2d6 Basit Oyun Sistemi (Deneme Ölü Klübü YORUM)
.
Off, bir daha kalabalık encounter yaparsam neolayım!
(yani forumda)
Harbiden masa üstünde olur da, forum oyununda tek tek bütün zarları atmak hesaplamak filan uzun sürüyomuş; aslında biliyordum da unutmuşum. 4E oynatmaktan o yüzden vazgeçmiştim ya!
Bundan sonra bir iki monster, bir giant, bir ejderha vs; haydut çetesi de neymiş, minionlar filan.
.
Off, bir daha kalabalık encounter yaparsam neolayım!
Harbiden masa üstünde olur da, forum oyununda tek tek bütün zarları atmak hesaplamak filan uzun sürüyomuş; aslında biliyordum da unutmuşum. 4E oynatmaktan o yüzden vazgeçmiştim ya!
Bundan sonra bir iki monster, bir giant, bir ejderha vs; haydut çetesi de neymiş, minionlar filan.
.
Bence sorunlardan biri de her saldırının karşılığında savunma zarı atman. 2z6'nın ortalaması 9 ya da yuvarlak hesap 10 kabul edip savunmalara ve dayanıklılıklara otomatik ekle istersen.dwaxer wrote:.
Off, bir daha kalabalık encounter yaparsam neolayım! :-P (yani forumda)
Harbiden masa üstünde olur da, forum oyununda tek tek bütün zarları atmak hesaplamak filan uzun sürüyomuş; aslında biliyordum da unutmuşum. 4E oynatmaktan o yüzden vazgeçmiştim ya! :mrgreen:
.
Evet haklısın ama sistemi şimdilik kurcalamayım, böyle zevkli oldu gibme geliyor ama zaman gösterir. "Kahvehane FRP'si" diye bir sistem mi doğuyor acaba?devrimk wrote:Bence sorunlardan biri de her saldırının karşılığında savunma zarı atman. 2z6'nın ortalaması 9 ya da yuvarlak hesap 10 kabul edip savunmalara ve dayanıklılıklara otomatik ekle istersen.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

devrimk wrote:Evet hatta oyunun adını da alacakaraanlık yapalımdwaxer wrote:Evet topallayan zombi zulümüne son! Aegron'da ölmesin güneşte, parıldasın.devrimk wrote:Kemiketor wrote:...Dağa doğrusu koşamadı topallıyarak ve ayağını sürüyerek ilerlemeye çalıştı.
"Nedir bu çektiğimiz yahu! şu ingiliz zombi yönetmenler gelse de biz de koşmaya başlasak!"![]()
Devrimk yine EB'leri kapıyorsun; İngiliz yönetmenler ha! şu 28 gün, vs filmlerindeki 100 metre koşucu zombilerden mi olucan sen de?
.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Edmond wrote:"3 Numara (niye böyle bir isim verdiğini bilmiyordu.) ben geldim!".
Neden mi 3 nomera, Haydut3 ve hatta H3!..
Arkadaşlar bu arada, her "koşuyorum..." yazdığınızda şarj olayı varsa hasar:+3 veriyorum ama daha sonra bütün zarlarınıza 1 tur boyunca ceza:-2 alıyorsunuz. O yüzden "koşmak" kelimesini lafın gelişi kullanmayın. Ayrıca koşunca 2 misli hızlı gidiyorsunuz tabii.
Mark
zannedersem yetişemezsin diye yazmamışsın ama senin adama vurduğun şeklinde yorumladım. Senin Hayaletin atak yumruk sayılır yani sadece 4 tık ile vurduğunu unutma! Her turda 12 tık hakkın var ve hayalet dokunuşu 4 tık harcatır, hesabını sen yap artık. Bir de bak adama bayaa bir zarar verdin, aklını aldın adamın. Kişinin 6 değişik özelliğinden hangisinin düştüğünü tamamen zar atarak tesadüfen seçiyorum.
Bu arada tahminimce Hortlak en dehşetli savaşçı karakter 4 tık pençe ile müthiş hasar veriyor.
Arkadaşlar çok hesaplama olduğundan hatalar, gözden kaçanlar olabilir; siz de takip ettiğinizden, hata olursa bildirin düzeltelim.
.
.
Arkadaşlar zaten uyguladığım bir değişikliği dile getirmek istiyorum; "Korku Sınaması" dediğimiz namevt ortak özelliğini birazcık değiştirdim, son hali şöyle oluyor:
---Korku Sınaması: Sıcakkanlı bir hedefe yakın mesafeden hasar verdiğinizde (ya da "Böö!" şeklinde korkutma yaptığınızda) ayrıyetten Karizma => İrade sınaması yapılır ve hedefin iradesini kaç farkla geçerseniz, hedef derhal o kadar tık sizden kaçarak uzaklaşır ve namevtlere karşı zarına kalıcı, -1 ceza alır. Korku sınaması başarılı da olsa, başarısız da olsa, bir kişiye ancak bir defa yapılabilir!
.
Arkadaşlar zaten uyguladığım bir değişikliği dile getirmek istiyorum; "Korku Sınaması" dediğimiz namevt ortak özelliğini birazcık değiştirdim, son hali şöyle oluyor:
---Korku Sınaması: Sıcakkanlı bir hedefe yakın mesafeden hasar verdiğinizde (ya da "Böö!" şeklinde korkutma yaptığınızda) ayrıyetten Karizma => İrade sınaması yapılır ve hedefin iradesini kaç farkla geçerseniz, hedef derhal o kadar tık sizden kaçarak uzaklaşır ve namevtlere karşı zarına kalıcı, -1 ceza alır. Korku sınaması başarılı da olsa, başarısız da olsa, bir kişiye ancak bir defa yapılabilir!
