Efsanevi Silahlar

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Efla
Site Admin
Site Admin

Efsanevi Silahlar

Post by Efla »

Anket açacaktım aslında ama maddeleri belirlerken bir şeyleri kesin atlardım. Ankat kısmını sonra oluştururuz diyerekten açıyorum başlığı.

Romanlarda efsanelerde hikayelerde anlatılan silahlardan hangisi favoriniz. Ya da sizce en popüler olan hangisi?

Benim aklıma ilk gelen excalibur oldu. Neredeyse herkesin bildiği bir kılıç Kral arthur'un kılıcı...
Tabii ki yüzüklerin efendisinden Narsil ya da Andúril var, sting var...
Hz. Ali'nin kılıcı Zülfikar...
Thor'un çekici...

Hepsi epey bilindik şeyler. Sizin favoriniz hangisi ve neden?
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Hmm, aslında benim bir favorim yok bu konuda. Bilgim de sınırlı, ama şöyle kısa bir araştırma yapayım dedim, konuyla ilgili bu Wikipedia başlığı karşıma çıktı.

şimdi, aslında en samimi olduğum efsanevi sayılabilecek silah Callandor benim. Ama biraz özelliksiz geliyor açıkçası. He yani, sa'angreal mi? Kime ne ki. Hem Excalibur'un Zaman Ã?arkı versiyonu. Çok da orjinal değil.

şimdi düşününce ama, cidden kendime yakın bulduğum, favori silahım diyebileceğim bir efsanevi silah yok. İnşallah sizin vardır da başlık döner :D
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Lydronk wrote: İnşallah sizin vardır da başlık döner :D
Evet ama biraz yardımcı olun :D
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Musa'nın asasını beğenirim, bir de Sword of Kas, herkes en az bir kez oha ne güzel demiştir :)
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Açıkçası özel olarak ismi olan absürd büyülü silahları pek bilmem ama Battal Gazi'nin (cüneyt arkın'ın oynadığı değil, destan olan Battal Gazi) gürzü ile 4000 askerin arasına girdiği anı unutamam. Zincire bağladığı gürzü başının etrafında çevirerek 4000 askerin içine girmişti ve yorulana kadar savurmuştu.Askerler gürzün büyülü olduğunu zannetmişlerdi.Battal Gazi yorulduğunda tepenin arkasından 5 dostu gürzleriyle ortaya çıkınca 4000 asker aslında yenebilecekleri hâlde korkarak kaçmışlardı :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Mesela, He-man'in kılıcı güzeldir. Onu çelimsiz(!? :-o !) prens Adam'dan buz dağlarını kilometrelerce fırlatan He-man'e çevirmektedir. Ayrıca ten rengini solaryumdan çıkmış gibi yapması da başka bir artısıdır. :p (She-ra'nın kılıcı daha güzeldir ama görüntü itibariyle iticidir.)

Ben de wikipedya'dan bir araştırma yaptım ve kral artu'un aslında büyülü sadece ekskalibur'u olmadığını gördüm. 2 kılcı, 2 bıçağı, 1 mızrağı varmış.

En karizma büyülü silah sanırım 2E'deki dimentional blade (büyüsü). Anlatımına göre sadece 2 boyuttan oluşan bu silah herşeyi (Herşeyi!!) kesebilmektedir. Rüyalarıma bile girmiş ama elde edemediğim bir büyünün yapıldığı herhangi bir keskin silah.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

illidan ın warglaive leri..
eline alan kişiye fazladan güç werir mi bilmiyorum ama karizma verdiği kesin :D

arthas ın frostmourne da fena değil

sonra gandalf ın glamdring i var, bunlar benim favorilerim :clap:
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

LOTR'da yine, hangisi hatırlamıyorum (Güç Yüzüklerine Dair olması muhtemel) bir kitapta Bard vardı ve ejderhayı tek bir arbalet okuyla indiriyordu.O arbalet (veya oku, hatırlayamıyorum) atalarından mirastı ve hep özenle saklanmıştı. O da iyidir ve aklımda iyi yer edinmiş :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

Edmond wrote:LOTR'da yine, hangisi hatırlamıyorum (Güç Yüzüklerine Dair olması muhtemel) bir kitapta Bard vardı ve ejderhayı tek bir arbalet okuyla indiriyordu.O arbalet (veya oku, hatırlayamıyorum) atalarından mirastı ve hep özenle saklanmıştı. O da iyidir ve aklımda iyi yer edinmiş :D
hobbit teydi.. ve oktu o alet :D
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Roland'ın Durendal'ı var şahane. Efsanevi bu arada hakikaten.
Charlemagne'ın da Joyeuse'u var. Bu Durendal yanında çöm kalıyor.

Ayrıca şu, kesinlikle yardımcı olabilecek bir şey:
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:M ... al_weapons
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Melnibone'li Elric'in kılcı, Fırtına Yaratan

Birden aklıma cidden hepsinden daha karizmatik olan silah geldi. Sanırım kullanıcısının karizmasının da etkisi var. Özellikle Elric gibi egosu yüksek, karizması aşmış, iradesi tavan yapmış biri ile yaşadıkları irade ve ego çatışması hikayeye kesinlikle bambaşka bir hava katıyor. Güce olan ihtiyaç ve açlıklarını birbirlerinden başka hiç kimse karşılayamıyor. Sanırım gördüğüm tüm hikayeler içinde egosu en yüksek lanetli olamayan silah kendisi.

Dul bırakan'da belki çok karizma bir silahtır ama hikayelerde Fırtına yaratan kadar sözü geçmediğinden sıralamaya bile giremez.

(He-man'in kılcı hakkında bir ek: He-man'e dönüştürürken arkasında şimşekler çakıyor ve gölgeler şatosu beliriyor. Karizma +1 :D )
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Aman yarabbi nasıl oldu da o müthiş siyah ve üstünde rünleri olan kılıcı unuttum! Hoş ilk okuduğum fantastik eser olduğundan aradan 5'yıl geçmesi (ve o zamanlar henüz bebe olmam) albino prensi aklımdan çıkarmış. Ama yine de unutulabilir bir kılıç değildi.

Code: Select all

Adamın sevdiğini öldürdüğünü hatırlıyorum hayal meyal, kılıcın gücü, muazzam

-Freddie Mercury
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

nasıl unutmuşum bilmiyorum ama en kral silah, turin in gurthang ıdır. thingol ün beleg e hediye ettiği ve turin in yanlışlıkla bu kılıcı kullanarak beleg i öldürmesinin ardından kararan ve turin in siyah "ölüm demiri"(gurthang bu anlama geliyor) haline gelen kılıç.. kararmadan önceki adı anglachel dir.

bu arada niye kimse ışın kılıçlarından söz etmiyor?? :D :D
Scur
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Scur »

oklava!
"Gri ve iki büklüm,bir fırtınanın hücumu karşısında eğilmiş yaşlı bir ağaç gibi.."
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Scur wrote:oklava!
Anneleri efsanevi olarak kabul edersek ki etmeliyiz o zaman baş sıraya bunu yazıyoruz..
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Post Reply