fighter

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

3rd ü biliyom burock oynamadım ama 3 4 seyans oynattım bakalım d&d dl nasılmış diye öylesine yani d&d ph ı ve dmg yi baştan sona okudum kastım geneldede okudugumu pek unutmam kurallar konusunda sıkıntı yok yani ben geyik yapmıştım biraz anlamam diye :)
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Antimodes wrote:3rd ü biliyom burock oynamadım ama 3 4 seyans oynattım bakalım d&d dl nasılmış diye öylesine yani d&d ph ı ve dmg yi baştan sona okudum kastım geneldede okudugumu pek unutmam kurallar konusunda sıkıntı yok yani ben geyik yapmıştım biraz anlamam diye :)
ok, üzgünüm yannış annamışım. o zaman, ilgili featin adı : weapon finesse. genelde hafif ve piercing damage yapan melee weaponlar için etkili (dagger, rapier, vs...). dex bonusunu melee att. bonusa ekliyebiliyosun ama dmg. bonus almadığın için saldırın gene çok etkili olmuyo. zaten bence bu feat rogue için. hem dex yüksek, hem silahlar ona göre, hem de dmg. eksikliğini sneak attacktan gelen dmg. bonusla companse edebiliyo.
War, war never changes...
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Yok yanlış anlama degil 3rd oynamadım o yüzden 10 lvl fighter ne yapar tahmin edemiyom ama kitapları okudum o baglamda söyledim.

weapon finesse olayına gelince dmg bonusu neden almıyosun anlamadım atak bonusu dex ten alır yazıyo ama dmg bonus almazsın demiyo benim bildigim ama dedimya derinlemesine bimiyom olayı. Ayrıca biraz saçma tabi dmg bonusuda alması bencede ama sistem olarak soruyorum.
Antimodes the Wild
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Antimodes wrote:ya ben ad&d oyuncusuyum ama d&d de yüksek dex li çift kısa kılıçlı ve atak bonusunuda dex ten alan bir fighter oynaak istiyorum d&d oynamadım ama oynarsam bunu oynarım heralde
2e de genelde böyle bir karakter olmamasına karşın, dex bonusunu melee de kullanabilirsin... Bunun 2 yolu var:
1- Birden fazla silahı aynı anda kullanmaya çalışırsın - dex bonusun gelen penaltyleri negate eder.
2- Özel savaşçı kiti alırsın. Bu da weap. Finesse gibi bir özellik kazandırır sana...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

The_KiRaTh wrote:
Antimodes wrote:ya ben ad&d oyuncusuyum ama d&d de yüksek dex li çift kısa kılıçlı ve atak bonusunuda dex ten alan bir fighter oynaak istiyorum d&d oynamadım ama oynarsam bunu oynarım heralde
2e de genelde böyle bir karakter olmamasına karşın, dex bonusunu melee de kullanabilirsin... Bunun 2 yolu var:
1- Birden fazla silahı aynı anda kullanmaya çalışırsın - dex bonusun gelen penaltyleri negate eder.
2- Özel savaşçı kiti alırsın. Bu da weap. Finesse gibi bir özellik kazandırır sana...
Biliyorum weap finese house rule olarak vardı zaten ad&d de, d&d de ad&d nin house rule larından alıntılar var zaten. Hatta ben rapier lı fencing özelligi olan bir fighter da oynamıştı. Ã?ift kısa kılıçlı fighter bu günlerseki favorim o babda söylemiştim ayrıca d&d players da fighter oaln am hırsızların arasında yetişmiş bi tip var 2 yerine 4 skill puanı alıyo ama hırsızların zırhları ve silahlarıyla sınırlı o tip hoşuma gitti bide benim çift kısa kılıç fantezisini koydunmu yemede yanında yat oluyo :)
Antimodes the Wild
legacy_user_1144

Post by legacy_user_1144 »

Ivellius wrote:yüksek dex ve weapon finesse ile elfler byaa iyi fighter olurlar.fighter dediğin str ve con'dan ibaret olmamalıdır.

Fighter dediğin str ve cons'tan ibaret olmamalıdır.Fakat onlarda bir fighter için hayatidir.Fakat ben str dex ve benzerlerini geride bırakırsak fighter bir
cüceyi tercih ederim
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

str-dex desek hem ac hem two-weapon fighting hem weapon finesse böylece bi elinde short bi elinde long sword olan hem attack hem damage bonuslu leather armor'la takılan bi figter elde ederiz.Ben yapmam ama yapılır eğer olmaz derseniz duelist oynayında görün bakalım dexterious fighter nasıl olurmuş.
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Benim yaratacagım fighterrın ikinci yüksek statı chr ma olurdu heralde str 4. hatta 5. stat olurdu sıralamada o yüzden long sword ters olur bize gelmez yani :) en iyisi çift short olur şık olur :)
Antimodes the Wild
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

erethan wrote:str-dex desek hem ac hem two-weapon fighting hem weapon finesse böylece bi elinde short bi elinde long sword olan hem attack hem damage bonuslu leather armor'la takılan bi figter elde ederiz.
bence tam ranger oldu bu eleman :)
bu arada duelist son derece ilginç bir prestige calss.sword an fist'de bi düello bile var okuyun seveceksiniz.
Malagar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Malagar »

