Google Wave'den FRP Oynamak

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Google Wave'den FRP Oynamak

Post by Alenthas »

Google Wave diye bir meret çıkmuş, e-mailin yeni adresi olacakmuş.

Ben de bilmiyordum, Lydronk tanıştırdı. Düşündüm de sanki buradan bir FRP oyunu çevirsek çok hoş olur. Programın içerisinde zarlardan tutun şeylere kadar, yani başka bir sürü şeye kadar her şey var! :P Instant Messenger'dan daha instant yazışabiliyorsun (öyle ki sen daha yazarken karşıki taraf görüyo vallahe).

Bakınız, burada Lydronk ile oynadığımız örnek bir oyun:
Image

Gördüğünüz gibi gayet basit, gayet kullanışlı bir program. Yakın zamanda böyle oyun başlatma umuduyla invite atıyoruz, evet herkes e-mail adresi yazsın bakalım! :D

Buyrun, meretin tanıtımı.
http://www.youtube.com/watch?v=p6pgxLaDdQw

Tutorialımsı bir şey:
http://www.youtube.com/watch?v=xBzuuWZPaXc

Eğer code dili biliyorsanız Google Wave ve FrpWorld'ü birleştirebiliriz. Bunu yapabilecek birisi olursa çok iyi olur. Google Wave kullanarak siteye giriyor, login oluyor ve istediğin başlığa girip yazı yazabiliyorsun.
Last edited by Alenthas on Wed Dec 16, 2009 6:49 am, edited 4 times in total.
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Bakınız forum oyunlarına göre avantajı:

Hem instant, hem değil. şöyle oluyor, siz giriyorsunuz, bakıyorsunuz, isterseniz anında cevap yazabiliyorsunuz. Yok olmadı çıkıyorsunuz, sonra geri giriyorsunuz, size son gir-çıkınızdan sonra neler değişmiş gösteriyor.

Böyle oylama falan gibi hoş özellikleri var, sonra resimleri doğrudan koyup, videoları tak diye embed edebiliyorsunuz. Karakter kağıtlarını sayfanın tepesine koyar, orada bırakırsınız falan. Videoları sayfaya gömmenin bir oyuna ne gibi bir katkısı olur bilemiyorum; ama mesela müzik falan çalınabilir belki. Hoş olur.

Güzel bir şey. Hoş. Siz maillerinizi yazın, davetiyeleri biz buluruz. Çok fazla artık davetiye var zaten ikimizde de :D

Belli olmuyorsa diye, bu oyun gerçek değil ha. Ama çok bellidir herhalde gerçek olmadığı :D
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Tepesine örnek yazdım zaten :P

Ayrıyetten eğer neler olup bittiğini kronolojik olarak görmek isterseniz playback tuşuna basıyorsunuz ve voila! Siz yokken yazılanlar sarıyla işaretlenirken silinenler ten rengiyle işaretlenip üzeri çiziliyor. Yani yapılan değişiklikleri görebiliyorsunuz. Ayrıyetten karşınızdakinin yazısını da editleyebiliyorsunuz. Tabii bunun oyuna bir katkısı yok ama karşınızdaki kişinin yazım yanlışlarını düzeltebilirsiniz falan... :P
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Oyun oynamak için kullanılabilecek bir takım naneler var.

Dicey: İyi sayılabilecek bir zar botu. Sıkıntılı sayılır. Ama şu an var olan en iyi zar nanesi bu sanıyorum. Contact olarak ekleyip, onu kullanmak istediğiniz wave'e ekliyorsunuz. O zaten otomatikman nasıl kullanılacağını söyleyip, çalışmaya başlıyor.
dice-y@appspot.com

Fighty: Bir savaş alanı simülatörü. Kareli filan. Karakterleri ilerletmek için filan. Anladınız siz.
şu adreste nasıl kullanılacağı anlatılıyor: http://www.savevsgeek.com/fighty/

Wave Cards: İskambil destesi kullanımı gerektiren RPG oyunları için.
Gadget xml adresi: http://wave-cards.googlecode.com/svn/trunk/cards.xml
Installer xml adresi: http://wave-cards.googlecode.com/svn/trunk/manifest.xml

Ayrıca şu adreste de oyunu oynarken kullanılabilecek hoş bir yöntem tasviri var, incelemenizi tavsiye ederim. Hakikaten oyununuza bir takım artılar katabilir:
http://gameplaywright.net/?p=1019

Bunun yanı sıra, ufak da bir tavsiyede bulunayım: GUMSHOE adlı sistem, Wave üzerinden oyun oynamak için çok uygun. Hakikaten herhangi başka bir sistemle yapılacak şeylere göre daha rahat oynanıyor.
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Çok teşekkürler, yarın hepsini deneyeceğim.

