Ortak hikaye?

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı
Posts: 3268
Joined: Fri Jan 19, 2007 10:00 am
Location: Izmir
Contact:

Post by catboy »

bir zamanlar 3 farklı ortak öykünün ilerlediğini bilirim ben, benim, firble'nin ve edmond'un başlattığı ortak öyküler vardı. hem iki farklı konu olursa karakterleri karıştırmazsınız, oyunlarda kafanız karışmıyor ortak öyküler de hiç karışmaz.
Alenthas
Forum Yöneticisi
Posts: 2670
Joined: Thu Oct 04, 2007 10:00 am
Location: Innsmouth
Contact:

Post by Alenthas »

Aldığım sözde "fan" parçası bilgisayarımı soğutmaya gıdım yetmedi. 10 dakika girebiliyorum sadece o yüzden tam başlığı açarken bilgisayarı kaybettim. Bugün okula gitmedim zaten öğlene doğru kadıköye gidip değiştireceğim. O zaman siz daha eve gelmeden başlatırım :D Bu arada ben de öyle bir şey düşünmüştüm en başta, eğer öyle istiyorsanız ayarlayabilirim sorun olmaz?

edit: Ã?yle bir şey derken, possessed'in dediği gibi, uzaylıları bildiğimiz, tanıdığımız bir zamanda başlar, biz de uzay gemisi olan çapulcular takımı gibi bir şey oluruz diye düşünmüştüm. şimdi düşününce daha mantıklı geldi, ne diyorsunuz?
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 736
Joined: Wed Jan 03, 2007 10:00 am
Location: Grand Line
Contact:

Post by WeS_DeX »

2 türlü de fikir güzel.Uzay gemimizde olan herkezle baya bir süredirde tanışıyor mu olacagız?Hmm eger tamamen gelecekle ilgili bir öykü olacaksa gelecekle ilgili silahlar falan olur daha bir farklı hava katabilir hikayeye.Bana uygun Alenthas zaten bu baslıgın ilk sayfasında da hikayenin bu tür bir hikaye olcagını konusmussunuz.O zaman direk gelecek çaglarda uzay gemimizle yolculuk yaparken baslayabilir hikaye.

Hergezegende yasayan canlılar olacak muhakkak degil mi? İnsan ırkının anayurdu tabiki dünya olur ama bazı gezegenlerde azınlık olarak insan toprakları bulunabilir.

Silahlara gelince Fallout 3 - Mass Effect - Starcraft - Starwars - (hatta Quake serisindeki) gibi oyunlardan yada bazı filmlerden alıntı yapılarak cesitliligi arttırabiliriz.Irklar icinde bu sistem güzel olabilir.

Hikaye nasıl baslayacak peki? neden bu gemideyiz? amacımız nedir? görevde miyiz yoksa yolumuzu kaybetmis bir tayfa mıyız? Ayrıca uzay gemimizin markası modeli nedir? :tongue:
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 281
Joined: Tue Jan 27, 2004 10:00 am
Location: Derfas
Contact:

Post by Dura »

(olayın geçeceği tarihe göre belli olur aslında ama çok çok ilerilerde şu an mevcut medeniyet ve ülkeler tarih sahnesinden silinmemişken geçiyor olmadığını düşünüyorum..)

Türkiye uzay çalışmalarına ağırlık vermiştir 2023 yılından itibren.. 100. yılda hükümet olan yenilikçi ve güçlü partinin sloganı "istikbal göklerdedir" lafzını yüceltmek ve uzaya insanlı ve insansız araçlar göndermek olmuştur.. bunun için Tübitak gibi ama uzay konusuna ağırlık veren bir kurum oluşrulur.. sınırsız kaynaklar sağlanan bu kurum idealist bilim adamı ve askerler ile kısa zamanda çok ciddi atılımlar yapar..

bu kurum bünyesinde 15 yıl içinde yapılan çalışmalarla, uluslararası projelere iştirak edilir.. mars, venüs ve aya kurulan üslerde Türkiye aktif rol oynar.. hatta venüs e kurulan ribonyum mineral madenini de kapsayan üsse ilk ulaşan ekip Zafer-3 muhrip-kargo gemisi ile 17 kişilik Türk ekibidir..

