Mahkemede savunma senaryoları

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
Post Reply
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Mahkemede savunma senaryoları

Post by Aeron »

Suç üstü yakalandınız, yargıcın önüne çıkarıldınız. Kendinizi nasıl savunacaksınız?

Senaryonuzu yazın, yargıcı kendinize inandırın, sonra da savunmanıza bakıp kendi kendinizin cezasını belirleyin.

NOT: Kender dostlarım, üzgünüm ama malum sebeplerden dolayı sizin birşey söylemenize gerek yok, hepinize şimdiden beraat
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Moronmuş gibi bir surat ile "Ehehe adamın para kesesi düşüyordu bende cebine geri koymaya çalıştım."
Böyle bir savunma ilk yakalandığında daha çok işe yarar.
Daha fazla savunma için Cem Yılmaz çok güzel bahaneler bulmuştur.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

Yok, o şekilde sormamıştım. Birebir yansıtmıyor ama sormak istediğim aşağıdaki gibi değil.

Image

Mesela, benim aklıma klasiklerden şöyle bir şey geliyor:

"Tamam yakaladınız beni. Peki şu geçen hafta başrahibi öldüren adamın ismini ve yerini söylesem, nasıl olur?"
Sonuç: Sanığın suçu sabit olmakla beraber şehrimize yaptığı hizmetler gözönüne alınarak sürgün ile cezanlandırılmasına karar verilmiştir.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

bunlar da iyi abi ne diyim ya
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

valla guzelmiş ne diyim...bu resmi gördükten sonra aklıma bişi gelmio:)
ama söle bisi uydurabilirm o sırada
simdi siz beni asıcaksınız ama ben ölürsem sehre bi hafta sonra düzenlenmesi planlanan saldırıyı size kim haber verecek?diye baslayan bir hikaye uydururum

(bu arada yeminer abi yeni avatarın şahane)
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Hakim: Ya demek yol üzerindeki bir arkadaşına gidiyordun, peki neden tek yönlü bir yol tercih ettin?

Adam: Arkadaş tek yönün, tek yönünde oturuyor da...

Hakim: Senin arkadaş kedi mi? Tek yönün tek yönünde duvardan başka bişey yokmuş ki! Neden yalan söylüyorsun?

Adam: E hakim hanım bizde burda sanığız herhalde doğruyu söyleyecek halimiz yok!

Not:Bu savunmayı bizzat dinlemiş biri olarak, adamın savunmasını alan kişiye (anneme) sabır diliyorum!
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Hırsızlık durumunda orada duruyordu aldım denebilir. Cüzdan cebinden düşmek üzere idi. Ya da içeri girdim ve sandığa bakayım dedim.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

şarkı söylerim ya da iluzyon yapıp kaçabilirim ama bunlar savunmadan sayılmaz değil mi o zaman bir düşünelim bakalım düşünelim düşünelim düşünelim düşünelim. Hakime sadece bir bakıyordum diyebilirim ya da hakime bir şekilde ima içeren bir öykü anlatırım eğer onunla ilgili komik bir şeyler biliyorsam böylece rezil olmamak için beraat verebilir ya da ufak bir ceza. Neden olmasın?
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

uydurayım mı yoksa gerçek savunmaları mı yazayım?
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

NIGHT wrote:uydurayım mı yoksa gerçek savunmaları mı yazayım?
Hayali savunmaları düşünmüştüm önce ama gerçek olanlar daha da ilginç galiba. :)
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Adam çaldığı ayakkabılar ayağında, saat kolunda, para cebinde ve ceket üstünde yekelenıyor ve hakime şunu anlatıyor:

şehirler arası yolculuk yaparken birine rastlamış birlikte gitmeye önermiş adam buna. arabaya binmiş. sonra yolda kavga çıkmış, bunlar bulaşmak istememişler, polisi de görünce kaçmaya çalışmışlar. Ayağındaki ayakkabılarla rahat kaçılamayacağını söyleyen yanındaki, buna ayakkabılarını vermiş.Ama hava soğukmuş ceketini de vermiş. Kaçarken elini cebine atmış saat bulmuş düşmesin diye de koluna takmış---güya :roll:

Hakim buna inanmamış tabi :)
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Adam bu eşyaların hepsi benim dese onu eleverecek ne gibi bir kanıt var?
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

eşya çaldığı evlerden ev sahiplerinin fotoğraflarını da yürütüyor, yürüttüğü fotoğrafıda ceketin cebine koymuş. tesadüfen adam resimde aynı ayakkabıları ve ceketi giyiyormuş :)
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

insafff abi ya bunların gerçek olduğuna inanmak gerçekten insanın mantığını zorluyo ya. vay be ne adamlar varmış demekten başka bi şey diyemiyecem.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Daha neler var.

Mahkemede hırsızlığı yapanın ikiz kardeşi olduğunu söylüyor, nüfus kağıdında ikisininde adları aynı. Hakim adama inanıyor ama sınamak için yalan söylüyorsun senin ikiz kardeşin o tarihte başka bir yerdeymiş, şahitleri de var değince adam hi! diyor ve jandarmaların arasından sıyrılıp kaçıyor. polisleri ve onca adamı atlattıktan sonra da kayıplara karışıyor.

Not:Adamın aslıda ikiz kardeşi de yokmuş. Nüfusta bir hata yapılmış.Ailesi de olmadığı için kimse bi şey söylememiş:)
Post Reply