ay'ın ve güneşin şarkısı

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Güzel bir şiir Galadlirim yaa ben de yazayım o zaman bir tane

Ã?midi Arayan Kız

Küçük bir kız çocuğu bir gün kaybetmiş umudunu
Nereye gitmiş bilememiş aramış bulamamış onu
Bakmış yatağın altında mı yoks üstüne mi konmuş dolabın
Aramış aramış bulamamış her halde terketmiş demiş benim ruhumu

Neden olduğunu hiç bilememiş acaba gerçekleşti mi ki tüm düşlerim
Ve acaba artık yok mu yarınları daha güzel yapacak bir hayalim
Ya da acaba artık hayaller imkansız mı ve hiç yok mu yaşamımda onlara yerim

Kız bir süre sonra bakmış tat kalmamış onun için yaşamda
Her gün koşup duruyormuş ama bilmiyormuş neden bu karmaşa
Kalbinde bir yer boşmuş yanında olsa da sevdikleri
Anlamış ki hayatını güzel yapan meğer o duyguymuş ümit dedikleri

Bir gün ümid çıkagelmiş yeniden bir bahar gününde yağmurlu bir sabahta
Kavuşmuş kızcağız özlemlediğine ve geri dönmüş yeniden o güzel hayatını
Bundan sonra artık hep sürdürmüş bırakmamış hiç hayal kurmayı
Biliyormuş ki artık anlamı yok umut olmadan yaşanan bir hayatın...

Sonu mutlu bitti. ;))
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Oldukça güzel ve anlamlı şiirler galadlirim. Yalnız frpworld'e bakış açını biraz daha açıklamana ihtiyacım olacak. Tam olarak bağlantıyı kuramadım açıkçası. :oops: Diğer yandan tüm şiirlerini çok beğendim hem ahenk hem de anlam açısından çok güzeller. :D Daha da görebilmeyi dilerdim. :wink:

Elf Kızı
Garip gelir yaşlı bir adamdan böyle bir güzellik çıkma
Bilakis, bir gençken ağaçlar gezerken ağaçlar arasında
Kadim ve ulu bir ormanda yakınken büyülü bir sınıra
Ansızın yüz yüze geliverdim elf kralının tek kızıyla

Felç olmuşum, beni toprağa kök saldım sanmış olmalı
Bir gülümsemeyle kalbimin tüm hazinelerini kazandı
Dans ederken zarif ayakları bastığı yerde çiçekler açtı
Rüzgarla sallanan giysileri yeşil ve elf kadınları yapımı

Bakışlarıyla zihnimi kilitledi, anahtar kendisindeydi
O fantastik kürelerde gizliydi kadim bir gizem bulutu
Akşam güneşinde parlardı uzun saçları sanki altın gibi
Bir elf ziyafetinin neşesi yakındı, daha yeni başlıyordu

Aldı titreyen elimi kendi nazik elleri içine
Eşlik etti bana çalgıların çaldığı elf şehrine
Hiç beklenmeyen bir misafirin şerefine
Gelmişti bana ve asıl tapılası leydime
Tüm müthişlikler bence hayal edilebile

Kamp ateşleri çıtırdarken dansımız tek beden gibi
Dudakları benimkine değince unuttum fani hisleri
Beraber yolculuk ederken kayboluyordu elf müziği
Duyularımın hepsi leydimdi başka değildi isteği

Aniden akan zaman durdu evren bırakmıştı dönmeyi
Kendime geliverdim ve yavaşça doğrulurken bildim ki
O öpücükle bana uyanmamı söyledi, kendime getirdi
Ay ışığı altında orman içinde tek buldum kendimi

Garip bir merakla eğilip baktım akan nehirin suyuna
Uzun beyaz saçlarım ve bilge bakan gözlerimdi orda
Aklımdan geçmişti tatlı duygular ait olan o tatlı anıya
Yıllar aniden geçirmişti sadece kısa bir gün kılığında
Taşlar unutana dek...
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

vay palisdan şiirin gerçekten çok güzel bende yeni şiirler yazamıyorum artık .. ama yazıcam!
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yav niye yazamıyorsun galadlirim yahuuu bi dene bakalım biz karar verelim sonra diyarlarda iki ozan kalırız vallah Midnight poet de gelmedi zaten..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Hayata farklı bir gözden bakıp aklına gelenleri satıra dökmen yeterli. şiir hayata farklı bir bakış açısı ve aslında yazmak hiç de zor değil. Kaldı ki senin müthiş eserler ortaya çıkarabildiğini biliyoruz. Bence yapabilirsin. Teh ihtiyacın olan bir kalem ve kağıt. Yaptıkların da bence güzel olacak. şurda isteyen herkesle 50 platine bahse girerim bunun üstüne.
Taşlar unutana dek...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Palisdan wrote:Hayata farklı bir gözden bakıp aklına gelenleri satıra dökmen yeterli. şiir hayata farklı bir bakış açısı ve aslında yazmak hiç de zor değil.
Kesinlikle katılmıyorum. 'şiir' yazmak son derece zor ve meşakatli bir iş bence.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

yaav ben katılıyorum yahuuuu Bence Fingolfin sen de bırak dizeler aksın öle çok uraşınca olmaz bırakınca olur. Bak sana bi hikaye anlatayım

