Rol yapma oyunlarımız için GENEL yorumlar, fikirler
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Forumda insiyatif genelde oyuncularda olduğundan belirlememiştikAegron Linwelin wrote:Dwaxer 2d6 sistemi için insiyatif zarı olayını yapmışmıydın? Yapmadıysan 2d6+Ã?eviklik olarak belirlenebilir.
Evet, masaüstünde 2d6+Ã?eviklik insiyatif için uygun olabilir
Hatta her tipe uygun ortak bir "Ekstra Özellik" olarak
Atik: Dikkat bonusunu da insiyatif zarına ekler! (İnsiyatif: 2d6+Ã?eviklik+Dikkat)
uygulaması da yapılabilir masaüstünde.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Bazı durumlarda atılması gerekebilir yine de site üzerinde bencedwaxer wrote:Forumda insiyatif genelde oyuncularda olduğundan belirlememiştikAegron Linwelin wrote:Dwaxer 2d6 sistemi için insiyatif zarı olayını yapmışmıydın? Yapmadıysan 2d6+Ã?eviklik olarak belirlenebilir.
Evet, masaüstünde 2d6+Ã?eviklik insiyatif için uygun olabilir
Hatta her tipe uygun ortak bir "Ekstra Özellik" olarak
Atik: Dikkat bonusunu da insiyatif zarına ekler! (İnsiyatif: 2d6+Ã?eviklik+Dikkat)
uygulaması da yapılabilir masaüstünde.
.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!

ya her seferinde bir kaç yıl öncesinde edmond'un frp kursunda öğrendiklerimi öğrenmiş miyim diye görmek, denemek ben de frpnin birer gerçek parçası olmak, onun en azında f'sini öğrendim demek istiyorum. ama daha karakter yaratma süreci beni korkutuyor, bir sürü teknik terim (zırva diyecektim az daha, günah günah diyerek daha profesyonelce yazıma devam etmekte direndim) ve hata potansiyeli var orada. orayı bir atlatsam belki frpnin asıl kısımlarında eğlenecem, ama cidden karakter bölümü bana zırvalık geliyor, aaa sonunda patlıcan elimde çıkartıcam dilimin altındaki golf topunu. ne bu ya, hep beni yıldıran şey o karakter kağıdı oldu, yahu karakterimin ben daha gücünü, karizmasını frpnin matematiksel değerlerine göre kafamda hesaplayamıyorsam demek ki bu iş bana yaş...
bu yüzden sizden rica ediyorum, bu eksikliği giderin, burası madem frpworld, yeniden eskiden yapılmışsa beni alakadar etmez, birileri alsın eline sazı, akortunu düzelterek en başından frpyi anlatmaya başlasın. eh bunu yapmayı gereksiz buluyorsanız, ben yine sizin oyunlarında yer almam, eskisi gibi olur yine her şey.
karakter kağıdında geçen teknik terimleri ne amaçla kullanıldığıyla birlikte bir karakter kağıdı hakkında her şey bölümü olmalı, bu kadar kişi frp ile ilgili bir şeyler biliyorsa bilgilerini paylaşmalı da. ben artık peşinizden nal toplamak istemiyorum. hatta dilekçe bile sunmayı düşünüyorum, birisi çıksın ve hocalığını göstersin.
bu yüzden sizden rica ediyorum, bu eksikliği giderin, burası madem frpworld, yeniden eskiden yapılmışsa beni alakadar etmez, birileri alsın eline sazı, akortunu düzelterek en başından frpyi anlatmaya başlasın. eh bunu yapmayı gereksiz buluyorsanız, ben yine sizin oyunlarında yer almam, eskisi gibi olur yine her şey.
karakter kağıdında geçen teknik terimleri ne amaçla kullanıldığıyla birlikte bir karakter kağıdı hakkında her şey bölümü olmalı, bu kadar kişi frp ile ilgili bir şeyler biliyorsa bilgilerini paylaşmalı da. ben artık peşinizden nal toplamak istemiyorum. hatta dilekçe bile sunmayı düşünüyorum, birisi çıksın ve hocalığını göstersin.
