Elrond size çok mühim bir görev verecektir...
İhanetin İzinde (Orta Dünya - Ortak Öykü) - Yo
Wes_Dex yazmışsın, ama tabi benim hatam ileride düşünüyordum bunu ama şimdiden de belirtmeliydim Esgaroth'un denize kıyısı yok, dağlar arasında bir bölgede kaldığında gemiyle gidilemez. yani bir hata olmuş yazında, değiştirirsen iyi olur. ben ileride bir orta dünya haritası üzerinden yelreşim yerlerini göstermeyi planlıyorum ama şimdilik daha ortak öykü ayrıkvadi'de geçtiğinden gerek duymamıştım... 
Catboy kusura bakma yaw :/ dünden beri cok sancılı bir diş ağrısı çekiyorum. Bu gece bir gram uyku girmedi gözüme. Neyseki az önce dişçiye gittim ve çekilmesi gerektiğini söyledi ve çekti
Sabah sabah ağzımdaki bu iğrenç tat ve uyuşukluğun verdiği yamukluk ile bir özür dileyeyim dedim. Daha dikkatli olurum öykünün kalan kısımlarında.
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
Geçmiş olsun, Wes_Dex diş ağrısı kötüdür bayağı ya, umarım geçer yakında ağrın. Ya arkadaşlar, sıkıntı yaratan bir konu varsa belirtin lütfen, biliyorum başlarda pek size söz hakkı vermiyor gibi hissediyorum kendimi, ama Ayrıkvadi'de bilmediğiniz bir yerdesiniz sizin de yazabileceğiniz şeyler kısıtlı şu başlarda ama macera başlasın o zaman yazma hususunda bayağı bir özgür olacaksınız. Bence bu baştaki yerleri daha çok karakterinizin geçmişi hakkında bir şeyler yazarak kullanabilirsiniz, böylece biz sizin karakterinizi daha yakından tanımış oluruz.WeS_DeX wrote:Catboy kusura bakma yaw :/ dünden beri cok sancılı bir diş ağrısı çekiyorum. Bu gece bir gram uyku girmedi gözüme. Neyseki az önce dişçiye gittim ve çekilmesi gerektiğini söyledi ve çektiSabah sabah ağzımdaki bu iğrenç tat ve uyuşukluğun verdiği yamukluk ile bir özür dileyeyim dedim. Daha dikkatli olurum öykünün kalan kısımlarında.
Yani Elrond'a soracağınız soru yoksa bile karakterinizin o anki ruh halinden bahsedin, Elrond hakkında neler düşündüğünden ya da yakında gelecek olan savaş hakkında. Kısaca bana yazacak bir şey bulamıyorum gibi bir bahaneyle gelmeyin, çünkü yazabileceğiniz çok şey var. İlla aksiyon olsun, ben,m karakter kılıcımı sallasın diyen kesimden olmadığınızı bildiğimden zaten bu kadar ortak öykünün arka planıyla uğraşıyorum, yoksa Elrond size görev verdi hadi gidiyoruz diye kesebilirdim, bu kadar uğraşmazdım...
Lütfen rahatsız olduğunuz bir şey varsa buraya yazın, ben böyle kendimi kör gibi hissediyorum acaba bir şey mi oldu da yazmıyorlar diye kendimde hata arıyorum bu sefer de...
elrond şimdi sizin görüşlerinizi bekliyor, ondan ben yazmıyorum daha ama siz kendi aranızda konuşabilirsiniz. Mesela Possessed'in Rohan hakkında dediklerine Dura hemen arkasından yanıt verebilir. İlerde de ben herkesin yazmasını beklemicem böyle, sadece Elrond herkesin görüşünü beklemek istiyor, ben de emir kuluyum bir yerde... 
-
Possessed
- Site Çizeri
Hakkaten, turn base bilgisayar oyunları gibi herkes sırayla mı yazsa yoksa konuşmak isteyen araya girse mi? Sıralı olursa oldukça düzenli olur ama ikili konuşmalarda aksaklık olabilir.Dura wrote:hemen cevap verebiliyor muyuz yoksa diğerlerinin de konuşup bir tam turun toparlanmasını bekliyor muyuz nedir bunun kuralı..?
