FANTASTİK KURGU DENİLİNCE AKLA GELEN İLK IRK?
aslında bi bakımdan senle aynı düşünüom.çünkü cüce,ejderha,insan normal hayatta herkesin duyunca nasıl olduğunu düşünebileceği şeyler.ama fantastk kurguyla ilgilenmeyenin bilemeyeceği kavramlar-elfler gnomlar kender...- insanın aklına farklı bir taraf olarak daha çabuk gelio
Ã?LÃ?M HEPİMİZİN YOLUNUN SONUDUR,EN IYISI ONDAN YANA OLMAK
*MAEGLİN QUEDRETH
*MAEGLİN QUEDRETH
ya ben de drow oynatıyom ama aklıma ilk cüce geliyo. niye çünkü en çok cüceleri seviyom. o zaman niye drow oynatıyon? ne biliyim ben.
ama yine değinmeden edemeyeceğim. DLde cüceler neden o kadar ezik. yani FR cüceleri onları kıtır kıtır yer be. gerçi warcraft cüceleri de FRdaki kıtır kıtır yer. yani cüce seviyosanız kesin Warcraft okuyun. o aerieli grifon binicileri süper özellikle. adamlar ata binemiyo ama grifona biniyo
bi de resimlerini görseniz ilk kitabın üstünde. adamın kolu rahat bacağımın üst bölümü kadar var(ne deniyodu hatırlamıyom
) kaslar kafam kadar
eni 4 insan kadar... oha konuyu nereye getirdik. euahua
neyse daılmasın bari 
şöle derler Elfler norveçlilerden esinlenilmiş bir ırktır. Buçukluklar kısa boylu ve tasasız yaşayan irlandalılardır. Cüceler zaten yunan vulcan efsanesinde adı geçen madencilerdir. (ayrıca pamuk prenses masalındaki cücelerde bunlar sanırım sonuçta onlar da sakallı ve baltalı yaşayış biçimleri pek de farklı deil cücelerden)
Ejderhanın özellikle iskoç hikayelerinde çok geçtiğini bilirsiniz. Orklar ve goblinlerse sanırım hiristiyan efsanelerinde o zamanlar bilinmeyen Asyada yaşadığı sölenen canavarlardan esinlenilmiş. Sanırım biz türkler de esin kaynaklarından biriyiz. Karma ırklar ve ejderha elf ve cüce ırkları sanırım sonra oluşmuş. Kısaca galiba tam emin olmasam da Tolkien daha çok tüm mitolojileri bir çatı altında birleştirmek gibi bir şey yapmış. Ya da her birinden bir parça alıp yeni bir tane yaratmış da denebilir. Zaten sanırım Orta dünya tarihi de sanki günümüze baalanıyo gibi. Diğer yerlerdeki gnom ve kenderler sanırım orjinal denebilir ama gnomlar sanırım hafif gremlinlerde felan bahsedilen bir ırk orada kötü ıtk olmalarına rağmen severdim onnarı vallah. Kenderler ise sanırım ilk olarak fantastik edebiyatta üretilen tek ırk oluyoo. Gnom çılgınlar gibi alkışlar.. Ama ben yine de ilk gnomlar derim hala.. Ayrıca gnomlar sanırım star warsla bilimkurguya da geçmiş. Gerçi elfler de sanırım şu meşhur vulcanlılar adı altında bilimkurguya girmiş. Aslında vulcanlıların elflerden esinlenildiği sanırım sölenebilir. Hem kulakları uzun ve galiba sakalsızlar. Ama yoda hepsinden daa karizmatik bence.. :p
Ejderhanın özellikle iskoç hikayelerinde çok geçtiğini bilirsiniz. Orklar ve goblinlerse sanırım hiristiyan efsanelerinde o zamanlar bilinmeyen Asyada yaşadığı sölenen canavarlardan esinlenilmiş. Sanırım biz türkler de esin kaynaklarından biriyiz. Karma ırklar ve ejderha elf ve cüce ırkları sanırım sonra oluşmuş. Kısaca galiba tam emin olmasam da Tolkien daha çok tüm mitolojileri bir çatı altında birleştirmek gibi bir şey yapmış. Ya da her birinden bir parça alıp yeni bir tane yaratmış da denebilir. Zaten sanırım Orta dünya tarihi de sanki günümüze baalanıyo gibi. Diğer yerlerdeki gnom ve kenderler sanırım orjinal denebilir ama gnomlar sanırım hafif gremlinlerde felan bahsedilen bir ırk orada kötü ıtk olmalarına rağmen severdim onnarı vallah. Kenderler ise sanırım ilk olarak fantastik edebiyatta üretilen tek ırk oluyoo. Gnom çılgınlar gibi alkışlar.. Ama ben yine de ilk gnomlar derim hala.. Ayrıca gnomlar sanırım star warsla bilimkurguya da geçmiş. Gerçi elfler de sanırım şu meşhur vulcanlılar adı altında bilimkurguya girmiş. Aslında vulcanlıların elflerden esinlenildiği sanırım sölenebilir. Hem kulakları uzun ve galiba sakalsızlar. Ama yoda hepsinden daa karizmatik bence.. :p
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harikasın jusi.Cüceler sevilmezmi hiç.Warcraft konusundada haklısın.Ben hepsini okudum.HEheJustarius wrote:ya ben de drow oynatıyom ama aklıma ilk cüce geliyo. niye çünkü en çok cüceleri seviyom. o zaman niye drow oynatıyon? ne biliyim ben.ama yine değinmeden edemeyeceğim. DLde cüceler neden o kadar ezik. yani FR cüceleri onları kıtır kıtır yer be. gerçi warcraft cüceleri de FRdaki kıtır kıtır yer. yani cüce seviyosanız kesin Warcraft okuyun. o aerieli grifon binicileri süper özellikle. adamlar ata binemiyo ama grifona biniyo
bi de resimlerini görseniz ilk kitabın üstünde. adamın kolu rahat bacağımın üst bölümü kadar var(ne deniyodu hatırlamıyom
) kaslar kafam kadar
eni 4 insan kadar... oha konuyu nereye getirdik. euahua
neyse daılmasın bari
öle vallah ama ırkların çoğu zaten tolken den gelmiyo mu zaten.. Galiba biraz o seçmiş beğenmiş koymuş fantastik kurguya sonra da bazıları başka eklemeler yapmışlar. Ã?rneğin cadılar da yok bildiğim kadarı ile bir iki kitap dışında oysa avrupa fantastik öykülerinde vazgeçilmez bir yerleri var bence..
HARBE GİDEN
anaa demek fr da cadı var nerde ne zaman nasıl bi annatsanıza Drinsu yakınlarında deil her halde bakiyerde ya da karanlık altında da olamaz nerde o zaman nerde nerde??? 
HARBE GİDEN
Valla daha dl okumak nasip olmadı ama ben karaelf üçlemesiyle başladığım için aklıma ilk olarak drow ırkı geliyor.Dl okusam ejderha , ravenloft okusam vampir gelirdi aklıma herhalde...
Orta Dünyada da hobbit geliyor ilk olarak aklıma.Ama soru genellendirilmiş ve cevabım ; Drow elves...
Orta Dünyada da hobbit geliyor ilk olarak aklıma.Ama soru genellendirilmiş ve cevabım ; Drow elves...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.