Bilmeceler
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Buzdağı doğru cevap. Buz da cevap olarak kabul edilebilirdi, çünkü ordaki hafif kelimesi kütleyi değil mecazi anlamda yoğunluğu kastediyordu. Sanırım ceskan da orda mecazın olup olmadığından emin olamamış ama zaten kesinleştirmek için son iki satır ilave edilmiş.
Balon güzel düşünülmüş bir cevap ama göründüğünden daha fazla olması kısmına nasıl uyduğunu tam çıkartamıyorum ama gene de hoş bence, havadan gibi ama havadan hafif ve hava gibi gözüküyor ama havadan fazlası. Ancak burda balon derken o plastik kısımdan değil içinden bahsediyor olmamız lazım.
Bir bilmece daha sorayım ama bunu beğenmedim (aldığım yerde de öyle olsa bile), o yüzden bir tane daha soracağım:
"
Başka hiç bir şey göremezsin,
Yüzüme baktığında,
Senin gözüne bakacağım,
Ve yalan söylemeyeceğim
"
Çoklu bilmece değil ama bana en az o kadar zor gözüktü, cevabı çıkartacak pek az yer verilmiş. Gerçi bu başka cevapların verilebilmesine de neden olur. Bir çoklu bilmece bulursam hemen buraya koyarım ama şimdilik bir tane daha bilmece ile idare edin, artık daha zor olanları tercih ediyorum.
"
Bir bacağım var ama hareket etmem,
Bir yüz ama ifadesiz,
Rüzgar olsun yağmur olsun dışarda dururum,
Ben neyim?
"
Bu daha güzel bence ama bir o kadar zor.
Balon güzel düşünülmüş bir cevap ama göründüğünden daha fazla olması kısmına nasıl uyduğunu tam çıkartamıyorum ama gene de hoş bence, havadan gibi ama havadan hafif ve hava gibi gözüküyor ama havadan fazlası. Ancak burda balon derken o plastik kısımdan değil içinden bahsediyor olmamız lazım.
Bir bilmece daha sorayım ama bunu beğenmedim (aldığım yerde de öyle olsa bile), o yüzden bir tane daha soracağım:
"
Başka hiç bir şey göremezsin,
Yüzüme baktığında,
Senin gözüne bakacağım,
Ve yalan söylemeyeceğim
"
Çoklu bilmece değil ama bana en az o kadar zor gözüktü, cevabı çıkartacak pek az yer verilmiş. Gerçi bu başka cevapların verilebilmesine de neden olur. Bir çoklu bilmece bulursam hemen buraya koyarım ama şimdilik bir tane daha bilmece ile idare edin, artık daha zor olanları tercih ediyorum.
"
Bir bacağım var ama hareket etmem,
Bir yüz ama ifadesiz,
Rüzgar olsun yağmur olsun dışarda dururum,
Ben neyim?
"
Bu daha güzel bence ama bir o kadar zor.
Taşlar unutana dek...
İlk bilmecenin cevabı ayna, aynaya yalan söylemeyezsiniz ne iseniz onu gösterir, ona bakınca onu görürsünüz ve o da size doğruyu gösterir. Işık sanırım orda olmamış, ışık size yalan söyleyebilir (halisünasyon, ilüzyon, ışık oyunları vb). Vicdan sanırım biraz soyut bir şekilde cevabı oluyor. Aslında güzel bir cevap denebilir, çabuk ısınmış gibisin fingolfin, iyi başlangıç. (Bir dahaki bilmecede görüşürüz artık.
Daha ceskan'ın bilemediği bir şey soramadım da.
)
İkinci bilmecede aslında hem ağaç hem direk cevapmış gibi duruyor, benim aklımdaki cevap korkuluktu. 'Bir yüz ama ifadesiz' satırı sanki tam uymuyor ama her varlığın yüzleri olduğunu düşünecek olursak onlar da oluyor. Bu sefer pek tek kesin cevaplı bilmece soramamışım galiba.
Neyse bir daha deneyelim, bu sefer tek cevaplı sorabilecek miyim bakalım:
"
Kilidi olmayan anahtarlar,
Fakat ruhun kilidini açarlar
"
Bu biraz soyut ve ya hiç bilinemeyecek yahut çok cevap bulunabilecek bir soru, bir tane daha sorayım o yüzden, ama şansınız yok madem biliyorsunuz zor soracağım
:
"
Tamamen gerçek dışı bir şey, fakat bana gerçek gözükür,
Düşün arkadaşım, bu şey nerde yatar?
"
İkinci bilmecede aslında hem ağaç hem direk cevapmış gibi duruyor, benim aklımdaki cevap korkuluktu. 'Bir yüz ama ifadesiz' satırı sanki tam uymuyor ama her varlığın yüzleri olduğunu düşünecek olursak onlar da oluyor. Bu sefer pek tek kesin cevaplı bilmece soramamışım galiba.