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
ileride görev günlüğü de eklemeyi planlıyorum 
ama şimdilik şöyle yapalım:
Ayrıkvadi Görevleri:
- Radagast Nerede?
Görevi veren: Elrond
Görevin amacı: Rhosgobel'deki evine gidip kayıp büyücü Radagastın yeri hakkında araştırma yapmak.
- Athelas!
Görevin amacı: Aragorn'un talimatlarına uyarak Ayrıkvadi'nin etrafındaki koruda athelas isimli otlardan toplamak
ama şimdilik şöyle yapalım:
Ayrıkvadi Görevleri:
- Radagast Nerede?
Görevin amacı: Rhosgobel'deki evine gidip kayıp büyücü Radagastın yeri hakkında araştırma yapmak.
- Athelas!
Görevin amacı: Aragorn'un talimatlarına uyarak Ayrıkvadi'nin etrafındaki koruda athelas isimli otlardan toplamak
Hikaye hoş ilerliyor. Giderek orta dünya havasına daha çok bürünüyor. catboy da sanıyorum yüzüklerin efendisinin ayrık vadide geçen kısımlarını tekrardan bir göz gezdirmiş kurcalamış olacak ki hoş ayrıntılar var.
Bilbo'nun okuyacağı şiire aragorun yardım etmesiyle ilgili ayrıntı hoştu bence.
Birkaç tavsiye verebilirim belki.
Elflerin konuşmasının Osmanlı Türkçesi'ne benzemesi bana dahiane bir çevirmenlik örneği gibi görünmüştü. O havalarını çok güzel yansıtıyor. Belki o aromadan daha çok alırsak daha zevkle okuyabiliriz.
catboyun yazdığı kısımlarda bilgilendirici kısımlarla hikayeye ait kısımları bir şekilde fiziksel olarak ayırması belki daha güzel olabilir. Bu bir hikaye şeklinde olduğu için böyle bilgilendirici yazılara ihtiyaç var ama romanda gerek olmuyor. Böyle olursa nerde başlayıp nerde bittiğini bilerek bir roman havasına bürüebiliriz belki.
Görevlerin de bilgisayar oyunu gibi yazılması güzel olmuş
Vakit bulursam ve öykünün gidişatı el verirse benim de konuk karakterle katılma gibi bir niyetim var aslında. Bakalım nasıl bir şey olacak o kadarı da süpriz olsun hepimize.
--------------------------
Bir de aklıma önceden başladığımız yarım kalan orta dünya öyküsü geldi. Orada benim de bir karakterim vardı eldrındun hizmetkarıydı. Ey gidi =)
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... sc&start=0
Bilbo'nun okuyacağı şiire aragorun yardım etmesiyle ilgili ayrıntı hoştu bence.
Birkaç tavsiye verebilirim belki.
Elflerin konuşmasının Osmanlı Türkçesi'ne benzemesi bana dahiane bir çevirmenlik örneği gibi görünmüştü. O havalarını çok güzel yansıtıyor. Belki o aromadan daha çok alırsak daha zevkle okuyabiliriz.
catboyun yazdığı kısımlarda bilgilendirici kısımlarla hikayeye ait kısımları bir şekilde fiziksel olarak ayırması belki daha güzel olabilir. Bu bir hikaye şeklinde olduğu için böyle bilgilendirici yazılara ihtiyaç var ama romanda gerek olmuyor. Böyle olursa nerde başlayıp nerde bittiğini bilerek bir roman havasına bürüebiliriz belki.
Görevlerin de bilgisayar oyunu gibi yazılması güzel olmuş
Vakit bulursam ve öykünün gidişatı el verirse benim de konuk karakterle katılma gibi bir niyetim var aslında. Bakalım nasıl bir şey olacak o kadarı da süpriz olsun hepimize.
--------------------------
Bir de aklıma önceden başladığımız yarım kalan orta dünya öyküsü geldi. Orada benim de bir karakterim vardı eldrındun hizmetkarıydı. Ey gidi =)
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... sc&start=0
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.