Kırkayağın Ã?yküsü

Bir kırkayaktan bahseder eskiler
Mütiş dansedermiş derler
Flüt çalmaya başlayınca
Ã?yle bir ahenk varmış ki onda
Yarışamazmış kimse asla onunla

Günün birinde onu seyreden
Onlarca kıskanç böcekten
Kurnaz sinek gülmüş birden
Aklına gelen fikir parlakmış
Kırkayak artık avcunu yalarmış

Sinek gitmiş kırkayağa
Sormuş üstadın nedir işin sırrı
Hangi ayağınızı önce öne koyarsınız
Hangisi ondan sonra gelir
Ã?ğretin bana nasıl çalışırsınız bu hareketleri

Kırkayak birden düşünmeye başlamış
Hareketlerinin ardındaki sırrı aramış
Her dans edişinde artık gözlemiş ayağını
Hangi adımı önce hangisini sonra attığını

Ve birden kaybolmuş yeteneği
Ayakları dolanmış birbirine
Ve sonu gelmiş kariyerinin de

Bu hikayedeki olay şudur ki
Düşünürseniz yoktur sanatın büyüsü
Sanat duyguların akışıdır
İşin sırrı da buradadır
Eğer istiyorsanız şiir yazmayı
Sadece izin verin hisleriniz aksın
Siz de şaşıracaksınız mısraların güzelliğine
Tüm diyarlar hayran olacak sanatınızın büyüsüne.
HARBE GİDEN
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Firble demek istediğim de o zaten, ben her akan dizeyi 'şiir' olarak nitelendirmediğimden bu işi zor buluyorum.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ã?yleyse Fingolfin her dize sana hitap etmiyor demektir. Bir şiir herkes için aynı güzellikte olacak demek diye bi şey yoktur zaten. Bazen genel olarak herkesin beğenmediği çok başarısız bulduğu bir şiir bir insana çok güzel gelebilir hatta onun hayatını değiştirir hatta böle bi şey yaşamıştım da Fingolfin istersen anlatiyim sana. Yani Fingolfin gösterdiğin onca ne denir öle deneyimli insan şiiri beğenmedi diye şiir kötü sayılamaz bence muhtemelen onlar şşirdeki güzelliği görememiştir. şiir yazmak zor ve meşakatli bir iş olarak görme bence Böle görürsen sanki yük taşımak gibi istenmden yapılan bi şey gibi duruyor. Eğer zevk almayacaksam niye şiir yazayım di mi? şiir sadece duyguların serbest bırakılması ve serbestçe akmasına izin verilmesidir. Hatta bu nedenle çoğuy zaman en kısa sürede yazılan şiirler en güzel şiirlerdir tabii istisnalar da olabilir belki...
HARBE GİDEN
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Bir şiir yazdım mı kendimden bir parça verdiğimi hissederim. Genelde şiirin taslağı saatler içinde hazır olur. Fakat o şiirin düzenlenmesi günlerimi alır. Yorucudur, meşakatlidir... Ve bir şiir yazdım mı önce kendim beğenmeliyim. Beğenmediğim kaç şiir yırttım bilmiyorum. Ve beğendiğim bir şiirimi kendime yüksek sesle okumak inanılmaz bir tatmin duygusu...
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

fingolfin, şiirlerimizi beğenmemene üzüldüm tabi. Bir şiir herkes tarafından okunduğunda ve değişik zamanlarda hatta belki değişik yerlerde okunduğunda farklı anlamlar kazanır, farklı bir şiirdir ve görünüşe göre senin için bu zamanda ve bu mekanda yazdığımız şiirler akan satırlardan ibaret. Tabi üzüldüm, gene de arada okuyanlardan birkaçı bazı zamanlar yazdıklarımı beğeniyorsa ne mutlu diyorum.

