İhanetin İzinde (Orta Dünya - Ortak Öykü) - Yo

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Walter
Yönetici

Post by Walter »

Biraz konuşma fırsatı tanısaydın da Elrohir'e ağzının payını verseydim :)

Neyse belki de böylesi daha iyi olmuştur belki de....
Beş dakika süren savaşlar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaşta korkuyla değil tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan ağlayacak insan kalmış olur.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Hikayeye katılmak için çok mu geç? Ben de katılmak istiyorum. Söz ortadan kaybolmadan adam gibi iştirak edicem :)
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Moonwhisper
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Moonwhisper »

Gerçekten çok güzel başladınız severek takip ediyorum:) catboy özellikle seni apayrı tebrik etmek gerekir sanırım çünkü bu işe fazlasıyla kafa yormuş gibisin.(tanıtım ve karakter bilgilendirme bölümü oldukça etkileyiciydi ayrıca aragon ile bilbonun konuşması da gözümden kaçmadı:)). Hikayeye iştirak eden arkadaşlar sizler de çok iyi iş çıkarıyorsunuz buradan herkese teşekkürlerimi sunuyorum bu denli zevkle takip edebildiğim bir öyküyü oluşturdukları için.

Dil konusunda ise Eflanın görüşlerine sonuna kadar katılıyorum.Frp dilinin osmanlı türkçesiyle süslenmesi atmosfere apayrı bir tat katıyor bence.Kitabı okurken zaten çeviriye hayran kalmıştım sizin de dile bu şekilde özen göstermeniz şahane oldu.

Bu kadar övgüden sonra ufak çaplı bir eleştiri yapmazsam ayıp olur:D Dura'nın vatansever karakterini çok beğenmekle beraber dilinde küçük bir hata gözüme takıldı onu belirtmek istiyorum;(lütfen yanlış anlamayın kimseyi kırmak, polemik yaratmak vs. gibi bir uğraşım yok:)) Dura lakin kelimesini yanlış kullanıyorsun lakin kelimesi türkçede "ama" , "ancak" kelimelerini karşılar sen ise "çünkü"yerine kullanmışsın. "Lakin" yerine "Zira" kullanmanı tavsiye ederim.
Ã?rneğin;

Rohan bu karanlıkla mı anlaşma yapacak..? bırakın lütfen.. lâkin yeterince uzadı bu mesele.. yerine;

Rohan bu karanlıkla mı anlaşma yapacak..? bırakın lütfen.. zira yeterince uzadı bu mesele.. gibi

Umarım yapıcı bir eleştiri olmuştur.Saygılarımla...
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yorumlar için herkese teşekkür ederim. Walter kusura bakma, seni beklemeden Elrond'un yanından ayrıldık, ama emin olamadım bugün girip giremeyeceğine ondan bir daha beklemeye dikkat edeceğim. Mark için de aynısı geçerli, eğer sizi beklemeden geçirdi diye bozulduğuysanız haklısınız demek istiyorum yani, benim kabahatim bekleyebilirdim.

Bogus, katılmak istiyorsan elbet sana da bir yer buluruz, ama kalıcı bir karakter yerine Efla ve Lydronk gibi konuk karakter olarak da yer alabilirsin yani ne zaman yazabilmeye vakit bulursan o zaman öyküye girersin, istersen de kalıcı olarak grubun bir parçası olursun. Daha Ayrıkvadi'de olduğumuz için asıl maceramız başlamadı, hala yeni katılımcılar gelebilir ortak öyküye. Karakter bilgilerini, karakterler bölümüne koyabilirsin...

Moonwhisper, keşke sadece okuyucu olmasaydın hala ortak öykünün bir parçası olabilirsin. Ufak dil kusurlarını bildirdiğin için de teşekkür ederim, ben ve diğer arkadaşlarım yazarken dikkat etmeye çalışıyordur muhakkak ama işte bazen böyle arada kaynayabiliyor.

ve son olarak elflerin biraz daha konuşmalarına osmanlı diline özgü süslemeler katmamız önerilmiş hem Efla hem de Moonwhisper tarafından. Ben hata yapabilirim diye biraz çekiniyordum, ama daha bir dikkat ederek yazmaya gayret ederim... :)
Moonwhisper
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Moonwhisper »

Teklifin için teşekkürler catboy.Eğer bana bunu msnden etraflıca konuşabilirsek belki katılabilirim(Biraz bilgi almam lazım).Adresimi ben sana yolluyorum:)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yeni katılımcılar yalnız biraz ortak öyküye giriş için bekleyebilirler. Eğer herkes yazarsa daha hızlı ilerler ve Cuma günü akşamına doğru eklenmiş olur karakterleriniz ama yavaş ilerlerse Pazar gününü bulabilir. Yani bana değil, diğer arkadaşlara bağlı bir biraz da...
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Catboy daha erken girmek mümkün olmaz mı? Kahramanlar henüz çiçek toplarken giremez miyim ben de?
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

Moonwhisper wrote:....Dura lakin kelimesini yanlış kullanıyorsun lakin kelimesi türkçede "ama" , "ancak" kelimelerini karşılar sen ise "çünkü"yerine kullanmışsın. "Lakin" yerine "Zira" kullanmanı tavsiye ederim....

