Ölüler Kulübü (2d6-beta oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

"Neden büyücülük yani?" Sonra, göz ucuyla bakarken kaybolmaya başlar.
"Diğer büyücüler güçden tatmin olup kendinden geçerken, sen neden ukala değilsin?"
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Zombie Zack zorlukla tek gözünü açar.
"Oh bee gitti mendebur! Ben de ölü taklidi yapıyordum gitsin diye. Golem saldırınca ölü taklidi yap gider diye okumuştum. Bir de köpek saldırınca yere çökeceksin."
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Mark wrote:"Ã?ncelikle beni affetmeni sonra da, sonsuza kadar arkadaşım olmanı diliyorum. He he he!" Ejderha'nın boynunun çevresinde dolaşır. "Çok soru sorduğun için, biraz tedbirli davrandım da, diğer arkadaşlarım kulenin dışında bekliyorlar." Pullarına dokunmaya çalışır. "Peki Zubin, hayat hikayeni anlatır mısın, bana?"

"Ya demek tedbirli davrandın, ama biraz yardımla Golemi parçalayıp göz mücevherlerini alabilirdik. Gerçi senin gibi bir ruh ve namevtler için para, servet bir anlam ifade etmeyebilir tabii ama kazanacağın tecrübenin bir kısmı da uçtu gitti. Neyse arkadaşlarını da çağır bari, ben size hayat hikayemi anlatırken siz de namevt başınıza buralarda ne aradığınız anlatın isterseniz," dedi Zubin.
Mark wrote:"Neden büyücülük yani?" Sonra, göz ucuyla bakarken kaybolmaya başlar.
"Diğer büyücüler güçden tatmin olup kendinden geçerken, sen neden ukala değilsin?"

"Ben de ukalayım, ama daha yeni tutsaklıktan kurtulduğum için formumu yakalayamadım henüz. Güç, tabii ki güç ve bilgi açlığı biz büyücülerin dinmek bilmez motivasyonudur. Bu his anlatılmaz, ancak yaşanır."

Zubin kölesi namevt Toksilius"un kafasından (o hengamede bir türlü düşmemiş) tacı çekerek alır ve kendi kafasına takar. Büyülü taç ejderin kafasına otururken hafif kımıldamıştır sanki. Zubin keyifle gülümser, "ah Toksilius, halbuki zamanında bu tacı bana satmış olsaydın belki de bu duruma hiç düşmezdin, hahaha!" Köle namevt ise ejdere bir şey anlamamış gibi bakmaktadır.

devrimk wrote:Zombie Zack zorlukla tek gözünü açar.
"Oh bee gitti mendebur! Ben de ölü taklidi yapıyordum gitsin diye. Golem saldırınca ölü taklidi yap gider diye okumuştum. Bir de köpek saldırınca yere çökeceksin."

"Ahahaha! Okumuş ha?!.. Sen herhalde gördüğüm kendi beynini yememiş tek zombi olmalısın!" diye güler Zubin. "Ã?enen sağlam gibi ama vücudunun kalan kısmı çok kötü görünüyor, sanki ölmüş ölmüş dirilmiş gibi bir halin var, hahaha!.."

.
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

"Hay senin Golem gibi..." diye feryat etti kemiketor. Kapıyı açmaya çalışırken bir anda üzerinden geçen Golem canını yakmıştı anlaşılan. "Koşuuuun! Kapı açıldı! Kara göründü!" diyerek içeri dalar. Elinde tırmığı içeriye bir göz gezdirir ve yaşayan(!) arkadaşlarını görünce sevinçle boyunlarına sarıldı. Ama hayalete sarılamayarak yere düştü. Kalktığında ejderha dikkatini çekti.
"Beyler bu kim? Merhabalar ben Lich Kemiketor."
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hortlak içeri girerken bir çeşit buruklukla girdi çünkü içeride et olmadığını biliyordu.

Ejderhayı gördü ve içinden "yanılmışım, kuş eti varmış, ama sıcaktır, hiç bulaşmayayım korktuğumdan değil de tadı da güzel değildir şimdi." diye geçirdi.

"Tebrikler beyler cesetleriniz hâlâ tek parça. Ehem, senin de ruhun Olasel."
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Bütün grup ve kulenin yeni sahibi Zubin tanıştınız, muhabbet ettiniz geceye kadar. Bu arada bu Zubin'in çok güçlü bir büyücü olduğunu da az çok anladınız. Tutsaklığı bittiğinden beri gittikçe daha da güçlendi; eşyaları filan havalarda oynatıyor, hem de birkaçını birden vs.

