Arena Adası YORUMLAR

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

bana da yer kaldıysa, bende oyuncuların başına bela olabilirim. ama karakter sınıfı konusunda kararsızım biraz :roll: acaba üstat dwaxer dan rica etsem bu padawan a bir cadı sınıfı ayarlayabilirmiyiz :)

o da olmazsa büyücü olurum :roll:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:Ne zaman başlayacak oyun acaba ben yarın okuyup geceye doğru karakterimi atsam yetişrmiyim acep?
Sınav haftasıydı bu ara pek bakamadım!

Arkadaşım bana karakter atma! :-P atmana gerek yok, sen sadece oynamak istediğin karakter tipini söyle, kuralları da yarın okursun artık.

Illyra wrote:bana da yer kaldıysa, bende oyuncuların başına bela olabilirim. ama karakter sınıfı konusunda kararsızım biraz :roll: acaba üstat dwaxer dan rica etsem bu padawan a bir cadı sınıfı ayarlayabilirmiyiz :)
o da olmazsa büyücü olurum :roll:

Tamam cadı olsun, cadının büyücüden ne farkı var onu söylersen gerekli düzeltmeleri yaparız?

Arkadaşlar bunun bir beta testi olduğunun farkındasınız değil mi? Eğer oyun sırasında sistem çökerse çok şaşırmayın; yani diyorum ki fazla yüksek beklentilere kapılmayalım. Sizler bir prototip deniyorsunuz. Size ters gelen durumları ve varsa fikirlerinizi bildirin ona göre düzenlemeler yapabiliriz. :mrgreen:

Karakterlerin Fmc ve Androner'in yaptığı gibi isimleri tipleri ve çok kısa özgeçmişlerini atınız, karakter kağıdı filan hazırlamaya gerek yok, ben not alıyorum.

Evet oyun başlamak üzere... :mrgreen:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Ya parşömen harita hazırlamaya üşendim saatler sürecekti, ben de size helikopterden çekilmiş fotosunu koydum. :-P Bu da neredeyse Lost adası :mrgreen: kadar büyük. Yanardağın arka tarafındaki deniz kaynamalar filan yapıyor, devamlı olarak sisli filan. Genel atmosfer oldukça rutubetli, sıcak. Kış olmuyor buralarda. Sizler de ortadaki kulenin içindesiniz. Tabii kule öyle dağ kadar büyük değil, sembolik olduğundan öyle gözüküyor. Yine de yüksekliği 40 metre kadar var ve yükseldikçe hafifçe daralmakta. Bu kroki size giriş hikayesinde de belirttiğim gibi pirinç levha üzerindeki hoşgeldin mesajıyla kabaca kazınmış bir şekilde veriliyor, yani siz adanın bu halini öğrenmiş oldunuz.

Adanın Krokisi
Image

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Büyücü de olur o zaman, kendisine cadı diyordur özellikle (kimsenin başına iş çıkartmyayım da) :roll:

Dweta isimli bir insan hanımefendi kendisi. Nomal bir çiftçi ailesinin ortanca kızı, kardeşleriyle hiç bir zaman iyi geçinememiştir. Bir gün tarlalarından geçen bir yolcu bir kitap düşürür, Dweta bu bilmediği dilin rünleri ile yazılmış kitabı bütün ailesinden saklar. 16ncı yaşına girdiği gece rüyasında bir kadın görür, kadın artık kendisine zamanın geldiğini söyler ve alnına dokunur. O sabah uyandığında kendisini bir tuhaf hissediyordur, o gün kitabını açıp baktığında anlamadığı rünleri okuyabildiğini fark eder. Kitap kendisine bir cadı olduğunu açıklamaktadır. Büyüleri gizlice çalışmaya başlar.
Yirmili yaşlara geldiğinde, cadı olduğunu öğrendiği halasını ziyarete gider. Halası ile büyüler üzerine çalışarak keyifli zaman geçirir. Eve döndükten bir süre sonra rüyasında aynı kadını görür. Kadın yatağının altına bir kitap koymaktadır. Sabah kalktığında kitabı orada görür, bu yeni bir büyü kitabıdır. Bunun üstünde de çalışmaya başlar. Ama zaman geçince anlamadığı bazı büyüler meydana çıkar. Halasını yeniden ziyarete gider ama halası evde yoktur!
Kitaptan bir arama büyüsü yaparken puf! Ne olduğunu anlamadan kendisni kulede buluverir! Sözcükleri söylerken dili sürçmüş ve kendisini bilmediği bir yere ışınlamıştır (ne kadar uğraşda da nasıl yaptığını anlayamaz zaten).