Bir şiiri yazmak az yazmak ve çok yırtmak demektir. Bunu kastediyorsan sana katılırım. Fakat mesela sadece beğendiğim şiirleri buraya atmam ve diğerleriyle sizleri rahatsız etmemem gerektiğini söylüyorsan bu buraya hiç şiir atamayacağım anlamına gelir. Ã?ünkü ben yazdığım hiç bir şiiri tam olarak beğenmem, her zaman daha iyisinin olabileceğini hayal ederim. şurdaki satır ilk olarak kalbimden geçtiği şekliyle kağıt üzerinde duruyor, fakat o satır kalbimden geçen duyguyu ifade etmek için yazılıp yazılabilecek en iyi satır mı? Kuşkusuz hayır.
Peki herkes en müthiş satırı bulana kadar uğraşsaydı bu dünya üzerine hiçbir şiirin çıkarılmaması anlamına gelmez miydi? Tüm şiirler yırtılacak kağıtlara yazılırdı, çünkü bir kağıdın üstüne şiir yazmak demek onu yırtacak olmakla aynı anlama gelirdi.

Kusura bakma fingolfin, ben oldukça amatör denebilecek bir akan satır yazarıyım ve sizi kalbime yakın bulduğum için senin şiir taslağı olarak nitelendirdiğin yazılarımı göndermekten çekinmiyorum. Eğer sen benim şiir dediklerimi okumaktan rahatsız oluyorsan söz veriyorum sana özel mesajla yollamam ama eğer hepten yanlış anlamadıysam yazdıklarımı seven bir kaç kişi olsa gerek ve ben kendim için değilse bile onlar için yazdıklarımı göndereceğim. (ki kendi içimden geldiğinde duygularımı satıra dökmekten çekinmem, kimse görmeyecek olsa bile) Bunun için şimdiden senden özür diliyorum fingolfin. Ancak dediğim gibi burda bulduğum ortam bana ilham veriyor ve ben bunu kaçırmak istemiyorum. Olmazsa adminlerle görüşürsün, ben yazdığım şiirleri bir yere kopyalarım (hatırası var izin verirsen kopyalamayı isterdim) sonra da hepsi silinir, ben izin veriyorum.
O da olmaz dersen arada bir yaptığım gibi insanlara özel mesajdan da ilham geldikçe akan satır yollayabilirim, sana yollamamak kaydıyla tabi öyle istediğine göre.
Taşlar unutana dek...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bence kafanı fazla takıyosun Fingolfin böle şeylere... Denildiği gibi hiç bir şiir yazılan en güzel şiir değildir. Ve ne kadar uğraşırsan uğraş şiir mükemmelleşmez hatta bazen mükemmellikten uzaklaşır bile... Öle büyük büyük şairlerin koyduğu hiçbir kuralı tanımıyorum ben. Yok öyle bi şey yaa Ne bu??? Bunlar öle şairliği büyük bi şey zannedip bizlerin gözlerini korkutmak için yapılmış şeyler. Bence sen de Fingolfin öle hiç uzun uzun uğraşma otur ve o anda içinden geleni saat bile değil birkaç dakika uğraşıp yaz. Bak o saatler ve günlerce uğraştıklarından kat kat güzel şiir çıkıyo mu çıkmıyo mu??? Hem bölece belki forumumuz bir ozan daha kazanır belki kim bilir??? Belki sonra senle de atışırız hem.... İlk atışmamız yarıda kalmıştı.
HARBE GİDEN
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

Firble wrote:Ã?yleyse Fingolfin her dize sana hitap etmiyor demektir. Bir şiir herkes için aynı güzellikte olacak demek diye bi şey yoktur zaten. Bazen genel olarak herkesin beğenmediği çok başarısız bulduğu bir şiir bir insana çok güzel gelebilir hatta onun hayatını değiştirir hatta böle bi şey yaşamıştım da Fingolfin istersen anlatiyim sana. Yani Fingolfin gösterdiğin onca ne denir öle deneyimli insan şiiri beğenmedi diye şiir kötü sayılamaz bence muhtemelen onlar şşirdeki güzelliği görememiştir. şiir yazmak zor ve meşakatli bir iş olarak görme bence Böle görürsen sanki yük taşımak gibi istenmden yapılan bi şey gibi duruyor. Eğer zevk almayacaksam niye şiir yazayım di mi? şiir sadece duyguların serbest bırakılması ve serbestçe akmasına izin verilmesidir. Hatta bu nedenle çoğuy zaman en kısa sürede yazılan şiirler en güzel şiirlerdir tabii istisnalar da olabilir belki...
bencede şiir yazmak zor birşey fakat aynı zamanda kendiliğinden oluverir herşey..
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
majenta
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by majenta »

Bazen öyle bir olurki, kalem sanki kendi iradesine sahipmiş gibi hissedilir.
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Öle zaten asıl güzel şiirin öle anlarda oluştuğuna inanırım ben.
HARBE GİDEN
Post Reply