iyi rol yapmak için alkolün iyi geleceği görüşüne katılmıyorum... bu, köy düğünlerinde utangaç delikanlıların kıyıda köşede içki içip sonra dans pistini dağıtmasına benzer... aslına bakarsanız alkolün "herhangi bir şeyi iyi/rahat yapmak için iyi geleceğine inanmıyorum"... herhangi bir şeyi iyi/rahat yapabilmek için alkolün iyi geleceğini düşünen arkadaşların, bu konuyu tekrar düşünmesini ve hatta bir uzmana danışmalarını tavsiye ederim... bunu, kimseyi kötülemek/aşağılamak için söylemiyorum, bu konuda ciddiyim... alkol, problemlerinizi çözmez (rahat hareket edememenin ardında gizli psikolojik problemler olabilir)... neyse fazla uzatmak istemiyorum...
bu yazdıklarımdan yeşilaycı falan olduğum düşünülebilir... ben alkol kullanıyorum ama frp oynarken değil... arkadaşlarla içmek istersek soframızı kurar rakımızı içeriz, amaç muhabbetse, o zaman da gayet iyi muhabbet olur...
aslında konu sadece içki değil... yeme - içme konusu da aslında oyunları olumsuz etkileyebilir...
3 yıl önce ilk DM'lik günlerimde grubumuzun normalde en çok konuşan halfling'i çekirdek yemekten hiç konuşamamıştı... o gün oy birliği ile frp oynarken çekirdeği yasakladık...
son oynattığım bir oyunda büyücü arkadaş kendisine ikram ettiğim tahanlı pideyi geri çeviremedi... siz hiç ağzınızda tahanlı pide varken büyü sözleri söylemeyi denediniz mi... çok eğlenceli oluyor...
Oyun sırasında bilgisayarı yoğun bir şekilde kullandığım için, DM olarak da aslında pek birşey yememeye çalışıyorum... klavyemin üstünden cipslerin yağlarını temizlemek gerçekten zor oluyor... hele bir de sakar birilerinin klavyemin üstüne kola bardağını devirmesi olayından hiç bahsetmek istemiyorum...
neyse ki Microsoft bu konuda parasının hakkını veriyor... adamlar klavyelerinin üstüne kola dökülmesi riskine karşılık bir bardak kolayı alabilecek bir havuz tasarlamışlar...