AMBER YILLIKLARI OKUYAN!!!!

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Palin__Majere
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palin__Majere »

Kitapların hepsini aldım, 8. kitaba kadar okudum. Bütçem çöktü. Ben o parayla bass gitar alacaktım ya :( Neyse kitaplar çok güzel gidiyor, özellikle Corwin'in bir kargayla felsefe tartışması çok eğlenceliydi.
Bir hata daha buldum kitapta. şöyle ki, 7. kitabın arkasında "Amber Lordu Merlin" yazıyor, ama bir önceki Amber Lordu'nun öldüğü falan yok.(İsim vermiyorum, spoiler olmasın :) )
Son olarak annemin bana, aldığı korsan kitapları gösterip, "Bak işte, seninkilerden hiç farkı yok, baskısı falan iyi" demesi beni acayip sinir etti. Tamam, orjinal kitap almalıyız; ama Yayınevlerinin de korsanlardan bir kalite farkı olması lazım(Taktım bu konuya :) )
Elaine Cunningham Forever!
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Ghost_OF_A_Rose »

Evet bak baskı konusunda haklısın...

Kitapların hakikaten iyi olduğunu gördün değil mi? Bunun üzerine iyi kurgu okudun mu be arkadaşım? 8)
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Palin__Majere
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palin__Majere »

Evet haklısın :) Hepsini bir çırpıda bitirdim zaten. Ama sonu biraz muğlakta kalmış. Sanırım yazarın ömrü yetmemiş gerisini yazmaya. Devamı olsa baya güzel olurdu, ama " Ne yapalım", zaten herhalde en sevdiğimiz şeyler her zaman tadı damağımızda kalan şeylerdir :)
Elaine Cunningham Forever!
midnight_poet
Kullanıcı
Kullanıcı

herkes okusun

Post by midnight_poet »

Uzun zamandır bu kadar iyi bir kurgu ve olağanüstü bir hayal gücü ile karşılaşmamıştım. Mihael Moorcock'un Melnibone'lu Elric destanını anımsatan bir tatta, son derece sürükleyici bir dizi. Özellikle günümüz dünyasının ruhsal-psikolojik ve sosyal bilimlerine, felsefe öğretilerine yapılan göndermeler çok hoş. :)

Temponun hiç düşmediği bir seri. Ne yazık ki yazar Roger Zelazny 1995 yılında vefat etmiş. :cry:
Midnight Poet; The Arranger Of Gatherings, The First Born Old Member, The Bounty Hunter
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

sonunda bitti.. sonu biraz müphem gibi ama beklediğimden çok daha iyi bir seri çıktı... yazarı ölmüş olmasaymış devam ederdi herhalde...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

ederdi tabiii...ama var ya bu kadar dosta okuttum ya daha bi şey istemiyorum...hepsini okumuş olduğunuz düşünülürse çok okouyan bi gençliğe katkıda bulunmak güzel bi şey.. :P
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

aslında ben başlığı gördüğümde amber yıllıkları okuyanların kitap hakkında tartıştığını falan sanıyodum.. hiç açmadan kitapları okudum ve başlığa bi baktım ki millet meğer kitap okumak için bahane arıyomuş.. ama ii gaza getirdin rose :D
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

İlk üç kitabı bende okudum.Cilt halinde basılmışlardı.Çok güzel bir seri olduğuna kanaat getirmiştim ki sonunda yayınevi yapacağını yaptı...Seriyi incecik kitaplar halinde devam ettirdi ve ilk kitaptaki deneyimlerim doğrultusunda alacağım kitabın bir günde biteceğini tahmin ettim.Kitapçıda kitaba elimi uzattığım an ellerim titremeye başlıyor.Sen kalk bir kitap al sonra akşama devamını ara.Hadi ertesi gün olsa neyse.Hâla alamıyorum dördüncüyü.
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

evet bak o sıkıkıntı konusunda sana karılmıyor değilim ama bunu şey diye düşünmek lazım herhalde...haftalık dizi...:)
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Haftalık dizi olsa iyi günlük gazete gibi.Sadece arada fiyat farkı var. :D
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

gazete? bak bunu sevdim çok iyi...:) am ne yapalım bi de sana kötü bi haber tabi son kiyap pat diye kesili,yo...:( yazar ölmüş de.... :cry:
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Buda devam etmemem için iyi bir bahane değilmi sence?Bilemiyorum alsammı devamını onun yerine okuyacak bir çok kitap var.Lor Darcy'nin birinci kitabı büyücüler geçidi mesela.Fantastik polisiyeymiş...Yeni çıkmış.
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

e o zaman zaten pek de sevmiş gibi görünmüyosun dost git eni kitapları al:)
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Yok be okuyacağım.Beyendim seriyi sadece daha güzel kitaplar var.Ã?nceliği olanlar.Kesinlikle okuyacağım.Okumadan olurmu hiç?
majenta
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by majenta »

Ben de ilk üç kitaplık cildi okudum. Ama tereddüt ediyorum kitap hoşuma gitmesine rağmen. Belki şimdi okumak istediğim kitapları okuyabilirsem diğer kitaplarını da okurum.
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
Post Reply