Görünüş olarak orta boylu, kahverengi kıvırcık saçlı, normal bir hanımefendi :)

Özgeçmiş bu şekilde kabul görür mü Üstat Dwaxer ?
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:Büyücü de olur o zaman, kendisine cadı diyordur özellikle (kimsenin başına iş çıkartmyayım da) :roll:

Dweta isimli bir insan hanımefendi kendisi. Nomal bir çiftçi ailesinin ortanca kızı, kardeşleriyle hiç bir zaman iyi geçinememiştir. Bir gün tarlalarından geçen bir yolcu bir kitap düşürür, Dweta bu bilmediği dilin rünleri ile yazılmış kitabı bütün ailesinden saklar. 16ncı yaşına girdiği gece rüyasında bir kadın görür, kadın artık kendisine zamanın geldiğini söyler ve alnına dokunur. O sabah uyandığında kendisini bir tuhaf hissediyordur, o gün kitabını açıp baktığında anlamadığı rünleri okuyabildiğini fark eder. Kitap kendisine bir cadı olduğunu açıklamaktadır. Büyüleri gizlice çalışmaya başlar.
Yirmili yaşlara geldiğinde, cadı olduğunu öğrendiği halasını ziyarete gider. Halası ile büyüler üzerine çalışarak keyifli zaman geçirir. Eve döndükten bir süre sonra rüyasında aynı kadını görür. Kadın yatağının altına bir kitap koymaktadır. Sabah kalktığında kitabı orada görür, bu yeni bir büyü kitabıdır. Bunun üstünde de çalışmaya başlar. Ama zaman geçince anlamadığı bazı büyüler meydana çıkar. Halasını yeniden ziyarete gider ama halası evde yoktur!
Kitaptan bir arama büyüsü yaparken puf! Ne olduğunu anlamadan kendisni kulede buluverir! Sözcükleri söylerken dili sürçmüş ve kendisini bilmediği bir yere ışınlamıştır (ne kadar uğraşda da nasıl yaptığını anlayamaz zaten).

Görünüş olarak orta boylu, kahverengi kıvırcık saçlı, normal bir hanımefendi :)

Özgeçmiş bu şekilde kabul görür mü Üstat Dwaxer ?
Olur, gayet iyi olmuş. şimdi sen düşük seviyeli büyülerden 14 adet seçiyorsun. Unutma bunların kadim dildeki kelimelerini yanlış söylersen büyü yanabilir ya da daha kötüsü de olabilir. (nitekim şekil A) :mrgreen: Senin karakterin Büyü: x4 olduğundan ayrıca orta seviye büyülerden de 8 adet öğreneceksin. Henüz orta seviye tablosunu hazırlamadım ama hazırlarım yakında. Hele sen 14 büyünü seç de. Hepsini bir kenara not alıver bir zahmet, en azından anahtar kelimeleri yani büyülerin isimlerini. Ve tabii bana da bildiriyorsun.

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

yarın sabah büyüler yazıp bildirmek ilk işim olacak :)
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:yarın sabah büyüler yazıp bildirmek ilk işim olacak :)

Orta seviye büyüleri de ilk mesajdaki büyü tablosuna ekledim. Bunlardan aslında 8 tane öğrenme kapasiten var ama sen şimdilik ilk seviyende 5 tane seç, kalan 3 taneyi de seviye atlarken veririz, bir ilerleme durumu olsun.

Sırf senin karakter "cadı" diye, düşmanı kurbağaya dönüştüren bir büyü koydum. :mrgreen: aslında bir de kendine aşık ettirme büyüsü koyacaktım ama Arena Adası konseptine uygun düşmez, hikayenin ön planda olduğu bir dönemi görürsek (örneğin 4 taşı da bulup adadan kurtulmak ve sizi kaçıranların peşinden gitmek :-P) o zaman büyü portföylerini de genişletiriz. Seviye atlamalarda büyü değiştirme gibi hakkınız da olacak, beğenmediğiniz büyüyü atıp diğerini alabileceksiniz.

Anlamadığınız yerleri sormaktan çekinmeyin arkadaşlar.