Zack bu arada Kemiketör arkadaşın sana negatif enerji büyüleri yaparak seni iyileştirir.
Kuleyi dolaşırken bir kavanozun içinde bir sıvıda yüzen taze görünümlü bir beyin buldun. Zubin iştahla baktığını görünce, "istersen senin olabilir ama ne olduğunu bilmiyorum, yan etkilerinden sorumlu değilim!" der.

Gece olmak üzereyken sizi inceleyen Zubin, "böyle ilginç bir maceracı grubu ilk defa görüyorum, amacınız nedir, Sisli Vadi gibi size uygun yerler varken buralarda dolaşırsınız?" diye sorar.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

"Liliyi biliyon mu? Huysuz bir lichtir. Onun için Hadron şehri yakınlarındaki bi kasabaya gidiyoruz neydi oranın adı?" Arkadaşlarına bakarak.

"Sen biliyordun onu neydi oğlum?.. He Zander'e... Oraya gidiyoruz ufak bir iş için..." Sonra fazlası ile çok şey söylediğini düşündü ama umrunda değildi şu saatten sonra.

"Duyduğuma göre artık vampirlerin ışıl ışıl parladığı yerlerde varmış.. Belki Zanderde öyle bir yerdir.." diye söylerken sesi giderek kısıldı. bunu gerçekten ümit ediyordu..
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Zack beyni kokladı.
"Beyin de güzel görünüyor, yerim ben bunu. Haydi madem öyle akşam yemeğimizi yerken sizinle sohbet ederiz."

Zack mutfağa gitti beyni güzelce haşladı.
"Kuru kuru da gitmez ki bu meret!"

Ambarı araştırdı peynir, domates, rakı bularak sofrayı kurdu. Herkesi davet ettikten sonra kendisi de oturdu.
"Bize verdiğin löp insan etlerine ve yumuşak beyinlere şükürler olsun, şeytan prens Orcus ve Gulyabani kral Doresain sağolsun, dinimiz, amin."

Bir yudum rakı içti.
"Eeee bundan hiç bir tat alamadım ki ben! Sanırım sarhoşta olamayacağım."
Sonra Zubin ile sohbete koyuldu.
"Neyse Zubin kardeş yolumuz uzun nasıl gideceğiz bilmiyorum emir kuluyuz bizde."
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Zubin size kurtarılması ve kulenin yeni efendisi olma şarefine bazı hediyeler vermek ve yardımda bulunmak ister ama fazla abartmak istemediği de bellidir. (yine de servet değerinde hediye ve bilgiler bunlar)

--Hayalet Olasel"e kadim büyü sırlarından bazılarını açarak, bir ölünün bedenine girip onu hareket ettirmesini öğretir.
---Ceset Giyinme: (10 tık, günde 1 defa) İrade=7 tutturmak zorundadır ve bu zar her saatte bir tekrarlanır, kaybederse o bedeni sonsuz kadar bırakmak zorunda. İrade zarları başarılı olduğu müddetçe hayalet içine girdiği cesedi kullanabilir. (sadece ölülere uygulanabilir)

--Lich Kemiketör"ün büyücülük bilgilerine katkıda bulunur böylece Kemiketör artık 2 değişik büyü yapabiliyor:
---Büyüleri:
---Negatif Enerji: (8 tık) (uzaktan ışın ya da dokunarak) (Saldırı veya Nişancılık) => Defan"sa
Canlı varlıklara 2d6+7 hasar veren bu büyü, namevt dostlara uygulandığında aynı miktarda canını iyileştirici etki yapar.
---Negatif Patlama: (10 tık, 4 saatte 1 kere) Karizma=>Dayanım (çevredeki herkese)
Koyu mor bir enerji patlaması Lich"ten etrafa yayılır. Düşmanlar 2d6+10 hasar görürken, dost namevtler ise aynı oranda iyileşirler.

--Vampir Aegron"a büyülü, siyah bir cübbe verir. Aegron bunu giydiğinde 1 metre yarıçapında çevresi büyülü şekilde karanlık olur. Namevtler karanlıkta görebildiğinden Aegron rahatlıkla dışarıyı görebilmekte ama dışardan bakan karşısında sadece siyah bulutumsu bir varlık görürler. "Bunu gündüz giyip güneş ışınlarından korunabilirsin," der Zubin, "ama dikkat et fazla hızlı hareket edersen karanlık bulutu senin hareketini takip edemeyebilir, örneğin sakın koşma, yoksa güneşe kavuşursun!"
**DM notu: Eğer bu cübbeyi Savaşta vs kullanırsan hareketlerin kısıtlı olacağından atak ve çeviklik zarlarına -4 ceza gelecek (defans değil) ya da kolun bacağın güneşe çıkar hasar alırsın.