Neyse bir daha deneyelim, bu sefer tek cevaplı sorabilecek miyim bakalım:
"
Kilidi olmayan anahtarlar,
Fakat ruhun kilidini açarlar
"
Bu biraz soyut ve ya hiç bilinemeyecek yahut çok cevap bulunabilecek bir soru, bir tane daha sorayım o yüzden, ama şansınız yok madem biliyorsunuz zor soracağım
"
Tamamen gerçek dışı bir şey, fakat bana gerçek gözükür,
Düşün arkadaşım, bu şey nerde yatar?
"
Taşlar unutana dek...
Hayal ya da aşk gibi geliyor bana ikincisi ilkine dönelim bi de bakalım. Kilidi olmayan anahtar e olabiir bilmiyom.. Aslında aklıma ilk bi tamir de kullanılan anahtarlar gibi geliyo ama bulamadım zooor. Yoksa bu bir çoklu bilmece mi????
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
İkincisi nerde yatar deniyor, nedir bu desen hayal diyebilirsin ama nerde yatar? Aslında dibine geldin, cevabı söylesem de yeridir ama inat edesim geldi. 
İlkinde de hatalıyım kabul ediyorum, ingilizceden çevirirken bir hata yapmışım. Ordaki anahtarlar keys ve bilmecenin cevabı da piyano. Tuş aslında anahtar değil o.
Dur kendimi affettirmek için bir başka bilmece sorayım:
"
Ölü ve bağlanmış,
Bir zamanlar özgürdü,
Hiç ses yapmazdı,
şimdi neşeyle şarkı söyler,
Bu nedir?
"
Bağlanmış kelimesine çok takmayın takarsanız cevaptan uzaklaşırsınız onu da söyleyim.
İlkinde de hatalıyım kabul ediyorum, ingilizceden çevirirken bir hata yapmışım. Ordaki anahtarlar keys ve bilmecenin cevabı da piyano. Tuş aslında anahtar değil o.
Dur kendimi affettirmek için bir başka bilmece sorayım:
"
Ölü ve bağlanmış,
Bir zamanlar özgürdü,
Hiç ses yapmazdı,
şimdi neşeyle şarkı söyler,
Bu nedir?
"
Bağlanmış kelimesine çok takmayın takarsanız cevaptan uzaklaşırsınız onu da söyleyim.
Taşlar unutana dek...
Bence cevap keman yada o tip birşey. Gitarları bilmem ama kemanın telleri at yelesinden yapılıyor diye biliyorum. Bunu da bir zamanlar özgürdü olarak düşündüm.
Bu arada daha önceden sorduğun soruyu tam anlamadım. Bu şey nerede yatar diye sormuşsun. Nasıl yani rüyalar alemi yada rüyalar gibi bir cevap mı gerekiyor
? Ã?ünkü eğer bu şey nerede yatar demeseydin cevaba rüya diyecektim.
Bu arada daha önceden sorduğun soruyu tam anlamadım. Bu şey nerede yatar diye sormuşsun. Nasıl yani rüyalar alemi yada rüyalar gibi bir cevap mı gerekiyor
Evet, herhangi bir tahta çalgı aletiydi cevap.
Bakalım ilginç ve hoş bir tane sorayım şimdi, bu başlığa yakışacak bir bilmece olacak
:
"
Cevaplaman gereken nedir?
Fakat cevaplamak için sorman gerekir?
Ve sormak için konuşman gerekir?
Ve konuşmak için cevabı bilmen gerekir?
"
Ahhh ben çok kötüyüm.
Bakalım ilginç ve hoş bir tane sorayım şimdi, bu başlığa yakışacak bir bilmece olacak
"
Cevaplaman gereken nedir?
Fakat cevaplamak için sorman gerekir?
Ve sormak için konuşman gerekir?
Ve konuşmak için cevabı bilmen gerekir?
"
Ahhh ben çok kötüyüm.
Taşlar unutana dek...
şimdi bu her ne ise cevabı bilmek gerekiyo deil mi??? Ã?ncelikle cevaplamak için. Bilmece olabilir belki bilmecenin cevabını vermek için önce onu sormak gerek miyo mu sonuçta??? Aklıma cevap olarak o geldi.
HARBE GİDEN
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Tamam şimdi o gözünü kapalı tutuyorsun ve açmıyorsun çünkü cevabı doğru bildin. Tam da başlığına uygun bir bilmece. 
Bakalım bir tane daha sorarsak ne olacak?
"
Dünyayla aynı zamanda doğdu, dünya kadar uzun yaşamak kaderi ve hiçbir zaman beş hafta yaşında olmaz. Bu nedir?
"
Bir kelimeyi iki anlamlı olarak kullanmanız gerekiyor, ipucu.
Bakalım bir tane daha sorarsak ne olacak?
"
Dünyayla aynı zamanda doğdu, dünya kadar uzun yaşamak kaderi ve hiçbir zaman beş hafta yaşında olmaz. Bu nedir?
"
Bir kelimeyi iki anlamlı olarak kullanmanız gerekiyor, ipucu.
Taşlar unutana dek...