Frpworld Büyüleri

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gandalfoftheday »

2e dmg'de büyünün seviyesini belrilemek için gereken hesaplamalar var. Ayrıca Tome of Magic ve SpellsMagic'de de daha detaylı hesaplamalar var. Onları bir kurcalayın isterseniz.

Bir de burada bu kadar kaliteli tartıışmalar yapıp benim damarıma basmayın. Taşırım hepsini Büyü laboratuvarına, görürsünüz :P :P :P .
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

gandalfım otoritem

senden rica etsem bana geri tepme şansı yüzde 20 olan ve level 7'de cast edilebilen bir büyünün damage oranını tahmini olarak sööleyebilir misin

kaçd kaç olarak tabii
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Büyü mü lvl 7 caster mı?
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Eğer büyü lvl 7 ise, hit dice casterdan düşük olanlara no save, instant death. Eşit veya azla olanlara save vs. spell veya death...

Eğer büyücü lvl 7 ise, bu büyü 4. lvl demektir... Burda da beim önerim (caster lvl+4)d8+caster lvl dır... Save vs spell for half. Tabi geri tepme olasılığı da %20-caster lvl olmalı bu durumda bence...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ben de instant death düşündüm ama o zaman geri tepme olasılığını arttırmak gerekli bence
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Hyr, bunları söylerken referans büyü verirsek daha iyi olur kanımca... Bknz. lvl 7 Finger of Death... Ki bu büyüden çok daha güçlü kendisi...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

abi bu büyüden güçlü derken şu benim dikkatimi çekti. acaa güçlü mü. büyüyü açıklayan arkadaşımın anlattığına göre adamın içine asit akıyomuş. bu benim kanımı dondurdu ya. bi insanın içine asit akarasa o adam yaşayamaz ki. bi şekilde o asitin insan vücudundan delerek çıkmadan önce büyü yoluyla çıkarılması lazım çünkü kendisi çıkarsa sen artık bi ölüsün. ama büyü yoluyla çıkarılınca ya kadar da her turn adama zarar verir ve tahminen 5-10 turn içinde bu adama asit o kadar zarar vermiş olur ki büyük ihtimalle artık hareket bile edemez.
şimdi daha önce söylemek gafletinde olduğum gibi 15. level adam demirin kestiklerine tınmıyo da biraz asite mi tınacak. evet vücut dışından, derinin üzerinden olursa tamam. ama bu asit adamın akciğerine girdiyse bu ölümü garanti yapar abicim ya.
bence finger of death tan daha güçlü bi büyü save i kesinlikle fort olamaz bence çünkü fort dayanıklılık için atılır ama kimse akciğerine asit saldırısına dayanamaz olsa olsa reflex olur o da büyünün hedefinden kaçabilme ya da wis, büyüyünün etkisini nasıl daha az hale getirebileceğini bilebilme ile olur gibi geliyo bana abi siz ne dersiniz?
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

yeni bir büyü tasarladım

mind pins diye

ama daha tam olarak geliştirmedim

etkisi beyne iki round boyunca binlerce iğne batma hissi vermek gibi bir şey olacak
bu konuda da tartışabiliriz

bir kender bi kuyuya taş atmış
kırk cleric çıkartamamış (bunu fantastik özlüsözlere de yazabilirim tabii)
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Hayatta kalan büyücü save siz büyü kullananıdır derim ben her zaman bir büyüye hem save hem geri tepme koyarsan o büyüyü kullanım açısından bitirirsin çünkü büyü dediğin sayılı ve önceden hazırlanması gereken birşey kimse hem yüksek level hem save li hem geri tepen büyü kullanmaz. O yüzden belli bir levelın altı veya tolam bir hd altı tüm yaratıkları indirecek şekilde hazırlarsanız büyü kulanılabilir hale gelir bence. Geri tepme koymayın büyücülerin hp si az olur onuda kendi büyüsüne çok deymeyecekse harcamak istemez.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ama geri tepme olasılığı olmazsa ve yeminerin anlattığı sebeplerden dolayı instant death varsa
yere göğe bu büyü yapılmaz mı? bir şekilde riski olması lazım

bu arada mind pins için ne diyorsdunuz millet?
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Benzer büyü death spell tepiyo mu tepmiyo ama hd sınırlaması var ben onu demek istemiştim. Ayrıca save zaten sınırlamak için var.Aslında ben genelde büyücü oynayan biri olarak birazda kendimi düşünüyorum galiba :)
Ben bi büyü anlatayım
Adı: Dismiss (de get karseşim) :)
Büyü level 8 olcak save yok sadece bir kişiye atılıyo permenant attığın varlık bi daha senle muhattab olmuyo yanına gelmiyo filan ama bariyerle değil sana karşı ilgisini yitiriyor
level 9 30 ft rd etkili mass dismiss var bide aynısını alan etkilisi
biraz kuvvetli diye bilirsininiz sınırlama fikirlerinizi bekliyorum
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Adı: Dismiss (de get karseşim)
çok güldüm
tebrikler :D
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı