Büyücü ve Zırh
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Biraz oyun dinamiklerindense role play olarak bakalım olaya...
Bir büyücü neden zırh giymez?
1- Zırh rahatsızdır. Alışkın olmayan bedenine hem rahatsızlık, hem de yük olur.
2- Zırh basittir. Büyü varken basit ve kesin olmayan, üstelik çok da eksiler barındıran bir araca bel bağlamak büyücüye göre deildir. İlkel bir korumaya karşılık çok zarar getirir...
3- Büyücü zırh içinde sanatını rahat icra edemez(veya hiç edemez).
Bu söylediklerim tabiki bütün büyücüleri bağlamaz. Militant mageler veya warlocklar bunlara istisnadır. Kafa yapısı olarak zırh giymeye uygun bir büyücü elbette zırh giyebilir(role play olarak). Ama onun dışında kılık deiştirmek haricinde bir büyücünün zırh giymesi bence doğru deildir...
Birde "güçlenene kadar" mevzusu var tabi... Büyücü büyüsünü kullanmadan güçlenemez. Veya büyüsüne güvenip inanmadan. Ama aynı zamanda bir büyücünün tek silahı büyüsü de deildir. En önemli silahı zekasıdır büyücünün. Onun için belaya karşı zırh kullanmaktansa zekasını kullanmayı tercih eder büyücü... Zaten ciddi bir tehlikeye karşı o ilkel zırhların bir yararı da olmayacaktır.Ayrıca "güçlü" deilse hep yanında güçsüzlüğünü kapatacak birini bulundurur büyücüler.
Bir büyücü neden zırh giymez?
1- Zırh rahatsızdır. Alışkın olmayan bedenine hem rahatsızlık, hem de yük olur.
2- Zırh basittir. Büyü varken basit ve kesin olmayan, üstelik çok da eksiler barındıran bir araca bel bağlamak büyücüye göre deildir. İlkel bir korumaya karşılık çok zarar getirir...
3- Büyücü zırh içinde sanatını rahat icra edemez(veya hiç edemez).
Bu söylediklerim tabiki bütün büyücüleri bağlamaz. Militant mageler veya warlocklar bunlara istisnadır. Kafa yapısı olarak zırh giymeye uygun bir büyücü elbette zırh giyebilir(role play olarak). Ama onun dışında kılık deiştirmek haricinde bir büyücünün zırh giymesi bence doğru deildir...
Birde "güçlenene kadar" mevzusu var tabi... Büyücü büyüsünü kullanmadan güçlenemez. Veya büyüsüne güvenip inanmadan. Ama aynı zamanda bir büyücünün tek silahı büyüsü de deildir. En önemli silahı zekasıdır büyücünün. Onun için belaya karşı zırh kullanmaktansa zekasını kullanmayı tercih eder büyücü... Zaten ciddi bir tehlikeye karşı o ilkel zırhların bir yararı da olmayacaktır.Ayrıca "güçlü" deilse hep yanında güçsüzlüğünü kapatacak birini bulundurur büyücüler.
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Büyücünün büyüsünü geliştirmesi için büyü kullanması gerekir ama aynı zamanda labaratuarında araştırma yapmasıda gerekir. Ancak bizim büyücüler macera peşinde koşup dururlar. Bu sebeple fazladan bir korumaya neden hayır desinler. Arada 5 tane fighter olsada büyücüye giden bir oku durduramazlar.
Zırhların rahatsızlığıngan bahsediyorsunuz ama cübbelerin rahatsızlığı vücudu saran bir deri zırhdan daha fazladır. Büyücülerin zırh giymeme olayı sadece dengeyi bozmaması için kurallara koyulmuştur kanımca. Rahatsızlık ve ağırlık olayı ise bahanesidir.
Karşında iki savaşçı var ve biri senin üstüne doğru atılmış diğer zayıf olan ise sadece sana bakıyor. Hangisi ile ilgilenirsiniz.
Yüksek seviye büyücülere gelince onlarda zahmet etsinlerde o seviyeye gelinceye kadar üstlerinde olduğunu hissetmeyecekleri bir zırh yapsınlar. (Research büyü ile büyülenmiş.)
Son olarak dispel magic diye bir büyünün duyumunu aldım! yapınca büyücünün üstündeki tüm büyüler yok oluyormuş ve büyücü citizen muamelesi görüyormuş! (Fire ball atan citizen muamelesi)
Zırhların rahatsızlığıngan bahsediyorsunuz ama cübbelerin rahatsızlığı vücudu saran bir deri zırhdan daha fazladır. Büyücülerin zırh giymeme olayı sadece dengeyi bozmaması için kurallara koyulmuştur kanımca. Rahatsızlık ve ağırlık olayı ise bahanesidir.