Bana kalırsa Bir fighter yaratcaksam ilk önce str ve dex derim ama tabi daha sonra cons gelir....Bence bir elinde long sword diğerindede short sword olması gerekir hem böylelikle daha hızlı ve daha güçlü olur..
Kelebek gibi uçamayıp,arı gibi sokamassam aslan gibi parçalayamassam tilki gibi kurnazlık yapamazsam işte o zaman......
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

bizim bi oyunda duelist vardı, ben holy liberator adlı, paladin bozması(cg align) gayet standart bi karakterdim, aynı lvlde aramızda 50 civarı HP farkı vardı ve att bonusum da 5 fazlaydı ki en yüksek stat charismadaydı, con 4. sıradaydı; dmg yi hiç söylemiyorum. duelist iyi güzel de maymunluk yapmak, atlamak zıplamak için. bi kere stryi başa koyuyorum artık ftr için (hem att hem dmg bonus diyorum kardeşler.) ikincisi bence condur. zaten bence fighterinizin combat karakterini belirliycek olan bu ikinci özelliktir. ben con yaparım, kale olurum, başkası dex yapar, hafif zırh giyer (neden hafif zırh giyme arzusu olduğunu da bilmiyorum bu arada), zıplar.
Olay şu: dex bize AC bonusu sağlıycak, tamam da zırh ile AC edinebilecekken niye condan kısıp hpsiz kalalım?

NOT: arkadaşlar, yukardaki yazı sadece hangi statı ne yaparsak ne avantajımız olur diye yazılmıştır. kesinlikle PPci diilim. Bu karakteri de şöyle geliştiriyim bakıyim nasıl oluyo ya da ben şöyle bi karakter oynıycam şeklindeki muhabbetler başım gözüm üstünedir. rp olsun bizim olsun :D
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Antimodes wrote:Benim yaratacagım fighterrın ikinci yüksek statı chr ma olurdu heralde str 4. hatta 5. stat olurdu sıralamada o yüzden long sword ters olur bize gelmez yani :) en iyisi çift short olur şık olur :)
İkinci stat chr olmazsa con olur yada 3. stat olur con önemli tabi yanlız dexten atak bonus alıyosam 1-2 dmg için str ye yyüksek stat vermezdim onu diyom ben. Bu arada burrocka sorum olcek yaw şimdi weap. finesse aldımgım silahta att mod dexten alıyom diye dmg mod alamıyom mu yasak mı yani yoksa bencede mantiken alamaman lazım o ayrı.
Antimodes the Wild
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

olmuyo antimodesçim öyle. zaten weapon finesse dmg.ye de bonus verse çok bomba bi feat olur. ama hem bu featin kullanılabildiği silahlarda çok büyük kısıt var hem de dex.ten dmg bonus alamıyosun. Hatta sırf o yüzden "bu feat rogue içindir, hem dex yüksek hem de sneak attack ile dmg handikapını da giderebilir" dediydim yukarda bi yerde
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Yok ben dexten demiyom strden diyom sonuçta weap finese le farklı sitil dövüşüyon ama vuruşu yaptıgın kolun gücü aynı o anlamda soruyom mesela

str 14
dex17

att +3 dmg +2 offhand dmg +1 gibi yani

ama dedimya mantıken farklı sitile geeçince zaten sen kolunun gücünü vuruşa yansıtmayı bırakırsın o yüzden dmg almaman gerekir.
Antimodes the Wild
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

armor dan gelen ac her zaman için daha kullanışsızdır..çünkü olay sadece silahlardan zarar görmemek deildir.. ağır zırh vücudu daha fazla sarar daha serttir...falan filan ama.... mesela bir touch büyünde ise tamamen etikisizdir...hatta olayuı kasmak gerekirse penaltı bile verebilir pc ye.... çünkü birisi sana dokunmak istiorsa ondan kaçmanın tek yolu reflexlerine güvenmektir... burda ağır zırh başa dert olur.... ayrıca bu koşmak... bir yerden bir yere sıçramak, bir duvardan aşağıya inmek gibi bazen hayati olan durumlarda da kendini gösterir....

combat anında olan bazı olaylar hp den tamamen bağımsızdır.. yani bi silahtan 1dmg yiyip zehirlenmekle full dmg yiyp zehirlenmek... eğer zehir ölümcülse aynı kapıya çıkar.....

rp ve tarz ın önemli olduğu durumlar dışında bence her zaman fighter için str den sonradex 2, con sa 3 dür....derim ben.... 8)

ama şunuda unutmamak gerekir 1 hp hayat kurtarır ...buda ayrı bi mevzu..... :D
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Post Reply