catboy wrote:ya her seferinde bir kaç yıl öncesinde edmond'un frp kursunda öğrendiklerimi öğrenmiş miyim diye görmek, denemek ben de frpnin birer gerçek parçası olmak, onun en azında f'sini öğrendim demek istiyorum. ama daha karakter yaratma süreci beni korkutuyor, bir sürü teknik terim (zırva diyecektim az daha, günah günah diyerek daha profesyonelce yazıma devam etmekte direndim) ve hata potansiyeli var orada. orayı bir atlatsam belki frpnin asıl kısımlarında eğlenecem, ama cidden karakter bölümü bana zırvalık geliyor, aaa sonunda patlıcan elimde çıkartıcam dilimin altındaki golf topunu. ne bu ya, hep beni yıldıran şey o karakter kağıdı oldu, yahu karakterimin ben daha gücünü, karizmasını frpnin matematiksel değerlerine göre kafamda hesaplayamıyorsam demek ki bu iş bana yaş...
Edmond FRP kursu mu vermiş!
şimdi şaka bir yana FRP ile ilgilenen ve seven kişilerin tiyatro ile Strateji arasındaki çizgide nerde durdukları, seçmeleri gereken oyun sistemi ve oyun grubu açısından biraz önem teşkil eder. Bazı oyuncu vardır (özellikle kızlar) oyunun teknik detayları, sayısal değerler, karakterin atak defans kabiliyeti vesaireyi hiç önemsemez, onun yerine hikayenin atmosferi, yaşattığı duygular, karakterinin kişiliği ve nasıl göründüğü vesaire ile ilgilenir. Savaş sahnelerinden çok, bol bol diyalog, rol yapma, flört, entrika sever. Bazı oyuncular da vardır ki tehlikeli maceralar ve savaşlardan çok zevk alır ve büyük ihtimalle karakterini mümkün olan en güçlü hale getirmeyi saplantı haline getirir. (o yüzden karakter kağıdı hazırlamayı çok iyi bilirler ve sistemin açıklarından yararlanmayı da bilirler) Ã?oğu oyuncu da bu iki uç yaklaşımın ortalarında bir yerdedir.
Catboy sana gelirsek: karakter kağıdı hazırlamak sana eziyet geliyorsa, yukarda anlattığım birinci tip oyunculuğa daha yakınsın. Ã?ncelikle hangi tip bir oyunda oynamak istediğine karar vermen gerekir. D&D 3,5-4 sistemleri karakter kağıdı hazırlamak açısından sana ağır gelebilir. Oynasan bile Fighter"dan başka class seçmesen iyi olur. "DC Adventures" süper kahraman oyunu aslında tam senlik, karakter hazırlamak istemiyorsan bir "ArchType" seçebilirsin, yani hazır karakter kağıdı gibi.
Aslında sen önce hangi konseptte oynamak istediğine karar verirsen, sana yardımcı olmaya çalışırız. Ancak benim tecrübeme göre önce birlikte oynayacağın grubu bulman ve oynadıkları konsepti öğrenmen daha akıllıca olur, çünkü FRP sistem çeşitleri oldukça fazla, oyun oynamayacağın bir sistemin kurallarını öğrenmek, ancak meraklısının yapacağı bir şey.
Not: Bizim sitedeki oyunlarda yer almak için karakter kağıdı hazırlamak sorun olmaz; sen oynamak istedikten sonra yardımcı olur, hatta biz (bütün bilenler adına konuşuyorum
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Frp yi baştan tanıtmak bana da akıllıca geldi ve bu iş için dwaxer biçilmiş kaftan sanki(abi hiç küfür etme şimdi bana en tecrübelimiz sensin) 
Dwaxer'in de dediği gibi önce oynamak istediğin konsepti belirlemelisin. Benim tavsiyem ilk olarak D&D'den başlaman yada DC adventures de hoş.
