Fantastik Kurgu okumanın yaş sınırı var mı

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gandalfoftheday »

1. Belgariad serinin en iyisiydi bence de. Sistem oldukça detaylıydı. Daha sonraki kitaplarda (ilk kitabı referans alırsak) çok frazla çelişki vardı.

2. Ben ve yaşıtlarım, hatta bizim tanışmamızı sağlayan abilerimiz halen oynuyor. 40larında evli çiftler bile var. Umarım hayal gücümü, yaratıcılığımı ve içimdeki çocuğu hiç kaybetmem ve frp'den zevk almaya devam ederim.

RP'nin son kalesi yıkılmayacak!!! :P
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

Fantastik kurgu kitaplar okumaya başladığımda işte bu dedim benim bir kitapta yaşamak istediğim duygu. Sonra Frp ve rpg ler geldi ardından hayal dünyamın gerçek hayatta da paylaşılabilir ve yaşanabilir olduğunu gördüm. Fantastik dünyayla tanıştığımda 17 yaşındaydım şu an 24 yaşındayım, hayal dünyamı paylaşabileceğimi ve genişletebileceğimi öğrendiğim andan itibaren kendimi daha üretken ve özgür hissediyorum. Keşke düşüncelerimin daha saf olduğu ve algımın şekillenmeye başladığı 6-7 'li yaşlarımdan itibaren bu dünyayla tanışmış olabilseydim diye düşünüyorum. Ã?ünkü o zaman en azından kafama sokulmuş olan gereksiz tabuları ve "sen artık büyük bir insansın olgun davranmalısın olgunluk" saçmalıklarını yıkmaya çalışmak zorunda kalmazdım.
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

gandalfoftheday wrote: RP'nin son kalesi yıkılmayacak!!! :P
gandalfım sen kendini üzme ne sen sıkılırsın frpden nede RP nin son kalesi yıkılır çünkü RP nin daha ilk kalesi sapasalam ayakta duvarlarda eksilen taşlarvar sadece onlarıda işte biz doldurmaya çalışıyoruz sen kafana takma :twisted:
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

FRP okurken "AKIL YAş SINIRI" vardır...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

corax sana bazen katılmamak elde deil....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Sorma bazen ben bile şaşırıyorum :P
Bu konuda konuşmadan önce sizin de yorumlarınızı bekliyorum...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

raistlin sen tamamen haklısın yani bazen belli bir yaşı aşmış insan vardır gerçekle fantastik dünyayı birbirindern ayıramaz bazense çoğu yerde olgunluk olarak algılanan yaşsınırını aşamamış çocuklar herşeyin farkında olup fantastik dünyanın zevkini çıkartabilir bu olay yaştan çok kişinin kendi düşüncelerine ve saplantılarına bağlıdır burda saplantıdan kastım gerçekte yapamadığı şeyleri yapmanın verdiği ve o kişiye göre yeterince yüksek olan haz duygusudur ki bu bazen fazla yüksek olup insanların kendilerine hakim olamayıp bıçak ve çeşitli silah sayılabilecek aletlerle başkalarını isteyerek ya da istemeden yaralaması derecesine kadar yükselmiştir bunun örnekleride geçmiş tarihimizde yaşanmıştır ama insanlar sınırı bildikleri zaman tamamen zevk alınarak kitaplar okunabilir ve oyunlar oynanabilir bununda yaştan çok kişinin kendi benliği berirler

lütfen yanlışsam düzeltin
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Hayallerin sınırı yoktur... :)
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

abi bravonediyim sana ben burda kendimi parçaladım ne yazıcam diye sen olayı saniyede bitirdin abi helal ne diyim yani helal olsun sana
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