Oyunda bir de "Simya" konusuna önem vermek istiyorum. Adada market filan bulmanız kolay olmayacak (imkansız değil tabii 8) ) ancak aranızda simya bilen arkadaşlar var, onlar kulenin laboratuvarını kullanarak iksir yapabilecek. Simya tablosunu da hazırlamam lazım tabii, ama bu konuya yavaş yavaş gireceğiz merak etmeyin.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Büyücü olucam bende ona göre ha! :evil:
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Teşekkür ederim, büyüleri çok beğendim zaten, ama kurbağa çok iyi oldu :)

Düşük seviye büyüler

1) Kazam
2) Tilla
3) Gizzl
4) Klikk
5) Jital
6) Sisil
7) Sandr
8) Limbe
9) Krark
10) Stral
11) Hetvu
12) Zabum
13) Alink
14) Golag

Orta Seviye Büyüler

1) Tepalik
2) Krokgog
3) Valdela
4) Zarotte
5) Katilla

aslında simya çok iyi olabilir. yapamadığım büyülerin iksirlerini kaynatırdım :-P
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:aslında simya çok iyi olabilir. yapamadığım büyülerin iksirlerini kaynatırdım :-P

Büyüleri güzel seçmişsin, tam cadılara layık. :mrgreen:
Simya zaten var merak etme. Senin Simya:x3 yani hocalık yapacak derecede simya bilgin var. şöyle izah edeyim; x4 olduğunda hocaların hocası olursun, yani hemen hemen her şeyi bilirsin, x5 olduğunda ise iksirlere "her türlü" büyüyü katabilirsin.

Oyunda ise şimdi tutup da uzun uzun simya tablosu hazırlayıp size seçin arkadaşlar demeyeceğim, onun yerine zaman zaman karşılaştığınız komponenetler olacak o sıralarda bildiğiniz iksir formüllerini size taksit taksit vereceğim. Sizi nasıl olsa şimdilik malzeme olmadığından dolayı yapamayacağınız iksirlerin formüllerine boğmak istemiyorum. Yine de bugün yarın bir iksir listesi hazırlayıp büyü tablolarının altına ekleyebilirim.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:Büyücü olucam bende ona göre ha! :evil:
Valla sen bilirsin. Karakterin ismi cismi hazır mı; bak bugün başlıyoruz akşama ona göre.

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

aşk iksiri kesin olsun çünkü büyüsü yok, gerekirse npc ler gerekirse oyuncular üzerinde kullanırım değil mi :evil:
Image
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

x1 ise = yatırılan tık * 1
x2 ise = yatırılan tık * 2
x3 ise = yatırılan tık * 3
x4 ise = yatırılan tık * 4
x5 ise = yatırılan tık * 5

bu bağlamda tık yatırmazsak 0 mı olcak o değer?
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

fmc wrote:x1 ise = yatırılan tık * 1
x2 ise = yatırılan tık * 2
x3 ise = yatırılan tık * 3
x4 ise = yatırılan tık * 4
x5 ise = yatırılan tık * 5

bu bağlamda tık yatırmazsak 0 mı olcak o değer?

Evet sıfır olacak. Ama örneğin defansın 10+x3 olduğuna göre eğer o tur hiç tık yatırmazsan defansın=10 olacak.

Bir şey daha söyleyeyim: örneğin Atağın: x3+3 olsun, eğer atağa 1 tık bile yatırmazsan, formülde 0+3=3 atağın olacakmış gibi duruyor ama atak eylemini gerçekleştirmediğinden o sayı boşa gider. En azından 1 tık yatırarak saldırdığını göstermek gerekir. Ancak vurunca hasar için böyle bir mecburiyet yok.

Yeteneklerde ise örneğin bir yeteneğin 0 ama normalde herkesin yapmaya kalkışabileceği bir şey olsun; örneğin büyücü ağaca tırmanacak ama hem Atletik hem de Ã?eviklik 0 bu durumda sen çıkamazsın demiyoruz, onun yerine yatırdığı tık/2 yapıyoruz, yani örneğin 12 tık yatırırsa 6 tık gibi verim alabilir. 6 tık ile de düşmeden çıkabileceği bazı ağaçlar olur mutlaka. Tabii bazı yetenekler vardır ki tabloda imkansız yazıyorsa imkansızdır, denemeye bile gerek olmaz.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:aşk iksiri kesin olsun çünkü büyüsü yok, gerekirse npc ler gerekirse oyuncular üzerinde kullanırım değil mi :evil:
Biliyordum işte sonunda böyle olacağını. :-P Etrafında sana aşık bir sürü goblinle ortalıklarda dolaşmak istiyorsun değil mi?

.
Post Reply