Ufak bi Öadır
Cüce dostunun sözlerini duyunca bir an için durdu ve arkasına bakarak "Lordumdan özür diliyorum!"dedi sonra hiç yürüyüşünü bomadan kesik sakalları ile dışarıya çıktı.Artık sakalsız bir cüceydi.Cüceler dünyasında dışlanmış olarak yaşamaya mahkûm sakalsız bir cüce...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Kender rahiplere birer birer baktı ve içinde hissettiği duygularını açıklamaya başladı.O cüce hiç bir şey yapmadı! dedi.Tüm suçlu benim.Bir cücenin sakalının o cücenin onuru demek olduğunu tüm herkezin bilmesine rağmen ben onun sakalını kestim.Onun onurunu hiçe sayarak saldırdım.
kötülüğe dayanamam , yapanıda affetmem
Pug yolda ilerlerken sakalının uzadığını farkeder sanki zaman sakalı için hızlı akmaktadır. Sakalı eski haline gelinceye kadar uzar ve sonra durur. Evet Pug diye bir ses duyar. Lord Dragonfire ın sana hediyesi buraya geldiin gibi çıkıyorsun ama artık bir şovalye olmanın ne fedakarlıklar gerektirdiini biliyorsun. Eğer istersen günahın affedilmiştir zamanın karargahına bir hafta içinde dön şovalyelik ünvanını alacaksın. Eğer kararın dönmemekse bundan sonraki hayatında başarılar.. Pug elindeki tapınağa her inanana verilen madalyonun kaybolduunu görür. Eğer kalbindeki tanrının lord Dragonfire olduuna karar vercek olursan madalyonu tekrar alacaksın o zamana kadar henüz ianadıına emin olmadıın bir inanca bağlılığını simgleyen bu sembolü taşıma yükümlülüğünden seni kurtarıyoruz. Sonra ses kaybolur. Pug kendi iradesi ve vicdanı ile başbaşadır.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Tapınağın içinde hafif bir dalgalanma oldu ve majentayla unholy belirdiler.Majenta tapınakta olanları hissetti.Yüzüne bir hüzün yayıldı ve lorduna duasını mırıldandı.
Ardından hüzünlü yüzlere kısa bir bakış attıktan sonra Unholy'e döndü."Burası Lordumuzun tapınağıdır. Büyünün ve Zamanın Efendisinin tapınağı...."
Kenara çekildi ve tapınağın yeni rahibiyle konuşmaya başladı.Olayların kısa bir özetini dinledikten sonra sessizce bir kenarda bekledi.
Ardından hüzünlü yüzlere kısa bir bakış attıktan sonra Unholy'e döndü."Burası Lordumuzun tapınağıdır. Büyünün ve Zamanın Efendisinin tapınağı...."
Kenara çekildi ve tapınağın yeni rahibiyle konuşmaya başladı.Olayların kısa bir özetini dinledikten sonra sessizce bir kenarda bekledi.
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
Cüce Gorth yüreğindeki binlerce parçayla birlikte geriye döndü ve çadırın kapısını açarak içeriye girdi.Sessizce ilerledi ve bir kaç adım sonra bakışları kenarde beklemekte olan dostu Majenta ile buluştu.Kısa bir bakışın ardından cüce bakışlarını yeniden önüne çevirdi ve sessizce ilerleyerek tapınağın ortasında durdu.Sessizce eğildi ve uzun süre cüce dilinde tanrısına dualar mırıldandı.Bu dualar lordunun onu affetmesi içindi. Cüce bir daha hiç bir canı lordunun izni olmadan almayacağına dair yemin etti ve yeniden kalkarak rahip Firblea doğru ilerledi."Beni şövalyeliğe geriye alırmısınız rahip?"diye sessizce sordu.Bakışlarını tapınağın tavanına kaldırarak "Lordumun beni affedip affetmediğini söylermisiniz?"diye sordu.Yeniden bakışlarını rahibe çevirdiğinde Firble'ın yanında Majenta duruyordu ve cücenin gözlerinde büyük yaşlar vardı.Cüce dostlarını kaybettiği için perişan olmuştu.,cüce lordunu kaybettiğini düşündüğü için perişan olmuştu...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Gnom bir günlük inzivadan sonra geri dönmüştür her ne kadar daha fazlasına ihtiyaç duysa da zaman buna izin verecek kadar yavaş akmamayı seçmektedir.
Cüceye bakar seni affedebilecek tek kişi İsKender di ve o da bunu yaptı.. Artık tercihin buysa yeniden Lord Dragonfire ı kalbinde hissedebilirsin. Gnon elindeki madalyonu Pug a uzattı. Eğer kabul edersen tüm haklarınla tarikate geri döneceksin. Ancak şovalyeliğin gereklerini anladığını umuyorum. Hala bunu istiyor musun eğer istiyorsan şovalye olacaksın..
Devamı için Zamanın karargahına bakın..
Cüceye bakar seni affedebilecek tek kişi İsKender di ve o da bunu yaptı.. Artık tercihin buysa yeniden Lord Dragonfire ı kalbinde hissedebilirsin. Gnon elindeki madalyonu Pug a uzattı. Eğer kabul edersen tüm haklarınla tarikate geri döneceksin. Ancak şovalyeliğin gereklerini anladığını umuyorum. Hala bunu istiyor musun eğer istiyorsan şovalye olacaksın..
Devamı için Zamanın karargahına bakın..
HARBE GİDEN
Olayları Majenta ile birlikte dinledikten sonra yüzünde her zaman ki gülümsemesi yerini aldı. Cüceyi dikkatle süzdü.
- Nasıl bir zayıflık bir Tanrının hizmetkarına saygısızlığı gerektirir...
Majentayı dikkatle süzdü.
- Sanırım Savaş Karargahının yeni bir ustaya ihtiyacı var.
- Nasıl bir zayıflık bir Tanrının hizmetkarına saygısızlığı gerektirir...
Majentayı dikkatle süzdü.
- Sanırım Savaş Karargahının yeni bir ustaya ihtiyacı var.
Sıradan bir insanla bir savaşçı arasındaki fark,
savaşçının olayları mücadele kavramıyla eşdeger görmesi,
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynağı ya da felaket olarak ele almas
savaşçının olayları mücadele kavramıyla eşdeger görmesi,
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynağı ya da felaket olarak ele almas
" Yaptığı hatayı anladı ve affedildi. Artık şovalye olması için önünde bir engel kalmadı. Tabi ki senin de alman gereken eğitim dışında." Sessizce unholy'e baktı ve bekledi. Ama aklında bir soru vardı. Acaba Gorath'ın yaşadıkları ve aldığı ders acaba onu şovalye eğitiminden daha mı iyi yetiştirmişti? Ama bunu sesli olarak dile getirmedi ve kendi kendine bu konuyu düşünmeye başladı.
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.