ALKOLLÖ FRP???

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
iAderia
Kullanıcı
Kullanıcı

ALKOLLÖ FRP???

Post by iAderia »

walla bu baslik yada icerikli bi konu açıldımı daha önce bilmiorum ama açılmıştır tahminim.. :)

molydeus un da katkilari ile hafif bulunamama durumu yüzünden ucuz şarapla ıslattıığımız bi oyunumuzdan baz alınarak derim ki.. "AZ ALKOL İİDİR"

siz ne dersiniz alkol role playi bozar mi yokusam adamina göre çoşar mı?
:wink: :evil: :P :? :? :? :?
tecrübeleri de örneklerlen merakiçersindeim :? :? :?
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

Hürmetler abicim, ne demek, elde ne varsa onunla idare ettik. Umarım eğlenmişsinizdir sizler de benim gibi.

Müzik, ses efektleri, ışıklandırma, sinirleri gevşetip zihni açmak için az miktarda alkol her zaman için oyunlarda olumlu etki yapar kanımca. Bilhassa gece ilerlendikçe alınacak bir kaç kadeh hem roleplay'i, hemde dm'in tasvir yeteneğine (benim gözlemlediğim akdarıyla) olumlu etki yapabilmekte...

ben oyun oynattığım zaman en çok ışıklandırma ve müziğe dikkat ederim. oyuncualrımın birbirlerine belli bir mesafede oturmalarına ve bir kaç kadehten fazla içmemelerine özen gösteririm. alkol de önemlidir, genelde oyunculara yıktığım bir iş olan alkol temininde fazla sert olmayan birşeyler seçerim...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

valla ben izmirdeki tayfaylan oynarken hep alkollü oynuyoz. bence olay adamını bulmakta yatıyo. mesela bahsettiğim grupta herkes adam gibi içebiliyodu. dokunursa bırakıyodu o gece içmeyi. rezillik olmuyodu yani. şimdiye kadar ankaradaki tayfanın da alkolle bi sorunu yok. öyleyse alkolle oynanabilir hatta oynanmalıdır; zira alkol muhabbet yapıcıdır ve frp ortamı da muhabbet ortamıdır. gerçekten de, alkolün eşlik ettiği bi frp gecesi, rpnin doruklarına çıkacağınız bi gece olabilir
War, war never changes...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bence bütün oyun boyunca alkol alınması yanlış
mesela roleplay için hana girildiğinde içilmesi uygundur
yoksa oyunda combat dönüyor
sen oturmuş içki çekiyorsun bence uyumsuzluk çıkartan ve gerçekliği bozan bir durum
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

pyros wrote:bence bütün oyun boyunca alkol alınması yanlış
sen oturmuş içki çekiyorsun bence uyumsuzluk çıkartan ve gerçekliği bozan bir durum
Çok güzel bir yaklaşım. :yes
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

İyi rol yapabilmek için bence alkol olmamalı. Alkollü olarak rol yapabilen kişiler olsanızsda pyros'un belirttiği gibi ortamlarda grubun oyun havasından çıkmasına sebep olabilir. Ancak mademki bu şekilde eğleniyorsunuz, zaten FRP de eylence amaçlı bir oyun.
şunuda unutmayın alkolün fazlası sağlığa zararlı :P .
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

bence alkol frp oynarken gereksiz bir sey..tabi bu sadece benim fikrim.bazı tipler cıkar bilincsizde alkol tuketir ve afedersiniz oyunun icine eder.yok bizde böle adamlar bulunmaz diyosanız keyfinize bakın ister alkol icin ister icmeyin oyunu bozmadıkça bana uyar :)
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Dozunda alkol iyidir,tabi her oyunda olmaz...ama yinede dozunda olan alkol iyidir.
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Alkol oynu bozar az içerseniz az bozar çok içerseniz çok bozar hiç olmadı masadaki havayı dagıtır. Haaa tabi bu benim oyunda bir iki bira atmamı engellermi bence engelemez :) ama karşılıgında azda olsa konsantrasyondan düşerek tabi.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

alkol bi nebze insanın dilini çözdüğünden dolayı rpye katkısı olur diye düşünüyorum. bence hiç denemeyen varsa bi kez denesin. ama daha önce dediğim gibi, kendini ve masadaki insanların alkolle arasını bilmeden yapılmasını önermiyorum
War, war never changes...
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

