Ocakbaşı Hikayeleri Kış Teması 2009

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Ocakbaşı Hikayeleri Kış Teması 2009

Post by catboy »

Uzun zaman sonra temalar yeniden bizimle beraber, temalar iyidir hoştur konsepti bellidir, sadece biraz hayalgücü ve yazma hevesi yeterlidir. İster şiir, ister öykü, isterseniz çizimlerinizi paylaşabilirsiniz ama öncelikle kış temasını belirlememiz gerekiyor.

Elimizde üç adet olası tema mevcut, anketimize katılmanızı bekliyoruz. İşte aday tema konseptlerimiz:

1- Ölümsüzlük: Her bilim adamının en büyük hayali, büyücülerin ulaşmak istedikleri doruk noktası, tanrıların ellerindeki en büyük koz! Bilim-kurgu ve fantastik alanında yazılabilecek bir sürü senaryo vardır bu konseptte. Oldukça yoğun bir konu...

2- Buzullar: Gemileri batılabilecek kapasitede güçlülerdir, özellikle korsan hikayelerinde sık adı geçen doğa harikalarıdır. Ama pek tabi ki de bir kaptanın seyir defteri ya da bir bilim adamının araştırmalarında da bahsi geçebilir. Yani bu konudan da oldukça senaryo çıkartılabilir.

3- Sualtı şehirleri: Engin edebiyat dünyasının vazgeçilmezi. Fazla söze gerek de yok. Het türden öyküde yer bulmuştur bir şekilde. Korku türünden, bilim-kurguya kadar sualtı şehirlerine rastlanılabilir.

Evet, ankete katılım ve yorumlarınızı bekliyoruz...

:)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Neden hep fantezi ki? Bence bir duygu gibi bir şey üzerine yapmalıyız temayı, daha iyi olmaz mı? Hem isteyen fantastik yazar, isteyen günümüzden yazar?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Buzullar, gayet güzel senaryolar çıkabilir bu konuda.

Buzulların kazanması için diğerlerini ezeyim biraz :P

Ölümsüzlük bir kere çok kullanılmış bir şey. İşte yok efendim şu artifact'i bulursan ölümsüz olurmuşsun da, falanmış filanmış. Ölümsüz ırklara da kıl olurum zaten, özellikle elflere. Yok efenim sonsuz hayatları aslında bir armağan değilmiş de aslında bir lanetmiş de falanmış da filanmış, cidden öyle düşünselerdi savaşmamak için bu kadar direnmezlerdi bir kere!

Sualtı hakkında da ya Atlantis gibi bir şey yapılabilinir, ya da Rapture (Bioshock). Aslında Bioshock'un hikayesi süperdi yaaa, ooy, oy. şimdi bir sualtı hikayesine kalksak benim aklıma Bioshocktan başka bir şey gelmez, adam gibi düşünemem. İllaki hikayemde Bioshocktan bir şeyler çalarım yani!

edit: @Edmond: Acaba burası FRPWorld olduğu için olabilir mi? :P
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Olmaz, olamaz efendim, burası Fantezi Edebiyat Sitesi olabilir ama bu bölüm de Ocakbaşı Hikayeleri, her türden hikaye anlatılmalı burda :P
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Buzullar bana da daha cazip geldi... Bu yıl öykü yazmam imkansız gibi bir şey ama elimden gelirse birkaç dize yazabilirim.
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Su altı sehirleriyle, buzullar arasında kararsız kaldım ama oyumu biraz düsündükten sonra buzullara verdim. Aslında kendi çapımda hikayeler yazarım ama bugüne kadar her zaman bu hikayeler sadece bana özgü oldu ve sadece ben okudum. Eh cekingenlik basa bela fakat güvenimi toplayabilirsem bende bir seyler yazmak istiyorum.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Ölümsüzlük, buzullar ve su altı şehirleri ha? Tribute to Lovecraft. :) Hepsi birbirinden güzel. Ölümsüzlük Sonbahar veya Bahar'a gider. Yazın su altı şehirlerini yaparız, bu kış da buzulları yapalım madem.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Kışa daha uygun buzular. Ama, ama, sayın Edmond:
Neden hep fantezi ki? Bence bir duygu gibi bir şey üzerine yapmalıyız temayı, daha iyi olmaz mı? Hem isteyen fantastik yazar, isteyen günümüzden yazar?
Aslına bakarsan, bu konuların hepsi modern de olabilir, fantastik de olabilir, bilim kurgusal da. Sonuçta temanın nasıl işleneceği tamamen yazara bağlı. Sualtı şehri konsepti hikaye boyunca süren bir metafor olarak çok güzel yürür, ölümsüzlük de hafif gerçeküstü bir anlatımla, ya da yine metafor olarak, ya da biyolojik değil de arkada iz bırakmamın sağladığı ölümsüzlük oalrak ele alınabilir. Buzullar zaten o kadar da fantastik olmak zorunda değil.

Kendi adıma ben buzulları seçtim. Hani aslında buzullar temasını çok sevdğimden, ya da aklımda bir şimsek çaktığından değil, sadece kışa daha uygun diye düşündüm ister istemez :D
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Buzulları diyenler tamam da sualtı şehirlerine oy verenler neden susuyor? Neden sualtı şehirleri belki ikna edici olurlar da bundan sonraki oylar ona verilir... :D
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Kararsız kaldım ama ben de oyumu buzullara verdim. Kış için daha uygun bir konsept. Dünya ile sınırlı olmazsa harika şeyler çıkabilir ortaya. :)
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Hepsi de güzel konular. Bence bir konu seçildiğinde bir sonraki tema için diğerlerini tekrar gündeme taşıyabiliriz.

Hepsi hakkında değişik çağrışımla ryapabiliyor insan. Fikirleri kendime saklayayım da belki bir şeyler karalarım =)

Cidden kararsız kaldım biraz düşünmek lazım...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Efla'nın kararını heyecanla bekliyorum... :D
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

*Ip ıp... Ip ıp...* (kalp atış efekti :P )

Ama evet aslında, konular sonrasında tekrar gündeme gelse iyi olur. Eskiden hani bir başlık açıyorduk, herkes mevsim için aklına gelen temaları söylüyordu, bunlar üzerinden bir anket oluşturuluyordu sonrasında. Daha da sonra tema resmi çizliyordu gönüllü biri taradfından. Eğer bu sefer katılım olursa temaya o sisteme aşama aşama geri dönebiliriz. Güzel olur.
Image
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Ben buzulları seçtim, nedeni de kış temasına en çok uyan şık o. Ayrıca bence oldukça da güzel bir tema. Sualtı şehirleri çok hoş bir fikir catboy, ama kıştan çok yaza uyar. Unutma bu temayı, yaz temamız sualtı olsun.

Yalnız kışa girmiş bulunuyoruz, ne zaman açıklanacak temamız? (bu arada buzullar önde gidiyor, sanırım o olacak)
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

kim acaba ölümsüzlük dedi? hım, neyse ben efla'nın da tam görüşünü almak istiyorum önce. Pazartesi günü temamız belirlenecektir... :)
Post Reply