Zafer-3 mürettebatı görevlerini yerine getirerek madeni çalışır hale getirir ve gelen çin-rus koalisyonu ekibine gezegeni ve üssü teslim ederek dünyaya geri döner.. bu ekipten biri olan hava pilot yüzbaşı Seyit Üzer, yıldız madenciliği üzerinde doktora yapmış bir hava kuvvetleri subayıdır..

paralı askerlerden nefret eder, evlidir, çizgi roman okumayı sever..

kariyerinde 4 atmosfer dışı görev bulunmaktadır..
bunlar sırasıyla,

* Türkkuşu - Mare Serenitatis Ay eğitim üssü intibak ve eğitim: 4 ay
* Rigollet kuyruklu yıldızı takip ve mineral analiz görevi: 1,5 yıl
* Güneş patlamaları araştırmaları (uluslararası görev, NASA ve ROSKOSMOS ortak çalışması): 8 ay
* Venüs gezegeni, uluslararası ribonyum mineral madencilik üssü devreye alma ve üretim proses kontrol görevi: 12 ay

pilot yüzbaşı Üzer, Zafer ve Anka modeli Türk yapımı hafif muhrip kargo gemileri ile Rus yapımı yeni nesil Soyuz araçlarında deneyimlidir..

savaş şartlarında ise yine Türk tipi Katran 07 ve 08 jenerasyonu hayalet avcı mekikleri ile atmosfer içi ve dışında pek çok koruma ve tahrip görevini başarıyla yerine getirmiştir..
Aurë entuluva...!!
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 736
Joined: Wed Jan 03, 2007 10:00 am
Location: Grand Line
Contact:

Post by WeS_DeX »

Image
Alenthas
Forum Yöneticisi
Posts: 2670
Joined: Thu Oct 04, 2007 10:00 am
Location: Innsmouth
Contact:

Post by Alenthas »

Resim değil de tasvirlerle belirttim. Zaten attığın resimlerdeki elemanlar Mass Effect'ten, tasvirlerde göreceksiniz zaten onlara biraz özendim ama farklı şeyler de yaptım. Okuyunca da göreceksiniz, bazıları benziyor cidden. Etkilenmemek işten değil zaten. (off bu nasıl bir yazıdır ya?!?)

Dura, maalesef dünyada sadece tek bir birlik var. Madem ki ilerleyen bir zamandayız, insanlar arasındaki renk, görünüş, kültür farklılığı pek anlam ifade etmiyor, sonuçta ÇOK daha değişik yaratıklarla karşılaştığımız için insanlar en azından kendi aralarında daha anlayışlı oluyorlar. Nefret etmek için başka canlılar varken renk, şu, bu ayrımı yapmıyorlar. O yüzden tek bir millet, tek bir devlet halinde dünya.

Yalnız geçmişi o kadar ayrıntılı yazmışsın ki bir an "acaba ülkelerin olduğu bir dünya mı yazsam?" diye düşünmeden edemedim :D Neyse, zaten bunun içinde isimleri falan değiştirdiğimiz zaman benim dediğim şekle uygun olur.
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 281
Joined: Tue Jan 27, 2004 10:00 am
Location: Derfas
Contact:

Post by Dura »

ülkelerin olduğu bir dünyayı tercih edebilirim..

ama neticede ilk kurguyu yaratan kimse uyum sağlayacağım diye düşünüyordum..
sorun değil..
ama olursa da tadından yenmez.. ;)
Aurë entuluva...!!
Alenthas
Forum Yöneticisi
Posts: 2670
Joined: Thu Oct 04, 2007 10:00 am
Location: Innsmouth
Contact:

Post by Alenthas »

Bundan sonra BURADAN devam edeceğiz.
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 736
Joined: Wed Jan 03, 2007 10:00 am
Location: Grand Line
Contact:

Post by WeS_DeX »

Karakterleri ne sekilde yazacagız Alenthas? bide Capulcular Cetesi baslıgı altında mı yazılacak?
söyle kücük bir örnek verebilirsen eger ben karakterimi hazırlayacagım.