Antimodes wrote:Alkol oynu bozar az içerseniz az bozar çok içerseniz çok bozar hiç olmadı masadaki havayı dagıtır. Haaa tabi bu benim oyunda bir iki bira atmamı engellermi bence engelemez :) ama karşılıgında azda olsa konsantrasyondan düşerek tabi.
Olay aslında oyundaki konsantrasyonla ilgili. halihazırda konsantreyseniz zaten usturuplu miktarda alkol dağıtmaz bünyeyi. ben usturuplu içtiğim zaman daha iyi oynuyor ve oynatıyorum. bir nevi bünyedeki alkol yüzünden konsantre olmama daha kolaylaşıyor, tabii bu kişiden kişiye değişir, genelleme yapamayız.
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

:D Bu konudaki (alkollü rp) üstün deneyimlerimden ve tecrübelerimden dolayı size biraz hocalık yaparsam bana kızmazsınız inşallah.

Ã?ncelikle- oyun saatleri ilerlediğinde ve baş ağrıları, oyuncular arasında tartışmalar- grupça tartışmaların vb. olayların yol açacağı stres için birkaç kadeh viski oldukça iyi gelecek, zihni açacak, gerginliği ve sinirleri yumuşatacaktır.

Ancak... Bir keresinde, oynamaktan ziyade ''içmek'' için buluştuğumuzda ve ''içme'' eylemi hatrı sayılır bir miktarda tamamlandıktan sonra, hadi hepimiz cüce oynatalım (böyle birşeyi hiç denememiştik) diye başladık. Oyun o kadar eğlenceli (ve bir o kadar da iğrenç) o kadar eğlenceliydi ki bir dakika arayla gülme krizine giriyorduk.

Uzun uzun anlatıp canınızı sıkmayacağım. Oyun b*k gibi geçti; ancak bu demek değildi ki eğlenmedik. Eğlendik, sabahladık ve cücelerin ejderhaların kustuğu alevlerin arasından sıyrılıp süper psişik güçlerle (great thrall - Thrall sayonik gücünün büyüğü- uydurmasyon tabii) onları cücelere mithril taşıması için madenlere indirdik. Hem de Great Wyrmdılar. Zar falan yoktu.

Böyle yani. :D
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

alkol tamtamen oyuncuların tercihine bağlı olarak bütün grupça alınmalı yada alınmamalıdır. ama alınacak alkol oyuna göre değişir. eğer shadowmaster'ın uzun uzun anlattığı gibi geyik yapacaksanız alkol miktarı önemli değil ama uzun süredir oynadığınız bir oyunsa onu mahvetmemek için en fazla birer kadeh. Alınacak alkol de tequila gibi aiden alınacak bir içki değil viski ya da şarap gibi yudumlanacak bir içki olmalı ve oyuncular tarafından oyun esnasında ölçülü olarak (ve ağızdan!!!) alınmalıdır. yok eğer grubunuzda ağzıyla içmeyi bilmeyen birisi varsa zaten alkolün lafı bile olmaz.

Son not: eğer normalde içki içmiyorsanız, oyun için içki asla içmeyin.
yola devam...
...barış için
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

İçki içmesini bilene iyidir.Zaten içmeyi bilen adam oyunun içine etmez ayrıca oyunu güzelleştirebilirde çünkü muhabbette önemli bu oyunda...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
iAderia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by iAderia »

pyros wrote:bence bütün oyun boyunca alkol alınması yanlış
abicim allah askina siz bu oyunu nasil oynuyosunuz??.. yani hava bayaa bi sogudu deyince dm, biriniz kalkip penceremi acionuz icersi sousun die??.. dm hafif hafif bi ruzgar esio deyince dm yada birisi birbirinizin kulagina mi ufluyosunuz??.. uyumsuzluk olmasin deince..

her savas ciktiinda hep beraber ayaklanio musunuz uyumsuzluk olmasin die??..
araniz da dm kusuyo sun miden bulanio deince uyumsuzluk olmasin die kusanlar var mi?..

yani benim konum mu yanlis anlasilio anlam,iyorum .. isyan etmemek elde deil..
Locked