Bu arada daha yazacaklarım var:

Mesela diğer oyuncuların bilmemesi gereken bir şey söylemem gerekiyor, yandaki ok tuşuna basıyorum ve "private reply"a tıklıyorum. Böylelikle özel mesaj yazmış oluyorum. Bunun ardından özel mesajı alması gereken kişileri ekliyorum. Cem, Y, Z... eğer konuşmada başkası varsa onlar bu yazıyı göremiyor.

Image

Bu arada occultsearcher, eğer DM'imiz olursan çok iyi olur yav. Buradan oyun oynamayı planlıyoruz da :P
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

AlenthasLeasess wrote:Bu arada occultsearcher, eğer DM'imiz olursan çok iyi olur yav. Buradan oyun oynamayı planlıyoruz da :P
Ya ben pek online oyun oynatmıyorum esasında. Fakat kısa süreli bir deneme oyunu yapmayı istiyorum gibi. 3-4 kişilik bir oyun oynatabilirim. Ayrıntıları, wave'i olan insanlar benimle iletişime geçerek konuşabilir. Ha, wave'i olmayıp, denemek isteyenler, bana özel mesajla e.posta adreslerini atarlarsa, davetiye de yollayabilirim.

wave adresim occultsearcher (at) googlewave.
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Kısa süreli olacaksa deneme oyununa girmek isterim.

Bu arada davetiye isteyen olursa bende de birkaç tane var arkadaşlar.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Efla
Site Admin
Site Admin

Re: Google Wave'den FRP Oynamak

Post by Efla »

AlenthasLeasess wrote: Eğer code dili biliyorsanız Google Wave ve FrpWorld'ü birleştirebiliriz. Bunu yapabilecek birisi olursa çok iyi olur. Google Wave kullanarak siteye giriyor, login oluyor ve istediğin başlığa girip yazı yazabiliyorsun.
İnternetten oyun oynamak için çok iyi bir yol olmuş.

Ama yukardaki kısmı anlayamadım google waveden frpworlde mi yazı yazılıyor :S
Onun dışında sitenin içine bir wave gömmemiz pek mümkün değil. Bir google hizmeti. Google amca istemedikçe zor. Wave benzeri bi uygulama yapalım derseniz o daha da zor :D Yani kimbilir googleda kaç mühendis çalışıyordur...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

bu çok iyi bir haber.. gugılveyv'in böyle özellikleri olduğunu bilmiyordum.. =)

ekleyin bakalım gençler..
[andac.ozikiz@googlewave.com] bulunsun lazım olur..

ilk başlayan oyununuza yazın ismimi..
Aurë entuluva...!!
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Efla wrote:Ama yukardaki kısmı anlayamadım google waveden frpworlde mi yazı yazılıyor :S
Onun dışında sitenin içine bir wave gömmemiz pek mümkün değil. Bir google hizmeti. Google amca istemedikçe zor. Wave benzeri bi uygulama yapalım derseniz o daha da zor :D Yani kimbilir googleda kaç mühendis çalışıyordur...
Evet, mesela google wave kullanarak twitter, facebook, bloggy gibi sitelere girip normal bir şekilde hemen hemen her şeyi yapabiliyorsunuz. Tabii google wave'e kullanıcıların katkısı olabiliyor. Bu sayede birisi frpworld için app yazabilir. Böylelikle google wave'i kullanarak siteye girebiliriz. Aynı şekilde FRPWorld'e girilip yazılanlar direkt google wave'den görülebiliyor.