Ã?ğrenmek için ise istersen seni Huldor Zamanı adlı oyunuma katabilirim. 2d6 sistemi tamamen türkçe ve master seviyeye ulaşman max. 1-2 saat
O kadar sürmez bile
Dwaxer'in de dediği gibi önce oynamak istediğin konsepti belirlemelisin. Benim tavsiyem ilk olarak D&D'den başlaman yada DC adventures de hoş.
Ã?ğrenmek için ise istersen seni Huldor Zamanı adlı oyunuma katabilirim. 2d6 sistemi tamamen türkçe ve master seviyeye ulaşman max. 1-2 saat
Thanks Mario but The princess is in another castle!!

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Fmc'nin ev taşıma gibi durumları varmış, internete ulaşımı da kısıtlı şimdilik. Sen turu döndürmek için onu bekleme hiç (ama bari default saldırı filan yapmış olsun, boş geçmesin bazı DM'lerin yaptığı gibiAegron Linwelin wrote:Fmc'nin durumu ile ilgili bilgisi olan var mı? Yoksa turu döndüreceğim. İşin PP kısmını biraz geçeyim diyorum hani
.
Ya bu FRP'ye yeni girenler için bu sitede aslında bölük pörçük etrafa dağılmış vaziyette koca bir külliyat var.
Ã?rnek mesela:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6737
Ben de Cthulhu için çok detaylı bir şekilde karakter yaratma aşamasına kadar anlatmıştım...
Bu arada Catboy, FRP oynamadan öğrenilmez. Ya da oynayarak 1 saatte öğreneceğin şeyi okuyarak 10 günde öğrenemezsin. O yüzden bir ucundan başla.
Bu arada Dwaxer resmen sana kız demiş yaw
Ama demiş yani... Birinci tip oyuncu demiş sana.
şaka yapıyorum tabi... Dimesem çatlardım.
Ã?rnek mesela:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6737
Ben de Cthulhu için çok detaylı bir şekilde karakter yaratma aşamasına kadar anlatmıştım...
Bu arada Catboy, FRP oynamadan öğrenilmez. Ya da oynayarak 1 saatte öğreneceğin şeyi okuyarak 10 günde öğrenemezsin. O yüzden bir ucundan başla.
Bu arada Dwaxer resmen sana kız demiş yaw
Ama demiş yani... Birinci tip oyuncu demiş sana.
şaka yapıyorum tabi... Dimesem çatlardım.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
.
Evet yahu aslında böyle başlıkları sabitlesek mesela Bilgi Bankası kısmında, yeni başlayanlar ya da yeni sistemleri öğrenmek için faydalaı olacağına inanıyorum. Mesela zamanında D&D 4th Ed. tercüme ettiğimiz bir bölüm var; bence yeni başlayan o başlıktan çok şey öğrenebilir, ama bu tip başlıklar zamanla aşağıya düşüp kaybolup gidiyor.
.
Evet yahu aslında böyle başlıkları sabitlesek mesela Bilgi Bankası kısmında, yeni başlayanlar ya da yeni sistemleri öğrenmek için faydalaı olacağına inanıyorum. Mesela zamanında D&D 4th Ed. tercüme ettiğimiz bir bölüm var; bence yeni başlayan o başlıktan çok şey öğrenebilir, ama bu tip başlıklar zamanla aşağıya düşüp kaybolup gidiyor.
.
Bogus wrote:Bu arada Dwaxer resmen sana kız demiş yaw![]()
Ama demiş yani... Birinci tip oyuncu demiş sana.![]()
.
Edit: Pardon, üstelik %14 de "saf" tiyatro seçeneğini işaretlemiş! (işte bunlar kesin kız! Illyra, WizardQuantum, vsdwaxer wrote:Bogus wrote:Bu arada Dwaxer resmen sana kız demiş yaw![]()
Ama demiş yani... Birinci tip oyuncu demiş sana.![]()
Yok yahu; dediğim, kızlar birinci tip oyuncudur, yani tiyatroyu combattan önde tutanlar. Bu başlıkta bir anket var dikkat ederseniz, şu an itibariyle katılanların %52'si birinci tip oyuncu, yani hepsi de kız değil ya bunların!
![]()
.
.