ehee yazmışsınız raistlin,drizzt,tanis,tas,gandalf,gimli dünyayı mı ele geçireceniz
ben seçeneklerin arasında thorin'i de görmek isterdim.benim kafamdaki cüce tanımlamasına tam uyuyor.süper bi yol arkadaşı olurdu,cüce olmasına rağmen.utanmasam legolasa tercih ederim
Anketteki siklardan tercihim Drizzt dogal olarak.. Kisisel tercihlerime gelince:
Felagaund Finrod ve Cuthalion Beleg... İkisi de son derece iyi yol arkadsalari olurdu bence..
(Kusura bakmayın yazım hataları var. Bu çok önce yazdığım bir eğlencelik hikaye)
Haplo,Drizzt,Fizban'ın Orta Dünya meceraları
lordum beni yeni dünyalar keşfetmek için yeniden görevlendirmişti. Bu seferki dünya epey ilginçti. Zira bu dünya yerinde duruyordu. Parça pinçik koparılmamıştı. Köpekte peşime takıldı. Bu dünyayı çok sevdi sanırım
Bölüm 1 -Ve Haplo Orta Dünyaya Gönderilir-
orklar neredeyse tepelerine binecek gemiden son anda kurtuldular. Gemimi?
Gul yabaniler uçarak ve hafif hafif parlayarak yere doğru yaklaşan geminin gölgesi üstlerine düştüğünde,dehşete düştüler. Neyseki hepsi son anda kaçışıp yere sindiler. Gizemli gemi tam ziyafetlerinin üstüne konmuştu. Ve bir ork yemğini başkasıyla asla paylaşmazdı.
Gulyabaniler yavaş yavaş geminin etrafını sardılar. İçlerinden biri gemiye dokunmak istedi ve elektiriğin çıkardığı çıtırtı sesiyle birlikte uçarak bir kayaya yapıştı. Diğerleri küfürler savurarak gemiye tükürdüler. Tükürükleri cızırdayıp kül oldu.
Geminin kapısı yavaş yavaş açıldı. İçinden bir insan çıktı. Bu adam baya yakışıklıydı,uzun saçlıydı. Ve kollarındaki karmaşık dövmeler adama baya bir karizma katıyordu. Ama bu adamda garip bir şeyler vardı. -tabii olacak adamın gemisi uçuyo- Adamın kollarında ki dövmeler ışıldıyordu
Haplo geminin güvenliğinden çıktığı anda parlayan kollarına baktı. Ã?evredeki bir şey onu tehtid ediyordu. Ama kendine güvenen Haplo bu tehlikeyi fazla umursamadı. Ne de olsa bir tanrı sayılırdı.
Bir kükremeyle birlikte bir insan boyunda bir ork baltasını kaldırarak Haploya doğru koşturmaya başladı.
Köpek te dışarı fırlamış sahibini karşılayan yaratığa tiksintiyle bakıp sırıtıyordu.
"Atıl Kurt!" Köpek bu komutla birlikte atıldı ve orkun koluna dişlerini geçirdi. O köpek ki labiretnte onca kez sahibinin hayatını kurtarmıştı.
(Bir tanrının hayatını bir köpek mi kurtarıyor diyorsanız o zaman seriyi okumamuşsınızdır)
Haplo da bir grup orkla uğraşıyordu. Yeni dünya çok çabuk hoşgeldin demişti ona.
Sonra kavga çabuk bitmiş tüm orklar ölmüştü.
Bölüm2 -Drizz Orta Dünya ya düşüyor-
Drow kolcu kendine geldiğinde son hatırladığpı şey sislerdi. Güçlü bir rakip Strahd ile dövüşüyordu.Demek sisler buraya fırlatmıştı onu ama neredeydi.
Etrafı kolaçan etmesi için Guenhywar ı astral düzleminden çağırdı. Hayvan yorgundu aslında çünkü o da uzun süre Strahd ın yaratıklarıyla dövüşmüştü. Drizzt panterinin kaslı ensesini okşadı ve hayvan fırlayıp ağaçlara tırmandı.Etrafı gözledi.
Burası Borivia değildi analşılan ve Drizzt panteri geri yolladı.
bölüm3 -Karşılaşma-
Drizzt etrafını inceledi. Tehlikeli görünmüyordu. Güzel bir atmosferi vardı ve güneşi gözüne batmıyordu.
Derken bir ikilinin şen sesini duydu.At arabası ona doğru yaklaşıyordu. Doğayı tanıyan Kolcu hemen çalılıkların arkasına saklandı. Ve elf pelerini onu doğayla uyumluyordu.
Sivri ve geniş siperlikli bir şapka takan,ak sakallı pipo tüttüren yaşlı bir adam midillinin çektiği ve patlayıcılarla dolu bagajıyla - ve yanındaki torunuydu her halde gülerek yanından geçtiler. Ama sanki adam aniden dönüp onun bulunduğu noktaya göz kırpmıştı.
Yolcular geçtikten sonra Drizzt saklandığı yerden çıktı ve takibe başladı. Bu avcını takibi değildi. Merakın takibiydi.
"Ateş topu!'"
Haplo bu sesi duyduğu anda yerinden sıçramış ve saklanmak için yer aranmıştı. Ama yaşlı kişi onu buldu.
"Yine mi?" Haplo adamın gözlerine dikti bakışlarını. "Senin bursa ne işin var?"
"Kim bana mı dedin geç adam?" Zifnab etrafına şaşkınca bakınıp Fizbanı aradı. "Yoksa o Fizban gene benimi takip ediyor?"
"Bu arada şapkamı gördünmü bakiyim"
"Başında diye geçiştirdi Haplo. "Söyle bana yine beni nasıl buldun?"
"Bazı şeyler kurcalanmaz.Eski bir dostu görmeye geldim desem..."
"İnanmam" dedi Haplo bıkkınca."
Köpek Zifnab a atılarak eski arkadaşını selamladı. Bir çok kez bu adamın şapkasını bir yerlerden bulmuştu. Oysaki adamın şapkası hep başında dururdu.
"Sanırım beni takip ediceksin" dedi Haplo
"Benimle dolaşmak mı istiyorsun.Tabii dolaşırım"edi Zifnab
"Lanet olsun"iye iç geçirdi Haplo.
"Ama seninle fazla dolaşamam. Bu gün eski bir dostun boğum günü...yok doğum günü ne katılacağım.Aslında bir dostun,arkadaşının doğum günü."
"Sen de gelirmisin?"
Halo bunu düşündü.Bu dünyayı araştırmalıydı.Ve insanlarıyla tanışmak..."Tamam gelirim dedi."patryn
"Efendim acele edin" diye derinlerden hükmeden bir ses duyuldu. Haplonun rünleri tehlikeyi sezip parladı."O ejderi yanındamı getirdin"edi Haplo
"Alında hep beni takip ediyor" diye açıklamay çaılşıtı Zifnab
Ah sende beni diye içinden yakındı patryn
"O deli Fizban ın bu yaratığı peşimden yolladığını düşünüyorum."
"Biliyormusun o Gandalf aslında beni taklit ediyor.Bu gece ondan bunun hesabını soracağım"
"Gandalf ta kim" dedi Haplo.
"İşte eski dostum"
"Ağaçları kim yakıyor!"iye koro halinde -gök gürültüsü gibi- gürledi sesler ağaçların arasından.
"Hi" dedi Zifnab, Haplonun koluna yapışarak. "Kaçalım, Entler!"
Bölüm 4-Dört Gözle Beklenen Davet-
"Bana gel Guen" diye belirtti kolcu drow yere bıraktığı oniks heykelcikten bir adım uzaklaşarak. Derhal heykelciğin etrafında dönen dumanlar güçlü kedinin şeklini aldı. Guenhyvar sahibini kükreyerek selamladı ve kaslı bedenini Drizzt'in bacaklarına sürttü. Kara elfte elini panterin güçlü ensesine koyarak söyledi:"Sence bunlar dost mu Guen?" diye belirtti midillinin çektiği arabadan inen ikiliyi işaret ederek. Panter homurdandı ve etrafını inceledi. Kedi kulakları şen halkın seslerini dinledi. Gülüyorlardı,şakalaşıyorlardı. Bunlar uzun zamandır duymadığı duygulardı. Tabii drow kolcununda. Drizzt büyülü palasına baktı. Parlamıyordu. Tehlike yoktu.
Aynı zamanda Haplo da kollarına bakmaktaydı. Rünler parlamıyordu. Tehlikeli bir bölge değildi. Sonunda diye iç geçirdi ptrayn.
"Bu halk çok neşelidir." Dedi Zifnab sanki Haplo'nun içinden söylediğine cevap vererek. "Onları seveceğine eminim."
"Aha işte bizimki!" Diye bir anda belirtti Zifnab. Haplo yerinden sıçradı ve rünleri bir anlığına parladı. Tam yaşlı kişiyi paylayacakken adamın koşarak uzaklaştığını gördü.Köpekte Zifnab'ın ardında sırıtarak koşuyordu.Zinab Kendine benzeyen bir adama doğru koştururarak "şapkam,şapkam!" diye bağırıyordu.
Gandalf kendine doğru gelmekte olan Ateş topundan son anda eyilerek kurtuldu. Yanında duran Frodo eğilmesine gerek olmadığı halde kendini yere atmıştı.
"Hırsız! ver şapkamı geri seni gidi"Zifnab işaret parmağını uzutmıştı ve ucunda yeni bir ateş topu büyüyordu. Gandalf kendini korumak için bir büyü sözüyle:bir çok şapkadan oluşan koca bir yumağı Zifnab'ın üstüne attı. şapkalar Zifnab'a acı vermeden çarptı ve adamı yere düşürdü. Tam mabadı yere çarpacakken bir çok yumuşak çapka yerden bitip Zifnab'ın düşüşünü yavaşlattı.
"Aha şapkam!"edi deli büyücü şapklara sarılarak. Köpekte şapkları dişleyip adamın kafasına takmaya çalışıyordu.
