Fallout

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
XtroTheArctic
Kullanıcı
Kullanıcı

Fallout

Post by XtroTheArctic »

Varmı böyle bi sistem yaaa?
Bizim Burock'ımız bize oynatıyo. 16 yaşında çıtır bi hatunu oynuyorum. Leon filmindeki kız gibi. Çok eğneniyoruz. bi de sisteme tamamen masaüstünde alışsak tam olucak

sizin fikirleriniz nedir Fallout ve özellikle Masaüstü sistemi için?
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Fallout masaüstünü uzun ugraşlar sonucu ele geçirdim,SAOLSUN BUROCK, bence gayet güzel, bilgisayardaki haliyle son derece uyumlu ve bu pozitif bişey çünkü bilgisayar oyunu gerçekten süper ve bence kült oyunlar mertebesinde. Özelikle 2.0 versiyonuna yapılan 2.01 yaması sayesinde sistemde gayet oturaklı olmuş çok beyendim.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ewet ben oynatıyorum. sitenin elemanlarından occultsearcher'in de konuyla ilgisi var. biz grupçanak masaüstü kurallarını test edip elden geçiriyoruz ve kendimize göre yontuyoruz. çok eksiği var tabi; hatta bi kaç oyundan sonra bayar gibi geliyo bana aslında. çünkü dünya çok sınırlı. ama mutlaka deneyin bence. sitede kural kitabı ve bi char sheeti bulunuyo. indirilcekler kısmına girip arama kutusuna fallout yazın indirin.

bu arada occult'ün kural kitabını türkçeye çevirme çabaları var:
http://fallout.sayfasi.com

bi de işin kaynağı:
http://www.iamapsycho.com/fallout

ii eğlenceler
War, war never changes...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

haa, bi de kitabı okuyup da kafasına bi şey takılan olursa bana msj atabilir. ama bilgisayar oyununu da oynayın mutlaka (gerçekten çok iyidir. ikisi de)
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Fallout sistemi funlar tarafından hazırlandıgından ve bir bigisayar oynu temel alındıgından masaüstü oynunda sorunlar çıkması son derece dogal ancak alemin darlıgı oyunu bilgisayar oynunun geçtigi bölgenin dışına taşıyarak aşılabilinir yani sadece amerikanın batısında geçen bir oyun yerine savaş sonrası anadoluda geçen bir oyunda olabilir yada herhangi bir yerde. O bölgenin yapısını GM belirleyceginden,GM sonsuz miktarda macera çıkartabilecek özgürlüğe sahip olur ve bu arada "yaw yok böyle bişey sen yanlış biliyon" gibi bilgisayar oyununun fanatigi olan oyuncu tepkilerinden sıyrılmış olur.
Antimodes the Wild
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

oyuncuların oynadıkları diyar hakkında daha önceden bildikleri şeyler zerre kadar umrumda diil benim için. mesela bizim oyunda para olarak gazoz kapağı kullanılırken (fallout1 zamanı) sokakta jet almış başını gidiyo (fallout2 zamanı). e tabi oyuncular böyle diil dedi. ama bizde böyle. çünkü oyunun o şekilde zevkli olacağını düşündüm. ayrıca, oyuncuların oyunda tanıdık yerlerle/kişilerle/olaylarla karşılaşmalarının çok zewkli olduğunu ve iyi muhabbet yaptığını belirtmeye gerek bile duymuyorum
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

frp ye 1999 yılında fallout rpg siyle başlamış biri olarak merhaba diyorum
gerçi dm combat sisteminde thaco kullanıodu ve çoğu şeyi kendi sallıodu ama olsundu, o benim ilk oyunumdu ve mükemel(gibi gözüküyodu) :P
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
XtroTheArctic
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by XtroTheArctic »

burakcım niye bayar diyosun, benim oyunlarımdaki gibi (Ravenloft) değilde harbi bilgisayardaki fallout gibi sürekli XP akarsa ve biz "level atlıycaaz perk seççez" mantığına girersek baymaz bence. çünkü fallout un en zevkli yanlarından biri perk seçmek bence :)

allah güzel perkler nasip etsin

tabu buna daha çoook var
iAderia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by iAderia »

"ian hayir ian yeteeeerr.. hayir.. defol.. cik git.. you can leave me now.. pls defol.. hayir ian yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer"

allah kimsenin basini ian la bela ya sokmasin..
XtroTheArctic
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by XtroTheArctic »

iAderia wrote:"ian hayir ian yeteeeerr.. hayir.. defol.. cik git.. you can leave me now.. pls defol.. hayir ian yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer"

allah kimsenin basini ian la bela ya sokmasin..
arkadas Fallout 1 deki Ian bun ından bahsediyo. Her taraf matrix deki Ajan simit gibi Ian la dolmuş :)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Fallout'u masa üstünde oynadığını duyduğum ilk kişiler sizlersiniz. Bizde denemiştik ve oldukçada zevkli olmuştu ancak anlatan arkadaş çabuk pes etmişti. Kurallar konusunda çok kafa yormak gerekiyor. Dengesiz karakter oluşumunu önlemek için. Fallout'ta (Bilgisayar oyununda) bazı özellikleri sırf eğlence olsun diye abartmışlardı hatırlıyorsanız. Bu kuralların aynen masa üstüne koyulması herkesin tek tip karakter yaratmasına sebep olur.
Ne olursa olsun fall out masa üstü için yaratılmış sistemlerden bile daha iyi yaratılmış bir sisteme sahip.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
XtroTheArctic
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by XtroTheArctic »

haklısın. başlangıçta çoğu karakter birbirine benziyo
gifted ve fast shot almadan oyuna başlanmaz.
ama ilerledikçe o kadar değişik perk ler çıkıyo ki. karakterlerin birbiriyle alakası kalmıyo
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Niye öyle dedin ki Xtro.Bizim karakterlerin tamamı birbirinden farklı bence.Ama gifted herkezin vazgeçilmezi tabi...
XtroTheArctic
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by XtroTheArctic »

erethan wrote:Niye öyle dedin ki Xtro.Bizim karakterlerin tamamı birbirinden farklı bence.Ama gifted herkezin vazgeçilmezi tabi...
gifted ve fastshot için dedim sadece
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Fallout kitabını okuyunca yarattıgım karakter
ST 3 Traits: Skiled,good natured
PE 7 Tag S.:First aid 80%,Doctor 70%,Speech 85%
EN 4 Vault cityli doktor olan bir karakter.
CH 7
IN 8
AG 5
LK 6

Gördüğünüz gibi çok degişik karakterler yapılabilinir ben şahsen bu karakteri oynamak isterdim gifted almakta kesinlikle istemezdim çünkü skillerden ilerledikçe çok yer. Ben stat ve perklerden daha çok skiller yönünden iyi olan bir karakter yaratmak amacındaydım bu karakteri hazılarken.
Antimodes the Wild
Post Reply