Elminster

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
majenta
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by majenta »

Büyü tanrıçası olmadan büyü nasıl yapılacaktı ki :?
Ama demek istediğin Mystranın yardımlarıysa, Elminster bu yardımları haketmiştir.Hakkını yemeyelim Elminster Babanın.
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
midnight_poet
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by midnight_poet »

Hakedip haketmediği konusuna fazla girmek istemiyorum ama bu noktada belki kıyaslayabilirim düşüncesinden hareketle rais ile bir karşılaştırma yapmak isterim.

Özetle, Raist'in feda ettikleri ya da çektikleriyle El'in feda ettiği ya da çektiği şeyleri kıyaslayabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda Raist'in ağır bastığı kanaatindeyim. :???:
Midnight Poet; The Arranger Of Gatherings, The First Born Old Member, The Bounty Hunter
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

şimdi, öncelikle belirtmeliyimki raistlin benim en sevmediğim karakterdir, lakin yinede kişilik olarak orjinal ve saygıyı hak eden yönleri olduğuna inanıyorum...amma velakin elminster hayatında feda ettiği, gözden çıkardıkları açısından raistlinden aşağı kalmaz bence, adam binlerce yıl yaşamıştır ve bu bile aslında bakarsanız çok ama çok büyük bir fedakarlıktır...ailesinin katilini öldürdükten sonra hakettiği krallık koltuğuna oturmamıştır, büyük savaşlar görmüş, binlerce masumun ölümüne tanık olmuştur. Sevgilisi mystra'dır evet ama mystra ile her cuma muhallebiciye gittiklerini mi sanıyorsunuz? kendisine tanrılık teklif edilmiş ve geri çevirmiştir, uzun yıllar, mystranın varlığı tehlikede iken içinde tanrıçanın gücünü taşımıştır ve time of troubles'dan sonra mystra ölünce en büyük, yeri asla doldurulamaz aşkını kaybetmiştir, bir tanrıyla dövüşmüş(bane), cehenneme düşmüş ve sonra oradan çıkmayı başarmıştır, ikinci bir kez cehennemde tutsak alınmış, kolu koparılmış akıl almaz işkencelere maruz kalmıştır, sırf bu bile yeter çünkü raistlin cehennemde paladine'ın kutsaması altında güneşlenirken elminster demon lordlar tarafından 7/24 işkenceye maruz kalmıştır...ve tüm bu gücün içinde, acıların ardından bir kez bile "tanrı olayım, dünyayı dağıtayım , küçükken enseme tokat atan çocuğu kazığa oturtayım" tarzı planlar yapmamıştır...

aslında düşünecek olursanız, raistlin elminster'ın yanında neredeyse el bebek gül bebek büyütlüp şımartılmış bir çocuktur...

forgotten realms'i nerdeyse hiç sevmem, dragonlance'e ise taparım..eskiden ben de elminsterin pompalanmış bir karakter olduğunu sanıyordum ama zmaan/pompa denklemi kurulduğu zaman..elminster daha bi güzel geliyor göze o altın çocukğun yanında..
Post Reply