Drizzt kınında olan bir titreşimle büyülü palasını hızla çekti. Pala parlıyordu. "İşte bu kadarmış" dedi Kolcu. Üzerine doğru gelen ateş topuna palasıyla vurdu ve topu ikiye böldü. İkiye bölünen ateş ağaç diplerindeki otlara sıçramış ve küçük çapta bir yangın çıkartmıştı. Drow kolcu hemen atılarak yangını söndürdü. Hızla doğruldu ve tehlikenin nerden geldiğini kestirmeye çalıştı. Ama pala parlamıyordu.
Köpek bir yaratığın kokusunu almış ve bir anda büyücülerin yanına yeni gelen Haplo'nun yanından fırlamıştı. "ur köpek!"iye bağırsada nafileydi. Haplo da hayvanın peşine takılmak zorunda kaldı.
Guen kükreyerek sıçradı ve ileri atıldı."Guen....!"iye ardından bağırdı Drizzt ama panter çoktan arayı açmıştı. Drizzt te kedinin peşinden koşmaya başladı.
Köpek ve panter durmuş birbirlerine bakıyorlardı. Ã?ıkardıkları seslere bakılırsa gülüyorlardı.
Haplo'nun rünleri parladı.
Drizzt'in palası parladı.
İki ırk birbirini ilk defa görüyorlardı. Birbirlerini incelediler.
İkisine uzaktan bakan bir hobbit iki parlayan adam gördü. Ve hemen tarlasındaki işini derhal bırakarak evine tüydü.
Gandalf "Takıl peşime yaşlı bunak" dedi Fzban'a"Bizimkiler birbirlerine bir şey yapmadan yetişelim."
"Yaşlı bunak ha...."
______
İşte bu hikayenin sonunda Haplo ve Drizzt iyi arkadaş oldular.Tabii köpek ve panter de.
Sonra Zifnab ve Gandalf denizin ötesine yolculuk ettiler.Tom Bombadil de bu ikiliye dahil oldu daha sonraları.
Ve dünya bu üçlünün gizemini hala çözemedi.
Zifnab'ın ejderinin Bilbo'nın 111.boğum... yok doğum gününde havai feşek kılığına girip partideki hobbitleri korkuttuğunu unutmayalım
İşte size ölüm kalım olmayan güzel bir fantastik kurgu hikayesi
Doer ghil dos dosib elg'caress...
doer ulu streea zhah har'oloth
bende drizzt derim her drizzt diyeni de alnından öperim
neden drizzt..cünkü drizzt bi kere sizin dostunuz oldumu sizin hayatınız onunkinden önemlidir.En önemlisi bu bence..bi de iste ranger yetenekleri var gece görüsü var cok iyi dövüsüyo gibi özellikleri de var
Yol arkadaşı...
Hepsi iyiler beyler ama bana soracak olursanız en iyi yol arkadaşlarından birisi her zaman için biraz tütüni biraz şarap, et ve peynir olmuştur..
en iyi hocası tecrübeleri
en iyi yol gösterici aklı
arkasını kollayan içgüdüleri,
takip edeceği yolu çizen duyuları ve
en iyi yoldaşı kılıcı ile savaşçı hep yalnızdır,
orduların arasında olduğunda bile
bilmiyorum ama haplo dan daha yararlı bir yol arkadaşı düşünemiyorum. 1. oradaki herkesten çok daha güçlü(alfred hariç ki o da safın teki olduğundan bi işe yaramaz.) kesinlikle iyi olay gözlemleyen ve her şeyden anlayan birisi. savaşçı olmasının yanında efsane bir büyücü. kısacası adam patryn var mı gerisi abi. adam labirentten çıkabilmiş yau boru mu. valla ne derseniz diyin ben haplo derim başka bi şey demem. valla raistlin gelsin(en sevdiğim karekterdir ) reddeder haplo derim.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Yazılanlar arasından sadece Sturm, Tanis ve Drizzt'i tanıyorum. Sturm pek istenecek tarzda bir yol arkadaşı değil. Ölümüne savaşa dalarsa bende peşinden gider ölürüm. TAnis nedense bana çok soğuk bir insan gibi geliyor, kanım ısınamaz adama. Yolculuk sırasında ne konuşabilirsinki onunla, hem yol arkadaşı başı sıkışınca yardım isteyebilmeli bir sorunu olduğunda sana danışmalıdır. Son olarak adam çok karizmatik, yanında biraz ezik hissederim ("AAAAAA! Bakın Tanis geliyor yanında da arkadaşı var.") . Drizzt savaşta çok iyi bir yandaş olur, ayrıca seni gereksiz tehlikelere atmaz. Çok güçlü olmasına rağmen çok büyük dez avantajlarıda var ve burada onunda bir yol arkadaşına ihtiyacı olduğu ortaya çıkıyor. Bence en iyi yol arkadaşı Drizzt. Sadece biraz daha geyik yapsaydı keşke.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Desapes wrote:Bunlar fazla heroic gibi bea! Yol arkadaşım bunlardan birisi olsaydı aşağılık kompleksine falan girerdim. Davul bile dengi dengine değil mi?