Moonwhisper, haklısın.. gözden kaçabiliyor bazen böyle, şimdi düzeltiyorum.. yerinde uyarın için teşekkür ederim..
Aurë entuluva...!!
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Bogus wrote:Catboy daha erken girmek mümkün olmaz mı? Kahramanlar henüz çiçek toplarken giremez miyim ben de?
işte çiçek toplama faslının devamında bir şeyler olacak, o vakitte de ayrıkvadiye yeni bir konuğun gelmesi pek de mümkün olamayacağından girmeniz doğru olmaz, ama eğer bu hızda giderse yarına çoktan başlamış olursunuz ortak öyküye yazmaya hem Moonwhisper da bir karakterini atsın, ikiniz birden aynı anda girersiniz diye düşünüyordum çünkü sizden sonra bir daha kalıcı olarak yeni katılımcı alamayabilirim sadece konuk karakterlere yer verilebilir... :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

lütfen bu sefer aynı zamanda bir mini sınavdasınız, kimlerin ortak öyküye yazma hevesi gerçekten de var anlamak istiyorum artık. Aragorn en güzel yazana bir ödül de verecektir haberiniz olsun... Lütfen düzgünce, bir kaç cümle halinde değil, en azından bir wargı öldürmeyi başaracağınız bir dövüşü tasvir ederek bitirin yazınızı. Herkes yazmadan devam edemem bu sefer ve herkesin yarına kadar yazması gerekiyor. Yazmayan olursa ortak öyküye devam etmesi pek mümkün olmayacaktır bilginize, evet bekliyorum yazılarınızı... :)
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Aragorn'dan ödülü pek de alabileceğimi sanmıyorum ama almak istiyorum tabii ki. Ben yazdım Catboy'un yazısını görür görmez şöyle doğaçlama bir savaş. Ã?dülü alabilmek için Aragorn'u mu yoksa seni mi tehdit etmeliyim Catboy? :-P :evillaugh:
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Bir hobbitin Minas Tirith'e ticaret yapmak için yılda 2 defa yola çıkması dışında bir hata göremedim, ama o kısmı değiştirsen iyi olur Moonwhisper yani hobbitler daha yeni yeni Orta Dünya'nın doğu taraflarını keşfediyorlardı hep Dumanlıdağlar ile Mavi dağlar arasında sıkışıp kalmış bir millet diyebiliriz, yani insanlarla değil de daha çok cücelerle ticaret yaptıkları biliniyor o cüceler de Mavi dağ cüceleri oluyordu. Gerisi doğru olmuş, karakterin için teşekkür ederim bir tek Minas Tirith kısmını çıkartsan iyi olur... :)
Moonwhisper
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Moonwhisper »

Uyardığın için teşekkürler derhal düzeltiyorum.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Moonwhisper wrote:Uyardığın için teşekkürler derhal düzeltiyorum.
Bogus ve Moonwhisper'ı daha fazla bekletmek istemiyorum ama önce diğerlerinin de yazması lazım, hele o kadar Aragorn cüceye laf atmış Mark bir şeyler yazmazsa ayıp olur. Zaten dediğim gibi bu aynı zamanda ortak öyküye yazmaya gerçekten de isteğin yerinde duruyor mu diye de bir sınav, yani ileride zorla yazan birileri olursa aramızda sıkıntı olabiliyor eski ortak öykülerden biliyorum.

Bu sefer sadece gerçekten de yazmak isteyenler olsun istiyorum, yanlış anlamayın şu an da kimseye laf atmıyorum ama yarına kadar bekleceğim, yazmayan olursa kusura bakmasın, ortak öyküde onun boşluğunu doldurmak için gelecek olan iki kişi daha var ne de olsa. şimdilik sorun yok ama, yarına kadar bekliyoruz.

Kimseye de laf etmiyorum, Possessed, Dura ve Mark girsinler siteye, elbette yazacaklardı. Kendileri isteyerek girdiler ortak öyküye, ben zorlamadım yani. Bu yüzden alınmasın kimse sakın, yalnızca biraz aceleyle yazılarınızı beklediğimizi bilin...
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Harita koymuştum kaldırdım.
Last edited by Bogus on Fri Jan 08, 2010 6:48 am, edited 1 time in total.
Post Reply