Ã?nce bir hatalı olanı deneyip görsünler ki neden diğerini makbul saydığımızı tecrübeyle anlasınlar unutmasınlar.
Psikolojileri bozulur görüşüne gelince... Eğer bir çocuk frp'ye başladığında psikolojisi bozuluyorsa onu başlatan kişi/şey ona bunun hayalgücü ürünü olduğunu söylemeyi muhtemelen unutmuştur derim. Bazen yapılıyor, dikkat çekmek için frp nedir sorusuna fantastik dünyada geçen bir hikayelemeyle başlanıyor. Böyle yapılmasının frp'yi daha çekici gösterdiğine gerçeğini kabul ediyorum ama frp hayalgücü eseridir gerçek hayatla alakası yoktur tezini de yeterince güçlü veremiyor ki bence asıl verilmesi gereken noktada budur. Tabi bir de çocuğun "neden" frp'ye başlamak istediği çok önemli bir husus. Kaçış için frp oynamak isteyenlere neden frp'nin kaçış olmadığı anlatılmalı, yani oyunlarına karışmamalı ama uzaktan şöyle bir gözetlemeli bence.
Frp'yi rezil ederler görüşüne gelince... Bence rezil de etmeleri makbuldur, çünkü ileriki yaşlarında asıl zevk verenin o rezil ederek oynanan şekil değil diğeri olduğunu anlama şansları olur. Ã?nce bir hatalı olanı deneyip görsünler ki neden diğerini makbul saydığımızı tecrübeyle anlasınlar unutmasınlar.
Psikolojileri bozulur görüşüne gelince... Eğer bir çocuk frp'ye başladığında psikolojisi bozuluyorsa onu başlatan kişi/şey ona bunun hayalgücü ürünü olduğunu söylemeyi muhtemelen unutmuştur derim. Bazen yapılıyor, dikkat çekmek için frp nedir sorusuna fantastik dünyada geçen bir hikayelemeyle başlanıyor. Böyle yapılmasının frp'yi daha çekici gösterdiğine gerçeğini kabul ediyorum ama frp hayalgücü eseridir gerçek hayatla alakası yoktur tezini de yeterince güçlü veremiyor ki bence asıl verilmesi gereken noktada budur. Tabi bir de çocuğun "neden" frp'ye başlamak istediği çok önemli bir husus. Kaçış için frp oynamak isteyenlere neden frp'nin kaçış olmadığı anlatılmalı, yani oyunlarına karışmamalı ama uzaktan şöyle bir gözetlemeli bence.
Taşlar unutana dek...
Yav niye psikolojisi bozulsun.. Ã?ocuğun karşısına kanlı bir oyunla çıkılırsa bozulur belki de çocuğa ona göre bir oyunla yaklaşıldığında niye bozulsun ki psikolojisi.. Ben ce frp yi belli bir kalıpla tanımlamak zarar verir. Neden frpworld olarak ilerde ilkolkul çocukları için uygun bir dünya yaratmıyoruz. Veya onlara uygun fr oyunları.. Hatta onlar için dünya bile yaratabiliriz benim adayım peter panın dünyası olmayan ülke.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Olay etkilenmede filan değil. Bilinç altındaki düşüncelerin açığa çıkması. Etkilenecek olan insan Asmalı Konaktan etkilenir, Kurtlar Vadisinden etkilerin. Bunlar Pokemon daha fazla izlenen diziler. Ama kimse eletrikli testere ile kafa kesmiyor. Neden, çünkü o diziyi izleyenler bunu yapamayacaklarını yada yapmamaları gerektiğini bilecek zekaya erişmiş yaştalar. Ama Pokemon izleyicisine bakıyoruz ve çocukları görüyoruz.
Ã?ocuklar neden bu şekilde saçma davranışlarda bulunuyorlar, çünkü belli yaşa kadar bilinç ile bilinaltı birbirine çok yakındır. Hayelet gördüğünü idia eden, geceleri hayali sesler duyanlar genelde hep çocuklardır. Bunlar bilinçaltının bilinçten yeterince ayrılmadığının birer göstergesi. Dolaysıyla kişi ne düşünse bir bakıma bunun gerçekten gördüğünü de sanmış oluyor.
Pokemona binip uçtuğunu sanan çocuk da büyük olasılıka aynı hayalin gerçek olduğunu sanmış. Zihin bunu ayıt edecek kadar gelişmediğinden de gerçekliğinden emin olduğu bir şeyi yapmak istemiş. Ã?ocuk hastanedeyken bile hala pokemona bindiğini ve uçtuğunu söylüyordu, bu da hala bilinçaltından kurtulamadığının göstergesi. Zihin hala gerçek ile sanalı ayırt edebilmiş değil.
İnsandaki gerçek düşünceleri bilinçte, sanal düşünceleri de bilinçaltında üretildiğini düşünelim. Ne zaman ki bilinç sanal bir düşünce üretebilecek hale gelirse işte o zmn bunun gerçek olmadığını bilecek ve gerçeği ayıt edebilecektir. Bu da Lise başlangıcı döneme denk gelen bir yaştır.