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

.
Sistem için "Tavsiye Edilen Oyun Biçimi" fikrine eklenti yaptım arkadaşlar. Karakter hazırlamanın çok kısa süreceğine inanıyorum. Evet, sizin karakterler biraz özeldi ama yine de karakter hazırlama bu sistemde çok hızlı oluyor.
Tavsiye edilen oyun biçimi:
Tavsiye 1:
Oyuncu karakter kağıdını hazırlarken Güç:+2, Zeka:-1, Nişancılık:+3, vs gibi belirli miktarda puanları özelliklerine dağıtMAZ. Başlangıçta bütün özellikleri sıfır (0) olarak başlar. Oyun başladıktan sonra oyuncu hangi özelliklerini başarılı olarak kullandıysa o özellikler Oyun Yöneticisi"nin kararıyla arttırılır, hangi özelliklerinde başarısız olduysa o özellikleri de eksi mertebelerine doğru geriler. Unutmayın ki her bir özellik en az -5, en fazla da +5 olabilir. (sadece geçici sebeplerle bu sınır aşılabilir)
Ã?rneğin karakter ok atarak hedefini birkaç kere vurduysa, Oyun Yöneticisi oyuncuya, "senin karakter Nişancılık konusunda tecrübe kazandı, artık Nişancılık:+1 oldu!" der. Ya da örneğin birkaç kere yalan söylerken yakalanan karakterin İkna:-1 olur gibi...
Yani özetle oyuncu oynattığı karakteri oyun içinde şekillendirmiş olacak.
Tavsiye 2:
Bunun yerine oyuncuya karakterini şekillendirmesi için, (maksimum +3"e kadar yükseltebilme gibi sınırlama koyarak) bazı özellikleri arttırabilmesine imkan verilebilir; ancak karakter her +1 puan arttırımında başka bir özelliği de -1 azaltmak zorundadır; yani başlangıçta bütün özelliklerin bonus toplamı yine sıfır olacak, oyun yöneticisi senaryo ilerledikçe ve oyuncular tecrübe kazandıkça bonus arttırımı şeklinde ödüller verecektir.
Bu iki tavsiye dışında, isterseniz karakteri konseplerine uygun, belirli miktarda puan dağıtarak, avantajlı da başlatabilirsiniz. Tercih sizin, takdir oyun yöneticisinindir.
.
Sistem için "Tavsiye Edilen Oyun Biçimi" fikrine eklenti yaptım arkadaşlar. Karakter hazırlamanın çok kısa süreceğine inanıyorum. Evet, sizin karakterler biraz özeldi ama yine de karakter hazırlama bu sistemde çok hızlı oluyor.
Tavsiye edilen oyun biçimi:
Tavsiye 1:
Oyuncu karakter kağıdını hazırlarken Güç:+2, Zeka:-1, Nişancılık:+3, vs gibi belirli miktarda puanları özelliklerine dağıtMAZ. Başlangıçta bütün özellikleri sıfır (0) olarak başlar. Oyun başladıktan sonra oyuncu hangi özelliklerini başarılı olarak kullandıysa o özellikler Oyun Yöneticisi"nin kararıyla arttırılır, hangi özelliklerinde başarısız olduysa o özellikleri de eksi mertebelerine doğru geriler. Unutmayın ki her bir özellik en az -5, en fazla da +5 olabilir. (sadece geçici sebeplerle bu sınır aşılabilir)
Ã?rneğin karakter ok atarak hedefini birkaç kere vurduysa, Oyun Yöneticisi oyuncuya, "senin karakter Nişancılık konusunda tecrübe kazandı, artık Nişancılık:+1 oldu!" der. Ya da örneğin birkaç kere yalan söylerken yakalanan karakterin İkna:-1 olur gibi...
Yani özetle oyuncu oynattığı karakteri oyun içinde şekillendirmiş olacak.
Tavsiye 2:
Bunun yerine oyuncuya karakterini şekillendirmesi için, (maksimum +3"e kadar yükseltebilme gibi sınırlama koyarak) bazı özellikleri arttırabilmesine imkan verilebilir; ancak karakter her +1 puan arttırımında başka bir özelliği de -1 azaltmak zorundadır; yani başlangıçta bütün özelliklerin bonus toplamı yine sıfır olacak, oyun yöneticisi senaryo ilerledikçe ve oyuncular tecrübe kazandıkça bonus arttırımı şeklinde ödüller verecektir.
Bu iki tavsiye dışında, isterseniz karakteri konseplerine uygun, belirli miktarda puan dağıtarak, avantajlı da başlatabilirsiniz. Tercih sizin, takdir oyun yöneticisinindir.
.
devrimk wrote:"Tamam namevtiz ama bir sor niye namevtiz bi sor!" dedi zombie Zack."Aramiil! Yolcular insan değil, NAMEVT BUNLAR!!"
"Biz memnun muyuz böyle dolaşmaktan sanki bak: Yanağımdan etler dökülüyor, saç desen iki perçem kalmış, topallamaktan imanım gevredi. Temple of Good'a gitmeye çalışıyoruz orada namevtliğin çaresini bulmuşlar insan halimize geri döneceğiz onlar sayesinde."
.