Karşında iki savaşçı var ve biri senin üstüne doğru atılmış diğer zayıf olan ise sadece sana bakıyor. Hangisi ile ilgilenirsiniz.
Yüksek seviye büyücülere gelince onlarda zahmet etsinlerde o seviyeye gelinceye kadar üstlerinde olduğunu hissetmeyecekleri bir zırh yapsınlar. (Research büyü ile büyülenmiş.)
Son olarak dispel magic diye bir büyünün duyumunu aldım! yapınca büyücünün üstündeki tüm büyüler yok oluyormuş ve büyücü citizen muamelesi görüyormuş! (Fire ball atan citizen muamelesi)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Büyülü eşyalar asla dispel büyüsünden etkilenmezler dispel bir eşyanın ve herhangibi şeyin, bölgenin üstündeki büyüleri etkileyebilir büyülü eşyalrın büyüleri içindedir üstünde degil.
Büyücüler zırh giymeye başladıkları gün kadınlarda bıyık bırakmaya başlayabilirler
olmaz yani ters kaçar rahatsız eder büyücüyü. Ayrıca zırh kulanmakta silah kulanmaya benzer ögrenilir büyücüler nasıl çogu silahı kullanamıyosa zırhta kulanamıyolar çünkü bilmiyolar kulanmayı.
Büyücüler zırh giymeye başladıkları gün kadınlarda bıyık bırakmaya başlayabilirler
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
ivellius'un söylediklerine katılmakla birlikte dispel magic ile ilgili muhabbete de kayıtsız kalamadım. Bildiğim kadarıyla dispel magic, büyülü eşyaları -ve dahi sırt çantanızdaki büyülü iksirleri- etkileyebilecek bir büyüdür. bu etkiye karşı her büyülü nesne saveini atar bildiğim kadarıynan -her ne kadar erethan bize attırmamış olsa da balorun karşısında
-. yanlış mı biliyorum?
War, war never changes...
şahsen senin adına üzüldüm. bence başkalarını böyle küçümsememelisin. bazen kendine ve zekana güvenmek en büyük aptllıktır. ve aptalların sonunun ne olduğunu da herkes bilir. tabi zırh giyi giymemek san akalmış şahsen ben giymem ama giyebilecek kadar sağ duyuya sahip çömezleri de küçümsemem. büyücü sanatını yüceltmek için yaşamalıdır ve bunun için ne gerekiyosa yapmalıdır. yanı kısacası karizma hiç bir şeydir, kudret her şey.
bu arada uzun süredir siteden uzxaktım. tüm yeni gelen arkadaşlara hoş geldiniz diyorum ve eski müdavimlere de selamlar.
bu arada uzun süredir siteden uzxaktım. tüm yeni gelen arkadaşlara hoş geldiniz diyorum ve eski müdavimlere de selamlar.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
-
soulforged
- Kullanıcı

Dispel Magic
Dispel magic konusunda bir iki ara bilgi;
dispel magic in 3 türü vardır;
1)targeted dispel: bir nesne, kişi, yaratıkta aktif olan büyülere karşı yapılır. caster check atılır falan (11+spell's caster lvl vs d20+1/caster lvl (max +10) ) ... kişi ve yaratıklardaki büyüler biter(save tutarsa) ama her büyüye ayrı save atılır. yani birinin üstündeki haste, mage armor, stoneskin büyüleri için 3 ayrı check gerekir.ancak büyülü nesneler için o nesneye o büyüyü yapanın leveline göre check atılır yani 13. lvl bir kişinin yaptığı ench. ile 30. lvl birinin yaptığı arasında oldukça fark vardır. eğer dc geçilirse nesnenin tüm büyülü özellikleri 1d4 round kullanılamaz, sonra item eski haline döner. ancak artifact ler ve demigod ve üzeri bu büyüyle etkilenemez.
2) area spell: alandaki her büyü için ayrı check atılır ama nesneler bu tür dispel den etkilenmez.
3)counterspell: aynen karşıt büyü gibi iş görür, yeterki dispel check tutsun.