---Zombi Zack"a kollarına giyebileceği iki büyük demir eldiven verir. (boks eldiveni gibi ama parmakları var ve açılıp kapanabiliyor) Büyülü olan bu eldivenler yine büyülü zincirlere bağlı ve kullanan kişi bunları 3 kare kadar uzağa sallayabiliyor ister yumruk vurabilir (7 tık, +8 hasar) veya isterse hedefi yakalamaya çalışabilir (6 tık, sadece güç hasarı)

---Hortlak Hortmal"a deriden büyülü bir başlık verir (Dayanım:+1) bu başlık onu başkalarına normal (canlı) bir insan gibi gösterecektir, tabii illüzyon karşıdaki kişiyi etkileyebilirse;
Karizma => İrade testi

.....

Zubin"in de, "eh artık ben sizi daha fazla tutmiim..." şeklinde belirttiği üzere sonunda gitme vakti yaklaştığında, ejder büyücü gruba bir öneri sunar. O kadar yolu gideceğine, karlı ormandaki kadim harabelerde bulunan bir boyut kapısı noktasına gitseler, ordan teleport ile kısa yoldan Zander"in güneyindeki elf ormanlşarına geçiş yapabilirler, hem ordan gitmek daha tenha ve tehlikesiz bir yol olacaktır, aksi halde kralın devriye gezen muhafızlarıyla karşılaşılabilir. Zubin boyut kapısını çalıştırmaya yarayan bir parşömen ve teleport taşının yerini gösteren bir harita verir eğer kullanırlarsa diye. (bilindiği gibi Hakmarun"da çok sayıda boyut kapıları mevcuttur)

şu anda bulunduğunuz yer çarpı işareti, teleport taşının olduğu yer ise daire içinde

Image

Komple Hakmarun haritası:
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Yola tekrar koyulunca Zack neşeli bir şekilde konuşur.
"Ohh be en sonunda bizi görüp saldırmayan biriyle tanışabildik. Pekte iyi niyetliymiş hem harita hem büyü verdi sağolsun."

Sonra öldükten beridir başına gelen belaları hatırlar.
"Lan sakın tuzak olmasın bu? Başka bir yere ışınlanmayalım? şer dolu bir zombi olarak böyle düşünmem lazım, güvenmemem lazım kimseye. Dur ama şimdi bu yanımdakilere de güvenemedim ses çıkartmayayım da gidelim bari." diye düşündü.

"Büyüyü okuyup bizi ışınlayabilecek babayiğit var mı aramızda?" dedi
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Sonunda gün ışığında da en azından takılabileceğim yav diye düşündü Aegron.
Parlamak daha iyiydi aslında be neysee..

"Hayalet halledebilir sanırım. Zaten kötü birşey olsa da kaybedecek pek birşeyi yok"
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

"Kadim Ejderha'ya güvendim ben. Olmayan kanım, daha doğrusu iliğim kemiğim çok ısındı ona. Hadi boyut kapısına gidelim de bir an önce elf ormanına varalım." dedi neşeyle. Ã?ğrendiği büyü çok hoşuna gitmişti.
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

"Hebele höbele."

Bazen zombiliği tutuyordu işte. Hortlak olmasına rağmen.

"Gidek hadi."
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

"Ah zubin, seni özleyeceğim. Bir dahaki görüşmemizde kendine çeki düzen ver de, öl biraz."
Ektoplasma içinde bırakarak büyücüye sarılır.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Saatlerce yol aldıktan sonra önce sisle karşılaşıp daha sonra da karlı bölgeye ulaştınız. Gökteki görünmez boyut kapılarından yağan kar Hakmarun"un iklimine çok zıt bir biçimde ortalığı beyaza bürümüştür. Ancak tabii karlar hızlı şekilde erimekte ve çok kalın bir tabaka oluşturamamaktadır.

Ormanlık bölgeye geldiğinizde (henüz hava aydınlık) artık haritaya göre kadim harabelere yaklaşmış olmanız gerekir. Bu arada iki tarafı 10 metre kadar dik karlı yamaç olan bir geçitten geçmektesinizdir ki karşıda yolun devrilmiş bir ağaç ile (yine) kesilmiş olduğunu gördünüz. Tepenin üzerinden cildi buz mavisi bir dev (5 metre filan boyu var adamın) ve yanında iki de dev gibi kurt kendini gösterir.

Dev gür sesiyle size bağırır: "durun bakalım yolcular! Nereye gitmektesiniz böyle?"

Image Image

.
Post Reply