Genel bilgiler - kullandıgımız silah - uzmanlık alanımız - hobiler - fobiler gibi sanırım.Birde direk olarak uzay mekiginde mi baslayacagız hikayeye?
Alenthas
Forum Yöneticisi
Posts: 2670
Joined: Thu Oct 04, 2007 10:00 am
Location: Innsmouth
Contact:

Post by Alenthas »

Diğer başlıkta herşeyi sıra sıra anlatıyorum. Bittiğinde karakterlerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Zaten aklınızda bir şeyler vardır, bir tek yazmak kalıyor. Ve karakterler için ayrı bir başlık açmak daha iyi olur sanırım. şimdilik diğer başlığa yorum yazmazsanız iyi olur, bilgiler ayrılmasın.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2614
Joined: Wed Jul 18, 2007 10:00 am
Location: Bursa
Contact:

Post by Aegron Linwelin »

Bu gece karakterimi koyarım..
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı
Posts: 3268
Joined: Fri Jan 19, 2007 10:00 am
Location: Izmir
Contact:

Post by catboy »

ismi değiştirelim ama gerçekten de :D
Alenthas
Forum Yöneticisi
Posts: 2670
Joined: Thu Oct 04, 2007 10:00 am
Location: Innsmouth
Contact:

Post by Alenthas »

catboy wrote:ismi değiştirelim ama gerçekten de :D
Bir fikriniz varsa söyleyin değiştireyim. Ama şey gibi oldu bu, filmi izlemişseniz, Inglorious Bastards :D çok matrak filmdi mesela.
Possessed
Site Çizeri
Posts: 958
Joined: Mon Mar 13, 2006 10:00 am
Location: Tanrilarin Unuttugu Yerden...
Contact:

Post by Possessed »

Anam, kurgu ortaya çıkıyor ve karakterler hazırlanmaya başlanmış. Bana birkaç saat verin, yarın gündüz işlerim var, akşama müsait olabilirim. Tüm yazılanları sindirip bir karakter çıkaracağım ve buraya konuşulanlar hakkında yorum yazacağım akşam.

Bu arada Ã?apulcular Ã?etesi süper :D Ve Tarantino'nun tüm filmlerine hayranımdır :)

====
EDIT:
====

Arka arkaya ileti atmamak için yazacaklarımı bu iletime ekliyorum.

Tüm yazılanları okudum. Dura'nın ayaküstü yazdığı Türkiye tarihçesi süpermiş, çok yaratıcı :clap: Ama Alenthas ne derse o, kurgu onun :D Gerçi ülkelerin olduğu bir oyun da enteresan olabilirdi, veya sadece evrensel platformda tek duran ama her ülkenin bireysel çalışmalarını devam ettirdiği bir sistem de olabilir. Yalnız Alenthas'ın tek birlik mantığı da doğru. Neyse, düşünelim bence.

şimdi sanırım profesyonel bir takımdan çok toplama kişilerden oluşmuş bir grubuz. Karakterleri de okudum, enteresan bir grup :) Mass Effect'i bilmiyorum açıkçası; ama ırklar ve dünyalar hoş olmuş, tebrikler Alenthas. Devamını bekliyorum, detaylara inmeye başla istersen. Yavaş yavaş girelim atmosfere. Bir de konuyu kabataslak öğrensek iyi olur. Neden birleştik, napacağız, nereye gidiyoruz?

Karakterimi ekleyeceğim yakında, merak etmeyiniz.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests