FRP DE AşK DA VAR MI acaba?
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

hayat bir arayıştır bunu unutma. eninde sonunda bulursun eğer aramaya inanırsan.Ama o kıt olmayan kızlara ben neden rastlamıyorum yahuuu?
oyunlarda aşk konusuna gelince bu hem oyuncular arasında olduğunda, hem de NPC ve oyuncu arasında olduğunda çok güzel olabilir. ayrıca aşık olmak tamamen kişisel bir olay olduğundan bir oyuncunun aşık olmasını engelleyen tek faktör diğer oyuncuların ve/veya DM'in karakteleri derinlemesine yaratmamış olması olabilir. Sadece size içki getirdiğni bildiğiniz ve yüzünü bile hayal edemediğiniz birine, ya da sadece size yol boyunca ateş yakıp akşamları kılıcını parlattığını gördüğünüz birine ne kadar aşık olabilirsiniz ki?
aşık olmanın bireyselliği ise eğer şartlar uygunsa önemli olanın sizin aşık olmanız olduğudur. Karşı tarafın da size aşık olması sadece herşeyi daha güzel yapar ama aşkınızın derecesini çok da fazla yükseltmez. ilgisizlik aşkı öldürebilir ama yüceltebilir de. hiç unutmam bir oyunda aşık olduğum bir büyücünün peşinden gitmek için grubu satmış, bölgenin en nüfuzlu adamının atını çalarak onu kendime düşman etmiştim. oyun boyunca bir karşılık alamamama rağmen bu platonik aşk inanılmaz güzellikte sahnelere yol açmıştı.
aşk da erotizm, nefret, ihanet, ejderhalar, ölümsüz dostluklar, ölümler, hırs, şehvet, erdem, bilgelik, şiddet gibi oyuncu ve DM'in tolerans seviyelerinde oyuna dahil olmalıdır. sonuçta tek karar DM ve oyuncularındır. eğer sonuçtan memnun değilseniz başka bir grup bulmaktan başka şansınız yok.
yola devam...
...barış için
...barış için
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

kesinlikle iş DM in karakteri derin yaratmasına bağlı. her yönünün ve olaylar karşısınds verdiği tepkinin hazır olması lazım. kısacası bir insan, bir insan gibi eksik ve tam haliyle olmak zorunda...
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Yav sağolun arkadaşlar bayağı moral verdiniz yaa ben aramaya devam edeceğim
)) belki bulurum di mi ama... Naapalım en azından eğleniyorum di mi??? Bakalım kız beni ne zaman bulacak bulur di mi Fingolfin di mi????
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Zaten amaç da oyuna değişik tatlar katmak değil mi? Haklısın, bence de oyunda aşıkken çok güzel sahneler yaşanabilir, çok ilginç. Kaptırırsam herhalde bir seansta kıza dört beş şiir okuyup seranata girebilirdim gibi geliyor bana.Kirshamor wrote: hiç unutmam bir oyunda aşık olduğum bir büyücünün peşinden gitmek için grubu satmış, bölgenin en nüfuzlu adamının atını çalarak onu kendime düşman etmiştim. oyun boyunca bir karşılık alamamama rağmen bu platonik aşk inanılmaz güzellikte sahnelere yol açmıştı.
Taşlar unutana dek...
-
Dragonfly
- Kutsanmış Kişi
Küçük bir hikaye anlatayım;Ghost_OF_A_Rose wrote:bakın mesela dostlar. kendi grubumun senaryosu 2 senedir devam ediyo. iki senedir aynı senaryo...hayal etsenize bi. karakterler artık o kadar bizden oldular ki. tüm özellikleriniş biliyoruz, kendimizden iyi tanıyoruz resmen. ve o kadar oturaklı oluyo ki aşklar orda. zaten aşk konusnbu ben DM'in karalteriyle yaşanmalı diyorum. playerlar içinde pek mümkün değil tabe:)
Bundan 3 sene önce bir oyuna başladık,savaştık,güldük eğlendik,hatta uçtuk...
Bu hikaye iki ay öncesine kadar geyet normal bir oyn iken umudu tükenmiş bir diyarda tanıştığımız Elfler ile aramızda bir şeyler oldu ve DM öyle bir anlattıki hayalerimizdeki kadınları bulmuş karakterlerimiz aşık oldular ve tabıkı onlarda bıze (buradaki tek değişken faktor 1d100 isi) Ben 100 atmıştım ama o ana inandımki gerçekten karakterimde karşısındaki elf kadınına 100/100 lük aşık olmyuştu....
Ve ben şu anda evliyim...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Doğanın Tapınağı
Güzelmiş yaa bizim dm de şu aşk işinden anlamıyoo bi türlü bütün kızlar bana soğuk bakıyooo en iyi bakan şirin şey felan diyor. Tamam şirin olmak da güzel şey ama en azından biriniz de aşkıma karşılık verin be yaaa
HARBE GİDEN
-
Dragonfly
- Kutsanmış Kişi
Açıklamak için şöyle desem daha iyi olur.Oyundaki DM in yöneticiiliği etkileyen faktörler zarlardır değil mi?Palisdan wrote:şu ormanda druid düğünü yaptığınız elf kadını mı o kadın? Çok güzel olmuş, umarım dm bu anları olabildiğince üstünde durarak oynatmıştır, zevkli anlar olsa gerek.
Ama gene de bence onların aşık olmasında d100ü etkileyen başka faktörler olsaydı daha iyi olurmuş.
O ortamda DM sen aşık oldun yada olmadın dese bıle bu oyun etiiğine aykırı çünki özgür iradeye müdahele etmiş olur ve bunu da zarlar belirler ve oyun sürer gider...
şimidi 100 lük zar sorununu ortadan kaldırdık sanırım
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Doğanın Tapınağı
Ama o zaman rp nerde eğer aşık olup olmayacağımı kızın tasviri ve benim duygularım değil de zar belirleyecekse. Ben zar olmadan da bugüne kadar bi sürü kıza aşık oldum hem...
HARBE GİDEN
En azından rp içindeki gelişmelere göre zara modifiye verdirme olmaz mı? Mesela karşında kız var ve sen onun çok ruhuna dokunacak hoşuna gidecek sözler söylüyorsun ve o da sana. Duruma göre bu zara artı yönde bir modifiye olsaymış fena olmazmış.
Aslında hiç zara da gerek yok bence. Eğer sen aşık oluyorsan zaten rp içinde olan olaylardan sonra bunu söyleyebilirsin. Yok o aşık oluyorsa ona da dm karar verir olan bitenleri göz önüne alıp. Gene de zar atılacaksa bence modifiye şart.
Aslında hiç zara da gerek yok bence. Eğer sen aşık oluyorsan zaten rp içinde olan olaylardan sonra bunu söyleyebilirsin. Yok o aşık oluyorsa ona da dm karar verir olan bitenleri göz önüne alıp. Gene de zar atılacaksa bence modifiye şart.
Taşlar unutana dek...
bence aşk lazım aşk aşk ama gerçek aşıklar olursa daha iyi hemde oyunda live yaparlar ne ilginç ben hiç oyun oynarken live yapan kişi görmemiştim ya nasıl oluyo heyecanlımı zevklimi oluyo bi anlatırmısınız bende live yapabilirmiyim ama benim sevgilim yokki benim sevgilim olacak kız yarmı bende istiyom bende istiyom banane banane hühühühüthüh *cry*
kötülüğe dayanamam , yapanıda affetmem
*Yarımelf kenderi sakinleştirmek için konuşurken olabildiğince uzak kalmaya dikkat etmektedir.*
Ağlama ağlama bulursun elbet. Yalnız ırkının içinde birisini aramanı tavsiye ederim. Ya da üstünde değerli bir eşya olamayacak kadar fakir ya da eşyalarının kaybolmasını umursamayacak kadar zengin birisini bulabilirsen ve seversen onları da seçebilirsin.
Ama yani baştan beri dediğimiz bir şey vardı. Bu oyun rol oyunu ve gerçek hayatta olan bir şeyi masaüstünde tekrarlamak rol değil, tek fark kulakların sivrilmesiyse cidden pek role benzemiyor.
Ağlama ağlama bulursun elbet. Yalnız ırkının içinde birisini aramanı tavsiye ederim. Ya da üstünde değerli bir eşya olamayacak kadar fakir ya da eşyalarının kaybolmasını umursamayacak kadar zengin birisini bulabilirsen ve seversen onları da seçebilirsin.
Ama yani baştan beri dediğimiz bir şey vardı. Bu oyun rol oyunu ve gerçek hayatta olan bir şeyi masaüstünde tekrarlamak rol değil, tek fark kulakların sivrilmesiyse cidden pek role benzemiyor.
Taşlar unutana dek...