(Eğer bir büyülü nesne yok edilmek istenirse 9. lvl abjuration büyüsü 'mordenkainen's disjunction" kullanılmalıdır bence. 30 ayak yarıçapında bir alanda etkilidir. alandaki tüm nesneler kendi ya da sahiplerinin bonuslarını alarak will save atarlar, tutturamayanlar normal itemlere dönüşür. %1/lvl olasılıkla antimagic field i ya da bir artifact i yok edebilirsin. ancak eğer bir artifact i yok edersen dc 25 e karşı will save atarsın ki tutturamazsan büyü yapma yeteneğini kaybedersin sadece ilahi bir müdahale bu durumdan kurtarabilir. ayrıca bir artifact i yok etmek %95 olasılıkla bu artifactte gözü olan ya da ilgilenen okkalı şahsiyetlerin dikkatini çeker)
dispel magic in 3 türü vardır;
1)targeted dispel: bir nesne, kişi, yaratıkta aktif olan büyülere karşı yapılır. caster check atılır falan (11+spell's caster lvl vs d20+1/caster lvl (max +10) ) ... kişi ve yaratıklardaki büyüler biter(save tutarsa) ama her büyüye ayrı save atılır. yani birinin üstündeki haste, mage armor, stoneskin büyüleri için 3 ayrı check gerekir.ancak büyülü nesneler için o nesneye o büyüyü yapanın leveline göre check atılır yani 13. lvl bir kişinin yaptığı ench. ile 30. lvl birinin yaptığı arasında oldukça fark vardır. eğer dc geçilirse nesnenin tüm büyülü özellikleri 1d4 round kullanılamaz, sonra item eski haline döner. ancak artifact ler ve demigod ve üzeri bu büyüyle etkilenemez.
2) area spell: alandaki her büyü için ayrı check atılır ama nesneler bu tür dispel den etkilenmez.
3)counterspell: aynen karşıt büyü gibi iş görür, yeterki dispel check tutsun.
(Eğer bir büyülü nesne yok edilmek istenirse 9. lvl abjuration büyüsü 'mordenkainen's disjunction" kullanılmalıdır bence. 30 ayak yarıçapında bir alanda etkilidir. alandaki tüm nesneler kendi ya da sahiplerinin bonuslarını alarak will save atarlar, tutturamayanlar normal itemlere dönüşür. %1/lvl olasılıkla antimagic field i ya da bir artifact i yok edebilirsin. ancak eğer bir artifact i yok edersen dc 25 e karşı will save atarsın ki tutturamazsan büyü yapma yeteneğini kaybedersin sadece ilahi bir müdahale bu durumdan kurtarabilir. ayrıca bir artifact i yok etmek %95 olasılıkla bu artifactte gözü olan ya da ilgilenen okkalı şahsiyetlerin dikkatini çeker)
All our power lies in both mind and body;
we employ the mind to rule,
the body rather to serve;
the one we have in common with the Gods,
the other with the brutes.
we employ the mind to rule,
the body rather to serve;
the one we have in common with the Gods,
the other with the brutes.
-
Bunises
- Site Yazarı

Zırh...Bir büyücü için daima itici gelmesi herkesin söylediği gibi rahatsızlığından ileri gelmesidir. Bunu şu örneğe benzetebiliriz "diyelim ki çok iyi ve titiz bir ressamsıznız. Zırh diyede bir çocuğunuz var ve siz ne zaman resim (büyü) yapmay başlasanız sizin yanına gelip kazağınızdan sündürüyor. Dolayısıyla siz sürekli rahatsızlık seviyesinde deliriyorsunuz. Çalışmanız eninde sonunda mahvoluyor. Sizde neye kızacağınızı bilemeden ortada kalıyorsunuz.Emek değer verdiğiniz mesleğiniz zedeleniyor ve en baştan bir tabaka vs.. araçları hazırlayarak baştan başlıyorsunuz;tabi hemen sağ taraf biraz arkada duran çocuğunuzdan gözünüzü alamıyorsunuz. Tam bu noktada işinizden beziyorsunuz;çünkü ne resme nede çocuğa konsantre olabiliyorsunuz. Buda verimsiz bir çalışma içinde mutsuz bir ilişki sağlıyor çocuk ve sahibi ressam arasında. Bunumu istersiniz yoksa çocuğu teyzesine veya dışarı gönderip çalışmayı mı?
)
Batle magelerin ise biraz daha uslu çocukları (deri zırh) vardır. Yaramazlık yaptıklarında çalarlar ağızının üstüne iki şamar...çocuk muma döner.
Espirili bir şekilde anlatmayı denedim zırh olayını.Umarım arkadaşlarımın ve benim dediklerimin ışığında bir sona ulaşabiliriz.
Batle magelerin ise biraz daha uslu çocukları (deri zırh) vardır. Yaramazlık yaptıklarında çalarlar ağızının üstüne iki şamar...çocuk muma döner.
Espirili bir şekilde anlatmayı denedim zırh olayını.Umarım arkadaşlarımın ve benim dediklerimin ışığında bir sona ulaşabiliriz.
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>