Kendine ve çevresine zarar verme eğiliminde olan birinin sadece fantastik kurgu okuyarak ya da FRP oynayarak bunu ortaya çıkardığını söyleyemeyiz. Bu kişi herhangi bir grubun içli parçasını dinleyerek de intahar edebilir, televizyondaki bir filmden etkilenerek de. Fantastik dünyaya dalmış ve nimetlerinden yararlanan yüzbinlerce insanın arasından bir kaç tane kendini bilmezin bu tip saçmalıklar yapması kaçınılmaz. Medya bu olayları malzeme yaparak zaten hepimize fazlasıyla zarar veriyor. Tanıdığım pek çok insan 3-4 sene önce başımızdan geçen şu satanizm saçmalığından dolayı hala ailelerinde gizli oyun oynuyor ya da kitap okuyor. Bunun bizler arasında konu edilmesi çok gereksiz. Bütün bu kösteklemeler karşısında en azından bizim birbirimize destek vermemiz gerektiğine inanıyorum.
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

Keşke düşüncelerimin daha saf olduğu ve algımın şekillenmeye başladığı 6-7 'li yaşlarımdan itibaren bu dünyayla tanışmış olabilseydim diye düşünüyorum
bence fantezi kitapları ve frp liseden başlanarak okunmalı veya oynanmalı... daha önce bir insanın bunca şeyi anlayıp da yaşamını normal sürdürebilmesi çok zor diye düşünüyorum. çok erken başlayan biri bence gerçekten çok hayal dünyasında yaşar.... ben lise ikinci sınıfta başladım ve 'keşke daha önce başlasaydım ' demiyorum... daha erken başlamak sağlıklı değil bence...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Tufan
Kullanıcı
Kullanıcı

Tanrı bizlere uzun ömür versin...

Post by Tufan »

Vallahi çizgiromanları da fantastik roman sınfına katarsak,ben yadi,sekiz yaşımdan beri bu işin içindeyim.Zaten sokaklarda,bostanlarda oynadığımız o oyunlar;askercilik,savaşçıcılık(!),satıcılık(vallaha oynuyorduk,tezgah felan açıp,yerden bulduğumuz çerçöpü satar gibi yapardık;ama genelde sonu CURCUNACILIKLA biterdi... :-P :-P

FRP'yi oyun olarak ilkin 5-6 sene önce oynadım.Kitaplara girişim ilk Hobbitle olmuştu.Bilimkurgu'ya ise yanlış hatırlamıyorsam 10-12 yaşımda başlamıştım.Jule VERNE'nin tüm esrleri,H.g Wells babanın insanı alemden aleme savuran eserleri,Emil Petaja'nın Alfa Cellatları,Leigh Brackett'ın Uzayda üyük sıçrayışı benim için birer mucizeydi ve halen de öyledir.

Bitiriken şunu söylemek isterim,insan ister edbiyatta,ister müzikte olsun Düş Dünyasını ve yaratıcılığı zorlayan DÃ?şSEL SANAT ürünleri kesinlikle peşinibırakmaz;Ã?Ã?NKÃ? BİZİM GERÃ?EK DEDİğİMİZ DE, ZAMANINDA BAşKALARININ DÃ?şLERİNİN YAşAMA YANSITILMIş HALİDİR...
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Kendisiyle beraber insanlığÄÂ
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

ya ben ilk okuldayken önce, bilmiyorum okuyanınız var mı, Dört Kafadarlar takımı
diye bi seri okuyodum, almanyada geçmesine rağmen şu an gayet fantastik bulunabilecek kitaplardı
frp ye orta iki de başladım, halimden de memnunum
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

valla çizgiromanlar sayılırsa 9 yaşımdan beri buradayım :D hani şu asterixler falan vardırya onların koleksyonunu yapardım ozaman 1.500.000 falandı ozamanlar :) neyse bey frpye oyun olarak daha yeni başladım fakat kitaplarını hep okurdum bende halimden memnunum valla
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

şöyle bir düşündüm de; eğer o kategoriye dahil etmek istersek -ki ben istiyorum- benim okuduğum ilk fantastik kitap; 'Küçük Prens'dir.. Hayatım boyunca okuduğum en güzel kitaplardan biri. Hala sıkılmadan okurum.
Kral cesurdu ve öfkesiyle kudretli,
Gümüştendi parıldayan miğferi.
Ringil'di kadim kılıcının adı,
Kristallerle donanmıştı mavi kalkanı.
Post Reply