WizardOfQuarks, eğer wave adresini verirsen ekleyeyim hemen. Ve herkesin dediği gibi benim de 21 invitationım var, isteyeni davet edebilirim.
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Efla wrote:Ama yukardaki kısmı anlayamadım google waveden frpworlde mi yazı yazılıyor :S
Google Wave, bir hizmet. Fakat wave bir protokol. Google, geliştirdiği o hizmetin API'sini açtı. Herkes, kodları biraz kurcalayıp, kendine bir wave server'ı yapabilir esasında. Ha, gerek var mı? Bilemem.
Ama evet, onun dışında API'si açık olan diğer sistemlerle (twitter filan gibi), wave ortak çalışabiliyor. şu an Google Wave içinden WLM (MSN) kullanmanız bile mümkün...
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

AlenthasLeasess wrote:WizardOfQuarks, eğer wave adresini verirsen ekleyeyim hemen.
ahufiliztas[at]googlewave.com
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Tamam o halde! Lydronk, ben, occultsearcher, WizardOfQuarks'la birlikte dört kişi olduk. Bir de Possessed geliyor. Eğlenceli olacak gibi.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Biraz kurcaladım. Gerçekten dedikleriniz doğruymuş. Bir kez daha şaşırdım. Google'ın wave için api duyurduğunu bilmiyordum. Açıkcası bte olduğu için olmayacağını düşünmüştüm.

O zaman gerçekten herşeyin yapılabilirliği değişiyor.

Olay iki biçimde gerçekleşebiliyor.
İiki google wave içerisine ekleyebileceğimiz bir eklentiyle yeni şeyler yapabiliyoruz. Mesela google maps bunlardan bir tanesi. Böyle bir şeyi rahat yapabilmek için bir çeşit frpworld api yazmamız gerekbilir bizim de. Zaten vakit ve kaynak bulunca daha güncel teknolojiye sahip bir sisteme taşımak bizim de arzumuz. Çok daha modern forum sistemleri var ama veritabanını göç ettirmek temayı yeniden hazırlamak meşakatli işler. şu anda ne yeminerin ne benim vakti yetmez zannediyorum.

Diğer taraftan sitelere google wave hizmetini gömmek de yaplabilir bir şeymiş. Yani bir şekilde frpworlde wave gömerek oyunların orada oynanmasını sağlayabiliriz. (teorik olarak) Bunu wave'e erişmeyenler/erişemeyenler için de okunur kılmak gerekir bence incelemedim ama yazı içeriklerini xml şeklinde almak mümkündür sanıyorum.

şimdi bu durumda vakit ve uğraşacak insan olduğunda yapılabilir güzel şeyler var. Fikir de çok hoş.

Nasıl birşey olsa güzel olurdu dersiniz. Bir beyin fırtınası yapalım. Hatta bir yandan da google waveden beyin fırtınası yapalım derim. soaltinuc {at} googlewave benim adresim de. Bir wave oluştualım beyin fırtınası için.

Sanıyorum forumları waveden okumak çok da ilgi çekici olmaz zaten okunabiliyor. wavin özelliklerini zaten forumda kullanmak çok mümkün değil. Forumdaki mesajlaşmadan bağımsız olarak neler yapılabilir. Oyun olayı çok güzel fikir bunun nasıl olmasını isterdiniz mesela biraz açabilir miyiz?
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hımm, gerçekten kulağa çok hoş geliyor. Wave açtım bile. Ve herkesi de davet ettim konuşmaya.
Efla wrote:Sanıyorum forumları waveden okumak çok da ilgi çekici olmaz zaten
Evet, cidden pek uymuyor. Hem küçük görünüyor hem de bazı özellikler olmuyor, gereksiz yani.

Oyun için bir wave var. Gayet düzenli ve tertipli (gurur duyuyorum valla :) ). Occultsearcher sayesinde baya değişiklikler yaptık, düzenledik vs. İstersen seni de wave'e davet edeyim, böylelikle neler yaptığımızı görmüş olursun, oyun kurallarıyla ilgili fikirlerini beyan edersin.

edit: şimdilik Google Wave'de wave terk etmek diye bir seçenek olmadığından başkalarına kirlilik olmasın diye wavelere davet etmeye sakınıyorum :P
Post Reply