dragon wrote:
Benimde Emre Beye birkaç sorum olacaka. Gereklişeylerin bir prodüksiyon kısmı da oluduğunu söylemiş ve bunu biraz daha açarsa çok sevineceğim. ben Sandma'i hiç okumadım ve röportajdan sonra ilgimi çekti. ilk sayısından itibaren elde etme ve koleksiyon yapma imkanımız varmı.
bununların yanı sıra emre bey, oyunları bir kaç yıl oynadıktan sonra kendi dünyalarını yaratmış olduklarını söylemiş. bu dünya hakkında araştırmalarda yapmış sanırım ve dünyası hakkında bilgi verirse çok sevinirim. Son olarak sormak istediğim ise hala oyun oynuyorlar mı.
Dragon merhaba,
Ã?ncelikle geciken cevabımdan dolayı özür dilerim. Kısaca -şu saatte, uzun uzun cevaplamaya başlarsam, devrik cümlelerimle karşılaşabilirsiniz

-sorularına cevap vermeye çalışayım.
Ã?ncelikle Gerekli şeyler prodüksiyon kısmı konusunda, bu yönde henüz tam anlamıyla bir harekete geçmediğimizi, fakat animasyon konusunda bir iki küçük çalışmamız olduğunu söyleyebilirim. Asıl bu konuda bilgi sahibi kişilerden olmadığım için de sanırım yakın zamanda gerçekleşecek ya da uzun vadeli düşünülen çalışmalardan bahsetmemin yanlış olacağını düşünüyorum. Ama şunu eklemeliyim, bu prodüksiyon kolunun yaratılmasının en büyük nedeni, bizlerle hep birlikte olmuş olan, çeşitli yeteneklere sahip -konu itibarıyla, çizim, animasyon gibi konularda öncelikle- dostlarımızdı. Bunu değerlendirmek istedik, işte çalışmalar da bu şekilde gelişti. şimdi, söylemiş olduğum gibi durağan bir halde prodüksiyon çalışmalarımız, projeler üzerinde düşünülüp, denemeler yapılıyor...
Sandman konusunda: Sandman'in henüz iki cildi yayınlanmış durumda, 3. cildi ise çok ama çok yakında raflarda yer alacak. 1. cilt elimizde tükenmiş olmasına rağmen, halen bazı kitabevlerinde raflarda yerlerinde duruyor. 2. cildi bulmak ise şimdilik biraz daha kolay. -ancak tabi ki Sandman 1. cildin ikinci basımının da yolda olduğunu söylemeliyim-
Üçüncü sorunun cevabına gelince, ne yazık ki en son gerçek oyunumu 2.5 sene kadar evvel oynadım. En son oyunumu ise 3 sene evvel oynatmıştım

şimdi ise zaman darlığından oyunlardan öylesine uzak kaldım ki... (son beş senedir oluşmakta olan bu gediği bir nebze olsun gidermek için Ultima Online ve Star Wars Galaxies oynamaktayım, ancak her ikisinde de en son 4 hafta evvel bir saatliğine online olabildim...

)
Yarattığımız dünyaya gelince... çok ama çok sadeydi aslında başlangıçta, ama haritayı oynadıkça kendimiz yarattığımız için çok ama çok zevk alıyorduk. Ama doğrusunu söylemek gerekirse öyle pek de ahım şahım bir dünya sayılmazdı, bize aitti, bize yetiyordu yalnızca
Aranızda beni daha evvelden başka forumlardan Babel olarak tanıyanlarınız varsa, cümlelerimdek düşüklüklerin, çelişkilerin nedenini anlayacaklardır sanırım. Daha evvelden tanımayan herkese yaşatmış olabileceğim işkenceden dolayı özür dilerim... -ama inanın işimi bu şekilde yapmıyorum
Ayrıca herkese, gösterilen bu ilgide dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Eğer yayınlarımız ya da bize dair herhangi bir şey konusunda soruları olanlarınız varsa, mümkün olduğunca kısa bir zamanda cevap vermek için elimden geleni yapacağım... Bu arada sorulmuş fakat cevap alınamamış sorular varsa kusuruma bakmayın lütfen. Gözümden zaman zaman kaçabiliyor bazı sorular. (ve Norticus, yeşil deste konusunda cevap verememiştim, söyleyeyim, bence kesinlikle kırmızıya karşı çok zayıf kalıyor)
Biri beni susturmalı
Herkese teşekkürler, lütfen bizi sorularınızdan, eleştiri ve yorumlarınızdan yoksun bırakmayın...