Ã?ocuklar neden bu şekilde saçma davranışlarda bulunuyorlar, çünkü belli yaşa kadar bilinç ile bilinaltı birbirine çok yakındır. Hayelet gördüğünü idia eden, geceleri hayali sesler duyanlar genelde hep çocuklardır. Bunlar bilinçaltının bilinçten yeterince ayrılmadığının birer göstergesi. Dolaysıyla kişi ne düşünse bir bakıma bunun gerçekten gördüğünü de sanmış oluyor.
Pokemona binip uçtuğunu sanan çocuk da büyük olasılıka aynı hayalin gerçek olduğunu sanmış. Zihin bunu ayıt edecek kadar gelişmediğinden de gerçekliğinden emin olduğu bir şeyi yapmak istemiş. Ã?ocuk hastanedeyken bile hala pokemona bindiğini ve uçtuğunu söylüyordu, bu da hala bilinçaltından kurtulamadığının göstergesi. Zihin hala gerçek ile sanalı ayırt edebilmiş değil.
İnsandaki gerçek düşünceleri bilinçte, sanal düşünceleri de bilinçaltında üretildiğini düşünelim. Ne zaman ki bilinç sanal bir düşünce üretebilecek hale gelirse işte o zmn bunun gerçek olmadığını bilecek ve gerçeği ayıt edebilecektir. Bu da Lise başlangıcı döneme denk gelen bir yaştır.
"Lovefull Evil"
Ama bu engellenebilir. Ã?rneğin çocuğa asla gerçek dünyada yapamayacağı bir şey yaptırmayız. Büyü olmaz ama yine de bir macera yaşatırız. Hatta yaptığı hataların da yanlış oldğunun anlaşılacağı bir macera. Bence yenibir eğitim tekniği bile olabilir.
HARBE GİDEN
burda dilbao ya katılmamak elde değil. söylenecek pek birşey bırakmamış.
ben ancak hatta başlamak için lise son sınıf diyebilirim. insanın kişiliğinin kesinlikle oturmuş olması gerekir. yoksa ne olursa olsun bir etkilenme sözkonusu olur.
ben ancak hatta başlamak için lise son sınıf diyebilirim. insanın kişiliğinin kesinlikle oturmuş olması gerekir. yoksa ne olursa olsun bir etkilenme sözkonusu olur.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Kesinlikle hatalı bir eğitim sistemi olur. Lise öncesi dönemde gerçek olan birşeyi yine gerçeklerle açıklamanız gerekir. Ã?ünkü ötesini düşünemez kişi. Mesela kesirleri anlatırken "1/4, yani bir ekmeği 4 e böldük 1 ini aldık" derler. Ama konu 5/3 gibi bi kesir olunca çocuk anında mavi ekran verir. "Nası yani, bi ekmeği 3 e böldük, sonra 5 parçasını mı aldık? Ama o iki parça nerden geldi?" gibi sorular sorar. Hadi anlat bakalım anlatabilirsen...Firble wrote:Ama bu engellenebilir. Ã?rneğin çocuğa asla gerçek dünyada yapamayacağı bir şey yaptırmayız. Büyü olmaz ama yine de bir macera yaşatırız. Hatta yaptığı hataların da yanlış oldğunun anlaşılacağı bir macera. Bence yenibir eğitim tekniği bile olabilir.
"Lovefull Evil"
Öle ise bu tip şeylerden bahsetmeyiz. Yaa FRP belli kalıplarda bir oyun değil ki... Ama onu illa belli dünyalarla sınırlamak bana yanlış geliyor. Bence mesela Disneyland büyük bir life oyun mekanıdır . Orada insanların kendilerini korsan uzaylı büyücü vesaire hissettikleri bir sürü yer vardır. Peki bu mekanın asıl hedef kitlesi kimlerdir??? Ã?ocuklar hem de ortaokul ve altı özellikle de 6-10 yaş arası çocuklar.. Yanii sabah okula giderken karşılaşılacak gayet mantıklı şelerin bile rpsi yapılabilir ki bu bile bence bi eitim yöntemi olabilir gibi geliyo bana.. Rpyi belli bir yaş grubunun erişebileceği gizemli bi nesne haline getirmek bana yannış geliyoo.
HARBE GİDEN
-
Dragonfly
- Kutsanmış Kişi
Abi dilbao Mavi ekran dedin yıktın beni yaa gülmekten koltuğumdan düşüyordum.Sayende Fatal eror verdim...
Neyse şaka bir yana söyleninenler gerçekten takdire şayan şeyler de bunu kim yapıcak bana bir baba yiğit bulun bakem hııı???
şeytan icadı diye taşlanırız valla...
Neyse şaka bir yana söyleninenler gerçekten takdire şayan şeyler de bunu kim yapıcak bana bir baba yiğit bulun bakem hııı???
şeytan icadı diye taşlanırız valla...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı